Možda je samo botovsko trollanjeBrokula je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:29Vrag me navrati da procitam par komentara ispod nekog fb posta, i moram reci da su oni Srbi tamo stvarno narod udaren u glavu...
"I mi smo to prosli znamo kako nam je"
"Tako vam je kad slusate anglosaksonce"
"Biden posvadja bracu i uvede Ukrajinu u rat"
"Neka vide kako je nama bilo 99e"
"Ovo je sve zapad namjestio"
Dosad sam mislio da iz mrznje ne priznaju genocid, al sad vidim da je ovo neki tezi slucaj retardacije na nacionalnom nivou
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
Cipiripiblicblic
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Stvar je vrlo jednostavna,u slucaju Rusije Srbi bi opravdali i napad na Srbiju.
Nego,odose li ona braca Klitschko na frontove
Nego,odose li ona braca Klitschko na frontove
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Uzmi kralju prve dane rata, vojska Srpska usla u x gradova, po istocnoj Bosni odma sve zauzeli, jedino gdje pruzen otpor u istocnoj Bosni odma je bio u Srebrenici jer su usli u grad popalili kuce, i kad su se vracali Naser im napravio zasjedu na Potocarima i oni su ostali do 95e, u Sarajevo usli hladno pa je pruzen otpor ispred predsjednistva (gdje imas one snimke izgorijelih jna vojnika kod tramvaja), pa onda u Dobrovoljackoj, ali odma je pocelo sa granatiranjem. Ne znam sta si ocekivo ovi presli granicu pa su Ukrajinci trebali odma zapucat pa ko koga jel? Pa izgunilo bi ih 20 hiljada danas, ovo sto se desava trenutno ima smisla, ta varijanta prsa u prsa za sad nema smisla.Raonffa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:27Ma ne mogu biti isti kad su se kod nas borbe vodile unutar zemlje, dok su ovamo Rusi jutros krenuli sa granica. Dakle ekvivalent bi bio, recimo, da su kod nas Srbi samo banuli jedno jutro preko Drine i uzeli sve, što je bilo daleko od istine.alemsa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:24Prvi dani rata bukvalno preslikani, nacin ratovanja se ne mijenja mnogoRaonffa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:22
Nije to ni slično druže, pa kod nas je komplet zemlja bila izmiješana, rijetko si gdje imao etnički čista mjesta (u Ukrajini je to ipak mnogo drugačije), mi smo zauzimali mjesta gdje smo bili debela većina, Srbi su uzimali manje-više sve gdje je bilo bara-bara (i gdje su bili većina logično) jer su bili bolje naoružani + su imali JNA iza sebe koja je već tada bila defakto srpska vojska.
Najsmjesnije il najzalosnije sto su komentari uglavnom srednjovjecnih zena. Ne znam sta da mislim o tomeCipiripiblicblic je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:30Možda je samo botovsko trollanjeBrokula je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:29Vrag me navrati da procitam par komentara ispod nekog fb posta, i moram reci da su oni Srbi tamo stvarno narod udaren u glavu...
Dosad sam mislio da iz mrznje ne priznaju genocid, al sad vidim da je ovo neki tezi slucaj retardacije na nacionalnom nivou
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- AshburtonG
- Kontakt:
Prsa u prsa je recept za pokolj na obje strane s danasnjom tehnologijom i terenom kakav je u Ukrajini.
- bhpremijerliga12
- Kontakt:
8 godina kasnije na isti dan poceo. Svaki dan mi se sve vise cini kao da samo zivimo u nekoj simulaciji
-
Cipiripiblicblic
- Kontakt:
Ma ne može to bit stvarno. Na svakom tom komentaru je i više likeova nego na normalnim komentarima. Mora se raditi o nekakvom botovanju.Brokula je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:35Najsmjesnije il najzalosnije sto su komentari uglavnom srednjovjecnih zena. Ne znam sta da mislim o tomeCipiripiblicblic je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:30Možda je samo botovsko trollanjeBrokula je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:29Vrag me navrati da procitam par komentara ispod nekog fb posta, i moram reci da su oni Srbi tamo stvarno narod udaren u glavu...
Pa JNA se ovdje smatrala kod nas oslobodilačkom vojskom na samim počecima rata, o čemu dalje da pričamo
Brate srpska vojska je bila u gradovima istočne Bosne prije rata, to je domicilno stanovništvo + JNA u nekom manjem broju, ali niko nije došao preko noći sigurno, i ne samo u IB nego na teritoriji cijele zemlje, Srbi se oko Sarajeva ukopavali mjesecima prije početka rata, one nekakve SAO pokrajine Romanija, Hercegovina, pičqke materine još u septembru '91 formirane...alemsa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:34Uzmi kralju prve dane rata, vojska Srpska usla u x gradova, po istocnoj Bosni odma sve zauzeli, jedino gdje pruzen otpor u istocnoj Bosni odma je bio u Srebrenici jer su usli u grad popalili kuce, i kad su se vracali Naser im napravio zasjedu na Potocarima i oni su ostali do 95e, u Sarajevo usli hladno pa je pruzen otpor ispred predsjednistva (gdje imas one snimke izgorijelih jna vojnika kod tramvaja), pa onda u Dobrovoljackoj, ali odma je pocelo sa granatiranjem. Ne znam sta si ocekivo ovi presli granicu pa su Ukrajinci trebali odma zapucat pa ko koga jel? Pa izgunilo bi ih 20 hiljada danas, ovo sto se desava trenutno ima smisla, ta varijanta prsa u prsa za sad nema smisla.
Ja razumijem šta ti želiš reći, da ni u BiH ni u Ukrajini u prvim danima nije bilo većih borbi nego ono obično puškaranje (na stranu protjerivanje, etničko čišćenje, to svakako nije borba), i to je tačno, ali ne znači da je to "standard ratovanja". Jeste kada nemaš oružja i kad sa lovačkim puškama ideš u rat, kao što je kod nas na početku bilo.
A to je sve posljedica što nismo bili organizovani ni vojno ni politički u mjestima gdje je stanovništvo bilo izmiješano, vjeruj mi da se niko ne bi predavao i da ne bi gradovi šaptom pali da se imalo dovoljno MTS-a.
Što se tiče Sarajeva, vjerovatno misliš na dešavanja 2. i 3. maja, bitka za Predsjedništvo, pa ti pripadnici JNA su bili stacionirani u Sarajevu, nisu preko noći iz Srbije došli na Skenderiju
Teško je to uporedivo sa Ukrajinom iz x faktora, kad bolje skontam jedina sličnost između Ukrajine 2022. i BiH 1992. je to što je u pitanju rat i vanredno stanje, sve ostalo je dijametralno različito.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Zavrsite sa nasim ratom i JNA. Do sad se to dosta dobro izbjegavalo, tako i nastaviti treba.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pa pričamo u kontekstu dešavanja u Ukrajini i poređenja sa ratom kod nas, normalno diskutujemo ne vidim problem ali nejse.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Vasa diskusija OK, al znas kako se to za 2 posta odvede u pogresnom pravcu. Bolje je ni ne pocinjati zbog toga.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Moraš malo poraditi na dijaloškoj kulturi forumaša, radi nešta, nemoj da ti taj moderator služi samo za upozorenja i brisanje postovaharden je napisao/la: ↑25 feb 2022, 02:07Vasa diskusija OK, al znas kako se to za 2 posta odvede u pogresnom pravcu. Bolje je ni ne pocinjati zbog toga.
Ovo uopce nije moj posao, ovo sam vas iz dobre volje upozorio da ne bi admin morao sankcije pucati sutra
Što bi rekao Putin "znamo da će nam uvesti sankcije ali... yebiga"
Jeste tenk siso s Vraca do Skenderije, eto tolike smijelosti. To da smo se branili lovackim puskama mozda jeste negdje neko, u Sarajevu sigurno ne bi mogli izvest akciju za Pofalice sa samo lovackim puskama, a bili su ukljuceni i TO, Patriotska liga, Zelene beretke itd. To je 15i Maj.Raonffa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:57Brate srpska vojska je bila u gradovima istočne Bosne prije rata, to je domicilno stanovništvo + JNA u nekom manjem broju, ali niko nije došao preko noći sigurno, i ne samo u IB nego na teritoriji cijele zemlje, Srbi se oko Sarajeva ukopavali mjesecima prije početka rata, one nekakve SAO pokrajine Romanija, Hercegovina, pičqke materine još u septembru '91 formirane...alemsa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:34Uzmi kralju prve dane rata, vojska Srpska usla u x gradova, po istocnoj Bosni odma sve zauzeli, jedino gdje pruzen otpor u istocnoj Bosni odma je bio u Srebrenici jer su usli u grad popalili kuce, i kad su se vracali Naser im napravio zasjedu na Potocarima i oni su ostali do 95e, u Sarajevo usli hladno pa je pruzen otpor ispred predsjednistva (gdje imas one snimke izgorijelih jna vojnika kod tramvaja), pa onda u Dobrovoljackoj, ali odma je pocelo sa granatiranjem. Ne znam sta si ocekivo ovi presli granicu pa su Ukrajinci trebali odma zapucat pa ko koga jel? Pa izgunilo bi ih 20 hiljada danas, ovo sto se desava trenutno ima smisla, ta varijanta prsa u prsa za sad nema smisla.
Ja razumijem šta ti želiš reći, da ni u BiH ni u Ukrajini u prvim danima nije bilo većih borbi nego ono obično puškaranje (na stranu protjerivanje, etničko čišćenje, to svakako nije borba), i to je tačno, ali ne znači da je to "standard ratovanja". Jeste kada nemaš oružja i kad sa lovačkim puškama ideš u rat, kao što je kod nas na početku bilo.
A to je sve posljedica što nismo bili organizovani ni vojno ni politički u mjestima gdje je stanovništvo bilo izmiješano, vjeruj mi da se niko ne bi predavao i da ne bi gradovi šaptom pali da se imalo dovoljno MTS-a.
Što se tiče Sarajeva, vjerovatno misliš na dešavanja 2. i 3. maja, bitka za Predsjedništvo, pa ti pripadnici JNA su bili stacionirani u Sarajevu, nisu preko noći iz Srbije došli na Skenderiju
Teško je to uporedivo sa Ukrajinom iz x faktora, kad bolje skontam jedina sličnost između Ukrajine 2022. i BiH 1992. je to što je u pitanju rat i vanredno stanje, sve ostalo je dijametralno različito.
Meni je ovo kao preslikano, sad ce vjerovatno krenuti puskarenje, zasjede pa rovovi i da pocne ozbiljni otpor Ukrajine
eto ti znas ko je bio naoruzan u pofalickoj, ljudi noževe nosali, ispred kuce mi se to desavalo... ko je imao pistoolj ili papovku a da ne pricak neki kalaš to je bila premija
kasnije su u srpskim kucama nasli dosta oruzja spremnog za upotrebu
putin ovdje dugoorocno gubi strasno, ekonomski ali i u drugim stvarima tipa toga da ce svi sada na ruse gledati kao na njemce poslije drugog svjetskog... nema vise **** po engleskoj PL, nema vise drkanja po americi...
uz to bit ce osudjeni na kinu, koja u biti nema neke patente vec rade najvise sklapanje pa se cini da "Imaju sve" ali to bas uu realnosti i nije tako i sigurno da moc kupovine amerike i rusijee je veoma razlicita i da ce kina tamo gdje su pare a rusi svakako nemaju gdje nego kod njih
kasnije su u srpskim kucama nasli dosta oruzja spremnog za upotrebu
putin ovdje dugoorocno gubi strasno, ekonomski ali i u drugim stvarima tipa toga da ce svi sada na ruse gledati kao na njemce poslije drugog svjetskog... nema vise **** po engleskoj PL, nema vise drkanja po americi...
uz to bit ce osudjeni na kinu, koja u biti nema neke patente vec rade najvise sklapanje pa se cini da "Imaju sve" ali to bas uu realnosti i nije tako i sigurno da moc kupovine amerike i rusijee je veoma razlicita i da ce kina tamo gdje su pare a rusi svakako nemaju gdje nego kod njih
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Nejse hajde, ne slažem se vezano za te stvari oko našeg rata, ali nećemo o tome da bezveze ne popušimo ban ako već administratori to ne dopuštaju.alemsa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 02:18Jeste tenk siso s Vraca do Skenderije, eto tolike smijelosti. To da smo se branili lovackim puskama mozda jeste negdje neko, u Sarajevu sigurno ne bi mogli izvest akciju za Pofalice sa samo lovackim puskama, a bili su ukljuceni i TO, Patriotska liga, Zelene beretke itd. To je 15i Maj.Raonffa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:57Brate srpska vojska je bila u gradovima istočne Bosne prije rata, to je domicilno stanovništvo + JNA u nekom manjem broju, ali niko nije došao preko noći sigurno, i ne samo u IB nego na teritoriji cijele zemlje, Srbi se oko Sarajeva ukopavali mjesecima prije početka rata, one nekakve SAO pokrajine Romanija, Hercegovina, pičqke materine još u septembru '91 formirane...alemsa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:34
Uzmi kralju prve dane rata, vojska Srpska usla u x gradova, po istocnoj Bosni odma sve zauzeli, jedino gdje pruzen otpor u istocnoj Bosni odma je bio u Srebrenici jer su usli u grad popalili kuce, i kad su se vracali Naser im napravio zasjedu na Potocarima i oni su ostali do 95e, u Sarajevo usli hladno pa je pruzen otpor ispred predsjednistva (gdje imas one snimke izgorijelih jna vojnika kod tramvaja), pa onda u Dobrovoljackoj, ali odma je pocelo sa granatiranjem. Ne znam sta si ocekivo ovi presli granicu pa su Ukrajinci trebali odma zapucat pa ko koga jel? Pa izgunilo bi ih 20 hiljada danas, ovo sto se desava trenutno ima smisla, ta varijanta prsa u prsa za sad nema smisla.
Meni je ovo kao preslikano, sad ce vjerovatno krenuti puskarenje, zasjede pa rovovi i da pocne ozbiljni otpor Ukrajine
Za Ukrajinu ćemo vidjeti, meni trenutno niti smrdi niti miriše, mada činjenica je da mislim kako uopšte nemamo pravo sliku o dešavanjima na frontu. Eto večeras Zelenski reče da je stradalo oko 130 ukrajinskih vojnika te još oko 300 povrijeđenih. Realno, po snimcima i slikama što sam ja danas vidio nisam mogao naslutiti da je bilo 10 vojnih žrtava, a kamo li 130.
Čini mi se da se ovaj rat prilično aktivno vodi na društvenim mrežama i svijetu interneta, prvi onako civilizovaniji u eri modernih tehnologija (a da nije u kakvoj afro-azijskoj pripizdini).
- AshburtonG
- Kontakt:
Nije ni bitno, poenta je da su te formacije postojale ali da prvih dana nije bilo ozbiljnog otpora, to si kao sto si rekao i razumio.Raonffa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 02:30Nejse hajde, ne slažem se vezano za te stvari oko našeg rata, ali nećemo o tome da bezveze ne popušimo ban ako već administratori to ne dopuštaju.alemsa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 02:18Jeste tenk siso s Vraca do Skenderije, eto tolike smijelosti. To da smo se branili lovackim puskama mozda jeste negdje neko, u Sarajevu sigurno ne bi mogli izvest akciju za Pofalice sa samo lovackim puskama, a bili su ukljuceni i TO, Patriotska liga, Zelene beretke itd. To je 15i Maj.Raonffa je napisao/la: ↑25 feb 2022, 01:57
Brate srpska vojska je bila u gradovima istočne Bosne prije rata, to je domicilno stanovništvo + JNA u nekom manjem broju, ali niko nije došao preko noći sigurno, i ne samo u IB nego na teritoriji cijele zemlje, Srbi se oko Sarajeva ukopavali mjesecima prije početka rata, one nekakve SAO pokrajine Romanija, Hercegovina, pičqke materine još u septembru '91 formirane...
Za Ukrajinu ćemo vidjeti, meni trenutno niti smrdi niti miriše, mada činjenica je da mislim kako uopšte nemamo pravo sliku o dešavanjima na frontu. Eto večeras Zelenski reče da je stradalo oko 130 ukrajinskih vojnika te još oko 300 povrijeđenih. Realno, po snimcima i slikama što sam ja danas vidio nisam mogao naslutiti da je bilo 10 vojnih žrtava, a kamo li 130.
Čini mi se da se ovaj rat prilično aktivno vodi na društvenim mrežama i svijetu interneta, prvi onako civilizovaniji u eri modernih tehnologija (a da nije u kakvoj afro-azijskoj pripizdini).
Meni se cini da si ocekivo da ce Ukrajnici u kolektivu stati njima na crtu odma, to trenutno kad bi uradili bi bili patke za gadjanje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.