Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BijelaCokolada
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la BijelaCokolada » 04 sep 2016, 12:57

KK_Bosna je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:ma ne znam sta vi ocekujete od covjeka kada igra medju ovakvim igracima.
opet ga to ne opravdava... i teletovic je igrao sa ovakvim igracima na EP, dirk je citavu karijeru igrao sa jos gorim igracima pa se uvijek trudio da povuce ekipu kao sto pravi lider i patriota treba da cini...
dao bog da svi imaju kurcobolju ko juka pa da biljeze 20+ poena i 15+ skokova

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 04 sep 2016, 13:00

hamzaTM87 je napisao/la:
Ni u Rusiji to apsolutno ništa bolje nije izgledalo u odbrani. Ovako što se sjećam iz glave bez gledanja reprize :
Prvi napad, ispada na p&r, Mozgov ostaje sam i promašuje lagano polaganje
Polaganje Kulagina na drugi obruč njemu u lice bukvalno
Ona "famozna" odbrana nad Bikovom
Prva tri napada u drugom poluvremenu, tri puta isto ispada na p&r, Mozgov tri puta na ziceru - jednom pogađa, jednom dva bacanja (pogodio), jednom promašuje zicer/zakucavanje
Pa oni šutevi bez potrebe sa vrha kapice koji nikada nije pogađao u ozbiljnim procentima
Pa prevođenje lopte bez potrebe kao i sinoć gdje je imao jedan TO i jednom Adi jedva spasio loptu ali izgbuli 10 sekundi napada, ali eto Mula ga brani da ima ball handling kao play :tokralju: :crazy:
Kasni se vratiti u odbranu jer visi po obruču ili se unosi u lice tamo nekome, isto se desilo i sinoć pa Švedski centar dva puta sam na ziceru u kontri
Znači uz pregledan snimak, ja ti garantujem dvocifren broj gluposti i loših stvari koje je napravio, slično kao i sinoć. Da li je neznanje, kurcobolja, višak ega ili manjak autoriteta trenera, to neko drugi treba otkrivati.

Ma ne mozes tako pricati, kad je kupio sve dole ispod kosa. Najbolje se to vidjelo kada ga je Kikanovic zamijenio, pa su Rusi imali po 2-3 vezana napada. Odbrana nije bila na nivou koji se od njega ocekuje, i to svakako nije na nivou ni u pripremnim utakmicama bilo. Ja mislim da je tome najvise njegova nonsalancija doprinijela. Mislim, nije to njegov nivo koji moze da odigra, ali je opet bolje od onoga sto Kikanovic moze ponuditi, zato se nema sta posebno ni zaliti. Da je idealno, daleko od toga. To branjenje pika je bilo katastrofalno i u Rusiji, slazem se definitivno. U napadu je bio dobar, bolje tesko da se moglo odigrati. Suteve one sa PD on itekako zna pogadjati, u NBA je uglavnom to rjesavao kada mu se protivnik udalji, a i u onim klipovima se moglo vidjeti da je vjezbao takve situacije. Vjerovatno je odlucio i to uvesti u svoj repertoar. Protiv Rusa to nije bas islo, ali ne znaci da nece. za prevodjenje lopte nije on kriv, mora prevesti kad nema playa ili nekoga ko ce to uraditi. Do trenera je da se bavi tim stvarim, nece on cekati da istekne 8 s jer Gordic ne moze da primi loptu, ili Buza koji ne smije da je spusti na parket. Imao je on dobru rolu u napadu, dosta i slobodnih je sutao (s dobrim procentom), iznudio dosta faulova, fine poteze s obje strane reketa. Sad, ne mozes ti ocekivati da ce to biti produktivnije i bolji procenti kada je pod kosem bilo fakticki 3 igraca, zgusnuto, dok ovamo Buzu/Vrabca i co. nema potrebe ni da se cuva. Kad se doda da Mozgov nije uopste naivan centar (pogotovo defanzivno), ne moze se reci da je lose odigrao. Ako on ima 20 losih, onda su ostali imali 200 u toj utakmici sa Rusima, o tome ja pricam.

Za sporost vracanja u odbranu se, takodjer, slazem. Prije da je ono lahko cu ja to, ja sam NBA zvijezda, BEAST, mogu malo i glumatati i mahati glavom, oni ce mene cekati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 12:33

momcina je nabrijan :cool:

slika

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 06 sep 2016, 12:49

Chinaglia je napisao/la:momcina je nabrijan :cool:

slika
Džaba kad nema s kim...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 13:07

eh dobri moj Kesmenu, ako Juka i Tele budu pravi (voljni momenat), mi Ruse dobivamo, cvrsto vjerujem u to
mogao bih sada malo "analizirati" onu tekmu u Rusiji, ali mrsko mi je tipkati (mozda danas nekad)

vidjeti cemo, oprimista sam..

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 06 sep 2016, 14:07

Chinaglia je napisao/la:eh dobri moj Kesmenu, ako Juka i Tele budu pravi (voljni momenat), mi Ruse dobivamo, cvrsto vjerujem u to
mogao bih sada malo "analizirati" onu tekmu u Rusiji, ali mrsko mi je tipkati (mozda danas nekad)

Ja iskreno nisam, ono što sam vidio protiv Švedske i Rusije mi nimalo ne daje optimizma. Juka nešto napravi, Musa je protiv Švedske, ali Mirza mi ne djeluje ni na 10% onog što može.
Musu Rusi uzimaju na iskustvo, pa ako Mirze ponovo ne bude nigdje, mi nemamo šta tražiti. Nadati se da će Juka imati 20+15 da bismo iole nešto mogli.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 14:26

CashMan je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:eh dobri moj Kesmenu, ako Juka i Tele budu pravi (voljni momenat), mi Ruse dobivamo, cvrsto vjerujem u to

Ja iskreno nisam, ono što sam vidio protiv Švedske i Rusije mi nimalo ne daje optimizma. Juka nešto napravi, Musa je protiv Švedske, ali Mirza mi ne djeluje ni na 10% onog što može.
Musu Rusi uzimaju na iskustvo, pa ako Mirze ponovo ne bude nigdje, mi nemamo šta tražiti. Nadati se da će Juka imati 20+15 da bismo iole nešto mogli.
Sve se nadam da ce barem gordic odigrati onu njegovu ludu partiju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 14:29

upravo o tome pricam, Tele ne igra ni blizu kako moze, ima nesto iza toga, a sta, ne bih znao

cak se i kod Juke u odredjenim trenucima primjeti kurcobolja, ali ne vjerujem da je to iz istog razloga kao kod Teleta, jer Juka ipak isporuci duoble-double, mislim da je kod njega vise stvar sto je frustriran neznanjem saigraca, a onda i (ne)igrom Teleta u Skenderiji, kao, sto bih se ja trgao, ako kapiten i vodja nece

mi da smo imali Teleta u Rusiji, ali onog pravog, mozda bismo izgubili, ali sigurno ne bismo izgubili 29 razlike i prilicno sam siguran da bi tekma bila neizvjesna u 4/4 u nekom periodu.. upravo iz tog razloga, plus pakao Mejdana, motiv vise kod Teleta i Juke (prvenstveno) jer su nasi i jer igraju u svom Mejdanu, pa onda i Kikana jer je takodjer nas, a realno igra skroz lose, ispod svih realnih ocekivanja, zbog toga vjerujem da bismo dobili Ruse.. opet kazem, sve ce ovisit o pristupu Mirze Teletovica, a nadam se najboljem..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 14:31

Poludit ce i Minja u Mejdanu :cool:
Nad tobom sunce najljepše sja

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 sep 2016, 14:37

Chinaglia je napisao/la:sve ce ovisit o pristupu Mirze Teletovica, a nadam se najboljem..
za to se ne moras brinuti, mirza ce u vjerovatno svom posljednjem nastupu u dresu bih dati maksimum :thumbup:

nurkic ce sigurno imati opet double-double, samo je do ostalih igraca, prije svega kikana kako ce se rezultat odviti
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 14:45

KK_Bosna je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:sve ce ovisit o pristupu Mirze Teletovica, a nadam se najboljem..
za to se ne moras brinuti, mirza ce u vjerovatno svom posljednjem nastupu u dresu bih dati maksimum :thumbup: i
jel to neka insajderska
pinoglavi je napisao/la:Poludit ce i Minja u Mejdanu :cool:
kakva dominacija nasih :kafa:
Tele, Juka, Kikan, Minja, Miki, Damir :cool:

slika

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2016, 14:58

KK_Bosna je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:ma ne znam sta vi ocekujete od covjeka kada igra medju ovakvim igracima.
opet ga to ne opravdava... i teletovic je igrao sa ovakvim igracima na EP, dirk je citavu karijeru igrao sa jos gorim igracima pa se uvijek trudio da povuce ekipu kao sto pravi lider i patriota treba da cini...
S kakvim igracima je Teletovic igrao na EP? Pašalić, Mašić, Stipanović, Šutalo, Wright, Peršić, Đedović...Ti bi njih poredio s Zahiragićem, Gajićem, Buzom, Vrabcem, Sulejmanovićem? :mrgreen: :mrgreen:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 18:01

KK_Bosna je napisao/la:
za to se ne moras brinuti, mirza ce u vjerovatno svom posljednjem nastupu u dresu bih dati maksimum :thumbup:

nurkic ce sigurno imati opet double-double, samo je do ostalih igraca, prije svega kikana kako ce se rezultat odviti
znaci odigrat ce 2 domace utakmice i to je to
Kapitenski vrijedno legende
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2016, 18:18

Chinaglia je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Poludit ce i Minja u Mejdanu :cool:
kakva dominacija nasih :kafa:

slika
Karta je legla, 10.9 reprezentacija Tuzle dobija Ruse :kafa:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 18:46

Chinaglia je napisao/la: kakva dominacija nasih :kafa:

slika
Ne kontam na osnovu kojih kriterija si napravio ovaj spisak
Ako je na osnovu grada samo su elmedin i miki tuzlaci
Ako je na osnovu slobode onda kakve veze ima jusuf, a ako racunas na mulaomerovica onda racunaj da je musa igrao u sarajevskom kosu i sto se tice imena van teletovica, pa onda su tu gegic, gajic i zahiragic iz sarajeva

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 sep 2016, 18:48

A sta ako je na osnovu i jednog i drugog?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 18:51

Federer17 je napisao/la:A sta ako je na osnovu i jednog i drugog?
Jusuf iz zivinica i nikada nije igrao za slobodu

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 sep 2016, 19:00

nerminh74 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:A sta ako je na osnovu i jednog i drugog?
Jusuf iz zivinica i nikada nije igrao za slobodu
Sve je to isto, jedan kanton je u pitanju. Udaljenost ta dva grada 15ak kilometara i uglavnom svi Tuzlu dozivljavaju svojim gradom, jer tu idu u skolu, na fakultet i sl. Jusuf vise govori da je iz Tuzle nego iz Zivinica, iako je on tacnije iz Svojata, opstina Zivinice. To ti je nesto ko Vogosca i Sarajevo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 19:59

nermine, sto ti je krivo, iz Tuzle vidim koliko pjenis :mrgreen: :kafa:
svi su oni nasi, kao rodjeni tuzlaci ili kao igraci Sloboda Dite

pod rodjeni tuzlaci smatram one ciji su roditelji iz Tuzle, a i one cije roditelji su zivjeli u blizini Tuzle
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 06 sep 2016, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2016, 20:02

nerminh74 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la: kakva dominacija nasih :kafa:

slika
Ne kontam na osnovu kojih kriterija si napravio ovaj spisak
Ako je na osnovu grada samo su elmedin i miki tuzlaci
Ako je na osnovu slobode onda kakve veze ima jusuf, a ako racunas na mulaomerovica onda racunaj da je musa igrao u sarajevskom kosu i sto se tice imena van teletovica, pa onda su tu gegic, gajic i zahiragic iz sarajeva

@Nermin sarajevo je na 4 mjestu sto se tice kosarkasih igraca :) Hercegovina,Tuzla,Zenica....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.