FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 19 mar 2021, 21:05

Evander je napisao/la:
19 mar 2021, 18:37
Apropo one price od neki dan, Pedri amater za Eibara, Puig novi Iniesta-Xavi-Zidan u jednom.

slika

slika

Ovaj pokušaj ismijavanja Puiga je poprilicno besmislen :facepalm:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 mar 2021, 21:12

Chinaglia je napisao/la:
19 mar 2021, 20:31

sta mislis kako bi bernardo silva izgledao u barci

mali yusuf demir za kog se pise da ce u barcu, gaji identican stil igre (vezni, krilo)
želio sam bernarda prošle godine kad je messi bio na izlaznim vratima. gotivim ga al ne vjerujem da bi imao mjesta u ekipi sa messijem. demir je projekat za budućnost pa je drugačije.
Chinaglia je napisao/la:
19 mar 2021, 20:34
ne pratim la masiju i barcu b, al pise se da koeman vidi nicu gonzaleza iz barce b kao idealnog busquetsovog nasljednika i da bi trebao biti prekomandovan u prvi tim naredne sezone, sto opet kaze da koeman ne vidi frenkieja u toj ulozi, pa me zanima dal je neko gledao tog malog, jel zaista veliki talenat kakvim ga predstavljaju
ne pratim ni ja ali spominju i nica i jandra orellanu kao potencijalne zamjene za busquetsa. kad bi jedan opravdao očekivanja i uskočio uspješno tu bilo bi top.
tutankamon1905 je napisao/la:
19 mar 2021, 20:42

Ne znam, vidit cemo. Bilo je takvih talenata koje dosad svijet nije vidio i bit ce ih jos, pa se izgube u vremenu i prostoru
Igrači Pedrijevih godina, pogotovo veznjaci, koji su odigrali ovoliko utakmica, i koji su bili neizostavni članovi prve postave ekipe koja se bori za titulu u tako jakoj ligi, su ekstremno rijetki i može ih se vjerujem na prste jedne ruke nabrojat. Ni Messi u njegovim godinama nije bio neizostavan član ekipe.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 mar 2021, 21:35

Messi je sa 19 godina vukao Barcu , na koljena bacao Carlosa i Canavara te zabijao hetrick Realu.Da se nije povrijedio sa 19 godina bi bio Zlatna Lopta.

Svaka komparacija sa Messijem bilo kojeg igraca je nemoguca.

Pedri treba da bude Pedri.Mene licno ne podsjeca ni na jednog igraca , ima identitet i to je jos jedan od razloga zasto mislim da ce uspjeti.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 mar 2021, 22:24

Chinaglia je napisao/la:
19 mar 2021, 20:34
ne pratim la masiju i barcu b, al pise se da koeman vidi nicu gonzaleza iz barce b kao idealnog busquetsovog nasljednika i da bi trebao biti prekomandovan u prvi tim naredne sezone, sto opet kaze da koeman ne vidi frenkieja u toj ulozi, pa me zanima dal je neko gledao tog malog, jel zaista veliki talenat kakvim ga predstavljaju
Kaže jaran koji prati Barcu B i te kategorije, da je brža verzija Rodrija, ukratko rečeno.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 mar 2021, 11:34

kazi ti jaranu da nema pojma, nema dodirnih tacaka s rodrijem osim sto zadnjih 10 tekmi igra na njegovoj poziciji

Za pocetak on je bio ofanzivni veznjak u mladjim kategorijama, nesto izmedju 10ke i 8ice, sitni korak ali tehnicki nevjerovatno precizan, rekao bi savrsen igrac tehnicki. Tipicni veznjak iz la masie, zagradi se i brzo te okrene, napadne prostor u samom primanju lopte, itd.
Onda se desio nagli rast, narastao je 15ak cm u jako kratkom periodu i iz igraca koji je bio poprilicno "sitne" gradje, izrastao je u danas u gorostasa od 188cm i 83kg cistih misica. Tehnika i dodir su ostali, i dalje razmislja jako brzo i kao takav je "zarobljen" u tijelu zadnjeg veznog.
Da se razumijemo, Nico Gonzalez je i dalje centralni vezni igrac cije je glavno oruzje dribling, dodavanja, vizija i opcenito brzo razmisljanje, ali se on toliko dobro razvio i snasao u "novom" tijelu i zbog ozljede Jandra Orellane je gurnut na poziciju zadnjeg veznog, a on je u jos brzem periodu pohvatao ulogu pivota sredine terena i postao je nevjerovatno dobar defanzivno.

On je sada CMF/DMF igrac kojeg nije moguce naci u danasnjem nogometu, rekao bi da fizicki najvise lici Mikelu Merinu s tim da Nico Gonzalez ima tu karakteristiku da je i dalje sposoban povuci loptu kroz sredinu i zaobici 3-4 igraca, da i dalje zna podvaliti loptu.
Ja ga odavno tu spominjem i govorim da su i on i Jandro bolji od Ilaixa, pitanje je vremena kad ce Nico uci u prvu ekipu Barce i ispred svih ostalih uzeti startnu poziciju Busquetsu.

Tako da ako cete Nica usporedjivati s nekim, Mikel Merino je puno bolja usporedba, a izmedju njega i Rodrija je ogromna razlika u stilu igre, jedan je poprilicno staticni defanzivno fokusirani zadnji vezni, drugi je all around atleta, tehnicki bolji, puno pokretniji i kompletniji od Rodrija.

Nico ce 300% biti igrac prve ekipe Barce, samo se nadam da ce sto prije biti promoviran s produzenim ugovorom jer istice ovo ljeto

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 20 mar 2021, 12:02

Evo izgleda da će nas bratski Everton opet izvući, zainteresovani su za Pjanića 😁
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 mar 2021, 12:03

treba napomenuti da uz Nica, Jandra, Ilaixa tu jos ima par veznjaka koji su brutalni, prvenstveno mislim na Gavija i Txusa Albu, svi su totalno razliciti profili igraca.

Jandro je nekako najblize Pirlu rekao bi, nizak je i nije neki strasni defanzivac, dobro cita igru al je dosta limitiran fizicki, koliko god bio dobar kao distributor, mislim da su najvece sanse da upravo on izvisi od navedenih veznjaka.

Nico kao sto rekoh, mix fizikalije i tehnike, ogromne sanse da bude prvotimac, Mikel Merino najbliza usporedba po meni

Gavi je od njih najveci potencijal, sa 16god je izdominirao i bio ponajbolji igrac u prosloj tekmi Barce B, njemu je jasna usporedba Thiago Alcantara ili Modric, neki mix Xavija i Inieste, stvarno fenomenalan igrac

Txus Alba je blago receno kopija Wesleya Sneijdera, najbolji u dodavanjima, prekidima svih vrsta i udarcima iz daljine izmedju njih, dodir i dribling su mu mozda malo losiji od Gavija i Nica, al je po meni najpodcijenjeniji igrac u La Masiji trenutno

eto ukratko moj osvrt na nadolazece 2 generacije veznjaka, mislim da imam poprilicno dobar uvid u njih sto iz mog pracenja utakmica sto od citanja misljenja skauta i ljudi koji gledaju svaku utakmicu Barce B i Juvenil A ekipe

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 20 mar 2021, 12:13

Blejzer10 je napisao/la:
19 mar 2021, 14:23
06/04/21 UCL, Real Madrid - Liverpool
10/04/21 La Liga, Real Madrid - Barcelona
13/04/21 UCL, Liverpool - Real Madrid
:ljepota:
Znaš li kako je Real prošao kad je zadnji put imao (skoro) takav raspored. :think:

22.10. Liverpool Real 0 3
25.10. Real Barcelona 3 1
04.11. Real Liverpool 1 0

Naravno, taj Real je bio 3 klase ispred sadašnjeg. Bukvalno su bili daleko najjača ekipa svijeta, vezali 22 pobjede u nizu. Bolji za najmanje klasu od svakog Reala koji je uzeo CL. Loše rotiranje te sezone ih je koštalo, jer su sve ispušili, a za protivnika su imali moćnu MSN Barcelonu.

Pogledaš te ekipe i uporediš s ovim danas i vidiš koliko je to lošije.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 mar 2021, 12:14

slika

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 mar 2021, 12:41

joj al je taj valverde precijenjen, strasno

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 mar 2021, 12:48

Furymaker je napisao/la:
20 mar 2021, 12:41
joj al je taj valverde precijenjen, strasno
Druze oprosti nisi glup, al ne pravi se glup ;) Valverde je odlican veznjak. Necemo ga pljuvati ovdje, samo zato što je igrac ciganije.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 mar 2021, 13:00

da al je smijesno da igrac koji je jednodimenzionalan vrijedi vise od igraca i veznjaka koji su regularni starteri koji nude puno vise od njegove trke.
Tipa Kimmich, Fabian Ruiz, na kraju krajeva i Mikel Merino, sve mladi centralni veznjaci koji su bolji igraci od njega i starteri u svojim ekipa, al eto nisu u Realu

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 mar 2021, 13:42

sergej milinkovic-savic :kafa:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 mar 2021, 13:59

Mokes je napisao/la:
20 mar 2021, 12:13

Znaš li kako je Real prošao kad je zadnji put imao (skoro) takav raspored. :think:

22.10. Liverpool Real 0 3
25.10. Real Barcelona 3 1
04.11. Real Liverpool 1 0
Ni sličan realno.
Taj Liverpool nije bio ni sjena sadašnjeg.
Drugo, tekme su bile u grupi što je sasvim druga dimenzija i tempo od KO, a treće, taj Liv nije ni uspio proći grupu pored Basela.
I da, 10 dana između druge i treće tekme.

Ne mora naravno ništa da znači, nekim ekipama odgovara nabijen raspored gdje se ne smiješ opustiti, i mogli bi na krilima pobjede nad Liv ući u klasiko haos nahajpani. Ali može i suprotno da se desi. A kakva im je ovo sezona s povredama, možda i Zizu bude više rotirao nego inače, vagajući prioritete što messilla kaže.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 20 mar 2021, 14:07

Valverde precijenjen. Zadnja tri Klasika dvaput bio igrač utakmice. Ove sezone je propustio tri mjeseca zbog povreda, inače je neupitni starter.

Fabian Ruiz. :roll:

Kimmich je valjda def. vezni.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 mar 2021, 14:24

Aha, Kimmich zadnji vezni koji ima 4 gola i 13 asist, na papiru je mozda zadnji vezni, al po igri i ulozi u ekipi definitivno je centralni

Valverde je bio igrac utakmice samo u zadnjem klasiku gdje je zabio gol koliko ja znam. Da, za mene igrac koji nije starter ispred Modrica od 35god i igra tri puta losiju sezonu od prosle je precijenjen s vrijednoscu od 70mil eura.
Pola tih igraca na listi su za klasu bolji ove sezone i nisu neke starkelje da im to utjece na vrijednost, al ono, bravo Valverde, bio si igrac utakmice protiv Barce koju je namezila svaka ekipa u la ligi prva 2-3mj sezone.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 20 mar 2021, 15:49

Ja ti kazem da je bio povrijedjen dva do tri mjeseca, zato nije ni igrao.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 mar 2021, 17:11

Furymaker je napisao/la:
20 mar 2021, 13:00
da al je smijesno da igrac koji je jednodimenzionalan vrijedi vise od igraca i veznjaka koji su regularni starteri koji nude puno vise od njegove trke.
Tipa Kimmich, Fabian Ruiz, na kraju krajeva i Mikel Merino, sve mladi centralni veznjaci koji su bolji igraci od njega i starteri u svojim ekipa, al eto nisu u Realu
Lupetas.

Cuj Fabian i Merino neki.
Valverde je nosao komplet vezni red na ledjima Barcelone i uz to bio najbrzi na terenu.Masinerina.
Imao je nesrecu i tesku povredu , kako god vrhunski fudbaler.All rounder , ono sto Barci treba a ne metelji poput Buskeca.Decko leti terenom.

Spominjes Modrica u narednom postu a lik i sa 35 najbolji vezni igrac Svijeta.Apsurd.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 20 mar 2021, 17:49

A šta kad bi vi konačno počeli navijati za Real, kad ste već tako oduševljeni njima?
Za Barcelonu uglavnom imate samo negativne komentare.
Ne znam što se patite?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 mar 2021, 20:25

Rodju je napisao/la:
20 mar 2021, 17:49
A šta kad bi vi konačno počeli navijati za Real, kad ste već tako oduševljeni njima?
Za Barcelonu uglavnom imate samo negativne komentare.
Ne znam što se patite?
Sto ?
Jer je realno da Real ima bolji tim i bolje fudbalere.
Izbij Messija koji vuce ovaj tim , Real u najmanji ruku ima 7 od 11 boljih igraca.Da ne govorim klupu koja je mnogo raznovrsnija.
Barcelona nema igracki kvalitet kao Real i to je jasno kao dan.To je pokazao i zadnji klasiko i ovaj ce sigurno.Barcelona ima sansu ako Messi bude u nekom GOAT modeu.

Ako si objektivan , nepozeljan je komentar ?
Trebalo bi biti suprotno.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.