Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Anoniman
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Anoniman » 12 sep 2021, 21:51

Nisu pravedni oko kazni, al odluku treba postovati.
Medjutim nisam za scenario da neko pogine na stazi, to nije potrebno.
Vjerovatno ce ici Red Bull na zamjenu motora.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 sep 2021, 22:10

Nadam se, samo prva u nizu :kralj:

slika

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 12 sep 2021, 23:15

Hoce li kmecati odnosno klečati plavipicka...
Vrabac kriminalac

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 sep 2021, 23:16

Petardaa je napisao/la:
12 sep 2021, 20:08
Unofficialpage je napisao/la:
12 sep 2021, 19:54
Skoro indentičan incident ko u Silverstonu i Lewis dobije 10sek a sad Max 3 pozicije kazne. Nije isto, Max je i sebi uništio utrku a mogao je do dobrih bodova.
Kako glup komentar :urnebes:

Pa majke ti kako ce Maxa kazniti sa 10 sekundi kada je zavrsio trku? Normalno da ce ga kazniti za sljedecu utrku. Da je kojim slucajem nastavio trku sigurno je da bi bio kaznjen u toku trke.

Ono sto bode u oci je to sto je Botas kaznjen za 5 pozicija kazne za onaj incident prije 2 utrke, a sada Max dobije 3.
Ne radi se o tome. Naravno da Hamilton ne može dobiti 10 sek kazne ali kad vidiš to i ovo sad nisu jednake kazne. Hamilton za par krugova napravi 15 sek razlike i ta kazna onda se i ne osjeti, kao što se i nije osjetila.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 13 sep 2021, 07:22

Petardaa je napisao/la:
Skoro indentičan incident ko u Silverstonu i Lewis dobije 10sek a sad Max 3 pozicije kazne. Nije isto, Max je i sebi uništio utrku a mogao je do dobrih bodova.

Pa majke ti kako ce Maxa kazniti sa 10 sekundi kada je zavrsio trku? Normalno da ce ga kazniti za sljedecu utrku. Da je kojim slucajem nastavio trku sigurno je da bi bio kaznjen u toku trke.

Ono sto bode u oci je to sto je Botas kaznjen za 5 pozicija kazne za onaj incident prije 2 utrke, a sada Max dobije 3.
Bottas izbacio 5 vozaca ovaj jednog ...to bode oci samo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 sep 2021, 09:55

meni smao nije jasno na osnovu cega Verstapen uziva tu protekciju koju ima. Tu je F1 u startu napravila gresku sto ga nije sasjekla i sad imas vozaca koji se ne utrkuje nego u svakom duelu sa bilo kim zavrsi van staze. da ne spominjemo kako je i Ferarija kostao titule one godine kad se naklatio na Kimija i Seba i izbacio ih nekoliko puta

da ovo rade Vettel, Kimi, Alonso- bilo koji prvak pa bi covjek i razumio, ali u bilo kojem sportu da neki nikogović na ovakav nacin atakuje na šampione i veterane bio bi kaznjen da mu se zamanta u glavi. zamisli da neki levat konstantno povredjuje Mesija ili Ronalda , odmarao bi dovijeka.

sta je to Verstapen osvojio i ostvario da mu se dopusta od pocetka sto mu se dopustalo i sad si dobio doslovno divljaka na stazi kojeg nikad niko nije pretekao u utrci da se ne sudari s njim. I koji izbacuje redom ljude sa staze ocekujuci da se njemu svi sklone. Frajer ako ne osvoji ove godine postaje Mario Balotelli formule 1.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 sep 2021, 10:10

jelle je napisao/la:
13 sep 2021, 07:22
Petardaa je napisao/la:

Bottas izbacio 5 vozaca ovaj jednog ...to bode oci samo
Jel vi ljudi stvarno zelite izjednaciti ono sto je hamilton napravio kad je izbacio verstapena ili kad je botac pokupio u kisnim uslovima 4-5 vozaca sa ovim sto je jucer napravio max???

Onaj sudar Hamiltona i Maxa je bio na granici trkackog incidenta. Da se desilo samo da se Max okrenuo na stazi i slicno,nebi bilo od kazne nista. Ondje je kazna dosla samo zbog toga sto je izletanje maxa izgledalo "ruzno".

Jucer je Max pokusao na silu. Sta neko jucer napisa,max je isao na onaj nacin "ili ces me pustiti da prodjem ili obojica ispadamo". Znaci ,niti 1% nije jucer bio u pravu.

A Botasovo ispadanje i izbacivanje 3-4 vozaca je bezze komentirati i porediti sa ovim . Kisni uslovi,proklizavanje bolida...treba li dalje???

Stvarno nisam fan Hamiltona,sto vise ,uopste mi nije drag kao vozac...ali osporaviti ono sto je napravio i ostvario je stvarno glupost. Sa druge strane Max je toliko sranja napravio u karijeri i sad njega pokusavati predstavljsti kao neko nevinasce..mislim stvarno.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 13 sep 2021, 10:45

Aham znaci ..Hamilton nije pokusao na silu u Silverstonu ...nego je to trkacki incident , a ovo je na silu ...logicno ...i kakve veze ima sto su kisni uvjeti to te ne opravdava kad napravis sranje ...sranje je sranje uslovi su tu nebitni ...to isto ti udaris nekog po kisi i reknes ej policajac pa kisni su uslovi :lol: ako su kisni uslovi prilagodis se istim , a ne ko konj se zaletis ..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 sep 2021, 10:58

jelle je napisao/la:
13 sep 2021, 10:45
to isto ti udaris nekog po kisi i reknes ej policajac pa kisni su uslovi :lol:
:damn:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 13 sep 2021, 11:41

Nikogović koji ima 17 pobjeda, 50+ podijuma i prvi je u šampionatu. Još 2 od 3 incidenta u kojima se pronašao ove godine nisu njegova krivica
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 13 sep 2021, 11:53

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 13 sep 2021, 11:57

Donnie Darko je napisao/la:
13 sep 2021, 10:58
jelle je napisao/la:
to isto ti udaris nekog po kisi i reknes ej policajac pa kisni su uslovi :lol:
:damn:
Sustina je da te kisni uvjeti neopravdavaju ako sranje napravis i polupas pola grida

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 sep 2021, 12:01

: Ja fkt gotivim Maxa , od ove nove garde najvise.Inace volim Nanda i simpa mi je Checo radi svoje naravi.

Ovo sto je uradio i ovo sto radi nije posteno da budem iskren.Preagresivan je i bukvalno misli da ima prvenstvo prolaza u svakom momentu jer imam osjecaj da u glavi sebi kaze : Ja sam ludji , ti ces popustiti.

Hamilton je racionalan vozac uvijek bio i nikada nije bio osoba koja je izazivala incidente.Ne volim ga , cak sta vise.Ne mogu da ga krivim ni 1% jer jednostavno bio je na unutrasnjoj strani , ispred i kao takav nije imao razlog da razmislja gdje je Max.

Sto se tice incidenta gdje je njega Hamilton polupio , mislim da isti je cisti trkacki iako mislim da je Lewis mogao vise u desno otici.Opet dolazimo do toga da je Lewis isao sa unutrasnje strane i imao tu atraktivniju putanju koja u narednom zavoju ima prednost na kocenju.

Nije za pohvale ovo sto radi Max , ok imas sampionske ambicije , mentalitet i sve ali ugledaj se na starije.Pogledaj Alonsa covjeka bez incidenta u karijeri za koji je kriv a vjerovatno je najjaci vozac na gridu overall.Ako nema prostora , udaris po kocnici , ako ima gas pa sta bude.Ovaj nema racionalnosti u prestizanju i zbog toga mi pada u ocima.Nadam se da nece raditi vise ove stvari , gubi simpatije i ispada osoba koja je na nivou djeteta.Ovakvu agresiju ni Montoya nije pokazivao a imao je zivac kraci od fitilja.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 sep 2021, 12:30

Evander je napisao/la:
12 sep 2021, 19:39
Mig_Mig je napisao/la:
12 sep 2021, 18:38
Ham kriv. Nije ostavio prostora, a Max isao do krajnjih granica staze sto ce ga mozda kostati sezone. Ham mora biti kažnjen.
Ja ne znam jel ste realni vi sa ovim komentarima ili se samo salite namjerno da provocirate?

U prvom krugu Max ne ostavi prostora Hamiltonu,ovaj sidje sa staze da se ne sudare,
Kasnije , kada Hamilton na isti nacin ne ostavi prostora Maxu,sta ovaj uradi? Izbaci obojicu vani! Pa ako mu Hamilton nije ostavio prostora,zasto sili i nastavlja,zar ne moze preci preko pasica kao sto su bukvalno svi to uradili i niko se nije tako sudario, znaci nijedan profesionalni vozac na danasnjoj trci nije pokusao ici tim putem kuda je Max krenuo,i jos na to kaze na team radio,eto sta se desi kada ne ostavis prostor,a on ga nikada nikome ne ostavlja i to ne prvi put!

Znaci Maxovo pravilo , mene niko nikad nece preci , ja cu preci sviju ili cemo obojica van.
Koliko mu se samo Hamilton u sezoni putao sklanjao? Imola,Barcelona,Italija svaki put se Lewis povlacio,ali se zato Max nijednom nije povukao,pa je zato jednom zavrsio u zidu a sada izbacio i jednog i drugog, kakav sljam od vozaca,ala Schumacher!
Izvini,nisam znao da mi se obraca neko ko bolje poznaje formulu i pravila od Alonsa.
Max Allegri

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 13 sep 2021, 12:38

JoeBleck je napisao/la:
13 sep 2021, 12:01
: Ja fkt gotivim Maxa , od ove nove garde najvise.Inace volim Nanda i simpa mi je Checo radi svoje naravi.

Ovo sto je uradio i ovo sto radi nije posteno da budem iskren.Preagresivan je i bukvalno misli da ima prvenstvo prolaza u svakom momentu jer imam osjecaj da u glavi sebi kaze : Ja sam ludji , ti ces popustiti.

Hamilton je racionalan vozac uvijek bio i nikada nije bio osoba koja je izazivala incidente.Ne volim ga , cak sta vise.Ne mogu da ga krivim ni 1% jer jednostavno bio je na unutrasnjoj strani , ispred i kao takav nije imao razlog da razmislja gdje je Max.

Sto se tice incidenta gdje je njega Hamilton polupio , mislim da isti je cisti trkacki iako mislim da je Lewis mogao vise u desno otici.Opet dolazimo do toga da je Lewis isao sa unutrasnje strane i imao tu atraktivniju putanju koja u narednom zavoju ima prednost na kocenju.

Nije za pohvale ovo sto radi Max , ok imas sampionske ambicije , mentalitet i sve ali ugledaj se na starije.Pogledaj Alonsa covjeka bez incidenta u karijeri za koji je kriv a vjerovatno je najjaci vozac na gridu overall.Ako nema prostora , udaris po kocnici , ako ima gas pa sta bude.Ovaj nema racionalnosti u prestizanju i zbog toga mi pada u ocima.Nadam se da nece raditi vise ove stvari , gubi simpatije i ispada osoba koja je na nivou djeteta.Ovakvu agresiju ni Montoya nije pokazivao a imao je zivac kraci od fitilja.
A Senna ?

Pa je po mnogima najveci ikad ... sta je taj sve radio :D

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 sep 2021, 12:58

jelle je napisao/la:
13 sep 2021, 12:38
JoeBleck je napisao/la:

A Senna ?

Pa je po mnogima najveci ikad ... sta je taj sve radio :D
Nisam iskreno gledao Sennu, ne mogu na osnovu inserata dati svoje misljenje koje je realno.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 sep 2021, 12:58

jelle je napisao/la:
Aham znaci ..Hamilton nije pokusao na silu u Silverstonu ...nego je to trkacki incident , a ovo je na silu ...logicno ...i kakve veze ima sto su kisni uvjeti to te ne opravdava kad napravis sranje ...sranje je sranje uslovi su tu nebitni ...to isto ti udaris nekog po kisi i reknes ej policajac pa kisni su uslovi :lol: ako su kisni uslovi prilagodis se istim , a ne ko konj se zaletis ..
Jeste, tamo je pokusao na silu, ali prije toga je popustio bar 5 puta, Max nije niti jednom.

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 13 sep 2021, 12:59

JoeBleck je napisao/la:
Haj ne baljezgaj majke ti. Stariji od njega pa se zabijali u protivnike namjerno, parkirali bolide kako bi sjebali kvalifikacione krugove, stajali u boksu duze da protivnik ne uspije zapocet krug itd itd itd.

edit: Alonso bez incidenta u karijeri :urnebes: :urnebes: :urnebes:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 sep 2021, 13:03

Ali kako god, takva je borba ove sezone, da ovo nista nije neocekivano. Znalo se da ce biti ovakvih situacija. Naravno da su svi oni jako sujetni i da ce ici i preko granice regularnog i korektnog. Bitno da su svi zivi i zdravi :kafa:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 sep 2021, 13:04

neurofunk je napisao/la:
13 sep 2021, 12:59
JoeBleck je napisao/la:
Haj ne baljezgaj majke ti. Stariji od njega pa se zabijali u protivnike namjerno, parkirali bolide kako bi sjebali kvalifikacione krugove, stajali u boksu duze da protivnik ne uspije zapocet krug itd itd itd.

edit: Alonso bez incidenta u karijeri :urnebes: :urnebes: :urnebes:
U koga se zabijao ?

Sefe poredis takticki potez i igru zivaca sa momkom koji rizikuje zivot drugog i sebe u prakticno 60% prestizanja.Onaj koji baljezga si ti.
Max je opasan vozac ,etiketiran i kao takav jako cesto pravi gluposti na stazi gdje direktno rizikuje mnogo vece stvari od stajanja u pitu ili usporavanja nekoga.

Jedno je taktika drugo je ludost,nauci pojmove.

Ja pisem kao simpatizer Maxa , ne kao ljubitelj Lewisa , cak sta vise…

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.