Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Kerim Alajbegović
Keri je jako perspektivan igrač ali je još bitnije da ostane na zemlji dok ne sazrije i da se malo smanji hajp medija i forumaša oko ovog dečka, da mu/nam se ne bi desio "Halilović".
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Alajbegovic je zreo i za njega nema brige,prije da se to moze desiti Bajraktarevicu koji mora biti svjestan da nije spreman da bude prvih 11 psva i da mora jos puno raditit na sebi
Alajbegovic suti, radi, napreduje i svjestan je svojih mogucnodti, a s druge strane Esmir nije sto posto fokusiran i trosi energiju na drustvene mreze
Esmir je isto veliki talenat, ali mora biti svjestan da je tek na pocetku i da svaki dan mora napredovati
Nekako se cini nakon onih instagram prepucavanja kao da je kliknuo i uozbiljio se jos vise
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Kad kažem da sazrije, mislim prvenstveno da treba da poradi na fizičkoj snazi i defanzivi.NoDi80 je napisao/la: ↑16 dec 2025, 22:19Alajbegovic je zreo i za njega nema brige,prije da se to moze desiti Bajraktarevicu koji mora biti svjestan da nije spreman da bude prvih 11 psva i da mora jos puno raditit na sebi
Alajbegovic suti, radi, napreduje i svjestan je svojih mogucnodti, a s druge strane Esmir nije sto posto fokusiran i trosi energiju na drustvene mreze
K tome još treba dodati da nije izrazito eksplozivan i brz kao već razvijeni, zreli krilni igrači (npr. Perišić samo ilustracije radi).
Ovi nedostaci se unaprijeđuju treningom, iskustvom i igračkom zrelošću.
To su neke stvari koje igrač stekne, sazrijevanjem.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Esmir nije talentovan kao Kerim niti je prošao školu fudbala kao sto je Kerim.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jest vazno sada ko je vise talentovan itd. Ima 10000 slucaja gdje igraci naprave puno bolju karijeru od nekog drugog jer imaju rad i mentalitet. Moras biti pametan isto kad biras klubove da ides korak po korak i ne ugledas se u pare pa onda bacis par godina na klupi u nekom vecem klubu. Povrede isto uticu itd.
Vrijeme ce pokazati kakav je Esmir i kakav je Kerim. Meni je samo drago da smo napokon dobili dva, cak tri (Memic) dobra mlada krila, a sada nek bude kako bude.
Al niko ne moze reci da i Esmir nije ogroman talenat za jednu repku kao nasu.
nije baš fer uspoređivati njih dvojicu direktno. Kerim igra u mnogo slabijem klubu i ligi nego Esmiro. Naravno da Kerim očigledno ima ekstremni talenat i profitira od njemačkog školovanja, mladi dobiju pravu minutažu, taktičku disciplinu i fizičku pripremu.
Ali to ne mijenja činjenicu da Esmiro trenutno nije pokazao dovoljno da opravda mjesto u PSV-u. Nivo Eredivisie je ipak viši, konkurencija jača, a on nije uspio napraviti razliku ni protiv slabijih ekipa. Talenat je jedno, ali prilagođavanje na viši nivo i pokazivanje utjecaja je drugo.
Kerim radi odlično u svom kontekstu
Ali to ne mijenja činjenicu da Esmiro trenutno nije pokazao dovoljno da opravda mjesto u PSV-u. Nivo Eredivisie je ipak viši, konkurencija jača, a on nije uspio napraviti razliku ni protiv slabijih ekipa. Talenat je jedno, ali prilagođavanje na viši nivo i pokazivanje utjecaja je drugo.
Kerim radi odlično u svom kontekstu
Zadnja izmjena: hansbosna, dana/u 17 dec 2025, 09:48, ukupno mijenjano 1 put.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Novi level bolesti, sam sa sobom se lik dopisuje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
A gdje je ramo nestao, znal' se stababoedindzeko09 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:47Novi level bolesti, sam sa sobom se lik dopisuje.
Nemaš ti pojma!
Šalim se naravno. Zato sam stavio “frljavost” (pod navodnike i naglasio ako je moguće nekako pozitivno shvatiti - svjestan da je to teško) - vise sam mislio u smislu da podrazumijeva vise značenja, pa između ostalog i frljav, vrljav-razrok, za razrokog čovjeka ne znaš gdje gleda, isto tako ne znaš gdje Alajbegovic šutira. Njegov je šut toliko raznolik i skriven da je to nevjerovatno, često i prejak za jednog 18-godišnjaka.
Mislim, znam da je poredjenje nigdje veze ali eto u datom trenutku se nisam mogao bolje izraziti ili provaliti, kako god.
Vidiš kako “frljavo” trci da se povrijedio prilikom proslave gola.
Salu na stranu. Mnogo je lijepih golova koje je postigao a tako mlad, ali i dalje je daleko najljepši onaj protiv San Marina jer je bio začinjen posebnim emocijama. Ona scena se nikada ne može zaboraviti. I ako Bog da jos mnogo se nazabijao u dresu reprezentacije.
Sto se tiče poredjenja Kerima i Esmira, jako je to nezahvalno. Kerim je svestraniji, a licno mi je drago da su različit tip igrača i svaki opasan na svoj način. Vrijeme će pokazati ko će veće domete dostići. Ne bih uopće potencirao tu raspravu i ne znam koja je poenta. Možda da su direktna konkurencija jedan drugom, pa inekako.
Njihovi dometi zavise od njihove predanosti ali i faktora sreće u nekim trenucima, pogotovo s izborom klubova.
ElAn10 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:51A gdje je ramo nestao, znal' se stababoedindzeko09 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:47Novi level bolesti, sam sa sobom se lik dopisuje.![]()
Dobro jutro! Nadam se da si već uzeo svoje tablete; i sjeti se, doktor ti nije bez razloga propisao pilule za slonove!
hansbosna je napisao/la: ↑17 dec 2025, 10:14ElAn10 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:51A gdje je ramo nestao, znal' se stababoedindzeko09 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:47Novi level bolesti, sam sa sobom se lik dopisuje.![]()
Dobro jutro! Nadam se da si već uzeo svoje tablete; i sjeti se, doktor ti nije bez razloga propisao pilule za slonove!![]()
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Šta je narandžasto i zvuči kao papagaj?
Mrkva hehehe
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ako ne bude povreda i glupih poteza (odabir klubova) Kerim ce imati za 1-2 stepenicu bolju karijeru. Kerim je mega talenat koji ima domet da stigne u same top klubove. Esmir nije level za najvece klubove ali solidni klubovi u ligama 5 svakako ali ima dosta posla da stigne tamo. Za nas je nevjerovatno da smo dobili ovaka dva mlada krila koja ce biti brutalni aduti za nas.
Za Kerima ocekujem da ce igrat u Bayernu sa 24/25 godina.
Za Kerima ocekujem da ce igrat u Bayernu sa 24/25 godina.