BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 19 nov 2010, 10:34

Kehl i Kringe su ikone kluba kao što i sam znaš, ali da ja tebe pitam da li imaš što protiv odlaska Kringea iz BvB-a, ti bi rekao da nemaš, jer na njega više ne računaš i smatraš Kehla boljim igračem. Na taj način postaješ "licemjer".
No way Pedro. :roll:
Hare_BvB je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Hannover, pored Hajnala, želi dovesti i Kringea u svoje redove...Postoji velika vjerovatnoća da barem jedan od njih dvojice završi na AWD Areni....
Bolje bi bilo naravno da ode nekadasnja dinama nasa Florian Kringe , zao mi ga sto je propao nije bio los igrac nekad al et ...
Dobro ga opisa :mrgreen: ....Ma naše dijete, uvijek je davao sve od sebe za ovaj klub, krpio je sve pozicije u timu i dugo vremena je bio jedan od boljih u timu....Stvarno šteta da ga ovako šalju iz kluba k'o kakav otpadak jer momak to stvarno nije zaslužio....
Hare_BvB je napisao/la:Što se tiče Flora, ja ne znam kako on i Klopp nisu bili na istim valnim dužinama :( , za mene je Flor bio jedan od boljih u timu prije dolaska Kloppa, veoma koristan igrač koji može odigrat na više pozicija, trkački odličan, odličan u kontroli lopte s obe noge, dobar šut, i čak je bio jedan od omiljenijih među navijačima (ipak je on produkt naše škole)....
Klasičan tip Kloppovog igrača i baš mi ne ide u glavu pa ga nije više koristio, ali yebat ga sad...Ja bih volio da ostane i da mu se pruži šansa, ko zna šta će biti s Kehlom i ove godine :|
Problemi sa nedisciplinom su Kringea udaljili iz Kloppovih planova.

Problemi na poziciji zadnjeg veznog su davno apsolvirani. Svi mo svjesni deficitarnosti, ali Kehl neće biti otjeran. Previše on znači za ovaj klub, pogotovo za navijače, koji se mnogo pitaju u ovom klubu. ;)
Ko grca u dugovima? :o Pa BvB je utoliko sanirao dugove, da ćete ili već jeste natrag otkupili "svoj" stadion!!!
Zorc i Watzke su jako dobro odradili ovaj period. Napravili su plan kako izvuči BvB iz bankrota i u tome uspjeli. No sada dolazi vrijeme kada treba uložiti "kunu više", a njih dva se toliko boje da to neće učiniti. Oni su po meni bili jako dobri za tu fazu, no sada dolazi nova faza, pogotovo ako BvB ulovi mjesto za LP, a definitivno ako BvB uzme titulu prvaka. Ako se to dogodi i vi nastavite sa politikom "nemamo za kruf i mleko", onda bilo vam sretno, ali to nije način kako treba voditi klub u tom slučaju!
BVB i sad ima oko 70 miliona € duga. :( To je činjenica i saniranje tog duga je prioritet. Nadam se da to ne trebam ponavljati kao papagaj. :twisted:

Ništa druže, ponovo Mayeru ponuditi mjetso finansijskog vođenja kluba, jer izgleda da će ga najuriti iz Kolna, a čitava Bundesliga vapi za njegovim uslugama. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 nov 2010, 11:07

Hare_BvB je napisao/la:
Kehl i Kringe su ikone kluba kao što i sam znaš, ali da ja tebe pitam da li imaš što protiv odlaska Kringea iz BvB-a, ti bi rekao da nemaš, jer na njega više ne računaš i smatraš Kehla boljim igračem. Na taj način postaješ "licemjer".
No way Pedro. :roll:
A čuj, ak je tebi tak lakše da sam sebi lažeš onda ok. Ja sam tak i onak u ovom slučaju objetivac, a ti subjektivac ;) Pa pogledaj samo šta si ti napiso:
Problemi na poziciji zadnjeg veznog su davno apsolvirani. Svi mo svjesni deficitarnosti, ali Kehl neće biti otjeran. Previše on znači za ovaj klub, pogotovo za navijače, koji se mnogo pitaju u ovom klubu. ;)
Znači ti svjesTno želiš "raditi" na štetu kluba i ti ćeš biti zadovoljan :roll: Kod mene takve stvari neprolaze i iklub je uvijek isprad igrača, jer igrači su prolazni, klub nije 8-)
BVB i sad ima oko 70 miliona € duga. :( To je činjenica i saniranje tog duga je prioritet. Nadam se da to ne trebam ponavljati kao papagaj. :twisted:

Ništa druže, ponovo Mayeru ponuditi mjetso finansijskog vođenja kluba, jer izgleda da će ga najuriti iz Kolna, a čitava Bundesliga vapi za njegovim uslugama. :roll:
E roki, malo si pročitaj ovaj tekst ;) Ako ne razumiješ ja ti prevedem :mrgreen:

http://www.bvb.de/?%82%9E*k%97%84%ECSb%E2%86%9A

Ključne stvari u textu:

Hans-Joachim Watzke (48) im kicker-Interview. "Jetzt, wo der Klub wirtschaftlich konsolidiert ist, muss der nächste Schritt folgen. Wir wollen sportliche Substanz aufbauen, um wieder konkurrenzfähig zu werden",

"Unsere operativen Netto-Verbindlichkeiten betragen nur 14,3 Millionen Euro. Vor zwei Jahren waren es 106 Millionen Euro mehr. Um genau diesen Betrag haben wir unsere Schulden reduziert."

I pazi otkad je taj TEXT, a sad se još situacija poboljšala ;)

BvB ima još 60 miljoan eura "duga" kojeg u biti otplaćuje za stadion. to je ajmo reč ono kaj BvB koći da uloži koju kunu više, ali nije toliko povezano sa "pravim dugom" jer se ovaj "dug" otplaćuje. To je vrsta kredit koji je dignut da bi se vratio stadion kolko sam ja to skužio, isto kao i Allian Arena, pa niko ne priča o Bayernovom dugu, već obvezama jer su ga u stanju vračati.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 nov 2010, 18:41

A čuj, ak je tebi tak lakše da sam sebi lažeš onda ok. Ja sam tak i onak u ovom slučaju objetivac, a ti subjektivac ;)
Prvo me nazoveš licemjerom,pa ti ja citiram svoj post od prije par mjeseci u kojem sam izričito protiv odlaska Kringea. Onda me nazoveš lažovom. :shock: Kringe je odličan igrač, ali njegovo neslaganje sa Kloppom ga je mnogo koštalo. Ja sam i dalje za njegov ostanak, i nadam se da je moguće pomirenje sa Kloppom. Šteta bi bila da definitivno propadne onakav igrač , jer svoje kvalitete je dokazao mnogo puta u dresu BVB-a.

Znači ti svjesTno želiš "raditi" na štetu kluba i ti ćeš biti zadovoljan :roll: Kod mene takve stvari neprolaze i iklub je uvijek isprad igrača, jer igrači su prolazni, klub nije 8-)
Kad sam napisao da je problem apsolviran u vezi DMC-ova, mislio sam na ovoj temi. Vratiš se par strana unazad i pročitaš. Kehl je među najboljim veznjacima u ligi, samo su ga povrede uništile. No to ne mora značiti da on ni naredne sezone neće odigrati cijelu sezonu. Ne možemo biti sigurni da će se on ponovo povrijediti, pa da ga otjeramo ko štene iz kluba radi ussranih 3-4 miliona njegove godišnje plate, ako i toliko ima. On je vođa ovog tima, klub mu duguje mnogo toga, ostao je uprkos svim sranyima (smanjenje plate, rezultatski odron, etc.). On ima još jednu sezone u ugovoru poslije ove, i sigurno će je odraditi. Mora ostati, jer ako bude zdrav, njegovo neupitno znanje i iskustvo su dovoljni da vodi BVB u LP naredne sezone(pod uslovom da istu izborimo).

Deficitarnost je potencijalna, i u tom je kontekstu plasirana sa moje strane, jer mi trenutno imamo dva strašna igrača na tim pozicijama i veliog Kehla koji se oporavlja za proljetni dio sezone. :mrgreen:

Sahin starter, Bender i Kehl u rotaciji, kako bi se Kehl sačuvao za bitnije mečeve. Sad bi trebali dovest neku zvjezdicu i istrest 10-15 milki, a Bendera posaditi na klupu i uyebat ga. :roll:

Dovest jednog kvalitetnog igrača za klupe, u slučaju ozlijeda, a za njeg dati najviše 5 miliona. U bundesligaškim okvirima, Sahin je klasa, Kehl je klasa, Bender je izuzetan talenat. Meni dosta, plus dobar back-up, npr. Bradley iz G'ladbacha.
Hans-Joachim Watzke (48) im kicker-Interview. "Jetzt, wo der Klub wirtschaftlich konsolidiert ist, muss der nächste Schritt folgen. Wir wollen sportliche Substanz aufbauen, um wieder konkurrenzfähig zu werden",
Zar trenutna situacija ne ide putevima sportskih uspjeha? :!: :?: :?
Po tebi, izgleda da nije, jer da bi imao uspjeh moraš possrati minimalno 50-ak milki za dovođenje igrača. :roll:

Od 2008., pa na ovamo, klub je počeo mnogo više trošiti, pogotovo na transfere i plaće igrača. Svi mladi igrači su dobili nove, milionske ugovore. BVB ima silne kredite za vratiti, a znaš i sam kak' to ide, tako da ne klasificiranje toga kao pravog duga je neozbiljno.

slika

Usput evo ti jedan članak koji se detaljno bavi poslovanjem BVB u zadnjih 10-ak godina, a koji sam već postao na ovoj temi.

http://swissramble.****/2010/10 ... overy.html

Moram naglasiti da je ovo problematika o kojoj, ni ja, a bo'me ni ti ne možemo nikako imati jasan uvid, pa da se kanimo više toga. ;)

Koliko je nebitan taj dug za Bayern, govori i činjenica da su za prošlu sezonu uprihodovali rekordnu sumu od oko 350 miliona, a nijednog yebenog centa nisu izdvojili za dovođenje igrača. :? Oni su većinu te love transferisali na otplatu stadiona, jer to žele učiniti i prije ugovorenog roka. Doduše, jesu se istrošili prethodnih sezona, a i igrači im sada imaju jako velike plate, ali Bayern to sebi može priuštiti jer iza njih stoji jaka grupa firmi i sponzora, a da ne govorimo broju navijača na globalnom nivu i sl. Smiješno je i neozbiljno upoređivati finansijske kapacitete Bayerna i BVB-a. :roll:

Eh pošto si toliko protiv Zorca i Watzkea, daj nam ti prijedlog koga bi volio vidjeti na njihovim pozicijima, kao muddonje spremne za veliki europski iskorak. :roll:

I ja bih volio da možemo dovoditi igrače po ćeifu, ali bato, ne ide to tako. Tu su ti potrebni benjaminsi, koje tim iz Dortmunda trenutno nema. :!:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 nov 2010, 01:24

Hummels odgovrio na Van Glavove provokacije. :!: :lol:
Borussia Dortmund and Germany centre-half Mats Hummels has responded to criticism from Bayern Munich coach Louis van Gaal, who recently claimed that BvB have been "very lucky" in their outstanding start to the Bundesliga season. "No, Van Gaal is wrong. In the two games we have not won, we were unlucky," the 21-year-old told Kicker. "And in almost all the games we won, we highly deserved to win."
Through 12 matches, Dortmund have the Bundesliga's best attacking and defensive records, and at this point in the season have earned more points than any team in Bundesliga history. Hummels then shot back at his former club for trying to catch up with Dortmund "first verbally, and then with points". He deemed Van Gaal's statements "common banter"
Počelo se ozbiljno kuhati. :mrgreen:

Hindus na klupi Freiburga je najavio ofanzivnu igru protiv BVB-a sutra. :? Mislim da bi nam to mnogo više odgovaralo, neg' da bunkerišu. Freiburg je odličan ove sezone, kao i prošle, vole igrati ofanzivno i mogu biti veoma neugodni. Tehnički i trkački su dosta dobri i biće jako teško doći do punog plijena sutra. Vidjećemo kako će naši igrači reagovati nakon ovih reprezentativnih duela, mada ne bi trebalo biti razloga za zabrinutost, jer većina ih odigrala odlično, a neki su i dodatno digli svoju formu. :P

Možda i Muha sutra zaigra u drugom poluvremenu. :mrgreen:

Uglavnom, sastav bi trebao biti isti kao i u prošlosedmičnoj pobjedi protiv HSV-a.

Pobjeda bi nam puno značila da povećamo zalihu, jer u ovom kolu se sastaju Aspirindžije i Bayo. 8-)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2010, 02:17

Hare_BvB je napisao/la:Hummels odgovrio na Van Glavove provokacije. :!: :lol:
Borussia Dortmund and Germany centre-half Mats Hummels has responded to criticism from Bayern Munich coach Louis van Gaal, who recently claimed that BvB have been "very lucky" in their outstanding start to the Bundesliga season. "No, Van Gaal is wrong. In the two games we have not won, we were unlucky," the 21-year-old told Kicker. "And in almost all the games we won, we highly deserved to win."
Through 12 matches, Dortmund have the Bundesliga's best attacking and defensive records, and at this point in the season have earned more points than any team in Bundesliga history. Hummels then shot back at his former club for trying to catch up with Dortmund "first verbally, and then with points". He deemed Van Gaal's statements "common banter"
Počelo se ozbiljno kuhati. :mrgreen:

Hindus na klupi Freiburga je najavio ofanzivnu igru protiv BVB-a sutra. :? Mislim da bi nam to mnogo više odgovaralo, neg' da bunkerišu. Freiburg je odličan ove sezone, kao i prošle, vole igrati ofanzivno i mogu biti veoma neugodni. Tehnički i trkački su dosta dobri i biće jako teško doći do punog plijena sutra. Vidjećemo kako će naši igrači reagovati nakon ovih reprezentativnih duela, mada ne bi trebalo biti razloga za zabrinutost, jer većina ih odigrala odlično, a neki su i dodatno digli svoju formu. :P

Možda i Muha sutra zaigra u drugom poluvremenu. :mrgreen:

Uglavnom, sastav bi trebao biti isti kao i u prošlosedmičnoj pobjedi protiv HSV-a.

Pobjeda bi nam puno značila da povećamo zalihu, jer u ovom kolu se sastaju Aspirindžije i Bayo. 8-)

Ko o cemu-Bayern o sreci :shock: ...koliko god se trudio da ne mrzim ovaj tim,uvijek me ovakve izjave okrenu u drugom smjeru.Ne mogu da vjerujem da se tako nisko spustaju.I puna su im usta Borusije i njihovih igara...bolje da se skontaju kako ce doci do druge pozicije pa tek onda nek razmisljaju o nama.
Sutra jos jedan tezak mec(a koji to nije u bundesligi) ...ova pauza zna nekad poremetiti ritam klubova,nadam se da nas ipak nece.Radujem se napokon ovom terminu subota 15:30...to je termin u kojem najbolje igramo a odavno nismo igrali u istom...

P.S. Prijenos na eurosportu 2

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2010, 11:23

adnan24 je napisao/la: Ko o cemu-Bayern o sreci
Lopovska posla. :D
Igrao sam 1x na Freiburg i mislim da neću pogriješiti. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2010, 12:34

geronimo je napisao/la:
adnan24 je napisao/la: Ko o cemu-Bayern o sreci
Lopovska posla. :D
Igrao sam 1x na Freiburg i mislim da neću pogriješiti. :mrgreen:

Blago receno lopovska :D .
Samo ti igraj protiv nas...ubost ces jednom do kraja sezone 100%(bar jednom :D )

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 nov 2010, 16:13

Ocigledan prekrsaj na Weidenfeleru nije sviran i nakon toga Subotic i Hummels reaguju smuseno za vodstvo Freiburga. Sad za sad mirise na kiks Borussie.
#divovi

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 nov 2010, 16:23

Loša igra naših, napaljeni domaćini i kardinalne greške sudije su glavni razlog za trenutni rezultat. :evil:

Sudija je prvo svirao nepostojeći prekršaj za domaće, pa onda ne svira očigledan faul na našem golmanu, i zatim Neven pokušava izbiti i pritom pogađa Hummmya a lopta završava u našem golu. Od tog trenutka ne postojimo na terenu. Imali smo na samom početku meča sjajnu šansu, ali Lucas je nastavio po starom, i fualo zicer opet. Freiburg je imao još dvije izgledne šanse na kraju poluvremena.

Domaći su rastrčani i nemamo ni pedalj prostora. Odmah izvesti Grossonju i uvest Kubu, a i Lucasa bih ja odmah izveo, jer za sad je očajan.

Teško ćemo i do boda u drugom poluvremenu. :(

Ovo je jedan od onih mečeva, u kojim jednostavno moraš izgubiti. :roll:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 nov 2010, 16:41

:o :o :o
Nevjerovatno koliko ste sansi izmasili. Gol bukvalno visi u zraku.
#divovi

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 nov 2010, 17:03

Lewaaaaaaaaaaaaaaa :mrgreen: :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 nov 2010, 17:06

Sada vec kompletan preokret.

Mujdza (o.g) :(

P.S. Pogodjena na kladionici. 8-)
#divovi

kamiondzija
Kontakt:

Post Postao/la kamiondzija » 20 nov 2010, 17:13

" "," НЕВЕНЕ!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 nov 2010, 17:31

Veliki preokret i zaslužena pobjeda u Freiburgu. :mrgreen:

Nevjerovatan broj prilika smo imali u drugom poluvremenu, Baumman je pravio čuda na golu, ali je onda Kuba preuzeo njegovu ulogu. :shock: :lol: Nevjerovatan promašaj je imao za 3-1, u to ćete se uvjeriti. Ja nikad ništa slično nisam vidio u svom životu. :shock: Na kraju malo sreće i za nas, jer Schuster pogađa prečku u drugoj minuti nadoknade. :mrgreen: Kubu treba dobro našamarati, jer je poslije tog promašaja imao odličnu situaciju pred golom domaćih i imao je dvojicu slobodnih, no on se odlučio da sam pokuša završiti. :x

Igrači su klupe su ponovo briljirali, pa i Kuba u neku ruku :lol: . Lewa je strašan napadač i mislim da je vrijeme da i on započne jedan meč. ;) Grossonja na klupu, lijevo Gotze, a desno Kuba. 8-)

Ova pobjeda će imati veliku težinu za nastavak sezone u BL. :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 nov 2010, 17:36

Zaista je danasnja utakmica protiv Freiburga bila nevjerovatna. Toliko prilika, promasenih zicera, medju kojima je onaj promasaj Kube nenadmasiv, pa na kraju ipak pobjeda i tri boda za Dortmund.

Cini mi se da je ova pobjeda Dortmunda vrijednija nego ona protiv Mainza. Danas su bas bili sazrili za kiks i davanje prilike Bayernu da im se priblizi.

No, moracemo tu priliku jos malo sacekati.
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 20 nov 2010, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 20 nov 2010, 17:37

Čestitam vam na pobjedi,iako ste imali i malo sreće na kraju,al ne umanjuje zasluženu pobjedu.Imate i novu zvijezdu youtube-a kao što reče onaj sa ES2,Kuba veličanstven promašaj :lol:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2010, 17:40

Kapa do poda. Toliko vjere u sebe, nimalo bahatosti, ogromna koncentracija, odlična fizička sprema, sjajan strateg...i pomalo sreće ( :mrgreen: ) čine to da je BvB trenutno hit u Europi.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 nov 2010, 17:41

moustapha je napisao/la:Zaista je danasnja utakmica protiv Freiburga bila nevjerovatna. Toliko prilika, promasenih zicera, medju kojima je naj promasaj Kube nenadmasiv, pa na kraju ipak pobjeda i tri boda za Dortmund.

Cini mi se da je ova pobjeda Dortmunda vrednija nego ona protiv Mainza. Danas su bas bili sazrili za kiks i davanje prilike Bayernu da im se priblizi.

No, moracemo tu priliku jos malo sacekati.
Ma doće i taj trenutak. ;)

I ja sam mislio nakon prvog poluvremena i naše anemije u istom, da je vrijeme za kiks, ali Klopponja je ponovo majstorski odradio u pauzi , a da ne govorim o odličnim izmjenama u drugom. :P

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 nov 2010, 17:43

Sve cestitike na zasluzenoj pobjedi i ako ste na kraju imali malo srece, no sreca prati hrabre. Da vise ne ponavljam sta me sve fascinra na igri BVB-a, kao sto Geronimo rece trenutno ste ekipa broj jedan u Evropi, no pravi ispita za Kloppa i ekipu tek slijedi kada dodje rezultatska kriza, i ukoliko iz te izadjete uzdignute glave moguca je titula na Westfallenu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2010, 17:49

1. Nevjerovatno je da sudija nije svirao faul nad Romanom kod prvog gola...u onakvim situacijama i mnogo bezazleniji dueli se sviraju :evil:
2.U zadnjih nekoliko utakmica igramo duplo bolje u drugom poluvremenu...imam osjecaj da to apsolutno nije slucajno,mozda je Klopp skontao da se ne moze igrati onim tempom svih 90 minuta
3.Lewandowski odlican gol...sjajno je sto nam takvi igraci ulaze sa klupe i prave razliku
4.Kubin promasaj je mozda i najveci koji sam ikad vidio...mogao je opusteno uci s loptom u gol...bio sam uvjeren da ce nas kazniti zbog toga ali srecom samo precka :mrgreen:
5.Sad navijam za Bayer-Bayern X

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.