FIFA/Coca-Cola World Ranking
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zmajevi- ... ija/118390" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne bi me iznenadilo da uzmu ovaj ranking i mi bi bili najgori i otisli u special pot.
Ne bi me iznenadilo da uzmu ovaj ranking i mi bi bili najgori i otisli u special pot.
1946
e pa tako se desilo 2006 SiCG je napredovala u taj mjesec dana preskocili nekoga i digli hajku. NE MOZE PO JEDNOJ LISTI SE BIRATI NOSIOCI (oktobarskoj) a po drugoj (novembarskoj) ostale grupe, sp. potovi itd.Head je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/zmajevi- ... ija/118390
Ovo je tekst par dana prije izvlacenja 2006. Znaci apsulutno se nista nije znalo i nije bilo odredjeno.
www,index,hr/sport/clanak/hrvatska-u-petak-doznaje-imena-protivnika-na-sp-2006/295153.aspx
Zareze samo zamijenite tackama, jer ne prikazuje kad zalijepim direktno.
Ovaj put su samo nosioci unaprijed odredjeni, ostalo ce se odluciti naknadno.
www,index,hr/sport/clanak/hrvatska-u-petak-doznaje-imena-protivnika-na-sp-2006/295153.aspx
Zareze samo zamijenite tackama, jer ne prikazuje kad zalijepim direktno.
Ovaj put su samo nosioci unaprijed odredjeni, ostalo ce se odluciti naknadno.
Po toj list nismo najgori.Head je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/zmajevi- ... ija/118390
Rusija je iza nas.

U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Pa zar se ne računa ranking od 10. mjeseca. Joj što volite lupati i paničariti.
Po nezvanicnim informacijama, bit ce lista od oktobra.adc je napisao/la:Pa zar se ne računa ranking od 10. mjeseca. Joj što volite lupati i paničariti.
Inace:
http://www.fifa.com/mm/document/fifafac ... eeding.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Predpostavljam da ce opet biti tako. Ali u tom slucaju ce Francuska biti u specijalnom potu, i sam znas sta to znaci.For sporting reasons the FIFA Organising Committee based the criteria to determine the seeding on the October 2009 FIFA/Coca-Cola World Ranking rather than the November edition.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
- Goalgetter
- Kontakt:

Open in new tab.
Lista od oktobra se broji, ne brinite se.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 20 nov 2013, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.
Trebamo se strpiti još 15 dana, brzo će to proći. Bolje to, nego iznova mlatiti praznu slamu.
@Goalgetter,
Preporučujem ti da ne koristiš Wikipediju kao relevantan izvor informacija.
@Goalgetter,
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Goalgetter
- Kontakt:
Imas pravo, znaju i oni zayebati, ali mi mrsko kopati po FIFInom pravilniku, pa sam uzeo Wiki.Virtu4l je napisao/la:Trebamo se strpiti još 15 dana, brzo će to proći. Bolje to, nego iznova mlatiti praznu slamu.
@Goalgetter,
- Donnie Darko
- Kontakt:
Da, samo Argentina i Holandija. I ono, pravi autsajder, Obala Slonovace.robijas_Ri je napisao/la:Ma vise sam figurativno rekao. Hocu rec nisu ni dobili tesku grupu u kakvoj su se situaciji nasli. Kod zrijeba je najbitnija sreca koji god POT bio.Head je napisao/la:Kako ce biti Gana sa nama u grupi ako padnemo u pot sa njimarobijas_Ri je napisao/la:Ma i da nas smjeste u 3. pot i bude nam grupa Njemačka, Gana, Bosna i Hercegovina, Australija kao sto su imali Srbi, potpisujem.
Dzaba se raspravljate oko tih potova...jer se ne zna nista do 3.12...tada cemo znati...
vjerovatno necemo u taj specijalni pot..ne bi trebalo..ali samim tim sto je konacna odluka ostavljena za 3.12., znaci da postoji mogucnost kojekakvog manipulisanja...zasto se sad ne bi znalo sve izuzev prvog pota bajg...kad je sve jasno ko dan...upravo zbog tog razloga...jer FIFA uvijek moze naci "izgovor" za svoje postupke...
mada ja vjerujem da cemo ipak ostati u evropskom potu...
zakljucak: u evropskom potu bismo trebali biti, ali FIFA mafija moze zeznuti stvar i to je to
vjerovatno necemo u taj specijalni pot..ne bi trebalo..ali samim tim sto je konacna odluka ostavljena za 3.12., znaci da postoji mogucnost kojekakvog manipulisanja...zasto se sad ne bi znalo sve izuzev prvog pota bajg...kad je sve jasno ko dan...upravo zbog tog razloga...jer FIFA uvijek moze naci "izgovor" za svoje postupke...
mada ja vjerujem da cemo ipak ostati u evropskom potu...
zakljucak: u evropskom potu bismo trebali biti, ali FIFA mafija moze zeznuti stvar i to je to

Uvijek se gledala oktobarska lista, vi ste se sada prepali jer to nije još i zvanično potvrđeno... FIFA je normalna organizacija i ne vjerujem da ce promijeniti nešto sto je najavljeno i sto je prije bilo. Znam, Francuska je ta koja ce u treći pot, i hajmo reci da oni izlobiraju nešto iako u to ne vjerujem ni 1% jer je lakrdija. Sta se može desiti? Da gledaju listu iz Novembra, tu je Rusija zadnja. Ne bi bilo logike jer su nosioci određeni oktobarskom listom a ostali novembarskom. Dakle ako su oktobarskom listom određeni nosioci onda i ostali moraju biti tako jer zaista nema smisla....
Ako bi došlo do neke promjene ja mislim da maksimalno šta Francuzi bi mogli izvuci je da se izvlači koja ce evropska selekcija u treći pot. Dakle jednostavno stave 9 Europljana u drugi pot i onda izvlače crnu ovcu...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako bi došlo do neke promjene ja mislim da maksimalno šta Francuzi bi mogli izvuci je da se izvlači koja ce evropska selekcija u treći pot. Dakle jednostavno stave 9 Europljana u drugi pot i onda izvlače crnu ovcu...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Znači jedino nas mogu stavit' u specijalni pot ako nam kažu "mrzimo vas, haj'te tam"
Ove liste im nikako ne idu na ruku.

Ove liste im nikako ne idu na ruku.
Ukoliko se u obzir uzme isključivo svjetski renking, onda će BiH biti u drugom potu, zajedno s Nizozemskom, Italijom, Engleskom, Čileom, SAD-om, Portugalom i Grčkom, dok će Hrvatska završiti u trećem s Obalom Bjelokosti, Rusijom, Francuskom, Ekvadorom, Ganom, Meksikom i Kostarikom.
Međutim, velika je mogućnost da će vrlo važan pri odabiru biti i broj nastupa na svjetskim smotrama, što bi Hrvatskoj moglo donijeti plasman u drugu jakosnu skupinu, dok bi debitant BiH u trećoj zamijenila Francusku.
No, kao presudna stvar ipak se spominje ideja da će se jakosne skupine organizirati na način da se u najmanjem mogućem postotku susreću momčadi iz istih Konfederacija. Puno je pitanja, a odgovora još nema. U međuvremenu se valja zabavljati svim mogućim i nemogućim kombinacijama.
Sa Index,hr
Spanski AS je postavio Hrvatsku u specijalni pot.
Zakljucak svega navedenog, jos niko nista ne zna i nista nije 100% sigurno.
Međutim, velika je mogućnost da će vrlo važan pri odabiru biti i broj nastupa na svjetskim smotrama, što bi Hrvatskoj moglo donijeti plasman u drugu jakosnu skupinu, dok bi debitant BiH u trećoj zamijenila Francusku.
No, kao presudna stvar ipak se spominje ideja da će se jakosne skupine organizirati na način da se u najmanjem mogućem postotku susreću momčadi iz istih Konfederacija. Puno je pitanja, a odgovora još nema. U međuvremenu se valja zabavljati svim mogućim i nemogućim kombinacijama.
Sa Index,hr
Spanski AS je postavio Hrvatsku u specijalni pot.
Zakljucak svega navedenog, jos niko nista ne zna i nista nije 100% sigurno.
-
- Kontakt:
Ako smo u 2. potu :
Švicarska - BiH - Iran - Alžir - najlakše
Brazil - BiH - Mexico - Obala Slonovace - najteže
Ako smo u 3. potu:
Urugvaj - Grčka - BiH - Iran - najlakše
Brazil - Holandija - BiH - Mexico - najteže
Švicarska - BiH - Iran - Alžir - najlakše
Brazil - BiH - Mexico - Obala Slonovace - najteže
Ako smo u 3. potu:
Urugvaj - Grčka - BiH - Iran - najlakše
Brazil - Holandija - BiH - Mexico - najteže
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne mozemo biti u 3. potu da ga yebes. I da koriste novu rang listu, ipak ne ispadamo u taj 3. pot zaJuznoamerickim i Africkim repkama.
-
- Kontakt:
I ja isto mislim, jedino ako uvedu pravilo jedina država sa tri predsjednika ide u treci pot.Goalgetter je napisao/la:Ne mozemo biti u 3. potu da ga yebes. I da koriste novu rang listu, ipak ne ispadamo u taj 3. pot zaJuznoamerickim i Africkim repkama.
Kako Blater rece pred SP 2006. :
Kako je ranije objasnio predsednik FIFA Sep Blater sastav šešira napravljen je na osnovu uspeha reprezentacija na dosadašnjim Svetskim prvenstvima i trenutnog poretka na rang-listi FIFA.
Kako je ranije objasnio predsednik FIFA Sep Blater sastav šešira napravljen je na osnovu uspeha reprezentacija na dosadašnjim Svetskim prvenstvima i trenutnog poretka na rang-listi FIFA.
A covjeka ne popusta nikako, idi malo na Dzekinu stranicu ohladi od rankinga. Ako sve bude posteno necemo u spešl pot, ako bude lopovijanja ispusili smo ga i gotovo.
pisac je napisao/la:Kako Blater rece pred SP 2006. :
Joj tebe!
Pa ako su vec objavili prvi šešir zvanično, te objavili da je po okt FIFA listi onda i ostatak mora ići po toj listi inače morali bi sve mjenjati ako se gledaju rezultati na SP. Onda ti recimo Švicarska i posebno Belgija koja je zadnji put na SP bila 1994 ne bi bile među nosiocima...
Ti stvarno misliš da ce jedan šešir raditi po jednim pravilima a ostale po drugim?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.