Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Sabinho
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Sabinho » 29 jun 2016, 22:50

Aferim momcino!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2016, 22:55

Pif, samo 50? Hajd da je 51 pa bi i mogli čestitat ali 50, da je brat bratu malo. :kafa:
Svaka čast momčiluko. Hoćemo li ovo i mi dobit nekog istinskog WC igrača?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 29 jun 2016, 23:36

I samo da dodam da tri tipa koja pričaju kako Musu ne treba prirediti sa Drazenom u nicku imaju godišta 92, 86 i 92, sto ako im je to zaista godište, zaista znaci da u životu nisu vidjeli uživo utakmicu sa Drazenom Petrovicem. Dakle kapak

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 29 jun 2016, 23:48

Bilo bi lijepo da ova zemlja ima takvu jednu veličinu kao što je Dražen i ako ga zaobiđu povrede moguće da bude nauspjesniji sportista što je bosna ikad imala, ali lično mislim da je Dražen posebna kategorija. Superiornost dražena kad je igrao u Evropi je posebna i tek treba vidjeti kako će to izgledati sa Musom.

Lično mislim da je to nedostižno i da ova današnja košarka i vrijeme jednostavno ne polučuju jednu takvu superiornost.

Šarić je isto tako dominirao u mlađim kategorijama, ali ne vidim njegovu superiornost sada kada igra senirosku košarku, niti se ona može pojaviti. Što je tu je.

Ko to danas na evroskoj sceni u euroligi dominira sa 30-40 koševa po utakmici?

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 29 jun 2016, 23:56

malo lakse sa usporedbama Muse sa Drazenom..Drazen je jedan, neponovljiv.. Musa je strasno talentovan momak, sto nista ne mora da znaci..on jos nije pokazao nista u seniorskoj kosarci. kljucno je da sljedece sezone dobije 20-ak minuta po utakmici za Cedevitu nesto kao Arapovic prosle sezone..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 jun 2016, 23:58

Ma trebamo samo čestitati momku, biti zahvalni što je naš dragulj i nadati se da ga prati sreća i uspjeh u nastavku karijere. To poredjenje nije ništa čudno jer svakog našeg igrača imamo potrebu porediti jer smo gladni sportskih uspjeha na taj način želimo nekako nadoknaditi nikakve sportske godine iza nas. Živ i zdrav bio Džanane, ja te ni s kim neću porediti, ti si naš Džanan Musa i takvog će te svijet zapamtiti aBd
Nad tobom sunce najljepše sja

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 30 jun 2016, 02:26

Mora poboljsat ulaze na desnu stranu, stalno ide lijevo. Ekipe s dobrim scoutingom to uoce i onda ga je dosta lakse braniti kad unaprijed znas sta ce da uradi. Mozda sad to ne djeluje toliko vazno ali takve limitacije bi ga mogle dosta ograniciti kasnije u karijeri.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 30 jun 2016, 02:33

Također šut iz vana mora poboljšati.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jun 2016, 10:46

pošto stvarno ne volim ovaj hajp citiraću nekoga sa drugog foruma:

Ne treba se on ravnati po onome šta je u stanju uraditi igračima Tajvana.

Nek se usredotoči na one utakmice u kojima je imao problema:

Francuska

Na njemu se izmjenjivali Pons i Hoard, za obojicu bi vrijedio ovaj prosječni opis: Crnac od dva metra sa rasponom ruku od 210 cm, nabildan je i skače do neba.

Musa je jedva bio u stanju uopće vidjeti gdje se nalaz koš kad su se oni nalazili ispred njega, a kamoli šta ubaciti i takvi će ga čekati u svim NBA ekipama a on reče da tamo planira već za 2 godine.

Australija

Australijanci su obavili domaći zadatak što se tiče skautinga. Musa ima svoju Ahilovu petu, a to je da prilikom prodora na koš uvijek ide u lijevu stranu jer ni blizu ne zna tako dobro u desnu stranu i svaka ekipa koja to skonta može ga zaustaviti bez problema. Protiv Australije 5/17 za dva poena ows

Ako ima nešto što njemu fali, to je taj ulaz u desnu stranu.

On je i ovakav strašan, ali ima još prostora za napredak.

Ali nije teško nabrojati šta njemu fali, nego šta reći za ostale. Australijanci, Japanci...kod njih svaki igrač uz sve svoje barem bez problema posprema zicere ako im se ukaže prilika.

Kod nas pola igrača dokazano na parketu nije u stanju pogoditi ako su u potpunosti sami pod košem. Tricu osim Čampare i Muse ne može ubosti niko, momci od 190 i nešto cm bace ciglu svaki put.

Ako su ovo najbolje što imamo, postavlje se pitanje kakvi su ostali.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 30 jun 2016, 11:17

imati djecaka od 17god koji je najbolji strijelac prvenstva i traziti mu mane, moze samo bosanac.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2016, 11:19

nerminh74 je napisao/la:pošto stvarno ne volim ovaj hajp citiraću nekoga sa drugog foruma:

Ne treba se on ravnati po onome šta je u stanju uraditi igračima Tajvana.

Nek se usredotoči na one utakmice u kojima je imao problema:

Francuska

Na njemu se izmjenjivali Pons i Hoard, za obojicu bi vrijedio ovaj prosječni opis: Crnac od dva metra sa rasponom ruku od 210 cm, nabildan je i skače do neba.

Musa je jedva bio u stanju uopće vidjeti gdje se nalaz koš kad su se oni nalazili ispred njega, a kamoli šta ubaciti i takvi će ga čekati u svim NBA ekipama a on reče da tamo planira već za 2 godine.

Australija

Australijanci su obavili domaći zadatak što se tiče skautinga. Musa ima svoju Ahilovu petu, a to je da prilikom prodora na koš uvijek ide u lijevu stranu jer ni blizu ne zna tako dobro u desnu stranu i svaka ekipa koja to skonta može ga zaustaviti bez problema. Protiv Australije 5/17 za dva poena ows

Ako ima nešto što njemu fali, to je taj ulaz u desnu stranu.

On je i ovakav strašan, ali ima još prostora za napredak.

Ali nije teško nabrojati šta njemu fali, nego šta reći za ostale. Australijanci, Japanci...kod njih svaki igrač uz sve svoje barem bez problema posprema zicere ako im se ukaže prilika.

Kod nas pola igrača dokazano na parketu nije u stanju pogoditi ako su u potpunosti sami pod košem. Tricu osim Čampare i Muse ne može ubosti niko, momci od 190 i nešto cm bace ciglu svaki put.

Ako su ovo najbolje što imamo, postavlje se pitanje kakvi su ostali.

Balkanski problemi :arrow: ceka se jedna losa partija da se pljuje po momku :crazy: :crazy: Znaci taj mocni Pons je bolji igrac od igraca Mega Vizure,Olimpije :mrgreen: Gledali iko sta Musa zna a sta znaju njegovi vrsnjaci :?: Musa sa 204cm ima najbolji ball-handling na turniru :arrow: ma daj,nema pojma ide samo na lijevu stranu, i ima 15 slobodnih. Musa je poceo puno da prica,a to vec prije ovog prvenstva stan,tv ,a tu su i nasi novinari odigrali dobru ulogu.

Nista ovo mene ne cudi :) jer sam iste stvario citao vezano za Mirzu dok je igrao u Evropi i kada shutira 1 od 18 odmah su Velickovic,Savanovic,Antic izmislili kosarku za njega.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 11:33

Nije ista stvar napadati iz sporedne role gdje su nosioci drugi igraci i napadati kao prva opcija i apsolutni nosioc napada. Musa kao i svaki igrac tog uzrasta ima problema protiv duzine i atletike al izgradnjom tijela ce ti problemi skoro sigurno nestati, momak ima vrhunski prvi korak vec sad. Meni je najveci problem njegov sut s distance, on definitivno mora nesto promijeniti kod mehanike suta jer mu trenutna mehika izgleda nenormalno cudno.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jun 2016, 11:36

eno sada, nedo Bog pokušati koju konstruktivnu dati odmah si hejter, nema veze što fino napišeš da ti je najveći potencijal ikada iz BiH, ali ovo je BiH i tu možeš biti samo ili bos ili hadžija ništa između

eto Musa je savršenstvo bez mane i ne mora ništa mjenjati a za 2 god. će biti bolji od LBJ
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 11:42

nerminh74 je napisao/la:eno sada, nedo Bog pokušati koju konstruktivnu dati odmah si hejter, nema veze što fino napišeš da ti je najveći potencijal ikada iz BiH, ali ovo je BiH i tu možeš biti samo ili bos ili hadžija ništa između

eto Musa je savršenstvo bez mane i ne mora ništa mjenjati a za 2 god. će biti bolji od LBJ
Pa ima itekakve mane trenutno, pogotovo sto se tice suta, ulaza desno i igre protiv atletski duplo mocnijih igraca. Sa 17 to i nije neki strasan problem ali ako bi kroz 3-4 godine i dalje pokazivao te iste mane, onda bi to vec moglo postati puno ozbiljnije.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2016, 11:51

Epidaurus je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:eno sada, nedo Bog pokušati koju konstruktivnu dati odmah si hejter, nema veze što fino napišeš da ti je najveći potencijal ikada iz BiH, ali ovo je BiH i tu možeš biti samo ili bos ili hadžija ništa između

Pa ima itekakve mane trenutno, pogotovo sto se tice suta, ulaza desno i igre protiv atletski duplo mocnijih igraca. Sa 17 to i nije neki strasan problem ali ako bi kroz 3-4 godine i dalje pokazivao te iste mane, onda bi to vec moglo postati puno ozbiljnije.

Shut mu je najmanji problem sam sebi napravi prostor a to je znanje.Treba mu snage i malo vise respekta prema ovom sportu.

slika
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 30 jun 2016, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jun 2016, 11:52

Epidaurus je napisao/la:

što znači da je vakat da radi na njima

također ne treba zaboraviti da će on tražiti minutažu u cedeviti, a ona će igrati u jakom eurocupu gdje ima fizički močnih igraća

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 12:03

lumani je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Shut mu je najmanji problem sam sebi napravi prostor a to je znanje.Treba mu snage i malo vise respekta prema ovom sportu.

slika
Zna kreirat prostor al je j.e.b.e.n.o nekonstantan na sutu. O izgledu mehanike suta mu bolje i ne pricat. Vrhunski talenat i vrhunski potencijal, jedan od najboljih koji se pojavio u Europi zadnjih 10ak godina al je daleko od nekog savrsenog igraca. Rubio i Dario Saric su dominirali jos strasnije nad svojim vrsnjacima svojevremeno pa nijedan od njih dvojice nije postao/nece postati igrac kakav se ocekivao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2016, 12:12

Saric neka se zahvali familiji a Rubio ni sa 25 ne zna kreirati sam sebi shut..Doncic kao primjer ima ljepsi shut,ali tesko moze sam sebi da napravi prostor..Dzanan ima dosta dobre %...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jun 2016, 13:30

lumani je napisao/la:Saric neka se zahvali familiji a Rubio ni sa 25 ne zna kreirati sam sebi shut..Doncic kao primjer ima ljepsi shut,ali tesko moze sam sebi da napravi prostor..Dzanan ima dosta dobre %...
takodzer je popravio procenat poslje utakmice sa taipe-om
prije utakmice sa ovim liloputancima bio je dobro lošiji (za 2, za 3 je bio dobar)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2016, 14:08

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Saric neka se zahvali familiji a Rubio ni sa 25 ne zna kreirati sam sebi shut..Doncic kao primjer ima ljepsi shut,ali tesko moze sam sebi da napravi prostor..Dzanan ima dosta dobre %...
takodzer je popravio procenat poslje utakmice sa taipe-om
prije utakmice sa ovim liloputancima bio je dobro lošiji (za 2, za 3 je bio dobar)

Mislio sam na procenat za 3 a za 2 nema nista sa shutiranjem jer je 95% isao na ulaze...Ja sam ubijeden da ce odigrati odlicnu sezone za Cedevitu,ipak je tu lakse igrati.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 8 gostiju.