ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

johnnyyK
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la johnnyyK » 09 feb 2016, 19:16

http://www.theguardian.com/sport/2016/f ... bling-scam

Odličan članak...

Iako nije riječ o ATP Touru, stvarno je zanimljivo čime se sve služe....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2016, 00:01

johnnyyK je napisao/la:http://www.theguardian.com/sport/2016/f ... bling-scam

Odličan članak...

Iako nije riječ o ATP Touru, stvarno je zanimljivo čime se sve služe....
Da, ali isto tako je veoma neozbiljno od kladionica da stavljaju u live ponudu mečeve na kojima nisu prisutni fizički već se oslanjaju na Sportradar. Jbg, te sudije rade volonterski i za male pare će kasniti tih 30-ak sekundi...

Ovo je stvarno uzelo maha.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2016, 09:12

Novak Djokovic won't complete calendar Grand Slam: Stan Wawrinka
http://www.ibtimes.com.au/novak-djokovi ... ka-1504042?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 10 feb 2016, 13:41

Koliko sam samo tiketa pao na ovim bolidima, i bio sam uvjeren da namjestaju meceve, posebno na challengerima, jer moze uzeti vise para na kladionici nego sto bi dobio da osvoji turnir
M.Delac 2

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 10 feb 2016, 17:59

FKS1946 je napisao/la:Koliko sam samo tiketa pao na ovim bolidima, i bio sam uvjeren da namjestaju meceve, posebno na challengerima, jer moze uzeti vise para na kladionici nego sto bi dobio da osvoji turnir
U ovome slučaju igrači nemaju nikakve veze sa namještanjem, ako misliš na ovaj link što sam postavio gore.Sudci su umiješani tako što su ažurirali poene sa "malim" kašnjenjem.Inače mislim da nema previše namještanja, posebice na ovim manjim turnirima.Kazne su drastične, tako da je rizik prevelik s obzirom kako su, možda ne baš mizerni, ali sigurno jako mali novčani fondovi.Namještanja sigurno ima, ali sumnjam da
ga ima baš u prevelikim mjerama.Ali opet, sa samo jednim namještenim gemom, igrač može praktički isplatiti čitav turnir, talo da je to jednostavno nemoguće znati a i samim time spriječiti...

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 11 feb 2016, 14:56

johnnyyK je napisao/la:
FKS1946 je napisao/la:Koliko sam samo tiketa pao na ovim bolidima, i bio sam uvjeren da namjestaju meceve, posebno na challengerima, jer moze uzeti vise para na kladionici nego sto bi dobio da osvoji turnir
U ovome slučaju igrači nemaju nikakve veze sa namještanjem, ako misliš na ovaj link što sam postavio gore.Sudci su umiješani tako što su ažurirali poene sa "malim" kašnjenjem.Inače mislim da nema previše namještanja, posebice na ovim manjim turnirima.Kazne su drastične, tako da je rizik prevelik s obzirom kako su, možda ne baš mizerni, ali sigurno jako mali novčani fondovi.Namještanja sigurno ima, ali sumnjam da
ga ima baš u prevelikim mjerama.Ali opet, sa samo jednim namještenim gemom, igrač može praktički isplatiti čitav turnir, talo da je to jednostavno nemoguće znati a i samim time spriječiti...
Ne, nisam mislio na sudije, ovo sam tek sad cuo i nije mi bilo na pameti da se i to moze desiti, mislio sam na igrace
M.Delac 2

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 feb 2016, 13:32

Gledajuci Nadalovu formu u zadnjih godinu i po dana,moram priznat da bi bilo zanimljivo vidjet mec njega i Federera na Roland Garrosu ove godine :D

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 feb 2016, 13:34

Od ovih malikana mislim da će jedino Zverev biti klasa.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 feb 2016, 14:19

darker10 je napisao/la:Gledajuci Nadalovu formu u zadnjih godinu i po dana,moram priznat da bi bilo zanimljivo vidjet mec njega i Federera na Roland Garrosu ove godine :D
da, to bi fakat bilo cool :mrgreen:

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 13 feb 2016, 16:19

Koliko života ima Klizan na ovom turniru :D

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 13 feb 2016, 17:02

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 feb 2016, 23:40

jestamaji je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Gledajuci Nadalovu formu u zadnjih godinu i po dana,moram priznat da bi bilo zanimljivo vidjet mec njega i Federera na Roland Garrosu ove godine :D
da, to bi fakat bilo cool :mrgreen:
kad malo bolje razmislim, pitanje je bi li to bilo cool. evo vidim upravo izgubio je i od thiema. on polako služi mladima za nabijanje morala. ok, neka proba još ovu godinu, ali ako ovako nastavi možda bi mu fakat bilo bolje da to sve batali

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 feb 2016, 01:18

Psihologu kakvom dobrom otici, napumpati onu Xiscu da dobije sina i otpustiti strica Tonija i kompletan stab ubleha i mozda krene na bolje. Ovako vise ne ide, docekao sam da ga mlati jedan austrijski pubertetlija na sljaci. :facepalm:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 feb 2016, 10:36

DANTES je napisao/la:Od ovih malikana mislim da će jedino Zverev biti klasa.
jako se teško ulazi u taj vrh. evo upravo sam pogledao atp entry, od "mlađih" u top 15 nema niko, osim kei-a i raonića koji i nisu tako mladi, a u top 20 samo thiem i tomic. nije to baš neka svjetla perspektiva za svjetski tenis

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 feb 2016, 10:45

Steta za Del Potra i sve one povrede,nakon onog US Opena odmah ga je snasla ta povreda i poslije nikad nije bio isti.Sad evo skoro 7 godina poslije toga,covjek jos nije odigrao kompletnu sezonu.Po mom nekom misljenju,jedino je on bio sposoban da izazove ove na vrhu i da je kojim slucajem ostao zdrav,puno bi se pitao poslije tog US Opena pa do dana danasnjeg.Ovi ostali kao sto su Nishikori,Dimitrov,Tomic mi nikad nisu ni imali tu neku pobjednucku auru :D ,a Cilic je one tournament wonder.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 feb 2016, 12:14

jestamaji je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Od ovih malikana mislim da će jedino Zverev biti klasa.
jako se teško ulazi u taj vrh. evo upravo sam pogledao atp entry, od "mlađih" u top 15 nema niko, osim kei-a i raonića koji i nisu tako mladi, a u top 20 samo thiem i tomic. nije to baš neka svjetla perspektiva za svjetski tenis
zverev je mlađi, i vidi se njegov napredak i psihička stabilnost.. to nemaju ni kokinakis ni kirgijos ni tomić ni bilo koji drugi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 feb 2016, 12:22

Ne brinite se vi oko mladih nada, jednom kad val krene, tu više nema zaustavljanja. :mrgreen:

Thiem me oduševio igrom protiv Nadala. Imao je nasuprot sebe Kralja šljake (od kojeg je, istina, ostalo samo ime), publika je bila protiv njega, igralo se u uslovima koji u potpunosti odgovaraju Rafi, a on je svejedno herojski spasio meč loptu i na kraju pobijedio. Njegov jednoručni BH će naslijediti Wawrinkin, nevjerovatno s koliko snage i preciznosti istovremeno raspolaže. FH je također zanimljiv udarac. Servis nije toliko jak, nije ni prodoran, ali je prilično dobro plasiran i uvijek ima nekoliko opcija s njim, što je vrlo bitno. Nadam se da će dobiti Almagra u finalu. :zviz:

Dominic će definitivno dominirati na šljaci u godinama koje slijede, to kažem otvoreno i bez ustezanja. Biću hrabar i prognozirati da bi do svog prvog Roland Garrosa mogao doći već 2017. ili 2018.

Btw, slučajno vidjeh da će Taylor Fritz (generacija '97) igrati protiv Nishikorija u finalu Memphisa. Poželimo mu sreću. :clap:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 feb 2016, 13:08

Žalosno je vidjeti Rafu ovakog, ne bih ja rek'o da je ovo do stručnog tima. Nema više snage, i to više niko ne poporavi, nažalost, ali mislim da je tako. Mislim da Rafa ako ništa ove i sljedeće sezone ne napravi, ne bude konkurentan za najveće titule ide u penziju. Možda čak i ove sezone, jest da ni ja ne vjerrujem pretjerano da bi nakon ove otišao u penziju ali sljedeće je sve moguće.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 feb 2016, 13:10

@claus dominik će eventualno uzeti par pilićarskih turnira i to je to
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 feb 2016, 13:30

Zamišljam @Dantesa kako prije cca 15 godina govori nešto slično za jednog talentovanog tinejdžera iz Basela. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.