Post je postao/la fks74, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.
Post je postao/la redbull93, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.
Šefe, divi seljaka i pudlice. Rahatluk nema cijenu.
Post je postao/la fks74, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.
Post je postao/la redbull93, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.
Ko je ispo ti nisi u dure .....valjda kad neko ispadne igra federalku bar ste vi sa tim upoznatiBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 12:25To ste govorili i na pocetku sezone pa ste ispali najveca sprdnja za 2019/20. Da mi nije mrsko maksuz bih potrazio vase hvalospjeve igracima koji vas sad tuze i koje nazivate neznalicama.samoposteno je napisao/la: ↑ Mozda od Veleza ne ali od propale Slobode sigurno da
Zato tigre prvo skoci pa reci HOP.
Mislim da ne dobijaju nista, nego glavni sponzor lige ima tu moc i lobi, a zauzvrat glavni sponzor BH Telecom placa sudije i kojekakve organizacije, kotizacije...Bazinga12345 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 13:56
Koliko naši klubovi uopšte dobijaju novca za TV prava![]()
Prije par godina je bilo oko 1.500 do 2.500 KM po utakmici, kasnije smo se mi pobunili i to jedini tada, i ponuda se kao poboljšala, međutim vjerujem da je to i dalje smiješna cifra u donosu na regiju, konkretno u Srbiji prvak od TV prava dobije 100.000 eura, i to se racuna uspjeh u prethodnoj sezoni za novu, u Hrvatskoj je to oko 1,3 miliona eura na deseet klubova, gdje normalno Dinamo uzme najveci dio kolačaBazinga12345 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 13:56Koliko naši klubovi uopšte dobijaju novca za TV pravaRadmilo87 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 13:22Vidim neki spominju to udruženje klubova sa savezom, kao to ce savez voditi, upravljati, u biti tako nebi smjelo biti ni pod razno, jer bi trebali biti dvije različite strane za stolom, ali budući da u velikom broju klubova sjede indirektno ljudi iz saveza, ili isti na ovaj ili onaj nacin delegiraju njih u savez mogu misliti tek protiske, ucjene i odluke u korist saveza kasnije, da ne spominjem politička petljanja i dijeljenje eventualnog kolača po nacionalnoj osnovi, na kraju preslikana slika iz saveza
U slučaju da se udruženje uistinu na kraju i formira, dvije glavne i kljucne tačke u startu bi trebale biti TV prava i infrastruktura na stadionima, konkretno danas dva najveca bh. kluba u državi, dobiju isto novca za TV prava koliko i jedna Zvijezda, Mladost, Radnik i drugi manji klubovi koji nemaju prvenstveno navijacku bazu a zatim i samu posjetu na stadionima, što je nonsens, barem je tako bilo prije godinu dvije, a tu je i infrastruktura, konkretno od eventualnog plasiranja reprezentacije na EP savez se mora pritisnuti da svim klubovima koji nemaju teren i reflektore iste i uradi, po modelu u Hrvatskoj i HNS![]()
Ljudi s mozgom skontaju moj post, a ljudi s obrazom presute i eskiviraju takvu bruku, sramotu, mizeriju...samoposteno je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:03Ko je ispo ti nisi u dure .....valjda kad neko ispadne igra federalku bar ste vi sa tim upoznatiBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 12:25To ste govorili i na pocetku sezone pa ste ispali najveca sprdnja za 2019/20. Da mi nije mrsko maksuz bih potrazio vase hvalospjeve igracima koji vas sad tuze i koje nazivate neznalicama.samoposteno je napisao/la: ↑ Mozda od Veleza ne ali od propale Slobode sigurno da
Zato tigre prvo skoci pa reci HOP.![]()
To je polovica, dobivaju klubovi i novac, ne možeš dati TV prava za džaba pa račune ravnati na konto placanje sudija, kotizacija i slicno, ali i to je sićaBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:06Mislim da ne dobijaju nista, nego glavni sponzor lige ima tu moc i lobi, a zauzvrat glavni sponzor BH Telecom placa sudije i kojekakve organizacije, kotizacije...Bazinga12345 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 13:56
Koliko naši klubovi uopšte dobijaju novca za TV prava![]()
Valjda nekad dodjemo i na taj level da prodajemo sami prenos svog kluba, da sami placamo ogranizaciju sudija i slicno.
A za takvo nesto treba i kvalitetniji fudbal.
Ne mozemo se mi mjeriti po tom pitanju ni sa Srbijom ni sa Hrvatskom, tako da koliko god dobiju nasi klubovi, nije malo s obzirom na kvalitet ekipa.Radmilo87 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:07Prije par godina je bilo oko 1.500 do 2.500 KM po utakmici, kasnije smo se mi pobunili i to jedini tada, i ponuda se kao poboljšala, međutim vjerujem da je to i dalje smiješna cifra u donosu na regiju, konkretno u Srbiji prvak od TV prava dobije 100.000 eura, i to se racuna uspjeh u prethodnoj sezoni za novu, u Hrvatskoj je to oko 1,3 miliona eura na deseet klubova, gdje normalno Dinamo uzme najveci dio kolačaBazinga12345 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 13:56Koliko naši klubovi uopšte dobijaju novca za TV pravaRadmilo87 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 13:22Vidim neki spominju to udruženje klubova sa savezom, kao to ce savez voditi, upravljati, u biti tako nebi smjelo biti ni pod razno, jer bi trebali biti dvije različite strane za stolom, ali budući da u velikom broju klubova sjede indirektno ljudi iz saveza, ili isti na ovaj ili onaj nacin delegiraju njih u savez mogu misliti tek protiske, ucjene i odluke u korist saveza kasnije, da ne spominjem politička petljanja i dijeljenje eventualnog kolača po nacionalnoj osnovi, na kraju preslikana slika iz saveza
U slučaju da se udruženje uistinu na kraju i formira, dvije glavne i kljucne tačke u startu bi trebale biti TV prava i infrastruktura na stadionima, konkretno danas dva najveca bh. kluba u državi, dobiju isto novca za TV prava koliko i jedna Zvijezda, Mladost, Radnik i drugi manji klubovi koji nemaju prvenstveno navijacku bazu a zatim i samu posjetu na stadionima, što je nonsens, barem je tako bilo prije godinu dvije, a tu je i infrastruktura, konkretno od eventualnog plasiranja reprezentacije na EP savez se mora pritisnuti da svim klubovima koji nemaju teren i reflektore iste i uradi, po modelu u Hrvatskoj i HNS![]()
Celik je vise vremena proveo po nizim ligama nego u eliti. Treba nam jos 5 ispadanja da vas stignemo.samoposteno je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:03Ko je ispo ti nisi u dure .....valjda kad neko ispadne igra federalku bar ste vi sa tim upoznatiBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 12:25To ste govorili i na pocetku sezone pa ste ispali najveca sprdnja za 2019/20. Da mi nije mrsko maksuz bih potrazio vase hvalospjeve igracima koji vas sad tuze i koje nazivate neznalicama.samoposteno je napisao/la: ↑ Mozda od Veleza ne ali od propale Slobode sigurno da
Zato tigre prvo skoci pa reci HOP.![]()
Cuj historija zar Sloboda ima historijuSviuodbranu je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:15Celik je vise vremena proveo po nizim ligama nego u eliti. Treba nam jos 5 ispadanja da vas stignemo.samoposteno je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:03Ko je ispo ti nisi u dure .....valjda kad neko ispadne igra federalku bar ste vi sa tim upoznati![]()
![]()
Dva puta fuzije vrsili, i treci put Radnicki preimenuju u NK Celik![]()
Vi ste sve osim autenticni, i svoji. A pogotovo u historiji, daleko da ste neki stabilan prvoligas. Zato suti matere ti.
Svaki put kad se spomene Sloboda neko bez trofeja ostaneBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:53Cuj arkadaşa, okurazio se cim su doveli igraca iz Azerbejdzana na 3 mjeseca i nekog crnju koji nije nigdje u svijetu registrovan kao profi fudbaler. Ako ga nema na TM, probajte u imigracionom centru u Bihacu ga naci
Svaki put kad se na forumu spomene CELIK, na planeti jedna panda umre.
Kakav humor, na nivou tvog kluba. S obzirom da se razumijes u trofeje i euro takmicenja, de mi to povezi sa Celikom.samoposteno je napisao/la: ↑11 feb 2020, 15:11Svaki put kad se spomene Sloboda neko bez trofeja ostaneBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:53Cuj arkadaşa, okurazio se cim su doveli igraca iz Azerbejdzana na 3 mjeseca i nekog crnju koji nije nigdje u svijetu registrovan kao profi fudbaler. Ako ga nema na TM, probajte u imigracionom centru u Bihacu ga naci
Svaki put kad se na forumu spomene CELIK, na planeti jedna panda umre.![]()
![]()
Jok eto ima veze sa glinenim golubovima.Radmilo87 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:14Nema to veze ni sa kvalitetom ekipe ni bilo cime drugim, vec sa robovlasnickim odnosom saveza koji bukvalno otima klubovima novac, i to pravda nekakvim placanjem kotizacija i sudija, godisnji ugovor saveza i telekoma je oko milion maraka, ako od toga i sto hiljada maraka ode na ta placanja evo moja glava, da ne spominjem koliko ode klubovima za TV prava, sve ostalo ode savezu, isto je i sa TV pravima za reprezentaciju, prihodima od takmičenja reprezentacije, nema nikakve podjele novca, sve zadržavaju sebi
Jeli možeš da primiš ka znanju da savez uzme milion maraka godišnje, a od toga da oko dvjesto hiljada na navedeno, dakle sredstva imaju, tu su, kako i na koji nacin se dijele to je problematično, ne znam ni jednu ligu na svijetu gdje 80% sredstava generalnog sponzora lige ide savezu a ostatak klubovima, i to opet se dio kasnije vraca savezu kroz placanje tih kotizacija i sudija, dakle klasicna pljačkaDonut je napisao/la: ↑11 feb 2020, 15:54Jok eto ima veze sa glinenim golubovima.Radmilo87 je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:14Nema to veze ni sa kvalitetom ekipe ni bilo cime drugim, vec sa robovlasnickim odnosom saveza koji bukvalno otima klubovima novac, i to pravda nekakvim placanjem kotizacija i sudija, godisnji ugovor saveza i telekoma je oko milion maraka, ako od toga i sto hiljada maraka ode na ta placanja evo moja glava, da ne spominjem koliko ode klubovima za TV prava, sve ostalo ode savezu, isto je i sa TV pravima za reprezentaciju, prihodima od takmičenja reprezentacije, nema nikakve podjele novca, sve zadržavaju sebi
Zar vi znate sta je vitrinaBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 15:24Kakav humor, na nivou tvog kluba. S obzirom da se razumijes u trofeje i euro takmicenja, de mi to povezi sa Celikom.samoposteno je napisao/la: ↑11 feb 2020, 15:11Svaki put kad se spomene Sloboda neko bez trofeja ostaneBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 14:53Cuj arkadaşa, okurazio se cim su doveli igraca iz Azerbejdzana na 3 mjeseca i nekog crnju koji nije nigdje u svijetu registrovan kao profi fudbaler. Ako ga nema na TM, probajte u imigracionom centru u Bihacu ga naci
Svaki put kad se na forumu spomene CELIK, na planeti jedna panda umre.![]()
![]()
Pa da kihnes u vitrine Celika ugusio bi se od prasine, i ti mi o beztrofejnosti caspri.![]()
Kako mislite registrovati strance, ovo je ozbiljno pitanje, bez zezanja. Znam da smo mi svake godine imali problema s tim i barem 2 kola nisu igrali dok se to ne rijesi, a pogotovo u ovim situacijama kada se dovedu 10 dana do prvenstva. Problem je kad imas blokiran racun i sva ta sranja izganjati, hocete li uspjeti to rijesiti?samoposteno je napisao/la: ↑11 feb 2020, 16:33Zar vi znate sta je vitrinaBeduin je napisao/la: ↑11 feb 2020, 15:24Kakav humor, na nivou tvog kluba. S obzirom da se razumijes u trofeje i euro takmicenja, de mi to povezi sa Celikom.samoposteno je napisao/la: ↑11 feb 2020, 15:11
Svaki put kad se spomene Sloboda neko bez trofeja ostane![]()
![]()
Pa da kihnes u vitrine Celika ugusio bi se od prasine, i ti mi o beztrofejnosti caspri.![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Beli98, bvsic, Cuspajz, ErosViverosViv, JavierBosnia, jurisicduska, Komazec, nedimmmm1337, riki46, rishovski, Vanja8, Zeko87 i 52 gosta.