Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

mohikanac12
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la mohikanac12 » 11 feb 2020, 14:03

Post je postao/la fks74, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.
Post je postao/la redbull93, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.
Prikaži post.

Šefe, divi seljaka i pudlice. Rahatluk nema cijenu.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 11 feb 2020, 14:03

Beduin je napisao/la:
11 feb 2020, 12:25
samoposteno je napisao/la: Mozda od Veleza ne ali od propale Slobode sigurno da
To ste govorili i na pocetku sezone pa ste ispali najveca sprdnja za 2019/20. Da mi nije mrsko maksuz bih potrazio vase hvalospjeve igracima koji vas sad tuze i koje nazivate neznalicama. 😂😂

Zato tigre prvo skoci pa reci HOP.
Ko je ispo ti nisi u dure .....valjda kad neko ispadne igra federalku bar ste vi sa tim upoznati :opaopa:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 feb 2020, 14:06

Bazinga12345 je napisao/la:
11 feb 2020, 13:56

Koliko naši klubovi uopšte dobijaju novca za TV prava :think:
Mislim da ne dobijaju nista, nego glavni sponzor lige ima tu moc i lobi, a zauzvrat glavni sponzor BH Telecom placa sudije i kojekakve organizacije, kotizacije...
Valjda nekad dodjemo i na taj level da prodajemo sami prenos svog kluba, da sami placamo ogranizaciju sudija i slicno.
A za takvo nesto treba i kvalitetniji fudbal.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 11 feb 2020, 14:07

Radmilo87 je napisao/la:
11 feb 2020, 13:22
Vidim neki spominju to udruženje klubova sa savezom, kao to ce savez voditi, upravljati, u biti tako nebi smjelo biti ni pod razno, jer bi trebali biti dvije različite strane za stolom, ali budući da u velikom broju klubova sjede indirektno ljudi iz saveza, ili isti na ovaj ili onaj nacin delegiraju njih u savez mogu misliti tek protiske, ucjene i odluke u korist saveza kasnije, da ne spominjem politička petljanja i dijeljenje eventualnog kolača po nacionalnoj osnovi, na kraju preslikana slika iz saveza

U slučaju da se udruženje uistinu na kraju i formira, dvije glavne i kljucne tačke u startu bi trebale biti TV prava i infrastruktura na stadionima, konkretno danas dva najveca bh. kluba u državi, dobiju isto novca za TV prava koliko i jedna Zvijezda, Mladost, Radnik i drugi manji klubovi koji nemaju prvenstveno navijacku bazu a zatim i samu posjetu na stadionima, što je nonsens, barem je tako bilo prije godinu dvije, a tu je i infrastruktura, konkretno od eventualnog plasiranja reprezentacije na EP savez se mora pritisnuti da svim klubovima koji nemaju teren i reflektore iste i uradi, po modelu u Hrvatskoj i HNS
Prije par godina je bilo oko 1.500 do 2.500 KM po utakmici, kasnije smo se mi pobunili i to jedini tada, i ponuda se kao poboljšala, međutim vjerujem da je to i dalje smiješna cifra u donosu na regiju, konkretno u Srbiji prvak od TV prava dobije 100.000 eura, i to se racuna uspjeh u prethodnoj sezoni za novu, u Hrvatskoj je to oko 1,3 miliona eura na deseet klubova, gdje normalno Dinamo uzme najveci dio kolača
MIHAJLOVIĆ !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 feb 2020, 14:07

samoposteno je napisao/la:
11 feb 2020, 14:03
Beduin je napisao/la:
To ste govorili i na pocetku sezone pa ste ispali najveca sprdnja za 2019/20. Da mi nije mrsko maksuz bih potrazio vase hvalospjeve igracima koji vas sad tuze i koje nazivate neznalicama. 😂😂

Ko je ispo ti nisi u dure .....valjda kad neko ispadne igra federalku bar ste vi sa tim upoznati :opaopa:
Ljudi s mozgom skontaju moj post, a ljudi s obrazom presute i eskiviraju takvu bruku, sramotu, mizeriju... 😔

075 ❤

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 11 feb 2020, 14:09

Beduin je napisao/la:
11 feb 2020, 14:06

Mislim da ne dobijaju nista, nego glavni sponzor lige ima tu moc i lobi, a zauzvrat glavni sponzor BH Telecom placa sudije i kojekakve organizacije, kotizacije...
Valjda nekad dodjemo i na taj level da prodajemo sami prenos svog kluba, da sami placamo ogranizaciju sudija i slicno.
A za takvo nesto treba i kvalitetniji fudbal.
To je polovica, dobivaju klubovi i novac, ne možeš dati TV prava za džaba pa račune ravnati na konto placanje sudija, kotizacija i slicno, ali i to je sića
MIHAJLOVIĆ !

Donut
Kontakt:

Post Postao/la Donut » 11 feb 2020, 14:09

Radmilo87 je napisao/la:
11 feb 2020, 14:07
Radmilo87 je napisao/la:
11 feb 2020, 13:22
Vidim neki spominju to udruženje klubova sa savezom, kao to ce savez voditi, upravljati, u biti tako nebi smjelo biti ni pod razno, jer bi trebali biti dvije različite strane za stolom, ali budući da u velikom broju klubova sjede indirektno ljudi iz saveza, ili isti na ovaj ili onaj nacin delegiraju njih u savez mogu misliti tek protiske, ucjene i odluke u korist saveza kasnije, da ne spominjem politička petljanja i dijeljenje eventualnog kolača po nacionalnoj osnovi, na kraju preslikana slika iz saveza

U slučaju da se udruženje uistinu na kraju i formira, dvije glavne i kljucne tačke u startu bi trebale biti TV prava i infrastruktura na stadionima, konkretno danas dva najveca bh. kluba u državi, dobiju isto novca za TV prava koliko i jedna Zvijezda, Mladost, Radnik i drugi manji klubovi koji nemaju prvenstveno navijacku bazu a zatim i samu posjetu na stadionima, što je nonsens, barem je tako bilo prije godinu dvije, a tu je i infrastruktura, konkretno od eventualnog plasiranja reprezentacije na EP savez se mora pritisnuti da svim klubovima koji nemaju teren i reflektore iste i uradi, po modelu u Hrvatskoj i HNS
Prije par godina je bilo oko 1.500 do 2.500 KM po utakmici, kasnije smo se mi pobunili i to jedini tada, i ponuda se kao poboljšala, međutim vjerujem da je to i dalje smiješna cifra u donosu na regiju, konkretno u Srbiji prvak od TV prava dobije 100.000 eura, i to se racuna uspjeh u prethodnoj sezoni za novu, u Hrvatskoj je to oko 1,3 miliona eura na deseet klubova, gdje normalno Dinamo uzme najveci dio kolača
Ne mozemo se mi mjeriti po tom pitanju ni sa Srbijom ni sa Hrvatskom, tako da koliko god dobiju nasi klubovi, nije malo s obzirom na kvalitet ekipa.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 11 feb 2020, 14:14

Nema to veze ni sa kvalitetom ekipe ni bilo cime drugim, vec sa robovlasnickim odnosom saveza koji bukvalno otima klubovima novac, i to pravda nekakvim placanjem kotizacija i sudija, godisnji ugovor saveza i telekoma je oko milion maraka, ako od toga i sto hiljada maraka ode na ta placanja evo moja glava, da ne spominjem koliko ode klubovima za TV prava, sve ostalo ode savezu, isto je i sa TV pravima za reprezentaciju, prihodima od takmičenja reprezentacije, nema nikakve podjele novca, sve zadržavaju sebi
MIHAJLOVIĆ !

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 11 feb 2020, 14:14

Kvota 1.05 da će biti nacionalističkog orgijanja odmah 1 kolo nastavka ..

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 11 feb 2020, 14:15

Beduin je napisao/la:

Celik je vise vremena proveo po nizim ligama nego u eliti. Treba nam jos 5 ispadanja da vas stignemo. :rol:
Dva puta fuzije vrsili, i treci put Radnicki preimenuju u NK Celik :D
Vi ste sve osim autenticni, i svoji. A pogotovo u historiji, daleko da ste neki stabilan prvoligas. Zato suti matere ti.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 11 feb 2020, 14:21

Evo kako je Hajduk predstavio prosle godine idejni projekat udruzenja prvoligaša HNL-a

https://hajduk.hr/pdf/udruga-prvoligasa-2019/357
MIHAJLOVIĆ !

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 11 feb 2020, 14:44

Sviuodbranu je napisao/la:
11 feb 2020, 14:15
Beduin je napisao/la:

Celik je vise vremena proveo po nizim ligama nego u eliti. Treba nam jos 5 ispadanja da vas stignemo. :rol:
Dva puta fuzije vrsili, i treci put Radnicki preimenuju u NK Celik :D
Vi ste sve osim autenticni, i svoji. A pogotovo u historiji, daleko da ste neki stabilan prvoligas. Zato suti matere ti.
Cuj historija zar Sloboda ima historiju :tralala:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 feb 2020, 14:53

Cuj arkadaşa, okurazio se cim su doveli igraca iz Azerbejdzana na 3 mjeseca i nekog crnju koji nije nigdje u svijetu registrovan kao profi fudbaler. Ako ga nema na TM, probajte u imigracionom centru u Bihacu ga naci 😂

Svaki put kad se na forumu spomene CELIK, na planeti jedna panda umre.

075 ❤

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 11 feb 2020, 15:11

Beduin je napisao/la:
11 feb 2020, 14:53
Cuj arkadaşa, okurazio se cim su doveli igraca iz Azerbejdzana na 3 mjeseca i nekog crnju koji nije nigdje u svijetu registrovan kao profi fudbaler. Ako ga nema na TM, probajte u imigracionom centru u Bihacu ga naci 😂

Svaki put kad se spomene Sloboda neko bez trofeja ostane :urnebes: :urnebes:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 feb 2020, 15:24

11 feb 2020, 15:11
Beduin je napisao/la:

Kakav humor, na nivou tvog kluba. S obzirom da se razumijes u trofeje i euro takmicenja, de mi to povezi sa Celikom.

Pa da kihnes u vitrine Celika ugusio bi se od prasine, i ti mi o beztrofejnosti caspri. :urnebes:

075 ❤

Donut
Kontakt:

Post Postao/la Donut » 11 feb 2020, 15:54

Radmilo87 je napisao/la:
11 feb 2020, 14:14
Nema to veze ni sa kvalitetom ekipe ni bilo cime drugim, vec sa robovlasnickim odnosom saveza koji bukvalno otima klubovima novac, i to pravda nekakvim placanjem kotizacija i sudija, godisnji ugovor saveza i telekoma je oko milion maraka, ako od toga i sto hiljada maraka ode na ta placanja evo moja glava, da ne spominjem koliko ode klubovima za TV prava, sve ostalo ode savezu, isto je i sa TV pravima za reprezentaciju, prihodima od takmičenja reprezentacije, nema nikakve podjele novca, sve zadržavaju sebi
Jok eto ima veze sa glinenim golubovima.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 11 feb 2020, 16:00

Donut je napisao/la:
11 feb 2020, 15:54
Radmilo87 je napisao/la:
11 feb 2020, 14:14
Jok eto ima veze sa glinenim golubovima.
Jeli možeš da primiš ka znanju da savez uzme milion maraka godišnje, a od toga da oko dvjesto hiljada na navedeno, dakle sredstva imaju, tu su, kako i na koji nacin se dijele to je problematično, ne znam ni jednu ligu na svijetu gdje 80% sredstava generalnog sponzora lige ide savezu a ostatak klubovima, i to opet se dio kasnije vraca savezu kroz placanje tih kotizacija i sudija, dakle klasicna pljačka
MIHAJLOVIĆ !

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 11 feb 2020, 16:08

Beduin je napisao/la:

Ubico.
!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 11 feb 2020, 16:33

Beduin je napisao/la:
11 feb 2020, 15:24
Beduin je napisao/la:

Kakav humor, na nivou tvog kluba. S obzirom da se razumijes u trofeje i euro takmicenja, de mi to povezi sa Celikom.

Pa da kihnes u vitrine Celika ugusio bi se od prasine, i ti mi o beztrofejnosti caspri. :urnebes:
Zar vi znate sta je vitrina :njanjanja:

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 11 feb 2020, 17:11

11 feb 2020, 16:33
Beduin je napisao/la:
11 feb 2020, 15:24

Zar vi znate sta je vitrina :njanjanja:
Kako mislite registrovati strance, ovo je ozbiljno pitanje, bez zezanja. Znam da smo mi svake godine imali problema s tim i barem 2 kola nisu igrali dok se to ne rijesi, a pogotovo u ovim situacijama kada se dovedu 10 dana do prvenstva. Problem je kad imas blokiran racun i sva ta sranja izganjati, hocete li uspjeti to rijesiti?
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”