Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

adnan_nanda
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la adnan_nanda » 28 dec 2015, 23:25

Sad imam novi problem. Kad upalim kompjuter monitor se upali nekoliko sekundi i dodje crn ekran iako je monitor idalje upaljen i svijetli plava lampica a ne zuta. Onda ja mogu da ugasim monitor i ponovo ga upalim i sve je ok opet nekoliko sekundi i opet sve crno. Googlao sam i kako sam procitao moze biti apsolutno sve, svako govori da je nesto drugo u pitanju, pa ako je neko imao isti ili slican problem neka napise kako ga se rijesio. Hvala i pozdrav. :)
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 28 dec 2015, 23:49

tako je i kod mene isto bilo :) ja mislio nesto se sjebalo u centralnoj i nosio je 2/3 puta majstoru, kod njega sve radi, dođem kuci nece... samo se pojavi slika na sekundu na monitoru i to je to
kasnije skontamo da je problem u monitoru, jer sam probao kod jarana i nije me bas puno kostala opravka...

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 29 dec 2015, 00:47

Kad tek palim komp,centralna se lafo upali i radi,al nema slike. Tek nakon par paljenja,dođe slike. Jel imao neko sličan problem?
Grafička je nova. Da nije napajanje i ta sranja?
A.F.C. Bournemouth!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 29 dec 2015, 09:52

Ja sam imao slican problem, i bilo je do graficke. Nakon par restarta pocinje da se pali normlano, odnosno nadođe i slika.

Provjeri jel ti dobro stavljena graficka.
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 dec 2015, 11:39

Tu se vrsi jednostavno testiranje komponenti da bi iskljucio neke (brojne) probleme.

Prvo tetiras monitor (naprosto ga iskopcas i odneses kod poznanika). Zatim, ak se nakon paljenja cuje odredji beep (imas ih vise vrsta) guglas da bi vidio o kakvoj je poruci rijec.

Imas onda ciscenje CMOSa sa opcijom factory defoults u BIOSu. Poslije ti ostaje ram, grafa i napajanje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 dec 2015, 12:03

Illmatic09 je napisao/la:Ja sam od http://mickey84.olx.ba/ uzeo komp. prije pola god. i nemam nikakvih problema do sad. Ne znam da li si na ovog mislio?
Pogledat cu ovo hvala, pored ovoga ako se dobro sjecam ima neka firma iz Kiseljaka ili Travnika ne znam gdje tacno isto prodaju kompjutere, strasne konfiguracije i djelovi.
Barcod je napisao/la:I ja od Mikija prijegod uzeo komp lik totalno sve ispostovao kako je dogovoreno....eh da to mogu rec za ppk od kojeg sam monitor uzeo
Ko je "ppk" i sta ti je bio problem ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 29 dec 2015, 12:06

PPK=papak :mrgreen:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 dec 2015, 12:21

Elegant je napisao/la:
Illmatic09 je napisao/la:Ja sam od http://mickey84.olx.ba/ uzeo komp. prije pola god. i nemam nikakvih problema do sad. Ne znam da li si na ovog mislio?
Pogledat cu ovo hvala, pored ovoga ako se dobro sjecam ima neka firma iz Kiseljaka ili Travnika ne znam gdje tacno isto prodaju kompjutere, strasne konfiguracije i djelovi.
Barcod je napisao/la:I ja od Mikija prijegod uzeo komp lik totalno sve ispostovao kako je dogovoreno....eh da to mogu rec za ppk od kojeg sam monitor uzeo
PCOS je iz Travnika
perop iz Bijeljine je isto dobar sa cijenama

Napisi ovdje budzet ako imas u planu nesto kupovati, bolju preporuku cu ti ja dati nego oni
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 29 dec 2015, 12:24

mislio sam mijenjati racunar a juce slucajno vidim ovaj i nekako mi sumljiva cijena pa sta vi mislite
P QUAD. sa 8GB RAM
HP 7900 SFF Quad Core Q6600 4x2,4GHz, 8 GB RAM, 250 GB HDD, Integrirana grafika 1 GB, gigabitna mrezna karta, HD zvucna karta!
+ GRATIS ORIGINALNA HP TIPKOVNICA I MIS
LUDA CIJENA; 245,00 KM
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 dec 2015, 12:28

miki_92 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
PCOS je iz Travnika
perop iz Bijeljine je isto dobar sa cijenama

Napisi ovdje budzet ako imas u planu nesto kupovati, bolju preporuku cu ti ja dati nego oni
Znao bi i ja sebi izabrati, planiram samo CPU imam monitor i ostalu periferiju, jedno 1.000 - 1.100 KM.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 dec 2015, 12:32

nedžad je napisao/la:mislio sam mijenjati racunar a juce slucajno vidim ovaj i nekako mi sumljiva cijena pa sta vi mislite
P QUAD. sa 8GB RAM
HP 7900 SFF Quad Core Q6600 4x2,4GHz, 8 GB RAM, 250 GB HDD, Integrirana grafika 1 GB, gigabitna mrezna karta, HD zvucna karta!
LUDA CIJENA; 245,00 KM
Pa to je realna cijena, taj proc. se moze naci za 70 KM na piku

@elegant, kad budem za kompom sastavim ti nesto, pa ti skontaj da li ti odg.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 dec 2015, 14:25

nedžad je napisao/la:mislio sam mijenjati racunar a juce slucajno vidim ovaj i nekako mi sumljiva cijena pa sta vi mislite
P QUAD. sa 8GB RAM
LUDA CIJENA; 245,00 KM
Ovo ti je vise kompaktni racunar za ureda/rad sto bi se reklo, nije ti ovo za neke zahtjevije stvari kao npr. za moderne igre ili rad u nekim jacim softverima.

Nego ono osnovno za svakog korisnika, pisanje world, excel, power point, internet (pretrazivanje), muzika, filmovi, slike, neki standardni softveri i aplikacije ...itd.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 dec 2015, 15:17

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 dec 2015, 19:20

miki_92 je napisao/la:@Elegant http://pastebin.com/GMzr2kLg
Hvala, slicno razmisljamo.

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 31 dec 2015, 01:02

semir01 je napisao/la:tako je i kod mene isto bilo :) ja mislio nesto se sjebalo u centralnoj i nosio je 2/3 puta majstoru, kod njega sve radi, dođem kuci nece... samo se pojavi slika na sekundu na monitoru i to je to
kasnije skontamo da je problem u monitoru, jer sam probao kod jarana i nije me bas puno kostala opravka...
Upravu si, jeste problem u monitoru, tacnije u "backlight" tj. osvjetljenju monitora, rasklopio sam ga u bar dvadeset dijelova, i one lampe, neonke ili sta su vec su sve pregorile ili pukle na jednom mjestu, pa ne znam da li to ima gdje da se kupi i da li se uopste isplati kupovati.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 01 jan 2016, 04:04

Raja upalio maloprije laptop, i neće internet. Wi fi signal mi je pun, čak ni onog uzvičnika nema, ali kada hoću da net pojavi mi se "This page is not available".

Internet na kompu radi sasvim normalno, i na svim telefonima. U čemu je fora. Čitavog dana je laptop radio normalno. Na kraju je imao neki manji apdejt, pa sam probao i na restore point da slučajno nije tu, ali i dalje isto.

MarlonLT
Kontakt:

Post Postao/la MarlonLT » 01 jan 2016, 19:22

Da nisi mjenjao sifru od wi fi-ja?

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 01 jan 2016, 20:08

MarlonLT je napisao/la:Da nisi mjenjao sifru od wi fi-ja?
Nisam, uspio sam rješiti. :) Neka glupost je bila u pitanju, pa sam našao na netu negdje da preko command prompta resetujem ruter, i pomoglo je.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 jan 2016, 20:32

Bilo kakvi problemi sa weirlesom, routerom ili internetom uopce (u slucaju da je pc cist) se jednostavno rjesavaju pomocu command prompta.

Znaci prvo ide naredba ipconfig /release, pa onda ipconfig /renew. Nakon toga se ide u device manager, desni klik na network adapters - uninstal i onda restart pc.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 01 jan 2016, 20:44

Asteriks je napisao/la:Bilo kakvi problemi sa weirlesom, routerom ili internetom uopce (u slucaju da je pc cist) se jednostavno rjesavaju pomocu command prompta.

Znaci prvo ide naredba ipconfig /release, pa onda ipconfig /renew. Nakon toga se ide u device manager, desni klik na network adapters - uninstal i onda restart pc.
Ja sam samo ukucao netsh winsock reset, i to je to. Laik sam za te stvari, pa ni sam ne znam šta to znači, al je pomoglo. :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.