wobly92 je napisao/la:Slobodas je napisao/la:zasto je izjavljivao one dobropoznate izreke sa ili bez grada
Zato što je očekivao da će grad pomoći barem malo.
Slobodas je napisao/la:Gdje je ono napravit cu stadion bicemo ovo bicemo ono
Zato što je barem očekivao ako mu neće pomoći, da neće ovoliko ni odmagati.
Slobodas je napisao/la:klub mu je bio ponudjen da ga privatizuje nije htio ? Zasto
Kad mu je bio ponuđen, o čemu ti? I kako, kad takav sportski zakon ne postoji?
Ne ide čovjek nigdje, dobro je i chingili objasnio zašto, da se ne ponavljam i ja opet, al haj nek se malo narod loži.

Wobly druze, grad pomaze i vise nego dovoljno. Zeljo placa sve dadzbine na Grbavici, mi ne placamo nista na Tusnju, trenutno imaju duga blizu koliko i mi (ne ubrajam tu ova potrazivanja kojekakva), imaju skoro duplo bolju posjetu nego mi (a mi vec 2 godine na tabeli ispred njih), itd...
Shvati da njemu ne odmaze grad pretjerano, nego problem su potrazivanja i presude u milionskim ciframa koje Azmir ne zeli placat, sasvim opravdano, i to je ako ne jedini, onda najveci problem kaskanja Slobode i Azmrovih frustracija. Dug je ogroman i stalno pritisce Upravu kluba, svako od nas bi vremenom digao ruke od toga i dopizdilo bi nam.
O privatizaciji (bukvalno govoreci, nesto kao i Tan sto je uradio) je Azmir govorio i javno rekao na sjednicama i u medijima da ne zeli "privatizovati" klub, nego da je klub svih nas i da svi mi moramo zasukati rukave i pomoci. Da ne ispadne da lazem i lupam neosnovano, neka ti jos par forumasa bliskih klubu, Azmiru i/ili medijima potvrde radi li to Azmir u stvarnosti, prihvata li volontersku pomoc pojedinaca (bio to neki obicni gledaoc sa Tusnja ili neki nas novinar...), koliko zaista forsira pricu oko "sporednih sitnica" vezanih za klub, a ne samo igracki kadar i reprogram.
Neces da privatizujes klub, sta onda hoces koji racku. Da mi ovdje skupljamo svaki mjesec 100k KM? Povecas kartu na 10KM i mislis tako cemo pomoci, halo ba, 10KM za ovu smijuriju oko desavanja i igara i to sa Sjevera da gledam?
Zna i Azmir da od nas nema habera, ne mozemo mi materijalno pomoci klub osim kupovine karte i to je sve sto mi mozemo. Nazalost, nemamu fudbalsku publiku i to je fakt, mozda se i on pomirio sa tim pa mulja i trazi izgovore, kao sto je i Husref radio. Mozda trazi nacin da se stane na noge, samo sto nikad da to na vrijeme obznani, uputi nas, smiri nasa srca, nafura nas da dolazimo i moljakamo usranog komsiju da dodje na Tusanj nakon 5 godina.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤