Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Džanan Musa
Sa trojkom i floaterom sam napravi mini seriju i natjera trenera Valencie da traži time out.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Jedu ga u kontaktu kad udje u reket
tačno je u kontaku nejak
ovaj njegov floater je isto malo iritantatan jer
ide ljevi dribling u ljevu stranu i onda floater sa desnom rukom a njega baca ljevo od koša skoro pa okreče ledja košu
dobra trica iz bloka
to mora 4–5 na utakmicu uzimati
šteta što se boji kontakta kad ide u koš trči okolo suparnika
ne znam kako mu nije jasno da u košarci imaš tri koraka jako bitna
prvi korak da bi ga prešao
korak kad menjaš ritam to je najviše u sred prodora
i korak pred sam koš taj deceleration
ako je brzi od tebe ti zakoči pa neka „izleti“
a on forsira sprint da bi ga obišao
kad dodje do čelne kod prodora daleko je od koša
isto je šteta što ne zna igrati ledjima
svaki missmatch bio mogao da koristi
ovaj njegov floater je isto malo iritantatan jer
ide ljevi dribling u ljevu stranu i onda floater sa desnom rukom a njega baca ljevo od koša skoro pa okreče ledja košu
dobra trica iz bloka
to mora 4–5 na utakmicu uzimati
šteta što se boji kontakta kad ide u koš trči okolo suparnika
ne znam kako mu nije jasno da u košarci imaš tri koraka jako bitna
prvi korak da bi ga prešao
korak kad menjaš ritam to je najviše u sred prodora
i korak pred sam koš taj deceleration
ako je brzi od tebe ti zakoči pa neka „izleti“
a on forsira sprint da bi ga obišao
kad dodje do čelne kod prodora daleko je od koša
isto je šteta što ne zna igrati ledjima
svaki missmatch bio mogao da koristi
dobre guzove ima Belma
Glavni razlog sto nije mogao nista napraviti u nba. Jos se bez ikakve potrebe previse podvuce pod obruc i onda sam sebi dodatno oteza takve situacije. Moze se to bolje, bez obzira na fizicku inferiornost. Inace je dosta dobar i definitivno ohrabruje ova uloga koju ima.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Naravno da moze, nema nikakvog kontra poteza protiv odbrane, cik cak koraka, finte nista. Oni ga zatvore, a on ko glavom kroz zid i baca onaj nekakav pola floater pola sut
- Felixians4
- Kontakt:
Srca ti,ovako su Heziju analizirali svaki porket na hr forumu. Dojučer ga izrugivali,sad se uzdate ko da vam život ovisi o Musi. Nevjerojatna raja na ovim prostorima. Crno il bijelo, u sekudni se obrne sklop u glavi.
Vidim statse,to je odlično,scoring leader ekipe,kapetan,protiv euroligaša, fino.
a to floater s kontra strane rade neki sjajni nba bekovi npr. svašta...
Vidim statse,to je odlično,scoring leader ekipe,kapetan,protiv euroligaša, fino.
a to floater s kontra strane rade neki sjajni nba bekovi npr. svašta...
Kad su ga potpuno ispravno zaustavili na ulazu on je šokiran gledao u sudiju, stvarno je podsjetio na Luku.
Nekako imam dojam da ga pojedini saigraci bojkotuju, ne u igri nego ovako u njihovoj komunikaciji na terenu kad su prekidi, TO i slicno. Nisam pomno pratio, ali mi tako djeluje.
Ne znam zasto ne proba taj desni ulaz, u nekoliko navrata je imao potpuno otvorenu desnu stranu ali ne smije ni da pomisli krenuti u prodor...
Realno, malo on ovdje ima akcija, solo prodora, s obzirom na to koliko je realno bolji od ostalih.
Ne znam zasto ne proba taj desni ulaz, u nekoliko navrata je imao potpuno otvorenu desnu stranu ali ne smije ni da pomisli krenuti u prodor...
Realno, malo on ovdje ima akcija, solo prodora, s obzirom na to koliko je realno bolji od ostalih.
u prethodnim tekmama je napadao desno
valenciji je strpao 18 pts za sada, bez problema ce imati 15+ u acb
valenciji je strpao 18 pts za sada, bez problema ce imati 15+ u acb
Ide na desnu stranu, a okrece se nesto totalno neprirodno da vodi lijevom rukom...
Krene on ponekad na desnu stranu, ali isuvise bojazljivo i nesigurno. Najbitnije od svega je to sto ima ovakvu ulogu u ekipi, ali ako misli igrati na ozbiljnijem nivou - mora unaprijediti milion stvari.
- Felixians4
- Kontakt:
Nema ozbiljnijeg nivoa od igranja u ligi s Real M. Barcom, Unicajom, Baskoniom,Burgosom,Tenerifeom,Valenciom...I ne treba milijun stvari unaprijediti,to bi značilo da je daleko od nekog talenta
Nemoj me ti citirati, ziv bio. Hvala na razumijevanju!Felixians4 je napisao/la: ↑04 sep 2021, 21:52Nema ozbiljnijeg nivoa od igranja u ligi s Real M. Barcom, Unicajom, Baskoniom,Burgosom,Tenerifeom,Valenciom...I ne treba milijun stvari unaprijediti,to bi značilo da je daleko od nekog talenta
- Felixians4
- Kontakt:
A,zašto,molim te' Na svaku glupost citat obavezno. Pozdrav ti.Ghuraba je napisao/la: ↑04 sep 2021, 21:58Nemoj me ti citirati, ziv bio. Hvala na razumijevanju!Felixians4 je napisao/la: ↑04 sep 2021, 21:52Nema ozbiljnijeg nivoa od igranja u ligi s Real M. Barcom, Unicajom, Baskoniom,Burgosom,Tenerifeom,Valenciom...I ne treba milijun stvari unaprijediti,to bi značilo da je daleko od nekog talenta
jbg, ovdje se pise da dzanan nije napredovao uopste, sto je smijesno, pa decko je igrao protiv tri acb ekipe (obradoiro, bilbao i valencia, a valencia je jedna od najkvalitetnijih spanskih ekipa) i ubacivao redom 18, 17 i 18 pts
da, dzanan je malo igrao u prethodne tri godine (igrao je u g league, malo u nba i malo u turskoj ligi) i nema sumnje da nije napredovao koliko bi napredovao da je igrao redovno, ali, decko za kog se kaze da je (skoro) propao, bez vecih problema ubacuje 15+ u najjacoj evropskoj ligi (da, znam da su pripreme, ali, one su dobar pokazatelj kako stvari stoje)
bice to dobro, kvalitet evidentno ima i samopouzdanje ce vratiti, a kad igrac ima samopouzdanje, sve je lakse, odnosno, kad nema samopouzdanje, uzaluad je i kvalitet i sve (a on je bas grohnuo na tom polju), tako da ce sve doci vremenom, bice i napretka u igri itd
breogan ce ga lansirati i ponovo ce zazivjeti njegovo ime u evropi, a on je veoma mlad, samo se nadam da nakon breogana nece grlom u jagode, nego da ce nastaviti praviti pametne poteze, a cim je dosao u breogan, sto je veliki downgrade u odnosu na nba i anadolu efes, to je znak da je vidio koliko je sati i kako stvari stoje
da, dzanan je malo igrao u prethodne tri godine (igrao je u g league, malo u nba i malo u turskoj ligi) i nema sumnje da nije napredovao koliko bi napredovao da je igrao redovno, ali, decko za kog se kaze da je (skoro) propao, bez vecih problema ubacuje 15+ u najjacoj evropskoj ligi (da, znam da su pripreme, ali, one su dobar pokazatelj kako stvari stoje)
bice to dobro, kvalitet evidentno ima i samopouzdanje ce vratiti, a kad igrac ima samopouzdanje, sve je lakse, odnosno, kad nema samopouzdanje, uzaluad je i kvalitet i sve (a on je bas grohnuo na tom polju), tako da ce sve doci vremenom, bice i napretka u igri itd
breogan ce ga lansirati i ponovo ce zazivjeti njegovo ime u evropi, a on je veoma mlad, samo se nadam da nakon breogana nece grlom u jagode, nego da ce nastaviti praviti pametne poteze, a cim je dosao u breogan, sto je veliki downgrade u odnosu na nba i anadolu efes, to je znak da je vidio koliko je sati i kako stvari stoje
Breogan je losa ekila i vrlo lako bi mogli biti kanta za nabijanje i ne znam koliko mu je pametno biti glavni baja u gubitnickoj ekipi kojoj ce pasti moral poslije 5 utakmica. A ne izgleda mi kao glavni baja do sada, previse je to sve mlitavo. Zabije on tih skoro 20pts al nema tu te neke lakoce i jednostavnosti. Siri repertoar je imao kao klinac, sto od suta za 3pts preko suta sa distance i s posta, preko ulaza lijevo, desno. Sve se svodi na taj na silu ulaz lijevo, a nejak je on za toga. Jedno je to kada ti zabijes tricu, pa promjesas malo odbranu pa sa slobodnog ubodes, pa uletis lijevo, pa trica iz coska, pa uletis desno, pa kontra, pa bacanja. On mora bacati min 7 trica po utakmici, kako bi izvlacio svog igraca za prodor pod kos. Brz je, brz prvi korak al je nejak. Realno, prema ovome do sada, nit je on za euroligasa fizickom spremom, a nit je Breogan jaci vecine ABA ligasa. Tako da ne znam sta da kazem. Tanko je sve to.
Kako da nije napredovao...da zabije 35 opet ce nesto naci.Jbg,nije Jordan pa da moze sve.Dobro ti nama dosao nazad dobri DzananeChinaglia je napisao/la: ↑04 sep 2021, 22:14jbg, ovdje se pise da dzanan nije napredovao uopste, sto je smijesno, pa decko je igrao protiv tri acb ekipe (obradoiro, bilbao i valencia, a valencia je jedna od najkvalitetnijih spanskih ekipa) i ubacivao redom 18, 17 i 18 pts

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.