Lawer_88 je napisao/la:
Da te pitam, znas li kad je Celik zadnji put na Kosevu pobijedio?
1988, znam i znam isto tako da je nama Koševo unaprijes sudjeno na neuspjeh isto vama Bilino Polje.
Zato me čude ijave ovih vaših iz uprave, mada stoji to da imate najbolju ekiou u drzavi glede igrača, ali zaboravljate da se uvijek igra psotiv istog broja s druge strane.
Elem, nego da se mi sljedece godine dogovorimo ..nama trica na Koševu vama na Bilinom Polju, da i mi i vi srusimo neugodnu tradiciju

Ovako da prozborimo k'o ljudi, niko nije nikakvom rečenicom potcijenio niti omalovažio Čelik. Od mene lično i Čelik i Zenica imaju veliki respect. Na stranu višedecenijski animozitet između ovih sredina, ali manje-više smo mi svi svjesni da kako god postoji neko obostrano poštovanje, za razliku od nekih drugih klubova i sredina čija imena neću pominjati da se ko ne uvrijedi ali koji nam nisu ni bitni. Meni lično sinoć je jug izgledao tužno i nije to bilo to. Svaka podrška vama u vašoj borbi, te svaki respect. Čelik jeste klub s tradicijom. Čelik nismo pobijedili dugo. Sve su to činjenice, ali radi se o tome da je Čelik nama kap koja je prelila čašu. Nije Kusturica rekao da je blamaža što nismo dobili Čelika ko da se pobjeda nad zeničanima podrazumijeva. Problem je u tome što Čelik, pogotovo sada i u ovoj situaciji nije nepobjediv, što se nama sve posložilo za tu pobjedu (problemi u klubu, dobar teren, uslovi kod nas i u Zenici, bojkot Robijaša), a mi je nismo ostvarili, a trebala nam je itekako. Da je bio u pitanju ne znam ni ja koji klub Kusturica bi rekao ovo. Dakle nikakvo omalovažavanje Čelika. Mi smo morali pobjediti, imali smo uslove za to, a nismo. Nezalaganje igrača i slične stvari. Shvataš ti uglavnom šta ja govorim. Mislim i cijela ova priča je počela podbadanjem nekog ko misli da Kusturici u CV-u fali to da zigu uposlenice Vakufske banke po seminarima raznoraznim da bi obavljao tu funkciju, pa su ga našli nekompetentnim i nekvalifikovanim da bude predsjednik i da komentariše stvari vezane za fudbal. Kritikovano je, dakle, nezalaganje naših igrača za pobjedu koja nam mnogo znači, nije bilo u pitanju potcijenjivanje. Uostalom da su naši ginuli za svaku loptu, ostavili srce na terenu, izgubili, pa došli pred tribinu, pogledali nas u oči i izvinili se, sve bi nekako bilo lakše, barem nama. Što se tiče vas, sasvim je ok bockanje "Šta ima divovi!?", "Kako i koliko niste pobijedili hu, ha!?", neka toga tako i treba, ali kažem još jednom niko nije ničim niti uvrijedio niti potcijenio Čelika. Ciao.