Malo li jeAVOKADO je napisao/la:**** im izbori sve i politika, al od 01.01.2016 u klub je od grada uslo 516 000 km pa sta hoce vise

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Malo li jeAVOKADO je napisao/la:**** im izbori sve i politika, al od 01.01.2016 u klub je od grada uslo 516 000 km pa sta hoce vise
Mislis Deling...Pa zar i Omer nije na listi SBB...Manite se vise te politike...Suplje i providno.Tuzlak04 je napisao/la:. . vidim Hadžiefendić posjećuje razne firme po Tuzli i promoviše se. Kakav bi samo šamar bio za SDP, da posjeti Tušanj. Auu trenutak samo takav. . .
Pa posto ni klub ni grad ne izlaze u javnost sa finansijskim podacima, a morali bi oba, sve je moguce. Mada vise ne vjerujem nikome, a najmanje nekome ovsjeAVOKADO je napisao/la:**** im izbori sve i politika, al od 01.01.2016 u klub je od grada uslo 516 000 km pa sta hoce vise
može l' Azmir Husić?SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Cvijetin Blagojevic, Meho Kodro, Milomir Odovic, Slaven Musa
ili
Smajil Karic,
Placati ce igrace koji imaju ugovore koji se mogu prodati...Ostalim se vise nece placati pa ce nas tuziti.Pa ce za par godina ici pljuvanje ko je spiskao tolike pare a ni kup nije uspio osvojitiChinaglia je napisao/la:al jako je ovo, sutra ce Azmir i Kurevic otici na Tusanj gdje ce Kurevic igracima objasniti naredne korake
kako ce im (gradu) Azmir uvalit, a zna se da grad ne moze to finansirat, znaju to i igraci sigurno, tako da kako god okrenes, sve ce svalit na gradgrad ako se ne dogovori s Azmirom, pucat ce sami sebi u nogu, pojavili se na treningu ili ne
. .danas je bio na redu Intral BH . .klma1 je napisao/la:Mislis Deling...Pa zar i Omer nije na listi SBB...Manite se vise te politike...Suplje i providno.Tuzlak04 je napisao/la:. . vidim Hadžiefendić posjećuje razne firme po Tuzli i promoviše se. Kakav bi samo šamar bio za SDP, da posjeti Tušanj. Auu trenutak samo takav. . .
Ja sam to cuo danas od dva covjeka a jedan je u klubu pa sad... ugl da prodje to sranje od izboraKomunista je napisao/la:Pa posto ni klub ni grad ne izlaze u javnost sa finansijskim podacima, a morali bi oba, sve je moguce. Mada vise ne vjerujem nikome, a najmanje nekome ovsjeAVOKADO je napisao/la:**** im izbori sve i politika, al od 01.01.2016 u klub je od grada uslo 516 000 km pa sta hoce vise
Aerials je napisao/la:može l' Azmir Husić?SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Cvijetin Blagojevic, Meho Kodro, Milomir Odovic, Slaven Musa
ili
Smajil Karic,
Nadji jedan Post ovdje da je neko napisao doticni nam ne treba i slicno.Samo za jedan Post te molim, nebitno od koga napisan.Svi su istog misljenja a to je da Azmir treba ostati.harry_90 je napisao/la:Nisam ja navijac Husica,vec sam bio za stabilnu Slobodu,a to nam je bilo omoguceno sa ovim covjekom,prvi covjek koji je dosao da pomogne,a jednim dijelom su navijaci kao ti ga otjerali uz pomoc Imamovica..Nisi toliko burno reagovao dok su nas krali Sabovici i njima slicni,vec tada su znali podmazati gdje treba,sa jednom bambucom i kesicom kospu i sutili ste dok su nas krali,dodje covjek normalan,trazi se od njega sve i svasta..a niko k.urcem nije mrdnuo dok su nas uvlacili u dubiozu iz godine u godinu..takvi kao ti sute i sutice sve dok imaju koristi od onof koga moga,bez obzira sto klub tone...i da to da popusim,mozes nekom drugom preporucit,jer ti ne znas komunicirat bez toga,sto dovoljno govori o tebi i tvom mentalnom sklopu.. aj vozcarapa je napisao/la:De ti navijacu Azmira Husica malo ohladi.Stalno pises o njemu kao da ti je rod rodjeni.Svaka 2 3 mjeseca ovdje places kako Azmir ode kako je neko kriv bla bla.harry_90 je napisao/la:Pozelio sam gledati tuzlansku djecu na Tusnju,sta ce Ahmetovic,Kostic,Ordagic,Veseli itd.
Jos sad kad krene raspustanje ekipe,necemo imat igraca za utakmice
Ako mu se ide neka ide ko i njega j.e. b.e vise.Dosadio je i bogu i narodu placuci kako nema podrske a kada su mu se nudile ideje i prijedlozi ni s kim nije htio da razgovara nego je u fazonu ja ja i samo ja.Ok neka bude tako ali sto place svakih mjesec dva kako ga neko mrzi.
Jedini ali pazi jedini predsjednik kojem su fkr dizale parole zbog njega se skupovi org sta hoce vise.Da mu neko i popusi jos pa da ostane.Ev ja predlazem tebe da mu to uradis jer svakako navijas i pises o njemu vise nego o Slobodi.
idemo li sutra na TusanjAerials je napisao/la:i uz božju pomoć
Pa koji ti je izbor? Dobijes presudu i sta mozes uciniti. Ljudi su takvi, da nema Azmira i para oko kluba, mnogi se ne bi se ni zezali sa advokatima jer znaju da se tesko mogu naplatiti, a ovako i ne bas.Beduin je napisao/la:Ma nema, tebi je pravomocnu presudu platiti i nema druge. Ako Azmir ode, odmah ce splasnuti i plave koverte, do decembra ce prestati i dolaziti, tuzbe ce ici na cekanje jer ce svi znati da nema para. Ovako se svi odjednom sjatili, za lijeka im trebalo.nemam.nick je napisao/la:Odakle ti ta informacija?NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sve mi smrdi na to da se Azmir spetljao sa SDA-SBB smradovima.
Mnogi ovdje ne kontaju par stvari:
1. Azmir ne moze tek tako napustiti klub zato sto je ulozio velika novcana sredstva. Kako ce ih vratiti? Moze pokrenuti postupak za vracanje pozajmice, ali se nece naplatiti. Nema sansi. Klub nema imovine da vrati tih 2-3 miliona (ne znam tacnu cifru) koliko je i ulozio. Kad bi se povukao, klub ide prema bankrotu.
2. Klub trenutno bez Azmira ima relativno male prihode (sponzori, ulaznice), a igraci imaju solidne ugovore i kao takvi se ne bi mogli dalje naplatiti, pa bi i tu doslo do problema. Svi bi tuzili klub sto je i OK. Svi mi radimo za novac i od novca zivimo, a ne od ljubavi. Ode Azmir, ode i novac za plate igracima, ali tu su i doprinosi, porezi i ostalo.
3. Azmir moze otici i da ne trazi nazad pozajmice (koje su nacin da se ubrizga novac u klub). Neko ko je posteno zaradio novac kao Azmir, sigurno nije toliko glup da pusti niz vodu 2-3 miliona.
4. Tacno se znaju sve pravomocne presude koje nisu izvrsene. Svaki pojedinac i organizacija mogu poslati sluzbeni dopis u sud i dobiti listu podignutih tuzbi, a gdje se ocekuje presuda u narednom periodu. Takodjer, bez problema se mogu dobiti i one presude koje su pravomocne (bez mogucnosti zalbe), ali koje nisu provedene.
5. Kad se donese presuda treba se izvrsiti. Ko ne provodi presudu cini krivicno djelo.
6. Kad se presuda izvrsava, prvo se uzima novac (blagajna, transakcijski racun) i zato dolaze nedjeljom za vrijeme utakmice, kako se ne bi desilo da se novac potrosi u medjuvremenu.
7. Kad nema "zivog" novca u klubu, onda se plijeni imovina tipa TV, namjestaj, autobus, itd., pa se to dalje prodaje i tako se namiruje lice koje je dobilo tuzbu.
8. Posto se znaju svi aktivni predmeti gdje se ocekuje donosenje presude, kao i predmeti koji su presudjeni, nikoga ne treba iznenadjivati osobe koje dodju da izvrse presudu. Uostalom, presude treba postovati.
9. Inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona se ne bave provodjenjem presuda. Ne bave se ni opcinski inspektori. Bave se sudski izvrsitelji koji mogu zatraziti pomoc sudske policije (koja je federalni nivo vlasti) ukoliko smatraju da bi moglo doci do prepreka u realizaciji iste.
10. Moje licno misljenje je da ce Azmir ostati, ali da na jedan pametan nacin vrsi pritisak na gradske strukture, kako bi pomogli klubu, a jako je tesko to izbjegavati uoci izbora.
Vjerujem i da ga je iznerviralo sto su zaplijenili taj novac, ali sta je tu je. Barem njega ovakve stvari ne bi trebale iznenadjivati. Zasto njega? Zato sto dolazi iz Amerike gdje se tuzi za sve i svasta, i gdje se presude izvrsavaju.
Pozdrav svima.
p.s. mozda je Kreka urgirala u sudu da se presuda provede. Mozda i nije, ali to ne treba nikoga zabrinjavati. Presude su tu da se postuju i bolje da je sad placeno nego da se gomilaju zatezne kamate. Da li bi vi voljeli da se danas nije izvrsila presuda vec za godinu-dvije, pa tako da se jos vise plati sa kamatama?
p.p.s. privatizacija je neophodna i to kako je u rijeseno u Hrvatskoj. Klub moze biti udruzenje, ali se moze pretvoriti i u dionicko drustvo kao sto su recimo Hajduk i Rijeka. Trenutno za ovo ne postoje zakonske mogucnosti.
Takodjer, cinjenica je da klub trenutno ne vrijedi mnogo. Ko ga kupi, kupit ce i par miliona dugova. Imovine puno nema, a dugova ima. Jedino vrijedi to ime Sloboda plus igraci, ali je pitanje koliko se novca moze od imena FK Sloboda moze pretvoriti u novac. Ja bih volio kad bi se zakonski omogucilo pretvaranje kluba u dionicko drustvo, a ciji bi vlasnik bio Azmir.
Kako ne vrijedi klub mnogo, uz klub dobijes 4mil KM, dobijes ponajvece pljuvace jedne Zapadne tribine, dobijes Indira i ponajgoru navijacku skupinu, Husaru da ti puse za vratom, najvece legende nekog kluba i neizmjernu ljubav, old skool kompjuter, 8 izgubljenih finala kupa, Ikinu da ti tusi lose kopije majica unutar stadiona i jos masu toga dobijes. Itekako mnogo toga ide uz nas klub.
U koliko ?DoeTz je napisao/la:Sutra svi na Tusanj![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.