FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MuhamedTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MuhamedTM » 21 jul 2012, 06:36

Jos nesto :) kanite se Amara , svako grijesi pa tako i on.
Nasi igraci trebaju da se zapitaju kako to da svake godine prime 4-5 golova , trudel se dovoljno za nesto vise? Prvo poluvrijeme bili su solidni, igrali bas ok, da bi u drugom sve to pokenjali .
Ko god da igra u Zeljinom dresu od mene ce imati podrsku ,nije bitno kako igra ako se trudi i grize a ne kao kakva cickica odigra .
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 21 jul 2012, 08:12

Daj ljudi mislim da je vrijeme da prestanemo sa "stručnim" komentarima iz kojih izviru lični animoziteti. Ubijeđen sam da uz podršku koja neće izostati, Željo ima šansi. Ja dolazim na utakmicu makar nas bilo 5000 kako neko ovdje napisa.
Ponavljam, ubijeđen sam da nije sve riješeno. Željo je još uvijek u igri za prolaz, pa zašto ne iskoristiti tu šansu.

AJMO MALO OPTIMIZMA.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

istina1981
Kontakt:

Post Postao/la istina1981 » 21 jul 2012, 10:14

Kakva smo mi ljudska bizuterija, to je za nepovjerovati.. Dodje poraz i mi zaboravimo sve dobro sto nam je ova ekipa na celu sa Amarom donijela zadnjih godina.. Lahko je biti "veliki navijac" kada sve ide.. Treba biti uz ekipu i nakon poraza.. Slazem se da je bilo gresaka, pa i Amarovih, da je Zujo veliki supljator, da ljudi u upravi rade poprilicno neprofesionalno (dokaz su dresovi u kojima smo igrali, svlacionice, web stranica i ne moram dalje nabrajati) ali to je ono sto imamo u ovom momentu i ja se opet nebi mjenjao ni sa kim iz ove nase napacene lige.. Ne znam sta ocekujete kada nam je drzava ovakva kakva jeste, kada nema kvalitetnog zakona o sportu, kada se sve radi da se svim potencijalnim investitorima sto vise oteza ulazak na ovo trziste.. Jeli u takvoj klimi realno ocekivati neke sportske uspjehe, bez obzira o kom sportu se radi?? Mi smo mentalitet nedo Bog nikom.. Imam osjecaj i da udjemo dvije godine zaredom u LP pve godine bi bili sretni a druge bi nas bilo par hiljada na stadionu i trazili bi polufinale.. Sve nam se ljudi u ovoj drzavi raspada a mi osuli paljbu po necemu sto koliko toliko napreduje i po nekome ko je sposoban ali realan u procjenama i od nicega se trudi da napravi nesto cime se, bar ja, ponosim.. Bili smo ponosni kada se slavila DUPLA hajmo i sada malo dostojanstva i hajmo pokazati da smo i kao navijaci iznad prosjeka u ovoj nasoj drzavi.. Tuzno je sto neki odmah idu sa izjavama da vise nece ni pratiti nas fudbal i da ce na Kosevu biti 5 000 ljudi. E ja cu biti i bio bi i kada bi znao da cemo zijaniti 0:5.. Trebamo u inat svima napuniti lavor i podrzati nas voljeni klub a ne samo pljuvati.. Ne znam kako vi razmisljate ali ja se vodim onom:

I DA GUBIS 10:O S JUGA BI SE PJESMA CULA MI TE VOLIMO, MI TE VOLIMO !!!

p.s. Moze li info kad je danas trening??
FORZA ZELJO !!!

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 21 jul 2012, 10:49

beki je napisao/la:E raja planira li se odlazak na tekmu. Hoce li narod ici da ne dolazim iz Viteza ako ce biti 5 000 navijaca.
Dodji bice desetak milja SVI NA HADISON
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2012, 10:55

aleksandar_veliki je napisao/la:Bio sam na pripremama i vjerujte da je Jamak bio najbolji igrac Zelje, ajde recimo veznog reda. Bekric doista nije bio na nivou, za kamp sam govorio da mislim da je to suplja i dalje stojim iza toga. Dakle, ja nemam nikakvih informacija.

Ja cu vam ponoviti jos jednom, pa eto, bicu dosadan. Finansijska situacija nije sjajna, Turci ne placaju, para se nema kako raja misli i to je jedini razlog zbog kojeg nema pravih pojacanja. Prije Maribora stisavao sam ovdje euforiju, na kraju se ispostavilo, sa potpunim pravom. Željo dominira u PL zato sto su ostali odron, ali bas odron (cini se da Sarajevo ove sezone nece biti). Nasi igraci su limitirani, spori, slabo pale mozdane vijuge, ovi malo manje limitirani, malo brzi i koji malo brze pale mozdane vijuge, kostaju mnogo vise i za njih se para nema.

Amar. Jeste za kritiku, ali po meni samo iz jednog jedinog razloga, postao je popustljiv prema igracima, a isti su najkvarnija roba, no nose dres tvog kluba pa poras ih bodriti. Kazu mnogi trebalo je mijenjati, sta mijenjati. Na poluvremenu imas 1:0, igraci nasi, od kojih mozda dva imaju osiguranu egzistenciju, u drugi dio ulaze sa mislju, idemo izgubiti 2:1. Umjesto da poderu guzice, ne bi li se prodali, ne bi li zaradili par milja maraka premije pa kupili auto, a da nije na kredit. Zeba kiksa kod prvog gola, onda primas papanske golove, sta mijenjati, njihov mentalitet jedino ili cijelu zadnju liniju, pa i veznu. E, pa nema toliko izmjena.

Svi smo generali nakon bitke, svi sve znamo i svi manje vise hocemo pljunuti. Neki to malo zamotaju u celefon, neko spominje i da su neki prije svoje pare davali, pa pred licenciranje iste i uzeli, prijetili svim i svacim. Oduzio ja, jbg, no imam privilegij sjediti sa Amarom, pa mu i reci sta raja sa forma misli, ali mu reci i sta ja mislim, nekada se i porjeckati, cuti njegovu stranu price i na kraju skontati da je covjek u pravu. Glavu gore, u utorak na Koševo, pa onda na Pirotu i moliti Allaha da se ko tusne, da opet Amar ne bih iz svog djepa plate davao. A, tesko da ce se ko tusnuti, skauti su sa Ljudskog otisli razocarani.
Skauti su s razlogom otisli razocarani, pored toliko igraca u svijetu taman ce neko gledat igraca koji se sasere ko grlica na terenu pa koda su kadeti.
Zgadili su mi se igraci nakon onakvog pristupa, vjeruj nebi niko rijec rekao da su trcali na terenu i da je bila borba s nase strane taman da smo 5 komada primili.Ali sto su mi se zgadili podjedini navijaci to je vec prica za sebe, neki nikako da shvate da jos uvijek postoji odredjen broj ljudi koji jedva ceka da Amar nestane i da se oni uglave tu, duguju se pare od poganih turaka, prodas par igraca, naplatis evropu krajem godine e onda se lagano rastalis al bez zajebancije i povuces se radi lose atmosfere.Vec vidjen scenario.
Nisam zaduzen da branim Amara ali eto de nek mi neko obijasni taktiku koju treba postaviti kad ti igrac koji bi trebao biti stub odbrane a bio je tokom sezone napravi tri onakve greske, kad se igrac koji je nosio igru veznog reda a pri tom mislim na Svraku krije od lopte, kad Zeba koji je asistent nije probao uputiti pas.Nema te taktike niti ima taj broj izmjena da moze sve igrace koji su podbacili smjestit na klupu.
Hajde evo ti si u mogucnosti da sagledas problem onako generalno, pa mi koji smo na forumu i nismo strucnjaci smo vidjeli da ovoj ekipi fali par igraca za evrope.Ti si u mogucnosti da pitas i Zuju onako za SS.ba gdje su ta dva tri igraca za evrope koja je najvaljivao javno na TV, zasto nisu obezbjedili novac ili treba do vijeka cekati da Amar proda nekoga pa da zivimo od toga.Kad vec zna on nekoga kritikovati.
Ispali smo i nije smak svijeta da smo mogli bolje mogli smo ali budimo realni klub maribor je imao sve predispozicije da nas prodje to sto smo prosle godine izbacili serifa ne znaci da ce se to dovjeka ponavljat.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 21 jul 2012, 11:00

treba otici na zadnji trening na Grbavicu dati podrsku navijati,doci u sto vecem broju na Kosevo i vidicete kako ce onda igrati
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 21 jul 2012, 11:04

pile87 je napisao/la: Nisam zaduzen da branim Amara ali eto de nek mi neko obijasni taktiku koju treba postaviti kad ti igrac koji bi trebao biti stub odbrane a bio je tokom sezone napravi tri onakve greske, kad se igrac koji je nosio igru veznog reda a pri tom mislim na Svraku krije od lopte, kad Zeba koji je asistent nije probao uputiti pas.Nema te taktike niti ima taj broj izmjena da moze sve igrace koji su podbacili smjestit na klupu.
Evo npr. ako se Svraka krije onda ga izbaciti i ubaciti Bekrića, isto tako Zebu izbaciti ubaciti Brkovića. Možda bi i tad izgubili, možda i sa 6:1, ali bi to bio hrabar i odgovoran potez, Ovako je Amar išao na sigurno i opet popušio, s tim da u ovom slučaju krivimo igrače, a da je radio navedene rokade i opet izgubio krivili bi njega (gdje će vaditi Zebu, 'ta će mali Brković i sl.). Ali trener mora biti hrabar i preuzeti odgovornost, s tim rokadama bi moooožda izvukli nešto povoljniji rezultat, a ovako ništa.
NAPRIJED NARODE!

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 21 jul 2012, 11:07

aleksandar_veliki je napisao/la:Bio sam na pripremama i vjerujte da je Jamak bio najbolji igrac Zelje, ajde recimo veznog reda. Bekric doista nije bio na nivou, za kamp sam govorio da mislim da je to suplja i dalje stojim iza toga. Dakle, ja nemam nikakvih informacija.

Ja cu vam ponoviti jos jednom, pa eto, bicu dosadan. Finansijska situacija nije sjajna, Turci ne placaju, para se nema kako raja misli i to je jedini razlog zbog kojeg nema pravih pojacanja. Prije Maribora stisavao sam ovdje euforiju, na kraju se ispostavilo, sa potpunim pravom. Željo dominira u PL zato sto su ostali odron, ali bas odron (cini se da Sarajevo ove sezone nece biti). Nasi igraci su limitirani, spori, slabo pale mozdane vijuge, ovi malo manje limitirani, malo brzi i koji malo brze pale mozdane vijuge, kostaju mnogo vise i za njih se para nema.

Amar. Jeste za kritiku, ali po meni samo iz jednog jedinog razloga, postao je popustljiv prema igracima, a isti su najkvarnija roba, no nose dres tvog kluba pa poras ih bodriti. Kazu mnogi trebalo je mijenjati, sta mijenjati. Na poluvremenu imas 1:0, igraci nasi, od kojih mozda dva imaju osiguranu egzistenciju, u drugi dio ulaze sa mislju, idemo izgubiti 2:1. Umjesto da poderu guzice, ne bi li se prodali, ne bi li zaradili par milja maraka premije pa kupili auto, a da nije na kredit. Zeba kiksa kod prvog gola, onda primas papanske golove, sta mijenjati, njihov mentalitet jedino ili cijelu zadnju liniju, pa i veznu. E, pa nema toliko izmjena.

Svi smo generali nakon bitke, svi sve znamo i svi manje vise hocemo pljunuti. Neki to malo zamotaju u celefon, neko spominje i da su neki prije svoje pare davali, pa pred licenciranje iste i uzeli, prijetili svim i svacim. Oduzio ja, jbg, no imam privilegij sjediti sa Amarom, pa mu i reci sta raja sa forma misli, ali mu reci i sta ja mislim, nekada se i porjeckati, cuti njegovu stranu price i na kraju skontati da je covjek u pravu. Glavu gore, u utorak na Koševo, pa onda na Pirotu i moliti Allaha da se ko tusne, da opet Amar ne bih iz svog djepa plate davao. A, tesko da ce se ko tusnuti, skauti su sa Ljudskog otisli razocarani.
Ma izgleda da smo mi sirotinja kao i svi u premijer ligi,nego sam se sve tjesio da nismo-a sto se tice igraca samo kazne nista drugo pa ja gledam hebote Zeba kao glavni igrac dobio ocjenu 5 :o a mi se nadali nekom dobrom rezultatu :oops:
VOLIM TE ZELJO

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2012, 11:12

Zeman je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Nisam zaduzen da branim Amara ali eto de nek mi neko obijasni taktiku koju treba postaviti kad ti igrac koji bi trebao biti stub odbrane a bio je tokom sezone napravi tri onakve greske, kad se igrac koji je nosio igru veznog reda a pri tom mislim na Svraku krije od lopte, kad Zeba koji je asistent nije probao uputiti pas.Nema te taktike niti ima taj broj izmjena da moze sve igrace koji su podbacili smjestit na klupu.
Evo npr. ako se Svraka krije onda ga izbaciti i ubaciti Bekrića, isto tako Zebu izbaciti ubaciti Brkovića. Možda bi i tad izgubili, možda i sa 6:1, ali bi to bio hrabar i odgovoran potez, Ovako je Amar išao na sigurno i opet popušio, s tim da u ovom slučaju krivimo igrače, a da je radio navedene rokade i opet izgubio krivili bi njega (gdje će vaditi Zebu, 'ta će mali Brković i sl.). Ali trener mora biti hrabar i preuzeti odgovornost, s tim rokadama bi moooožda izvukli nešto povoljniji rezultat, a ovako ništa.
Pa **** ga ti Svraka i Zeba nasa dva najbolja igraca u prosloj sezoni, jel rezon oni ili neki momak koji je do sada nastupao za velez i kojem je najjaca utakmica karijere bila upravo protiv Zelje.Logika je da vjerujes najvise igracima koji su iznjeli sezonu i po meni to nije greska.Treba sagledat stvar malo dublje gdje su Amaru pare za dva tri igraca za evrope kad vec volimo da kritikujemo i cjepidlacimao. Moje licno razmisljanje bi bilo jel sramota reprezentativca onako zavaljivat dijete pored sebe a pri tom mislim na Zolu.

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 21 jul 2012, 11:12

:oops: SAMO IGRACI SU KRIVI I NIKO VISE ZA ONAKVU BLAMAZU,ZAPAMTITE NIKO VISE-PA HEBOTE VUKU SE PO TERENU.IZGUBI I 10 NULA ALI OSTAVI SRCE I NIKO TI NISTA NECE RECI
VOLIM TE ZELJO

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 jul 2012, 11:35

corleone87 je napisao/la:treba otici na zadnji trening na Grbavicu dati podrsku navijati,doci u sto vecem broju na Kosevo i vidicete kako ce onda igrati
Kad je trening, ovo bi obavezno trebalo uraditi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 21 jul 2012, 11:36

pile87 je napisao/la: Pa **** ga ti Svraka i Zeba nasa dva najbolja igraca u prosloj sezoni, jel rezon oni ili neki momak koji je do sada nastupao za velez i kojem je najjaca utakmica karijere bila upravo protiv Zelje.Logika je da vjerujes najvise igracima koji su iznjeli sezonu i po meni to nije greska.Treba sagledat stvar malo dublje gdje su Amaru pare za dva tri igraca za evrope kad vec volimo da kritikujemo i cjepidlacimao. Moje licno razmisljanje bi bilo jel sramota reprezentativca onako zavaljivat dijete pored sebe a pri tom mislim na Zolu.
Pisao sam duži post ranije i objasnio da se to zove trenerska hrabrost. Kad nemaš izlaza onda odigraj "all in" što bi rekli kockari pa ili pukovnik ili pokojnik. Amar je to trebao uraditi i zbog toga što on ima najveći kredit kod navijača i lakše bi "preživio" kritike od igrača. Naravno da treba vjerovati igračima koji su iznijeli sezonu, ali kad u 60. minuti vidiš da su ti igrači najgori na terenu, onda ih vadiš pa da su sveci. Ovako je igrao ziheraški i opet popušio.
NAPRIJED NARODE!

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 21 jul 2012, 11:37

ljudi u trećem pretkolu Luksemburžani, nevjerovatna prilika koja Bog zna kad bi se mogla ponoviti. Nadam se da ovi naši u klubu rade mnogo toga da ubjede igrače da mogu, da ih nafuraju i da napravimo jedan pravi pritisak i udar na gol Maribora. Uz fanatičnu podršku sa tribina, uz totalnu dekoncentraciju destabilizaciju njihovih igraca, cak sudija im dadne crveni i svira penal u 34min i to je 2-0 za zelju. Sa igračem više u drugom poluvremenu postižemo još dva gola. Treće predkolu ulazimo dosta zrelije i iskusnije nakon utakmice sa mariborom i prolazimo Luxemburzane.
LIJEPO ZVUČI HAAAA????.....evo i od mene malo optimizma.... Opet ponavljam nadam se da u klubu rade na ovome i imaju neki plan.....

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 21 jul 2012, 11:42

ustvari trebali bi jednom biti Evropljani, trebali bi jednom biti navijaci ...da i igraci vide kad izgube da im omda ne j..... sve po spisku....hajmo ih sad podrzati... reci mozete vi to .........nafurati ih maximalno i pozitivno....sto bi rekli nije sve gotovo dok sudija ne odstvira kraj:)))---

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 21 jul 2012, 11:44

slika
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 21 jul 2012, 11:46

ninox je napisao/la:ustvari trebali bi jednom biti Evropljani, trebali bi jednom biti navijaci ...da i igraci vide kad izgube da im omda ne j..... sve po spisku....hajmo ih sad podrzati... reci mozete vi to .........nafurati ih maximalno i pozitivno....sto bi rekli nije sve gotovo dok sudija ne odstvira kraj:)))---
Ne, ljudi sa Balkana se mogu dozvati pameti samo psovkama i pritiskom. Lijepa riječ kod nas ima samo kontra efekat.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 21 jul 2012, 11:46

Elegant je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:treba otici na zadnji trening na Grbavicu dati podrsku navijati,doci u sto vecem broju na Kosevo i vidicete kako ce onda igrati
neznam druze ali ovo bi stvarno trebalo napraviti sjetite se samo treninga prije derbija kad nismo mogli ici na Kosevo onda nas je bilo 2000 i navijali smo citav trening
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2012, 11:51

Zeman je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Pa **** ga ti Svraka i Zeba nasa dva najbolja igraca u prosloj sezoni, jel rezon oni ili neki momak koji je do sada nastupao za velez i kojem je najjaca utakmica karijere bila upravo protiv Zelje.Logika je da vjerujes najvise igracima koji su iznjeli sezonu i po meni to nije greska.Treba sagledat stvar malo dublje gdje su Amaru pare za dva tri igraca za evrope kad vec volimo da kritikujemo i cjepidlacimao. Moje licno razmisljanje bi bilo jel sramota reprezentativca onako zavaljivat dijete pored sebe a pri tom mislim na Zolu.
Pisao sam duži post ranije i objasnio da se to zove trenerska hrabrost. Kad nemaš izlaza onda odigraj "all in" što bi rekli kockari pa ili pukovnik ili pokojnik. Amar je to trebao uraditi i zbog toga što on ima najveći kredit kod navijača i lakše bi "preživio" kritike od igrača. Naravno da treba vjerovati igračima koji su iznijeli sezonu, ali kad u 60. minuti vidiš da su ti igrači najgori na terenu, onda ih vadiš pa da su sveci. Ovako je igrao ziheraški i opet popušio.
Po meni se to zove glupost uz duzno postovanje koji bi to trener izvadio igraca koji moze rijesiti utakmicu nekim eventualnim slobodim udarcem a dosta ih je rjesio tako pri tome mislim na Zebu ma koliko los bio u toj tekmi sa nekim djecakom koji tek treba da odigra nesto ozbiljnih utakmica.

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 21 jul 2012, 11:53

corleone87 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
neznam druze ali ovo bi stvarno trebalo napraviti sjetite se samo treninga prije derbija kad nismo mogli ici na Kosevo onda nas je bilo 2000 i navijali smo citav trening

Nevjerujem da bi trening bio dobra ideja, treba ih pustiti da se malo koncetrisu na taktiku na trening da se sto bolje pripreme za tekmu....Ne treba im pred utakmicu remetit i skretati paznju...A onda kad izadju utorak na kosevu, da vide kolko nas je doslo i kolko je jos uvjek ljudi vjeruje u njih i napraviti dilirijum i na terenu i na tribinama...

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 21 jul 2012, 11:59

@ninox pasa nema tu koncentracija nikakve veze vidili smo koncetreciju u Mariboru mi moramo u njima probuditi borbeni duh a trening bi bio najbolja prilika za to a taj isti trening bi bio i uvertira za popunjeno Kosevo

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.