aleksandar_veliki je napisao/la:Bio sam na pripremama i vjerujte da je Jamak bio najbolji igrac Zelje, ajde recimo veznog reda. Bekric doista nije bio na nivou, za kamp sam govorio da mislim da je to suplja i dalje stojim iza toga. Dakle, ja nemam nikakvih informacija.
Ja cu vam ponoviti jos jednom, pa eto, bicu dosadan. Finansijska situacija nije sjajna, Turci ne placaju, para se nema kako raja misli i to je jedini razlog zbog kojeg nema pravih pojacanja. Prije Maribora stisavao sam ovdje euforiju, na kraju se ispostavilo, sa potpunim pravom. Željo dominira u PL zato sto su ostali odron, ali bas odron (cini se da Sarajevo ove sezone nece biti). Nasi igraci su limitirani, spori, slabo pale mozdane vijuge, ovi malo manje limitirani, malo brzi i koji malo brze pale mozdane vijuge, kostaju mnogo vise i za njih se para nema.
Amar. Jeste za kritiku, ali po meni samo iz jednog jedinog razloga, postao je popustljiv prema igracima, a isti su najkvarnija roba, no nose dres tvog kluba pa poras ih bodriti. Kazu mnogi trebalo je mijenjati, sta mijenjati. Na poluvremenu imas 1:0, igraci nasi, od kojih mozda dva imaju osiguranu egzistenciju, u drugi dio ulaze sa mislju, idemo izgubiti 2:1. Umjesto da poderu guzice, ne bi li se prodali, ne bi li zaradili par milja maraka premije pa kupili auto, a da nije na kredit. Zeba kiksa kod prvog gola, onda primas papanske golove, sta mijenjati, njihov mentalitet jedino ili cijelu zadnju liniju, pa i veznu. E, pa nema toliko izmjena.
Svi smo generali nakon bitke, svi sve znamo i svi manje vise hocemo pljunuti. Neki to malo zamotaju u celefon, neko spominje i da su neki prije svoje pare davali, pa pred licenciranje iste i uzeli, prijetili svim i svacim. Oduzio ja, jbg, no imam privilegij sjediti sa Amarom, pa mu i reci sta raja sa forma misli, ali mu reci i sta ja mislim, nekada se i porjeckati, cuti njegovu stranu price i na kraju skontati da je covjek u pravu. Glavu gore, u utorak na Koševo, pa onda na Pirotu i moliti Allaha da se ko tusne, da opet Amar ne bih iz svog djepa plate davao. A, tesko da ce se ko tusnuti, skauti su sa Ljudskog otisli razocarani.
Skauti su s razlogom otisli razocarani, pored toliko igraca u svijetu taman ce neko gledat igraca koji se sasere ko grlica na terenu pa koda su kadeti.
Zgadili su mi se igraci nakon onakvog pristupa, vjeruj nebi niko rijec rekao da su trcali na terenu i da je bila borba s nase strane taman da smo 5 komada primili.Ali sto su mi se zgadili podjedini navijaci to je vec prica za sebe, neki nikako da shvate da jos uvijek postoji odredjen broj ljudi koji jedva ceka da Amar nestane i da se oni uglave tu, duguju se pare od poganih turaka, prodas par igraca, naplatis evropu krajem godine e onda se lagano rastalis al bez zajebancije i povuces se radi lose atmosfere.Vec vidjen scenario.
Nisam zaduzen da branim Amara ali eto de nek mi neko obijasni taktiku koju treba postaviti kad ti igrac koji bi trebao biti stub odbrane a bio je tokom sezone napravi tri onakve greske, kad se igrac koji je nosio igru veznog reda a pri tom mislim na Svraku krije od lopte, kad Zeba koji je asistent nije probao uputiti pas.Nema te taktike niti ima taj broj izmjena da moze sve igrace koji su podbacili smjestit na klupu.
Hajde evo ti si u mogucnosti da sagledas problem onako generalno, pa mi koji smo na forumu i nismo strucnjaci smo vidjeli da ovoj ekipi fali par igraca za evrope.Ti si u mogucnosti da pitas i Zuju onako za SS.ba gdje su ta dva tri igraca za evrope koja je najvaljivao javno na TV, zasto nisu obezbjedili novac ili treba do vijeka cekati da Amar proda nekoga pa da zivimo od toga.Kad vec zna on nekoga kritikovati.
Ispali smo i nije smak svijeta da smo mogli bolje mogli smo ali budimo realni klub maribor je imao sve predispozicije da nas prodje to sto smo prosle godine izbacili serifa ne znaci da ce se to dovjeka ponavljat.