Premijer liga BiH - posjeta 2016/2017
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - posjeta
Sarajevo - Genk 25.000
Sarajevo - Helsingborg 18.000
Sarajevo - Helsingborg 18.000
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
S nestrpljenjem cekam Anelovu analizu da vidimo isplativost velikog stadiona 

Željo - Newcastle, maksimum Koševa plus još par hiljada obzirom da je Violina naštancao karata da su bar još 2 hiljade ostale ispred stadiona.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sarajevo 1-1 Sartid klix i vlada srbije pisu 25.000, ali ne znam koliko je to pouzdano. Mogu da zamislim da je bilo 25.000 jer dolazi ti klub iz predgradja Beograda 2003. godine ali 25.000 je zavidna posjeta za tu fazu takmicenja. Evo Mortem kaze Helsingborg 18.000, to je otprilike cifra i koju sam pronalazio na netu.
Derbije cu jos pokusati procesljati u narednim danima pa cemo vidjeti da li ce jos koji iskrsnuti sa vecom posjetom od 2000. godine.
P.S. neko sa informacijama o reprezentativnim utakmicama?
Derbije cu jos pokusati procesljati u narednim danima pa cemo vidjeti da li ce jos koji iskrsnuti sa vecom posjetom od 2000. godine.
P.S. neko sa informacijama o reprezentativnim utakmicama?
Za reprezentaciju
Spanija, septembar 2000. bilo je 30.000+ sigurno, koliko mogu vidjeti s ovog yt snimka (pise 36.000, ali mi je malo nerealno
ako se neko od starijih dobro sjeca
)
Protiv SCG, oktobar 2004. - 30.000
Francuska, august 2006. - 35.000
Francuska, septembar 2011. - 25.000
SAD, august 2013. - bilo je i tu oko 30.000
I Danska naravno
Od ovih ostalih, vecinom prijateljskih mislim da nijedna nije isla preko 20.000.
Mozda jos neka kvalifikaciona pocetkom nultih da je presla.
Edit, sad gledam za Sartid na b92, pise oko 20.000, tako da pretpostavljam da je neka cifra izmedju ove dvije navedene, mislim da sigurno nije bilo manje od 20.
Edit 2, za reprezentaciju ima i protiv Austrije u martu 2001., na yt snimku pise 32.000.
Spanija, septembar 2000. bilo je 30.000+ sigurno, koliko mogu vidjeti s ovog yt snimka (pise 36.000, ali mi je malo nerealno

Protiv SCG, oktobar 2004. - 30.000
Francuska, august 2006. - 35.000
Francuska, septembar 2011. - 25.000
SAD, august 2013. - bilo je i tu oko 30.000
I Danska naravno
Od ovih ostalih, vecinom prijateljskih mislim da nijedna nije isla preko 20.000.
Mozda jos neka kvalifikaciona pocetkom nultih da je presla.
Edit, sad gledam za Sartid na b92, pise oko 20.000, tako da pretpostavljam da je neka cifra izmedju ove dvije navedene, mislim da sigurno nije bilo manje od 20.
Edit 2, za reprezentaciju ima i protiv Austrije u martu 2001., na yt snimku pise 32.000.
- TobeYarabi
- Kontakt:
Zeljo-zeta nakon 13 godina neigranja europskih utakmica na grbavici, preko 8000 navijaca. Jest da je vladala velika euforija ali ipak je to velika cifra.
Sutra ocekujem solidnih 15 000 ma AFH protiv ovih moldavki. Cak je pitanje hoce li nas biti i toliko jer je raja nezadovoljna sa zadnje 2 sezone

Sutra ocekujem solidnih 15 000 ma AFH protiv ovih moldavki. Cak je pitanje hoce li nas biti i toliko jer je raja nezadovoljna sa zadnje 2 sezone

Hvala puno na trudu za ove reprezentativne utakmice 

Sutra 10,000 max. ipak je to za prezahtjevne mlade navijace ispod nivoa i klub i rejting protivnikaTobeYarabi je napisao/la:Zeljo-zeta nakon 13 godina neigranja europskih utakmica na grbavici, preko 8000 navijaca. Jest da je vladala velika euforija ali ipak je to velika cifra.![]()
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Smederevo je predgradje Bg-a koliko je i Zenica predgradje Sarajeva!AnelZ je napisao/la:Sarajevo 1-1 Sartid klix i vlada srbije pisu 25.000, ali ne znam koliko je to pouzdano. Mogu da zamislim da je bilo 25.000 jer dolazi ti klub iz predgradja Beograda 2003. godine ali 25.000 je zavidna posjeta za tu fazu takmicenja.

Kakvo crno predgradje, udaljeno 70 km od Beograda..

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Mah, veoma blizu granice lokalne samouprave Grada Beograda i zbog toga rekao predgradje. Nisam kriv sto ste u tu teritorijalnu jedinicu ubacili suvise povrsine
na Smederevo gledam kao na Visoko kod nas i ja licno cu uvijek reci da je Visoko neko posljednje predgradje Sarajeva u tom pravcu 

Ma ne moze biti, jer Smederevo ima preko 100 000 stanovnika i potpuno je zasebna i odvojena opstina
Po tvojoj logici su onda i Ruma, Sremska Mitrovica..predgradja
Zna se sta se odnosi na predgradja Beograda - Stara i Nova Pazova, Batajnica, Obrenovac, Pančevo (iako je zasebna opstina) itd.
Al' dobro, i jesi i nisi puno pogrijesio, obzirom da je povrsina pod upravom grada Bga stvarno ogromna.
P.S. Skrenusmo skroz s teme, al' cisto malo geografije ne skodi

Po tvojoj logici su onda i Ruma, Sremska Mitrovica..predgradja

Zna se sta se odnosi na predgradja Beograda - Stara i Nova Pazova, Batajnica, Obrenovac, Pančevo (iako je zasebna opstina) itd.
Al' dobro, i jesi i nisi puno pogrijesio, obzirom da je povrsina pod upravom grada Bga stvarno ogromna.
P.S. Skrenusmo skroz s teme, al' cisto malo geografije ne skodi

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Gledaj, ne govorim sta bi trebalo da bude ili ne niti namecem misljenje o Smederevu samo pravim analogiju kako sam dosao do te izjave
Vjerovatno sam napravio gresku jer kod nas i rubna mjesta koja granice sa Kantonom Sarajeva su veoma povezana i ovisna o Sarajevu dok su kod Beograda vrlo vjerovatno ta mjesta uvrstena u teritorij Grada Beograda pa nije moguce napraviti analogiju koju sam ja uradio.
Visoko je takodjer svoja opcina, nalazi se cak u drugom kantonu, zasebna je cijelina sa svojim centrom (nije ni Ilidza daleko od ovoga nabrojanog), ali opet je ovisan o Sarajevu i pod velikim njegovim uticajem. Naposljetku mozes reci da je jedna cijelina sa Sarajevom posto ogroman broj ljudi iz te opcine redovno ili veoma cesto cirkulise Sarajevom kako bi ispunio sve svoje potrebe u jednoj sedmici
Kiseljak i Kreševo su takodjer slicni tome.
Ja sam misljenja da predgradja jednog grada i trebaju da budu posebne lokalne samouprave sa svojim centrom, ali da za ispunjavanje svih svojih sedmicnih potreba ovise o vecem centru te da trebaju da budu van administrativnih granica grada. Za Sarajevo bi tako Grad Sarajevo trebao da bude danasnji grad Sarajevo + Ilidža i Vogosca (opcine u RS-u necu ukljucivati jer su sanse za to minimalne da bi pristale da pristupe) koji bi bio zasebna upravna jedinica sa ovlastima kao i svaki drugi kanton u FBiH dok bi oko njega bio novi Kanton Sarajevo (ili neki drugi naziv tipa Vrhbosna) koji bi ukljucivao opcine Hadzici, Ilijas, Trnovo, Kresevo, Kiseljak, Visoko, Breza, Vareš, Olovo i BPK.
Dosta offtopic od mene

Visoko je takodjer svoja opcina, nalazi se cak u drugom kantonu, zasebna je cijelina sa svojim centrom (nije ni Ilidza daleko od ovoga nabrojanog), ali opet je ovisan o Sarajevu i pod velikim njegovim uticajem. Naposljetku mozes reci da je jedna cijelina sa Sarajevom posto ogroman broj ljudi iz te opcine redovno ili veoma cesto cirkulise Sarajevom kako bi ispunio sve svoje potrebe u jednoj sedmici

Ja sam misljenja da predgradja jednog grada i trebaju da budu posebne lokalne samouprave sa svojim centrom, ali da za ispunjavanje svih svojih sedmicnih potreba ovise o vecem centru te da trebaju da budu van administrativnih granica grada. Za Sarajevo bi tako Grad Sarajevo trebao da bude danasnji grad Sarajevo + Ilidža i Vogosca (opcine u RS-u necu ukljucivati jer su sanse za to minimalne da bi pristale da pristupe) koji bi bio zasebna upravna jedinica sa ovlastima kao i svaki drugi kanton u FBiH dok bi oko njega bio novi Kanton Sarajevo (ili neki drugi naziv tipa Vrhbosna) koji bi ukljucivao opcine Hadzici, Ilijas, Trnovo, Kresevo, Kiseljak, Visoko, Breza, Vareš, Olovo i BPK.
Dosta offtopic od mene

Zeljeznicar - Standard oko 25.000
Zeljeznicar - Ferencvaros oko 18.000
Zeljeznicar - Viktoria Plzen oko 18.000
kolko je na kosevu sinoc bilo?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Oko 12.000irfo je napisao/la:kolko je na kosevu sinoc bilo?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ferencvaros 16.000ZaZelju je napisao/la:Zeljeznicar - Standard oko 25.000
Viktoria 15.000
Protiv Plzena bilo je više od 15 da totalno miniziras, a vas sinoć nije bilo preko 10 milja, realno sjever vam je tanak, nije nikad ni pola pun. Kolko god vas je bilo protiv gladbaha nas je bilo protiv Standarda, čak i više, o posjeti se besmisleno prepucavati jer je to bas u pet deka.MortemHz je napisao/la:Ferencvaros 16.000ZaZelju je napisao/la:Zeljeznicar - Standard oko 25.000
Viktoria 15.000
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ni blizulisander je napisao/la:Protiv Plzena bilo je više od 15 da totalno miniziras, a vas sinoć nije bilo preko 10 milja, realno sjever vam je tanak, nije nikad ni pola pun. Kolko god vas je bilo protiv gladbaha nas je bilo protiv Standarda, čak i više, o posjeti se besmisleno prepucavati jer je to bas u pet deka.MortemHz je napisao/la:Ferencvaros 16.000ZaZelju je napisao/la:Zeljeznicar - Standard oko 25.000
Viktoria 15.000
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Posjeta bh. klubova u 1. pretkolu Europske lige:
Sarajevo - Zaria Balti 12.000
Željezničar - Zeta 8.858
Široki Brijeg - Ordabasy 3.100
Sarajevo - Zaria Balti 12.000
Željezničar - Zeta 8.858
Široki Brijeg - Ordabasy 3.100
Posjeta protiv standarda tu negdje istok jug krcati zapad odlično popunjen. Hiljada dvije gore dole.ZaZelju je napisao/la:Zeljeznicar - Standard oko 25.000
Protiv Mađara ni blizu 18. Ni jug nije 100% pun bilo je 100-200 mjesta praznih. Realno 12-13000.
Protiv Čeha jug krcati istok krcat to je oko 12000 i na zapadu oko 4000. Oko 16-17000.
A sinoć na Koševu ispod 10000. Istok oko 4 , sjever ni dvije i zapad možda 4.
Klub još nije izašao sa brojem prodati ulaznica. Već zadnje 3-4 utakmice nema transparentnosti u vezi prodaje. Nezz sto su tu odlicnu praksu ukinuli. Pošto je evropska utakmica može li se provjeriti na uefinoj stranici to za posjetu jer je bio predstavnik koji to bilježi.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, ErosViverosViv, fks74, Lokomotifa i 31 gost.