Hvala Bogu, zavrsi se i ova americka turneja:-)
evo kako sam ja to vidio u nekoliko kratkih crta:
- iskreno, nije nam nesto ni trebala, osim sto je savez zaradio novac i sto su neki igraci dobili lijep izlet u ameriku, te broj utakmica u svom CV-u za repku.
- prosinecki, nista mi posebno nismo mogli vidjeti da bi ga sad kovali u zvijezde, osim jedne stvari a to je i menalo potvrdio, da trazi igru po zemlji bez meshinog preskakanja 'na dzeku' pa ako i to ne ide ubaci i djurica da jos vise skacemo:-). sve da je samo ovo robert uradio, vec je napredak u odnosu na meshu. mada, treba pricekati prve ozbiljne tekme, kako ce njegove ideje prihvatiti A reprezentativci jer znamo da nije isto reci saricu da trci i radi nesto kao npr pjanicu (evo i alegri kuburi sa pjanicem i cesto ga kritikuje). O besicu i njegovim musicama u glavi ne treba ni pricati, cestoj dzekinoj klincobolji itd.
- Igraci na turneji, pozitivno me iznenadili jer sam ocekivao poraz i protiv amerike, iako je i ona igrala sa nekim B-C timom, momcima koji kao i nasi tek traze svoju sansu u novoj kampanji. Ovo sinoc, poraz se ocekivao svakako, a samim tim sto smo zadovoljini sto smo izgubili 'samo' 1-0, govori dosta.
Stice se utisak da smo igrali jos 10 utakmica u ovom sastavu da sinosnjem protivniku ne bi zabili pogodak.
- sta smo dobili, nadam se a i ubijedjen sam, boljeg selektora u odnosu na prethodnog-sto realno i nije tesko. Nekoliko igraca, ovih mladjih poput hercegovaca. Mada, dovoljno je bilo pogledati zadnje tekme U21 repke da se i bez amerike zna da su cavar,menalo, loncar, talenti koji obecavaju i koji ce, nadam se, ubrzo kucati na vrata A repke (uz demirovica, svakako). Kad kazem da smo dobili ove igrace, naravno da mislim da jos nijedan od njih nije spreman za prvih 11, a siguran sam da nece ni biti u prvih 11 kada budemo kompletni. Nekoliko njih iz nase lige ce dobiti pozive kao i ranije, biti ce tu da popune broj, barem u skorijoj buducnosti, a za kasnije cemo vidjeti.
sve u svemu, bice interesatno pratiti naredna okupljanja i ja jedva cekam da vidim kako ce to sve izgledati. Ono sto me brine je spominjanje nekakvih tekmi u iranu i sl destinacijama, to vjerujem da nam nece puno donijeti, kao sto nije ni ranije, osim eventualnih problema samo.