SAD - BiH / Meksiko - BiH 28/31.01.2018.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bhsport
Kontakt:

Re: SAD - BiH / Meksiko - BiH 28/31.01.2018.

Post Postao/la bhsport » 01 feb 2018, 10:27

ASD je napisao/la:Svaka para koju je Zrinjski dobio za Pirica je premija.
Previse ogranicen golman da bi bio na spisku repke.
Menadzerski igrac, isto kao i Bekic, Secerovic.
Robi je imao veliku skolu sada, a bit ce sve gore i gore, jer pritisci menadzera su ogromni, kako ce im se suprotstaviti vidjet cemo.
Rezultatski je to bilo OK, dobili smo par klinaca za koje smo svakako znali iz U 21 repke, Menalo, Cavar, ostalo ce tesko doci na neki siri spisak reprezentacije.
Ono sto je minus Robiju je pozivanje samo 2 stopera sto je katastrofa i podsjeca na Susiceve poteze i nebuloze.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 feb 2018, 10:34

Pa dobro, moralo ga se pozvati zbog hypea, ipak je potpisao za solidan klub i klub je dobio odstetu za njeg.

Sva sreca da imamo Begovica i Sehica, dva dobra golmana pa nece ovaj braniti u bitnim tekmama.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 01 feb 2018, 10:39, ukupno mijenjano 1 put.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 01 feb 2018, 10:37

kyrieirving je napisao/la:
josipmusa je napisao/la:kako se lose postavlja ovaj Piric. Vidi se da momak uopce nije školovan golman. Ono tu ti tamo moze d a odbrani nesto ali nema ni osnove golmanske usadjene. traži dalje Žuti

bekic olicenje inteligencije
i kako da sutim?Kjosevski najbolji golman u ligi najmanje golova primio al naravno ide Husaricev igrac
:rol: :rol: :rol:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 01 feb 2018, 10:39

Piric je uvijek bio precijenjen golman.

Cuj vidi se Robijev rukopis. :lol: :lol: :lol: :lol:
Životni saputnik! 1921

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 01 feb 2018, 10:49

Evo i link utakmice ko je prespavo, kao ja naprimjer :D

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 feb 2018, 11:05

Zvijezde PL BiH su najgori BiH igraci u Dinamovoj povijesti!

NAJBOLJI
Denijal Pirić
Fahrudin Dautbegović
Džemal Mustedanagić
Haris Škoro
Edin Mujčin

NAJGORI
Sulejman Krpić
Almir Bekić
Romeo Mitrović
Goran Zakarić

Ova imena govore puno o momentumu u kojem se PL trenutno nalazi. Gledajuci mlade igrace nadajmo se da bolja vremena dolaze.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 01 feb 2018, 11:14

Hvala Bogu, zavrsi se i ova americka turneja:-)
evo kako sam ja to vidio u nekoliko kratkih crta:
- iskreno, nije nam nesto ni trebala, osim sto je savez zaradio novac i sto su neki igraci dobili lijep izlet u ameriku, te broj utakmica u svom CV-u za repku.
- prosinecki, nista mi posebno nismo mogli vidjeti da bi ga sad kovali u zvijezde, osim jedne stvari a to je i menalo potvrdio, da trazi igru po zemlji bez meshinog preskakanja 'na dzeku' pa ako i to ne ide ubaci i djurica da jos vise skacemo:-). sve da je samo ovo robert uradio, vec je napredak u odnosu na meshu. mada, treba pricekati prve ozbiljne tekme, kako ce njegove ideje prihvatiti A reprezentativci jer znamo da nije isto reci saricu da trci i radi nesto kao npr pjanicu (evo i alegri kuburi sa pjanicem i cesto ga kritikuje). O besicu i njegovim musicama u glavi ne treba ni pricati, cestoj dzekinoj klincobolji itd.
- Igraci na turneji, pozitivno me iznenadili jer sam ocekivao poraz i protiv amerike, iako je i ona igrala sa nekim B-C timom, momcima koji kao i nasi tek traze svoju sansu u novoj kampanji. Ovo sinoc, poraz se ocekivao svakako, a samim tim sto smo zadovoljini sto smo izgubili 'samo' 1-0, govori dosta.
Stice se utisak da smo igrali jos 10 utakmica u ovom sastavu da sinosnjem protivniku ne bi zabili pogodak.
- sta smo dobili, nadam se a i ubijedjen sam, boljeg selektora u odnosu na prethodnog-sto realno i nije tesko. Nekoliko igraca, ovih mladjih poput hercegovaca. Mada, dovoljno je bilo pogledati zadnje tekme U21 repke da se i bez amerike zna da su cavar,menalo, loncar, talenti koji obecavaju i koji ce, nadam se, ubrzo kucati na vrata A repke (uz demirovica, svakako). Kad kazem da smo dobili ove igrace, naravno da mislim da jos nijedan od njih nije spreman za prvih 11, a siguran sam da nece ni biti u prvih 11 kada budemo kompletni. Nekoliko njih iz nase lige ce dobiti pozive kao i ranije, biti ce tu da popune broj, barem u skorijoj buducnosti, a za kasnije cemo vidjeti.

sve u svemu, bice interesatno pratiti naredna okupljanja i ja jedva cekam da vidim kako ce to sve izgledati. Ono sto me brine je spominjanje nekakvih tekmi u iranu i sl destinacijama, to vjerujem da nam nece puno donijeti, kao sto nije ni ranije, osim eventualnih problema samo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 feb 2018, 11:15

Ova turneja je bila odlicna stvar za igrace, za nas i za Prosineckog da se uvidimo koliko smo liminitirani sa ovim igracima ako trazimo neke ozbiljne rezultate, a to je plasman na Evropsko Prvenstvno. Ja mislim da ima par igraca i mislim da je to Prosinecki isto zabiljezio. Rezultat protiv Meksika je odlican, bolje je i da smo izgubili ovako, nego da smo igrali remi ili slucajno kroz neku ludu srecu ih pobjedili i tako sami sebe lagali da mozemo sa ovim igracima nesto ozbiljno napraviti. Ima tu nekoliko igraca koji su se po mom misljenju pokazali i mogu nam valjati u nekom sirem spisku za naredni period.

Da ih ja sumiram, barem moje misljenje:
Ibrahim Sehic: Sigurno najmanje drugi pick, iza Begovica. Sta vise, mozda cak i bolje odgovara stilu igre koji treneri kao Prosinecki preferiraju. Da se igra od noge do noge. Puno bolji tehnicki golman od Begovica i za tika-taka igru bolje odgovara. Uz to nisam vidio oni njegovih ispada kao sto je nekad ranije bilo. Dobio je na rutini, nema sta. Bravo Sehicu.
Luka Menalo: Sjajno odigrao protiv Amerike i tako se "prodao" selektoru i navijacima. Protiv Amerike nije nista pokazao jer nije ni dobio kvalitetni lopti. On nam moze pomoci, neznam da li odma za prve postave, ali sigurno moze valjati sa klupe odma.
Marko Mihojevic: Potpisao je za PAOK. Treba viditi kako se snalazi. Protiv Amerike je korektno odigrao, ali nazalost ga nije bilo protiv Meksika gdje je skroz drugi nivo igra. Volio bih da vidim kako se snalazi pod visokim pritiskom, kad protivnicki igraci izadju visokog na njega, jer se tu barem za Sarajevo nije najbolje snalazio.
Stjepan Loncar: Protiv Meksika meni uz Sehica, Graovca i Medjunjanina(zbog svoje ocigledne rutine) najbolji. Sa 21 godine jedini na sredini terena koji je mogao parirati brzom igrom Meksika. Uz to pametan igrac, zna pametno stopirati napad protivnika, zna promjeniti tempo igre, zna uputiti pas. Meni on ima mjesto na nekom sirem spisku. Malo se pise o ovom momku, jer je Luka Menalo prvo ime Sirokog Brijega, ali je Loncar dosta zahvalan igrac a meni se takvi dopadaju.
Daniel Graovac: Ja sam ga spominjao i prije ove turneje, da je kvalitetan igrac na poziciji na kojoj smo mi dosta losi. Ljudi me ismijavali. Kako igrac koji nije mogao igrati u prosjecnom timu Belgije, pa da sad igra za reprezetnaciju? Fizicki jak, brz, inteligentan, zna loptu iznijeti. Malo duela je protiv Meksika izgubio, ako je bilo takvih. Cak u drugom poluvremenu kad su Meksikanci ulazili u nas sensnesterac on je bez prekrsaja to rijesavao, gdje se cesto zna desiti da odbranbeni igrac nespretno dohvati njihovog igraca, i tako bude dosudjen penal
Marijan Cavar: Nas namladji igrac a isto tako mozda i onaj koji ima najveci talenat za vecu karijeru. Presao u Eintracht Franfkurt sa 19 godina. Meni on jos nije fizicki spreman za najveci nivo igre. Odlicno iskustvo za mladog Cavara. Tu je u u21 i normalno ce se pratiti njegov razvoj.

Ne zelim da komentarisem igrace kao Tomic i Saric, jer ih nikako ne vidim u kontekstu ozbiljne reprezentacije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 feb 2018, 11:31

babino je napisao/la:Hvala Bogu, zavrsi se i ova americka turneja:-)
evo kako sam ja to vidio u nekoliko kratkih crta:
- iskreno, nije nam nesto ni trebala, osim sto je savez zaradio novac i sto su neki igraci dobili lijep izlet u ameriku, te broj utakmica u svom CV-u za repku.
- prosinecki, nista mi posebno nismo mogli vidjeti da bi ga sad kovali u zvijezde, osim jedne stvari a to je i menalo potvrdio, da trazi igru po zemlji bez meshinog preskakanja 'na dzeku' pa ako i to ne ide ubaci i djurica da jos vise skacemo:-). sve da je samo ovo robert uradio, vec je napredak u odnosu na meshu. mada, treba pricekati prve ozbiljne tekme, kako ce njegove ideje prihvatiti A reprezentativci jer znamo da nije isto reci saricu da trci i radi nesto kao npr pjanicu (evo i alegri kuburi sa pjanicem i cesto ga kritikuje). O besicu i njegovim musicama u glavi ne treba ni pricati, cestoj dzekinoj klincobolji itd.
- Igraci na turneji, pozitivno me iznenadili jer sam ocekivao poraz i protiv amerike, iako je i ona igrala sa nekim B-C timom, momcima koji kao i nasi tek traze svoju sansu u novoj kampanji. Ovo sinoc, poraz se ocekivao svakako, a samim tim sto smo zadovoljini sto smo izgubili 'samo' 1-0, govori dosta.
Stice se utisak da smo igrali jos 10 utakmica u ovom sastavu da sinosnjem protivniku ne bi zabili pogodak.
- sta smo dobili, nadam se a i ubijedjen sam, boljeg selektora u odnosu na prethodnog-sto realno i nije tesko. Nekoliko igraca, ovih mladjih poput hercegovaca. Mada, dovoljno je bilo pogledati zadnje tekme U21 repke da se i bez amerike zna da su cavar,menalo, loncar, talenti koji obecavaju i koji ce, nadam se, ubrzo kucati na vrata A repke (uz demirovica, svakako). Kad kazem da smo dobili ove igrace, naravno da mislim da jos nijedan od njih nije spreman za prvih 11, a siguran sam da nece ni biti u prvih 11 kada budemo kompletni. Nekoliko njih iz nase lige ce dobiti pozive kao i ranije, biti ce tu da popune broj, barem u skorijoj buducnosti, a za kasnije cemo vidjeti.

sve u svemu, bice interesatno pratiti naredna okupljanja i ja jedva cekam da vidim kako ce to sve izgledati. Ono sto me brine je spominjanje nekakvih tekmi u iranu i sl destinacijama, to vjerujem da nam nece puno donijeti, kao sto nije ni ranije, osim eventualnih problema samo.
To ce biti najvaznija stvar.
I pod Mesinom palicom , na Kirin kupu, nasa B selekcija je djelovala disciplinovano, borbeno, organizovano...dok su "galaktikosi" djelovali kao razbijena vojska.
Treba sacekati da dodju Dijamant, Mali princi, Crazy Mo, Rusilac, LV i ostale primadone, pa da vidimo kako ce njih utjerati u suru.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 feb 2018, 11:32

PL BiH itekako ima kvalitete, ali nedovoljno za jake utakmice i kvalifikacije. Nije lose odrađena ova tureja imalo je sta da se vidi.

Par igraca zasluzuje poziv kada krene Liga nacija i kasnije u 2019. kvalfikacije. Robertu podrska da odabere najbolje.
- Zeljeznicar -

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 01 feb 2018, 11:44

Odgledah jutros prvo poluvrijeme i to nije bilo toliko loše. Realno Bekić i Zakarić najlošiji, ostali s obzirom na očekivanja hajmo reći pristojni.

Iako sam bio za Amara, Robiju želim sreću i da izvuče maksimum od repke pa onda šta bude. Imam osjećaj da čovjek želi postaviti prepoznatljiv stil igre i želim vjerovati da će u tome uspjeti. Inače od igrača sa ove turneje za neke buduće akcije možemo računati na Šehića koji je mašina i trenutno sigurno prvi golman repke, mali Čavar i Menalo, ostali realno mogu još po BIH igrati i nigdje više. Liga nam je jednostavno odron i iz godine u godinu je lošija tako da od nje reprezentacija nema koristi. Ovo nešto mladih koji se dočepaju ino transfera uz puno rada i sreće možda i uspije da se nametne vremenom.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 01 feb 2018, 11:55

dubrovnik je napisao/la:Zvijezde PL BiH su najgori BiH igraci u Dinamovoj povijesti!

NAJBOLJI
Denijal Pirić
Fahrudin Dautbegović
Džemal Mustedanagić
Haris Škoro
Edin Mujčin

NAJGORI
Sulejman Krpić
Almir Bekić
Romeo Mitrović
Goran Zakarić

Ova imena govore puno o momentumu u kojem se PL trenutno nalazi. Gledajuci mlade igrace nadajmo se da bolja vremena dolaze.
Kada neko kaze da nema talenta u PLBiH a ti to sve pobijes cinjenicom da je juniorska selekcija jedne ekipe iz PLBiH medju 24 najbolje u Europi. :kafa:

Zapamtiti: Haris Hajdarevic, Anel Sabanadzovic i Semir Dacic :kafa:
Životni saputnik! 1921

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 feb 2018, 11:58

narodniheroj je napisao/la:Odgledah jutros prvo poluvrijeme i to nije bilo toliko loše. Realno Bekić i Zakarić najlošiji, ostali s obzirom na očekivanja hajmo reći pristojni.

Iako sam bio za Amara, Robiju želim sreću i da izvuče maksimum od repke pa onda šta bude. Imam osjećaj da čovjek želi postaviti prepoznatljiv stil igre i želim vjerovati da će u tome uspjeti. Inače od igrača sa ove turneje za neke buduće akcije možemo računati na Šehića koji je mašina i trenutno sigurno prvi golman repke, mali Čavar i Menalo, ostali realno mogu još po BIH igrati i nigdje više. Liga nam je jednostavno odron i iz godine u godinu je lošija tako da od nje reprezentacija nema koristi. Ovo nešto mladih koji se dočepaju ino transfera uz puno rada i sreće možda i uspije da se nametne vremenom.
To je to.
Jedan jako talentovani Duljevic, se u 25. godini bori ne bi li iz cvajte dobacio do nekog osrednjeg bundesligasa.
Menalo, s 22 godine, tek ocekuje iskorak iz BHPL...realno je da ode u Hrvatsku, Cesku, mozda Belgiju, Holandiju i koliko ce trebati da (ako) dodje na nivo liga 5? Slicna stvar sa Cimirotom, Memisevicem, Viscom, vjerovatno i sa Mihojevicem. Hadziahmetovic u zivom blatu Turske...
U najboljem slucaju se kod tih igraca moze ocekivati karijera Zukanovica, da se u zrelim godinama ustale u nekom prosjecnom timu liga 5.
Svijetla tacka su Cavar i Serbecic, koji su na vrijeme napravili kvalitene iskorake i vidjecemo sta ce biti.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 feb 2018, 12:04

Eisenbahner1921 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Zvijezde PL BiH su najgori BiH igraci u Dinamovoj povijesti!

NAJBOLJI
Denijal Pirić
Fahrudin Dautbegović
Džemal Mustedanagić
Haris Škoro
Edin Mujčin

NAJGORI
Sulejman Krpić
Almir Bekić
Romeo Mitrović
Goran Zakarić

Kada neko kaze da nema talenta u PLBiH a ti to sve pobijes cinjenicom da je juniorska selekcija jedne ekipe iz PLBiH medju 24 najbolje u Europi. :kafa:

Ja se vise nadam da nam nece talentovani igraci ici u Hrvatske klubove za kikiriki. Ovo se odnosi na sve igrace. Nebitno da li je Menalo ili Sabanadzovic. Mislim da ide ka tome jer interes za nase igrace iz respektabilnih klubova raste.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 01 feb 2018, 12:06

Za Sabanadzovica odbijena ponuda od 700.000 eura.

Talijanski mediji prvi pisali da ga zele Roma, Atalanta i Fiorentina. Navodno i klubovi iz Njemacke bili zainteresovani..

https://www.calciomercato.it/news/29002 ... o_bosniaco :kafa:
Zadnja izmjena: Eisenbahner1921, dana/u 01 feb 2018, 12:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Životni saputnik! 1921

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 01 feb 2018, 12:08

Eisenbahner1921 je napisao/la:Za Sabanadzovica odbijena ponuda od 700.000 eura.
Za igraca koji ne moze meda protiv U19 Andore neko ponudio 700.000 eura :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 feb 2018, 12:09

Eisenbahner1921 je napisao/la:

NAJBOLJI
Denijal Pirić
Fahrudin Dautbegović
Džemal Mustedanagić
Haris Škoro
Edin Mujčin

NAJGORI
Sulejman Krpić
Almir Bekić
Romeo Mitrović
Goran Zakarić

Trebao si se sjetiti I vaseg DB Sehica u kojem bi reprezentacija konacno mogla dobiti dobrog bocnog defanzivnog igraca. I Mujage-ica kako ga je onaj galamdzija na vasoj klupi zivkao cijelu utakmicu u Zagrebu. Takodjer 2 odlicna mlada igraca.
Nista ti mene nisi razumio ako si ovako imao potrebu replicirati. Ocito nisi procitao zadnju recenicu u mom prethodnom postu. Ja sam vasu djecu gledao protiv Lokomotive u Zagrebu I nisam navijao nista manje nego vi. Samo usutite pobogu onu "krijestalicu" na klupi ove djece. Dernjavom vuce na Bazdarevica. A I onaj mali kadet sto je usao zadnjih 20-ak minuta protiv Lokomotive vam nije los.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 feb 2018, 12:12

Eisenbahner1921 je napisao/la:Za Sabanadzovica odbijena ponuda od 700.000 eura.

Talijanski mediji prvi pisali da ga zele Roma, Atalanta i Fiorentina. Navodno i klubovi iz Njemacke bili zainteresovani..
Na to sam i mislio. Bolje se radi u omladinskim pogonima, mladi igraci se vezu na duze ugovore, tako da ce slabije biti te prakse da mladi igraci odlaze a da klubovi nisu adekvatno placeni. Svi ti navedeni igraci su vezani na duze ugovore sto me raduje.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 feb 2018, 12:12

DrFilgud je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:Odgledah jutros prvo poluvrijeme i to nije bilo toliko loše. Realno Bekić i Zakarić najlošiji, ostali s obzirom na očekivanja hajmo reći pristojni.

To je to.
Jedan jako talentovani Duljevic, se u 25. godini bori ne bi li iz cvajte dobacio do nekog osrednjeg bundesligasa.
Menalo, s 22 godine, tek ocekuje iskorak iz BHPL...realno je da ode u Hrvatsku, Cesku, mozda Belgiju, Holandiju i koliko ce trebati da (ako) dodje na nivo liga 5? Slicna stvar sa Cimirotom, Memisevicem, Viscom, vjerovatno i sa Mihojevicem. Hadziahmetovic u zivom blatu Turske...
U najboljem slucaju se kod tih igraca moze ocekivati karijera Zukanovica, da se u zrelim godinama ustale u nekom prosjecnom timu liga 5.
Svijetla tacka su Cavar i Serbecic, koji su na vrijeme napravili kvalitene iskorake i vidjecemo sta ce biti.
Menalo je Hajduk ili liga 5. Direktno.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 feb 2018, 12:15

dubrovnik je napisao/la: Menalo je Hajduk ili liga 5. Direktno.
Jesu to zelje, pretpostavke ili imas neke informacije?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 8 gostiju.