Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jan 2013, 15:26

pa i ja potenciram da nije problem ako je upitanju ON, UM, Nanox protein. Problem se javlja sa ovim proizvodjacima koji prodaju 4 kile wheya za 100 KM. Valjda to nesto govori. A i govori. Imaju obavezu napisati sta je sve u njemu, samo sto mnogi ne znaju citati, nazalost !

@ GunnerS

razumijem, ali brate, ja potrosim puno manje od tih 200 KM :D Zavisi kako se ko rasipa i kako ko ima apetit :D
bear grylls je napisao/la: I ako ga uzimas samo poslije treninga moze ti dosta dugo trajat iako u veci prodavnica "preporucuju" tri puta dnevno :lol:
to je najsmesnije od svega :lol: Ja kad bih i uzimao whey. Uzeo bi Nanoxov, ON-ov ili UN-ov i to samo poslije treninga
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 15 jan 2013, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jan 2013, 15:28

Ima li neko preporuciti neke vjezbe za Biceps i Triceps? Jedne te iste radim vec mjesec, dopizdilo :P
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 15:29

Sarajlijc@ je napisao/la:Ima li neko preporuciti neke vjezbe za Biceps i Triceps? Jedne te iste radim vec mjesec, dopizdilo :P
body.ba imaš tamo neke vježbe pa pogledaj
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 15 jan 2013, 15:39

Bosniacum Lilium je napisao/la:
master44 je napisao/la:Mislim da se ubjedljivo najvece neistine iznose na ovoj temi sto zasigurno nije dobro za ovaj sport bilo da se radi o rekreativcima ili o nekome ko se misli i ozbiljnije baviti. Puno je mladje populacije na ovom forumu pa ih ne usmjeravajte pogresno. Imate mnostvo knjiga, doktorskih analiza, istrazivanja o suplementima pa procitajte i obrazujte se. Zapeli ste oko suplemenata jesu li stetni ili nisu. Na svakoj kutiji pise prije upotrebe se konsultujte sa svojim doktorom - a koji li je razlog ? Pa ne preporucuje si sigurno bolesnoj osobi da uzima npr. kreatin ako ima problema sa bubrezima ili slicno. Sto se tice samog whey - proteina licno bih ga preporucio svim osobama koje treniraju pa makar poslije treninga, jer se tijelo trosi a potrebno je taj gubitak nadoknaditi a ishranom je to veoma tesko posebno kao PWM. Suplementi su dodaci prehrani i ne mjesajte ih sa steroidima !!!
joj frajera. Niko ovdje ne prica o anabolicima niti ih mijesa sa dodacima za prehranu. Da si procitao sta smo pricali sa onaj THE whey protein sve bi ti bilo jasno. Ali ti se frajeru ne razumijes u hemiju ni sekunde. Nemas pojma koliko ona whey ima stetnih stvari u sebi. Znam ja dobro sta su anabolici, sta su hormoni a sta je dodatak prehrani ;)
Ovo je moj prvi i zadnji odgovor tebi jer ga ne zasluzujes zbog hrpe gluposti koje si napisao u zadnjih par stranica, nisi uzimao nikad protein jer kod nas rijetko koji da valja, ali znas da ima stetnih stvari, spominjes aspartam pa ti je mambabalkan ocigledno objasnio neke stvari ? Koji se to proizvodjac ne moze nabaviti u BiH samo mi reci a ti bi zelio ? Pisanje krvi zbog kreatina ne bih ni komentarisao. Pisao sam nekad davno ovdje da je proizvodnja suplementacije nenormalno napredovala, pa uzmes fino i procitas sastav, ima u mnogima i anabolickih dodataka iako je prema proizvodjacu na naslovnici samo veliki natpis "whey" ali valjda svako se moze informisati sta unosi u sebe. I nisam se direktno tebi obratio ali ocigledno si se osjetio prozvanim jer ovo sto ti pises na ovoj temi je sramotno.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 15 jan 2013, 15:45

bear grylls je napisao/la:
lumani je napisao/la:@ gunner,

sve sto si napisao je tacno :!: tko zeli da uzima creatin mora se drzati onoga sto je preporuceno.Jer ne mozes imati u tjelu 15 x vise creatina nego sto je potrebno,pogotovo ako se pije dovoljno tecnosti.Jedina mogucnost da sjebes bubrege jeste 'Dehrydratation' ;) Znaci voda,Creatin i svake 4 sedmice pauza!!Ja sam se prepirao sa pusacima oko toga,jer misle da je creatin stetan a cigare nisu :)
Jedini nacin da sjebes bubrege je da imas prethodno neki problem sa njima a ne znas pa se lagano pocnes pucati. Inace ako je takva situacija mnogo stetniji je unos velikih kolicina proteina nego creatin.
Nadji jedan medicinski ili naucni dokaz da proteini stete koliko i kreatin ili vise.
Problem sa diskusijama ovdje je to sto ljudi ovdje prave poente na osnovu "ja vjerujem" "meni kazu" "pitaj body buildera". Znate zasto svi imaju svoju pricu, zato jer ima milion nacina na koje covjek moze da postigne ono sto hoce kad je u pitanju teretana. Bio sam i ja kod nene na selu prije 20 godina, najeo se gljiva ludara jedva ziv osto a sve i jedan sastojak gljiva ludara je prirodan i nadje se u ljudskom tijelu. Tako da taj argumenat prirodno i vec je u tvom tijelu uopste nije dovoljan. Ljudsko tijelo je 65% sastavljeno od vode pa mozes da umres ako popijes previse vode. Ili gluposti kao, Moj djed pusio 70 godina umro u 93. godini zivota i ti meni govoris da se dobija rak od pusenja.
Zadnja izmjena: mambabalkan, dana/u 15 jan 2013, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jan 2013, 15:45

GunnerS je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Ima li neko preporuciti neke vjezbe za Biceps i Triceps? Jedne te iste radim vec mjesec, dopizdilo :P
Ma radio sve ovo :lol:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jan 2013, 15:48

master44 je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:
master44 je napisao/la:Mislim da se ubjedljivo najvece neistine iznose na ovoj temi sto zasigurno nije dobro za ovaj sport bilo da se radi o rekreativcima ili o nekome ko se misli i ozbiljnije baviti. Puno je mladje populacije na ovom forumu pa ih ne usmjeravajte pogresno. Imate mnostvo knjiga, doktorskih analiza, istrazivanja o suplementima pa procitajte i obrazujte se. Zapeli ste oko suplemenata jesu li stetni ili nisu. Na svakoj kutiji pise prije upotrebe se konsultujte sa svojim doktorom - a koji li je razlog ? Pa ne preporucuje si sigurno bolesnoj osobi da uzima npr. kreatin ako ima problema sa bubrezima ili slicno. Sto se tice samog whey - proteina licno bih ga preporucio svim osobama koje treniraju pa makar poslije treninga, jer se tijelo trosi a potrebno je taj gubitak nadoknaditi a ishranom je to veoma tesko posebno kao PWM. Suplementi su dodaci prehrani i ne mjesajte ih sa steroidima !!!
joj frajera. Niko ovdje ne prica o anabolicima niti ih mijesa sa dodacima za prehranu. Da si procitao sta smo pricali sa onaj THE whey protein sve bi ti bilo jasno. Ali ti se frajeru ne razumijes u hemiju ni sekunde. Nemas pojma koliko ona whey ima stetnih stvari u sebi. Znam ja dobro sta su anabolici, sta su hormoni a sta je dodatak prehrani ;)
Ovo je moj prvi i zadnji odgovor tebi jer ga ne zasluzujes zbog hrpe gluposti koje si napisao u zadnjih par stranica, nisi uzimao nikad protein jer kod nas rijetko koji da valja, ali znas da ima stetnih stvari, spominjes aspartam pa ti je mambabalkan ocigledno objasnio neke stvari ? Koji se to proizvodjac ne moze nabaviti u BiH samo mi reci a ti bi zelio ? Pisanje krvi zbog kreatina ne bih ni komentarisao. Pisao sam nekad davno ovdje da je proizvodnja suplementacije nenormalno napredovala, pa uzmes fino i procitas sastav, ima u mnogima i anabolickih dodataka iako je prema proizvodjacu na naslovnici samo veliki natpis "whey" ali valjda svako se moze informisati sta unosi u sebe. I nisam se direktno tebi obratio ali ocigledno si se osjetio prozvanim jer ovo sto ti pises na ovoj temi je sramotno.
i ti si umisljen jer mislis da ja mijesam anabolike i suplementaciju. Ti ne zasluzujes da procitam tvoj post, tako da necu ga ni citat niti cu ti odgovarat. I ja pricam samo na osnovu onoga sto pise na kutiji ! ENDE ! :arrow:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 15:50

Sarajlijc@ je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:
Ma radio sve ovo :lol:
Onda ne znam... :D Triceps je meni najdraže radit jer stvarno mi najbolje se pokaže nakon vježbi i nakon zatezanja mišića :D Nije da ne mogu pohvaliti ni svoj biceps al triceps mi je najdraži :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jan 2013, 15:54

Ja prije nisam volio raditi djale, sve dok ih nisam probio :D Volim raditi svaki dio tijela. Noge najmanje, ali moraju se ybga. Ipak one oslobadjaju drama teste a i stub su tijela :) Meni su braco ledja i ruke nekako najdominatnije. Svako ima svoje mane i prednosti na tijelu :D Npr. znam ja jarana koji je nenormlano jaci od mene u ramenima, ali na prsima ne moze meda ni medovace :mrgreen:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jan 2013, 16:00

Pa triceps je najveci misic na ruci, veci je od bicepsa i treba mu vise paznje posvetiti :) Ja volim triceps raditi i grudi samo sto grudi sad radim definiciju stavim po 10 kg sa strane i 12 ponavljanja x3 :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 jan 2013, 16:28

Sarajlijc@ je napisao/la:Pa triceps je najveci misic na ruci, veci je od bicepsa i treba mu vise paznje posvetiti :) Ja volim triceps raditi i grudi samo sto grudi sad radim definiciju stavim po 10 kg sa strane i 12 ponavljanja x3 :mrgreen:

po pravilu ide jedan veliki misic jedan manji ;) Prsa =Biceps ;)
Ajde da cujem koliko dizete na prsima,tricepsima,bicepsima,ramenima (mislim na kg)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jan 2013, 16:36

Ja sam tek poceo ali kada sam bio na vrhuncu trenrianja prosle godine (moji prvi mjeseci treniranja) onda je to bilo ovako negdje otprilike.

Benc ravni 80 KG - 8x

Lat masina, naprijed 85 KG 10x

Potisak sa sipkom za ramena (ne smit masina) 60 KG 8-10x

Potisak sa cela - triceps 40-45 KG 8-10x

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 15 jan 2013, 16:46

Nema velike ruke bez velikog tricepsa,tako vazda bilo.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jan 2013, 16:49

Zodiac je napisao/la:Nema velike ruke bez velikog tricepsa,tako vazda bilo.
To je to :mrgreen:

Lumani ma svejedno je :)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 jan 2013, 16:53

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ja sam tek poceo ali kada sam bio na vrhuncu trenrianja prosle godine (moji prvi mjeseci treniranja) onda je to bilo ovako negdje otprilike.

Benc ravni 80 KG - 8x

Lat masina, naprijed 85 KG 10x

Potisak sa sipkom za ramena (ne smit masina) 60 KG 8-10x

Potisak sa cela - triceps 40-45 KG 8-10x

Ja treniram duzi niz godina i 80 % treniram sa (2 tega) tegovima ,20 % idem na masine.
Prsa 2 tega x 45kg (Nema vise od 45 u teretani) :) uvjek 8 do 12 Pokusaja 3 serije,pa idem na manje kilaze.
Ramena negdje oko 65 kg.
Biceps slabije radim oko 20 kg. Triceps malo cesce kako gdje 40+ kg...
Inace imam svoj plan kojeg se drzim 10 godina,trcanje 2 km prije a posle oko 3,4 km....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jan 2013, 16:56

Kardio je obavezan, barem meni. Prije ili poslije, nebitno :D Sad cu probat da izganjam aestetiku. Imam jos malo masnih naslaga :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 jan 2013, 17:04

Bosniacum Lilium je napisao/la:Kardio je obavezan, barem meni. Prije ili poslije, nebitno :D Sad cu probat da izganjam aestetiku. Imam jos malo masnih naslaga :D

bez cardia nema dobrog treninga,barem za mene.Radite sklekove,na jednoj,na dvije kako ko moze. ;)

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 15 jan 2013, 18:11

bench 275lbs (to je oko 124.7kg) 3x10
max mi je 405 (oko 184kg)
185lbs (oko 84kg) dizem 33 puta jedno ponavljanje. Ja u sustini radim tako cardio.

bicepse radim 50-55lbs to je 22-24kg

leg press radim 720lbs (to je oko 326kg) s tim da sam imao operaciju koljena. Nekad je bilo i vise.

Kada sam poceo u teretanu ici prije nekih sedam godina aktivno (5 puta dnevno) imao sam 121kg visok sam 1.96cm. dvije godine kasnije spustio sam kilazu na 96kg. Tada sam odlucio se na protein dietu na kojoj sam vec 5 godina i trenutno imam 122kg (danas se vago) i nikad u zivotu ja sebi nisam bolje izgledo. Danas sa 122 kile mogu obuci hlace koje sam nosio kad sam imao 96kg.

Mogu da kazem da po mom neskromnom misljenju ishrana utice vise nego teretana bar u mom iskustvu

I jos nesto sto se tice vjezbi sklekovi su za mene bog i batina. sjecam se da sam uradio 18 sklekova prvi put kad sam probao. Danas radim 100 bez ikakvih problema. Svako jutro krecem sa sklekovima prije nego sto odem pisat u wc.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 15 jan 2013, 18:18

lumani je napisao/la:
Ajde da cujem koliko dizete na prsima,tricepsima,bicepsima,ramenima (mislim na kg)
Prsa max izbacio ravni široki 125kg više nisam ni pokušavao. Inače kad sam u formi takodjer ravni široki 100kg mogu izbaciti ko iz picke 15x u seriji al vec druga mozda 12x itd. Sad nisam u top formi al sam zadnje sedmice opet izbacio 12x. Mada to nekad sa jaranom prije treninga nabrijavamo se malo :lol: inače po programu ne radim na benču više od 90kg. Najviše me uništi 50kg na benču jer se puno ponavlja 40x nekad itd. Tricepsi ono dizanje ez šipka 40kg rijetko više, bicepsi takodjer ez šipka 40kg max 12-15x, bučice max 22kg kad ih radim takodjer do 15x. Ramena mogu 90kg 6-8x al rijetko radim iznad 70kg max 80kg. Legpress 250kg mogu uvijek izbaciti bez problema više se ne može natovariti jedva i 170kg se nabaci.
Mada ovo za covjeka koji ima haman 100kg na 1,78m i ide u teretanu manje više 3g sa vecim pauzama nekad i po 6 mjeseci i nisu neki rezultat ali zato sve prirodno nista suplementi i ta sranja. Haman cu radi posla uskoro morati napraviti opet jednu pauzu od mozda mjesec dana a i kad je zima ne radi mi se :cry:

@mambabalkan respekt ;)
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 15 jan 2013, 18:19

Jedno pitanje u vezi ishrane, jel se mogu jesti one tunjevine iz konzerve ili to ima previse onog ulja ?

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.