Nodi ce nam javiti, samo da skonta sta ce lupetatWeekendOffender je napisao/la: ↑22 maj 2026, 19:13Jel bila ta skupstina i hoce li se klub oglasiti ili cemo vijesti dobijati sa faktora, oslobodjenja, valtera itd
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
GavranBeli
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
- PointBlank
- Kontakt:
Da se hoce u klubu spametovati pa dovesti ovo malo igraca iz Prijedora, ne moze mi niko reci da im Rudar moze ponuditi nesto vise od nas…
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Pa od svih pozicija na dunjaluku samo tu smo pristojno pokriveni i to još od zaštićenog godišta... Kakvo ti je to smirivanje moj nodiNoDi80 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 19:06Sve u svemu nece sve otjerati, ali sigurno jedno 10tak igraca napusta Zelju
Krpic prvi ide u Slobodu, Jaganjac ide, Radovac ide….
Recu ti samo da ce se pokusati dovesti Sehic, a za ostao cemo sve cuti od kluba i nema potrebe da mahalam ovdje
Sehica sigurno niko u ligi ne moze dovesti osim Zelje i zato sam napisao njegovo ime da vas malo smirim haha
Pošteno, pa kako bude.
-
MisterBlue
- Kontakt:
Joj faca u skupštinara ko da ih je neko na liniju u Lugansk poslao. Valjda ćemo imati razloga da se veselimo u narednoj sezoni….
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Nama za nešto treba 4-5 iskusnih igrača ne 35+ god već onih koji su dugo u BH ligi. Mnogi gledaju cijene na TM pa misle to je igrač sam primjer je Galchev.
Jedan igrač širokog koji vrijedi 300k izvrne 4 igrača i napravi kontru , igrači veleža koštaju manje od sloge doboj a velež narednu igra evropu.
Mi kad budemo doveli prave igrače tek tad će mo nešto i ostvarit.
Od nekih 30+ igrača u zadnje 3 god smo uboli smo sa 5-6 , a zašto uboli? zato što 90% tih igrača su dovedeni na slijepo.
Jedan igrač širokog koji vrijedi 300k izvrne 4 igrača i napravi kontru , igrači veleža koštaju manje od sloge doboj a velež narednu igra evropu.
Mi kad budemo doveli prave igrače tek tad će mo nešto i ostvarit.
Od nekih 30+ igrača u zadnje 3 god smo uboli smo sa 5-6 , a zašto uboli? zato što 90% tih igrača su dovedeni na slijepo.
-
HugoSancez
- Kontakt:
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Nodi privatizovao si temu. Imas onu svoju, ne moras ovdje svakome ti odgovoriti na post.
**** molim te ukljuci drugi akaunt i hajcaj pitare.
**** molim te ukljuci drugi akaunt i hajcaj pitare.
Kasno je za kočenje. Opet kažem potpisani su neki ugovori, neke paresu ušle u klub, neki igrači su dovedeni koje klub ne može plačati iz svojih izvora i to je to. Komitovao se on a Bgm i mi njemu tako da je to završena priča.perodeformero je napisao/la: ↑22 maj 2026, 18:52O čemu želiš da pričamo o biznisu, ili o sportu, što se tiče biznisa 20 godina sam privatnik i znam jako dobro kad ti neko kaže "niko nikom nije ostao dužan neću ni ja tebi", obično to i bude tako, ali naplatiš svoje nakon dvije tri godine jehbale te te pare itd itd da ne ulazimo sad u neke detalje. Ti moraš ući u glavu investitora ljudi svih kako ko razmišlja to je jako teško, zamisli nekoga ko dođe iz uređenog sistema gdje je stekao milione i ovoga ovdje i on kaže dobro nema veze ja sam i dalje sam tu, pa šta je njegov motiv zašto je tu, nemoj majke ti samo neke patetike ono tipa voli Želju ljubav i tako to. A ovu histeriju neću da komentarišem ovi isti koji su zaluđeni ovim bi isto tako se bunili da je Država onemogućila Cerića da preuzme klub birvaktile da je on to želio ista bi priča bila, na kraju se ispostavilo da je frajer klaun klasični. Ne tvrdim za ovoga da je to, ali treba ba malo kočicu stisnuti. I zbog čega nije Savo ostao ako će se ulaganja nastaviti šta je problem tu ne razumijem?!Levin je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:04Klub nikome nije ostao dužan. Ni Misimoviću, ni Amaru, ni Jasminu a neće ni poreskoj a ni ostalima koji imaju potraživanja. Neko je svoje pozajmice vratio milom a neko silom (preko suda). Sa zakonski obaveznim kamatama naravno.perodeformero je napisao/la: ↑22 maj 2026, 14:55
Kako mali zastoj ne kontam, pa čovječe nemaš zakon uopšte o ovim stvarima šta je s tobom, ja ne mogu zamisliti nekoga ko će uložiti pare na ivaj način, mislim uloži boli me briga Ali ostaćeš jarane bez njih. Skoro na isti način Amar ostao bez svojih para, zapravo na identičan način posudba i na kraju dokaži
Neko prije a neko kasnije naravno.
P.S. Ako nisi primjetio mi čak i pišemo saopštenja kad vratimo dugove.
Što se tiče boldiranog Amerika je sve osim uređenog sistema. Tamo je para majka svega. Jedina je razlika što nema blokada preko vlasti pa je lakše. Proguglaj, prije par mjeseci je zatvorio fabriku sa 150 zaposlenih preko noći. Istu onu koju je kupio prije godinu dana. Misliš da je zaplakao za nekim?!
Baviti se privatlukom u BiH je teško, priznajem ali kako sam shvatio tamo je to okrutno. Danas tw ima sutra te nema.
Što ne odustaje?! Pa ne odustaje se na prvi problem, valjda to i sam znaš.
Nego, ima li kakvog habera sa ove skupštine?!
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 22 maj 2026, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Da smo mogli biti konkurentni ne bi tražili investitora. Adžem je bio posljednji pokušaj i sumnjam da će biti opet takvih pokušaja.BiHSportman je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:39Ovaj Jasper iz Zelezničara je nevjerovatan fudbaler.
Mene zanima Levine kako ti misliš da osvajamo titulu i budemo konkurentni bez investitora?
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 22 maj 2026, 21:07, ukupno mijenjano 1 put.
Medozza iskljucio si primanje poruka i ne mogu ti odgovorit,a evo recu ti ovdje da je to rijeseno
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Veca je budaala taj ko misli da ti nesto znas.
Nikakve koristi od ovog foruma kad moram zvaničnu pratiti...Delegati FK Željezničar potvrdili opredjeljenje za strateškog partnera, u nedjelju imenovanje novog Upravnog odbora
U Plavom salonu Stadiona FK Željezničar započela je sjednica Skupštine Kluba koja će biti nastavljena u nedjelju.
Nakon što Ministarstvo pravde FBiH nije izvršilo upis novog Statuta u registar, sjednica Skupštine sazvana je u trenutno važećem sastavu.
Na sjednici su donesena dva zaključka:
- Skupština je oprijedjenjena da ostaje pri odlukama donesenim na sjednici od dana 26.12.2025. godine u vezi izbora strateškog partnera;
- Delegati Skupštine daju saglasnost rukovodstvu Skupštine da formira tim koji će u saradnji sa strateškim partnerom i komunikaciji sa Federalnim ministarstvom pravde raditi na modelu Statuta koji će biti prihvatljiv.
Sjednica će biti nastavljena u nedjelju kada će biti imenovan novi Upravni odbor. Sjednici je online prisustvovao i Sanin Mirvić koji je iskazao punu spremu za nastavak saradnje.
-
BosnianLevi
- Kontakt:
Nema predaje za bolji i jači Željezničar se treba boriti svim snagama.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Dobra šifra moras biti da ti Nodi doner objašnjava nesto fakat
-
MisterBlue
- Kontakt:
Ako ćemo razmišljati kao neki investitor ili ti ga biznismen onda moramo biti svjesni da taj pomoćni na zapadu mora preći u neku zgradu od 7-10 spratova sa podzemnim parkingom. U zgradi napraviti poslovne prostore i stanove koje bi rentali naši igrači možda čak nešto da bude u fazonu apart-hotela gdje bi imali 3 obroka dnevno i gdje bi se mogao vršiti nadzor nad njihovom ishranom i izlascima kada za to nije vakat. Od tih poslovnih prostora i od garaže bi investitor sigurno imao dobre pare. Također nije ni ideja sa solarnim panelima loša, a koja se spominjala dosta puta, da se rade ti solarni paneli po krovu stadiona gdje bi se sigurno mogle fine pare okrenuti ali problem je što Sarajevo nema sunčanih dana kao što to imaju Mostar, Blagaj, Čapljina pa je pitanje samo isplativosti i vremena povrata investicije. Treća stvar ona istočna tribina propada godinama i red je da se onde napravi nešto od čega će Klub imati koristi. Jedno od rješenja bi moglo biti i supermarket ala Bingo(ali ne da njima to rentamo nego da mi napravimo vlastiti brend tipa “Blue Market-Plavi Market” ili “Market stadion Grbavica”, nebitno, jer ima finog prostora kao i parking pored istočne tribine koji bi se mogao i usput naplacivati. Mislim da mi kao Klub imamo najveći potencijal za ozbiljna ulaganja i za ozbiljne investicije koje mogu biti u desetinama miliona kao i to da će sama vrijednost imovine/Kluba narasti do nekoliko stotina miliona što nije nemoguće. Fine pare se mogu uzeti i od LED displeja koji bi se nalazio na sjevernoj tribini gdje bi reklame išle nešto kao na SCC-u. Logično je da investitor razmišlja o ulaganjima i o povratu sredstava koje uloži ali mislim da bi od ovoga koristi ponajviše imao Klub. Također, nakon završenih radova na pomoćnom terenu iza zapada, napraviti KAMP ili u Hrasnici ili vidjeti da li ima neka parcela u Novom Gradu gdje bi se moglo napraviti bar 2 terena. Naravno za sve ovo treba para ali ako je Mirvić ozbiljan biznismen onda mora u ovom pravcu i razmišljati, jer prošla su vremena radničkih klubova sad je vrijeme tranzicije i kapitalizma gdje se ne prašta ako nemaš keša.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Tema je toliko ozbiljna da imam pitanje ima li jos ljudi koji bojkotuju zeks doner? Izgleda da sam jedini
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Pomocni svejedno nece imati smisla kad se bude radila zapadna tribina, a onaj sa umjetnom je godinama mozda i najlosiji u drzavi. Izmjestanje pomocnih van grada i izgradnja kampa je nesto najbolje sto jedan klub moze imati sa svim potrebnim resursima za razvoj igraca (teretana,kantina,smjestaj, sobe za regeneraciju...)
Moramo biti svjesni da taj pomocni na zapadu ce se svejedno pretvorit u nesto drugo a i ovaj drugi ako se planira ostavit da se ulozi u njega a bolje da se prostor iskoristi. Pretpostavljam da ako i kada bude zapadna tribina u izgradnji taj pomocni iza zapada bi vjerovatno bio fan zona neka, parking ili nesto trece, imamo parking i na platou istocne tribine, potencijalne objekte ispod istocne i juzne tribine (ako bude iza juzne moguce) i tamo iza ce biti prostora gdje je stari jug, led reklame na sjevernoj tribini.
Stadion se moze pretvoriti u ekstremno profitabilan biznis nevjerovatan potencijal, ako je lik od hrane za krave napravio biznis koji mu godisnje donosi bruto izmedju 10-30 miliona dolara s tim da posluje vec 30 godina, onda polu gotovo projekat Grbavice samo debil moze ne iskoristit a Sanin debil nije.
Jos nesto prije par mjeseci u plavi salon je dolazila delegacija Magdeburga, klub koji je od svog stadiona, navijaca, akademije napravio samoodrziv sistem koji ima nevjerovatne prihode za cvajtu, oni su predstavili projekat bivsem direktoru kako i na koji nacin su to ostvarili, ali ocigledno nasi ne znaju cak i kada imas gotove prostore na istoku, prostor za parking i tako dalje.
Dakle moze se, samo treba imati volje, strpljenja i znanja.
Moramo biti svjesni da taj pomocni na zapadu ce se svejedno pretvorit u nesto drugo a i ovaj drugi ako se planira ostavit da se ulozi u njega a bolje da se prostor iskoristi. Pretpostavljam da ako i kada bude zapadna tribina u izgradnji taj pomocni iza zapada bi vjerovatno bio fan zona neka, parking ili nesto trece, imamo parking i na platou istocne tribine, potencijalne objekte ispod istocne i juzne tribine (ako bude iza juzne moguce) i tamo iza ce biti prostora gdje je stari jug, led reklame na sjevernoj tribini.
Stadion se moze pretvoriti u ekstremno profitabilan biznis nevjerovatan potencijal, ako je lik od hrane za krave napravio biznis koji mu godisnje donosi bruto izmedju 10-30 miliona dolara s tim da posluje vec 30 godina, onda polu gotovo projekat Grbavice samo debil moze ne iskoristit a Sanin debil nije.
Jos nesto prije par mjeseci u plavi salon je dolazila delegacija Magdeburga, klub koji je od svog stadiona, navijaca, akademije napravio samoodrziv sistem koji ima nevjerovatne prihode za cvajtu, oni su predstavili projekat bivsem direktoru kako i na koji nacin su to ostvarili, ali ocigledno nasi ne znaju cak i kada imas gotove prostore na istoku, prostor za parking i tako dalje.
Dakle moze se, samo treba imati volje, strpljenja i znanja.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Coek bi iza južne pravio nesto a tamo kliziste ne smijes pipnut nista. Kakva lupanja od dežurnih strucnjaka.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Jel mozemo zavrsiti kakvog spanca iz rudara?
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ovaj gavran retard je ona vesna paptas