FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

GavranBeli
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GavranBeli » 22 maj 2026, 22:59

Helemnejse je napisao/la:
22 maj 2026, 22:55
Ovaj gavran retard je ona vesna paptas
Prcim ti staru🤣🤣

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 22 maj 2026, 23:00

sanjinusto je napisao/la:
22 maj 2026, 15:39
Anpa je napisao/la:
22 maj 2026, 15:29
22 maj 2026, 15:20
Cesto se potezu rasprave o imovini, a niko da objasni kako je to imovina sigurnija bez investitora. Odakle vam to? Po cemu je sigurnija?

Mi smo vrlo lako mogli ostati bez imovine tokom pandemije i ostali bi da nije bilo intervencije par ljudi. Ovako, sa trenutnim konceptom, od gubitka imovine nas dijeli jedna ekonomska kriza/pandemija/rezultatski ili finansijski losa sezona.

Ne mozemo zivjeti u iluzijama da klub sa 10k clanova moze sam bez ikoga parirati politickim klubovima poput Zrinjskog, Veleza i Borca ili privatizovanim poput Sarajeva.
Mogli smo, ali nismo. Svaka obaveza se rijesila. Saninu treba dati odrijesene ruke sto se tice upravljanja klubom, medjutim nema apsolutno nikakvog smisla da se koristi imovina kao sigurnosna mreza u slucaju da odluci dici sidro. U slucaju da se da imovina kao zalog a da pritom ima takodjer i poluge moci se remeti prirodna ravnoteza posla, u najbanalnijem smislu moze sam Sanin odlucit da razje*e klub kako bi izvukao imovinu.

Vrlo lako se moze desiti da narednih godina i dalje ne budemo profitabilan klub, s obzirom da se bodovi osvajaju i van fudbalskog terena. Sta treba raditi u tom slucaju, da ga pustimo da odnese nesto sto nije njegovo?

I da sumiram, covjek za razliku od Cerica i ostalih djeluje na prvu kao ozbiljan lik, i ove spekulacije su zasad samo prazna prica, ali nema logike da imovina bude zalog.
Pa stani, sad se zajebes i nakucas dugove pa ne mozes da ih otplatis, sta ide prvo nego imovina? Sta ti drzava oduzima, odakle da se namiri? Imovina je zalog sama po sebi sve dok je imas. Ne kontam.
Znas koja je razlika, dok si klasicno udruzenje gradjana, bez investitora, mozes otjerati upravu koja je lose radila i sprijeciti dalje propadanje ( sto se vec desavalo ), kada "investitor" udje u klub i "investira" milione u Galcheve, Huskoviće, Nastice, Stojanovice i ostale levate i ako je imovina koleateral tog navodnog ulaganja onda smo ga popusili i ne mozes ga otjerati sve i da hoces, jer direktno njemu dugujes pare. Nije mala razlika, zar ne ?

Pitao sam jednom, pitam opet, sta je rizik Sanina kada uloži u Zeljeznicar odnosno ima li rizika uopste ? Maribor je imao kombinaciju sa Zahovicem, on placa igrace, a uzima veci dio zarade ako se prodaju. Znaci rizik je njegov ako fuli igrace, a ima profit ako pogodi. Sta je kod nas slucaj ? Ko odgovara za Nastice, Huskoviće, Stojanovice, Galcheve ako su karine ? Zeljeznicar ili Sanin ?

Da se razumijemo, ja sam za investitora, ali da se jasno definisu rizici, prava i obaveze obje strane i da se imovina prebaci na Zeljo doo koji bi ostavio pod kontrolom navijaca odnosno clanova kluba, a Sanin nek radi sta hoce sa sportskim segmentom. Jel posteno ?

Isto tako nisam da se vrate ovi iz proslih uprava, vise manje svi su nam **** mater ili naprave jedan dobar potez pa nas poslije ukanale ala Kovacevic, Tunovic.
Zadnja izmjena: DnevnaDozaPklata, dana/u 22 maj 2026, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 22 maj 2026, 23:02

GavranBeli je napisao/la:
22 maj 2026, 22:59
Prcim ti staru🤣🤣
Cime prcis, kad si zensko?

Dildom???

Nemas ti alata za moju staru od 150 kg

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 22 maj 2026, 23:03

A sto ne bi napravili pomocni na vrhu zgrade kao Vozdovac?

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 22 maj 2026, 23:08

DnevnaDozaPklata je napisao/la:
22 maj 2026, 23:00
Anpa je napisao/la:

Mogli smo, ali nismo. Svaka obaveza se rijesila. Saninu treba dati odrijesene ruke sto se tice upravljanja klubom, medjutim nema apsolutno nikakvog smisla da se koristi imovina kao sigurnosna mreza u slucaju da odluci dici sidro. U slucaju da se da imovina kao zalog a da pritom ima takodjer i poluge moci se remeti prirodna ravnoteza posla, u najbanalnijem smislu moze sam Sanin odlucit da razje*e klub kako bi izvukao imovinu.

Vrlo lako se moze desiti da narednih godina i dalje ne budemo profitabilan klub, s obzirom da se bodovi osvajaju i van fudbalskog terena. Sta treba raditi u tom slucaju, da ga pustimo da odnese nesto sto nije njegovo?

I da sumiram, covjek za razliku od Cerica i ostalih djeluje na prvu kao ozbiljan lik, i ove spekulacije su zasad samo prazna prica, ali nema logike da imovina bude zalog.
Pa stani, sad se zajebes i nakucas dugove pa ne mozes da ih otplatis, sta ide prvo nego imovina? Sta ti drzava oduzima, odakle da se namiri? Imovina je zalog sama po sebi sve dok je imas. Ne kontam.
Znas koja je razlika, dok si klasicno udruzenje gradjana, bez investitora, mozes otjerati upravu koja je lose radila i sprijeciti dalje propadanje ( sto se vec desavalo ), kada "investitor" udje u klub i "investira" milione u Galcheve, Huskoviće, Nastice, Stojanovice i ostale levate i ako je imovina koleateral tog navodnog ulaganja onda smo ga popusili i ne mozes ga otjerati sve i da hoces, jer direktno njemu dugujes pare. Nije mala razlika, zar ne ?

Pitao sam jednom, pitam opet, sta je rizik Sanina kada uloži u Zeljeznicar odnosno ima li rizika uopste ? Maribor je imao kombinaciju sa Zahovicem, on placa igrace, a uzima veci dio zarade ako se prodaju. Znaci rizik je njegov ako fuli igrace, a ima profit ako pogodi. Sta je kod nas slucaj ? Ko odgovara za Nastice, Huskoviće, Stojanovice, Galcheve ako su karine ? Zeljeznicar ili Sanin ?

Da se razumijemo, ja sam za investitora, ali da se jasno definisu rizici, prava i obaveze obje strane i da se imovina prebaci na Zeljo doo koji bi ostavio pod kontrolom navijaca odnosno clanova kluba, a Sanin nek radi sta hoce sa sportskim segmentom. Jel posteno ?

Isto tako nisam da se vrate ovi iz proslih uprava, vise manje svi su nam **** mater ili naprave jedan dobar potez pa nas poslije ukanale ala Kovacevic, Tunovic.
Kao sto rekoh danas, on investira milion u invalide poput Pejica, Huskovica itd , ispadne iz lige i uzme pomoćni. Boli njega tuki za rezultate. A po svemu do sad sto smo vidjeli već dva trenera, Galcev plata bogovska, Prokop također.
Njemu je u interesu da nema rezultata da bi lakše dosao do imovine. Ne njemu, nego svakome. Tako da zbog toga statut nije ni prošao. Znaci ima tu svašta, al mi pola ne znamo.
Nije budala da odustane, kad je upao u priču. A to sto Savu nije mogao obećati igrace, to nikom ništa.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 22 maj 2026, 23:13, ukupno mijenjano 2 puta.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 22 maj 2026, 23:09

Glupane moras li na svaki post odgovoriti? **** ti majku svoju vise dosadnu, idi brata sebi napravi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 23:20

Prcim ti staru🤣🤣
Gavrane vidim da nemaš avatara pa evo ti jedan da ti se nađe... :kafa:

slika
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

carukisupakpohaluh
Kontakt:

Post Postao/la carukisupakpohaluh » 22 maj 2026, 23:32

Hulahopka, pusi qrac. ;)
hulahopkapusikurac

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 maj 2026, 23:42

Ali "aldin" "milanribar" "hulahopka" godinama traje na ovoj temi. Stvarno kapa do poda.

10+ godina lik trola maksimalno temu..

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 23 maj 2026, 00:04

carukisupakpohaluh je napisao/la:
22 maj 2026, 23:32
Hulahopka, pusi qrac. ;)
Hulaglupka* :D
Nemojte ga, vidite da ima problema…

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 23 maj 2026, 00:24

DnevnaDozaPklata je napisao/la:
22 maj 2026, 23:00
Anpa je napisao/la:

Bingo.. zamisli da Zahovic sam dovede igraca u klub, igrac propadne, i on poslije trazi od Maribora da mu prepisu pomocni.. Ugrubo govoreci.. Na kraju krajeva covjek djeluje ko ozbiljna licnost tako da sumnjam a i nadam se da do svega toga nece doci.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 maj 2026, 01:34

Ko misli da moze bez investitora da funkcionise i da ti trebaju 3 znalca i ostalih 8 da smetaju i da možeš napraviti rezultate, e malo smo se zajebali.
Mi smo svakako u rasulu, jos od 2019 godine kad je hadzija povukao sva sredstva sa racuna i razgulio u Rajlovac.
Godina 2020 Amar napravio ekipu, borba za titulu, polufinale kupa, korona i patnja do dan danas.
2021 - Borba za preživljavanje
2022 - Edis i sakupljanje bodova bez Evrope
2023 - Izlet u Evropi, zahvaljujući Edisu, ona travnička prevara pokupila kajmak
2024 - Demagog iz Hercegovine i izlet u Evropi
2025/2026 - Adzem, Dervisi, Guso, Stojanovic, Savo, Mulaosmanovic ljudi koji su nas vodiili u zvanicnim utakmicama.
Mozemo bez investitora.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 maj 2026, 02:18

Mamba21 je napisao/la:
23 maj 2026, 01:34
2023 - Izlet u Evropi, zahvaljujući Edisu, ona travnička prevara pokupila kajmak
Jasta, travnicka ubleha izbacila Minsk, i minut nas dijelio od pobjede nad Neftchiem...sigurno na taktiku i ratni mentalitet koji je ostao u igracima od Mulalica...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2026, 07:20

19vendetta87 je napisao/la:
23 maj 2026, 02:18
Mamba21 je napisao/la:
23 maj 2026, 01:34
Jasta, travnicka ubleha izbacila Minsk, i minut nas dijelio od pobjede nad Neftchiem...sigurno na taktiku i ratni mentalitet koji je ostao u igracima od Mulalica...
Ma vidis da nije dobar.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 23 maj 2026, 09:12

Ma kakav on, smarao mjesec dana da je Adžem i Mulalić bolji od Ćorića hahahaha
Zaboravlja da je Edis izgubio jedno 5 zaredom pa je zato došao Bašić, ekipa se nije mogla sastaviti haman izgubili Europu bili..
Grupa iznad svakog pojedinca.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 maj 2026, 10:01

Riquelme1921 je napisao/la:
23 maj 2026, 09:12
Zaboravlja da je Edis izgubio jedno 5 zaredom pa je zato došao Bašić, ekipa se nije mogla sastaviti haman izgubili Europu bili..
Edis je sveukupno imao 6 poraza..
Dok je Basic skupio 3 u ligi od 9 utakmica, i izbacio nas iz kupa protiv Veleza na Grbavici. Kasnije je Basic dobio samostalno da nas vodi i umalo nismo iz lige ispali.

Toliko ste ocajni bili da ste optuzili Dinu Djurbuzovica kako mu neko dogovara utakmice.

Cisto da se ne zaboravi zbog kerova kao sto si ti.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 23 maj 2026, 11:04

zeljovolimte je napisao/la:
23 maj 2026, 10:01
Riquelme1921 je napisao/la:
23 maj 2026, 09:12
Edis je sveukupno imao 6 poraza..
Dok je Basic skupio 3 u ligi od 9 utakmica, i izbacio nas iz kupa protiv Veleza na Grbavici. Kasnije je Basic dobio samostalno da nas vodi i umalo nismo iz lige ispali.

Toliko ste ocajni bili da ste optuzili Dinu Djurbuzovica kako mu neko dogovara utakmice.

Cisto da se ne zaboravi zbog kerova kao sto si ti.
Kako je ono islo ako se dobro sjecam 8 gostovanja 8 poraza. Izgubljena protiv Goska po kisi na grbavici 2-3 . I to fazon u tih 8 gostovanja ja mislim da smo samo protiv Zrinjskog zabili gol kad smo izgubili 2-1 a fazon tad se Jakovljevic iz q nasoj klupi a nasa klupa nije reagirala. I naravno dosao je i rekao nece se ovdje vise igrati horuk fudbal pa izgubi od tog istog Horuk fudbala i Edisa u Konjicu 2-0 i to isto po kisi . Lahko je doci u uigranu ekipu kad na gotovo ti odradis kraj sezone isto kao sto se Igor Stimac hvali kako je osvojio zadnju titulu sa Hajdukom a zapravo je zasluzan Baka Sliskovic. A isto je li ono tad izjavio Basic nama je Sarajevo zabilo 3 gola iz 3 poluprilike na kosevu kad smo izgubili 3-0 .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 23 maj 2026, 11:31

Tri crte :hmmmmm:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 maj 2026, 11:36

irfo je napisao/la:
23 maj 2026, 11:31
Tri crte :hmmmmm:
Posmrkat ce ih Nodi. :yawn:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 23 maj 2026, 12:30

Koliko ekipa ispada na kraju? Jedna samo ili? Puno im je da ispadnu dva srpska kluba, a i na rezultatima stoji da ispada jedan, samo sto ja nigdje nisam vidio tu vijest da je umjesto dva, jedan napolje.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: LFC_LAVOV, Plavamamba i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []