Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Voli nam ga Dzeko zabiti, cudo jedno
Prvo poluvrijeme 0 bodova, talasika zesca. Apsolutno nikakvog uzivanja. Jedino sto sam primjetio od svega jeste da Can mnogo grijesi.

Očajna igra centralnih veznjaka tacnije Emrea i Wijnalduma, tromo, sporo, dosta gresaka u predaji lopte posebno turcina. Nema te trke kao protiv Milana. Uglavnom Lallana sa Hendom daleko bolja opcija. Mali Ojo slabo igra defanzivno i na taj nacin širi odbranu zbog cega smo i primili gol. Lovren je dosta poljuljan, Edo ga siluje, Klavan je dosta stamen i cvrst. Milner jedan od najboljih na terenu uz Manea koji odradjuje svoj dio posla kako ofanzivno tako i defanzivno. Firmino nije los mada moze puno bolje, Sturridge se dobro krece samo mu treba minimum 5 sansi da zabije gol. Golman je mogao bolje reagovat kod gola Dzeke mada je imao dosta dobrih intervencija. Clyne konstantan.
5 times champions of Europe. #YNWA
ovaj wisdom je fulio profesiju,nek ide za bildere ili nesto slicno
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Nekako mi takticki ovo uopste nije licilo na Liverpool. Kao da su svi vec okrenuti i fokusirani na Arsenal. 

Još dvije prijateljske utakmice, sreća u normalnim terminima pa onda početak sezone.
Sinoć je bilo jako loše.
Sinoć je bilo jako loše.
Kocka je bačena
Ukratko vezni red jako los, Wijnaldum na toj poziciji nece nikad postic 10 golova koje je obecao. Po meni doveden je kao neko hitno rjesenje ali ocigledno da nece bit nista od njega tu osim ako se ne prebaci u trojac iza napadaca.
Nekako mi je Coutinho posebno hrđav a ni Manea nece gol, cak je Ibe u dvije utakmice za Bournemouth postigao dva gola. Iskreno mislim da protiv Arsenala na Emiratesu nemamo neke prevelike sanse s ovakvom igrom a jos se i Mignolet vratio da pravi drustvo kikseru Morenu koji se eto sinoc povrijedio.
Nekako kad pogledam pojacasmo se a najproblematicnije stvari nismo rijesili, LB ostao isti s tim da smo Milnera koji je po meni prosle sezone bio najkorisniji igrac tima prebacili tu gdje tesko da ce bit i u pola koristan.
Trebao nam je jedan vec kvalitetan i spreman zadnji vezni koji moze i razbijat igru protivnika ali i povuci naprijed sto po meni Wijnaldum nije a i Grujic je premlad za prvih 11.
Golmana smo doveli ali eto i on se povrijedi.
Nekako mi je Coutinho posebno hrđav a ni Manea nece gol, cak je Ibe u dvije utakmice za Bournemouth postigao dva gola. Iskreno mislim da protiv Arsenala na Emiratesu nemamo neke prevelike sanse s ovakvom igrom a jos se i Mignolet vratio da pravi drustvo kikseru Morenu koji se eto sinoc povrijedio.
Nekako kad pogledam pojacasmo se a najproblematicnije stvari nismo rijesili, LB ostao isti s tim da smo Milnera koji je po meni prosle sezone bio najkorisniji igrac tima prebacili tu gdje tesko da ce bit i u pola koristan.
Trebao nam je jedan vec kvalitetan i spreman zadnji vezni koji moze i razbijat igru protivnika ali i povuci naprijed sto po meni Wijnaldum nije a i Grujic je premlad za prvih 11.
Golmana smo doveli ali eto i on se povrijedi.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Tanko i traljavo. Bez ideje. Evo na poslu sjeban jer sam čekao utakmicu.
Odbrana ni blizu onoga sto nam treba, vezni red tanak sinoć. O napadu neću komentatisati, oni ce, siguran sam, biti OK ako budu dobijali dovoljno kvalitetnih lopti.
MORAMO kupiti lijevog beka. Jednostavno moramo.
I kakvog defanzivnog veznog. Ustvari, ne kakvog već dobrog DMF-a.
Onda možda možemo misliti o Top4. Ovako ne.
Odbrana ni blizu onoga sto nam treba, vezni red tanak sinoć. O napadu neću komentatisati, oni ce, siguran sam, biti OK ako budu dobijali dovoljno kvalitetnih lopti.
MORAMO kupiti lijevog beka. Jednostavno moramo.
I kakvog defanzivnog veznog. Ustvari, ne kakvog već dobrog DMF-a.
Onda možda možemo misliti o Top4. Ovako ne.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
Meni to nije uopšte toliko loše izgledalo kako je ovdje predstavljeno, bar u prvom poluvremenu.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Nisam upratio utakmicu ali imam osjećaj da je ovo za Kloppa do sad najbitnija utakmica. Znao on vrlo dobro šta ima naprijed i da je tanji nazad. Zna on vrlo dobro koga je doveo. Vidio je protiv Milana i Rome koliko trenutno može i kako se ko ponaša protiv slabijeg( šta sam dočekao da napišem da je Milan slabiji protivnik
) i jačeg protivnika. Imam osjećaj da od ovr ekipe prave, vrhunske partije ( tipa one na Etihadu prošle sezone) možemo očekivati nekad kad krenu jesenje zime u oktobru i novembru. Bit će to vrhunski.

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Najgore sad ove dvije zadnje pripremne, prvo sto igramo s Barselonom pa ako izvedemo najbolji tim i uniste nas psihicki ce poremetit igrace za pocetak sezone. A drugo sto s Mainzom igramo sutradan sto je po meni beskorisno, bas me zanima sta ce odradit u ove dvije utakmice.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Najviše mi je žao što se Karius povrijedio, ali šta je, tu je. Čekat ćemo ga do oktobra. Prvo poluvrijeme je bilo vrlo solidno, ali drugo katastrofa. Što se tiče izmjena najviše se pokazao Henderson, ostalo manje više. Milner mi djeluje sigurno na lijevom beku jer zna ubaciti lijevom kvalitetno koliko i desnom. Možda bude prvi izbor na kraju.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ma svjestan je i Klopp da je ovaj raspored do početka sezone nekakav zgusnut, pa su i igrači sinoć nekakvi traljavi izgledali. X puta mi je naumpala ona agresivnost protiv Milana u prvom poluvremenu, kada sam sinoć gledao ljenguzoviće koji se jedva pomjeraju. Jedini koji su trčali su oni kojima se trese mjesto u prvoj postavi. Nadam se da će i ta povred(ic)a Morena označiti i dolazak lijevog beka ( Hector ili Jetro ). Iskreno biće kriminal ako Milner bude igrao na lijevom beku. 

Sta cemo sa stoperima protiv Arsenala, startat Lovrena i Matipa il Lovrena i Klavana?
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Pa sta je sa Sakhom, kad ce on biti spreman? Ja bih poceo sa Matip-Lovren i eventualno ukoliko Moreno ne bude spreman a ne dovede se lijevo pojacanje, poceti sa Klavanom na toj strani. 

A trebao bi biti do pocetka sezone ali evo, imao ono sa dopingom i tu su mu debelo progledali kroz prste niko nije rijeci rekao, sad i neozbiljan otjeran sa turneje ne znam bas koliko on moze ocekivat neku znacajniju ulogu u timu.OTNYS_YNWA je napisao/la:Pa sta je sa Sakhom, kad ce on biti spreman? Ja bih poceo sa Matip-Lovren i eventualno ukoliko Moreno ne bude spreman a ne dovede se lijevo pojacanje, poceti sa Klavanom na toj strani.
- LiverpoolREDS
- Kontakt:
Hajde Kloppe po Matuidija da i tu poziciju rijesimo i onda ostaje samo LB.
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
Cak je i Juventus odustao od Matuidija, navodno hoce preko 40 miliona eura za njega.LiverpoolREDS je napisao/la:Hajde Kloppe po Matuidija da i tu poziciju rijesimo i onda ostaje samo LB.
Imamo mi još najmanje 5 otpadaka u ekipi, ako ne i više. Treba se toga riješitiOTNYS_YNWA je napisao/la:Ma svjestan je i Klopp da je ovaj raspored do početka sezone nekakav zgusnut, pa su i igrači sinoć nekakvi traljavi izgledali. X puta mi je naumpala ona agresivnost protiv Milana u prvom poluvremenu, kada sam sinoć gledao ljenguzoviće koji se jedva pomjeraju. Jedini koji su trčali su oni kojima se trese mjesto u prvoj postavi. Nadam se da će i ta povred(ic)a Morena označiti i dolazak lijevog beka ( Hector ili Jetro ). Iskreno biće kriminal ako Milner bude igrao na lijevom beku.

Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- LiverpoolREDS
- Kontakt:
Sta je 40 milki za onakvu zvijer jest da ima 29 god. al opet ima 3-4 godine na visokom nivouStevieG8 je napisao/la:Cak je i Juventus odustao od Matuidija, navodno hoce preko 40 miliona eura za njega.LiverpoolREDS je napisao/la:Hajde Kloppe po Matuidija da i tu poziciju rijesimo i onda ostaje samo LB.
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Pa bolje za te pare Joao Maria dovesti, mada dzaba sve ako se ne dotakne odbrana, pogotovo taj lijevi bek.
Slazem se Hare, ja i dalje mislim da ce se dosta raditi na transferim, pogotovo kada su se svi vratili.
Edit: Pierce prenosi kako Liverpool odustaje od Hectora jer Klopp smatra kako ne vrijedi 20m. Prava poruka za PSV koji sigurno nece dobiti vise od 13 za Jetra.
Slazem se Hare, ja i dalje mislim da ce se dosta raditi na transferim, pogotovo kada su se svi vratili.
Edit: Pierce prenosi kako Liverpool odustaje od Hectora jer Klopp smatra kako ne vrijedi 20m. Prava poruka za PSV koji sigurno nece dobiti vise od 13 za Jetra.