FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sekac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sekac » 25 sep 2014, 22:10

Vidim da ne želiš vidjeti istinu ali za jedno dva tri kola ču te pitati a sad uživaj u svom viđenju ako ti je regularno da se golmanu smanji kazna ili ako se organizator jedne utakmice kazni a druge ne i pljujte po Dupovcu i ostalim igračima i nargilama i pivama a dok nas J*** iz saveza a tog sam se bojao i na početku bez obzira na sve Tanove pare samo če gledati da nas uzimaju kao i radne dozvole u prošlom prvenstvu itd.... Ne volim dvostruke aršine pa da mi je mrtvi babo u pitanju ate snimke koliko su puta NAŠE KOMISIJE PREGLEDALE. A što kazniše sudiju 5 utakmica što ne pokaza golmanu crveni za igranje rukom van 16 a i to kad sam pisao bilo je slobodno sudijsko koje bolan!? Pa pravila kažu igranje rukom van 16 je crveni ,fujjj jeste svugdje ali za nekog nije kao da su sa Ćabe tim.I samo da dodam da Bog da nama sudio barem u pola u ŠB kao što je majmun sudio na Koševu juče.
Sarajevo ljubavi moja!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 25 sep 2014, 22:26

I zna li se sta je sa Benkom ? Hoce li moci igrati u listici ? Ja neki dan fino pisem ko da gledam da ce biti isto ko i sa Bilbijom, a ovde me svi ubjedjuju bejagi eto ko nece eto ovo eto ono, zaigrace i protiv Drine mozda ka'e... I gdje je sad ?
1946

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 25 sep 2014, 22:27

Iako je imao nekoliko zanimljivih ponuda u ljetnom prelaznom roku odlučio je da se posveti svom sportskom centru u Varaždinu. U razgovoru za Klix.ba govorio je o Mundijalu održanom u Brazilu, nogometnoj reprezentaciji BiH i Hrvatske, regionalnoj ligi, Leonu Benki koji je nedavno potpisao za FK Sarajevo.

Na pitanje šta trenutno radi, odgovara: "Angažovan sam oko svog centra. Imam dva malonogometna terena u dvorani i jedan vani. Osim toga, imam i kafić, fitnes sa grupnim programima. Zaposleno je 15 osoba i tako provodim vrijeme".

"U pregovorima sam sa nekim klubovima. Neke ponude sam odbio, dok neke nisam prošao u proteklom periodu. Nadam se da ću u narednih 15 ili 20 dana otići negdje raditi", kazao je popularni Tanac za naš portal.

Osvrnuo se na Mundijal koji je ove godine održan u Brazilu gdje su BiH i Hrvatska eliminisane u prvom krugu. Zmajevi su u trećoj utakmici pobijedili Iran koji je svojevremeno sa klupe vodio Ivanković.

"Kada govorimo o SP za mene je reprezentacija BiH ostvarila veći uspjeh nego Hrvatska. To sam ponavljao u medijima, bez ikakvih zlih namjera. To je jedna kritika koja ne znači da kažem da sam za promjenu. Hrvatska ima roster igrača da je mogla doći do polufinala. Niko me ne može ubijediti da su Holandija, Francuska i ostale reprezentacije koje su prošle dalje, bolje od Hrvatske koja ima igrače koji nastupaju u najboljim evropskim klubovima. Ne mogu analizirati gdje je bila pogreška. U svakom slučaju trebao je biti bolji rezultat. Igre nisu bile na razini igrača koje Hrvatska ima. BiH je nesretno ispala, jer joj je poništen čist pogodak protiv Nigerije. To su detalji koji okrenu utakmicu. Nepravda je spriječila izabranike Safeta Sušića da prođu u naredni krug. Iskreno to mislim", kazao je Ivanković.
Osvrnuo se na poraz bh. tima od Kipra.

"To je veliko iznenađenje, ali ako posmatrate rezultate u devetom mjesecu, naročito selekcija koje su učestvovale na Mundijalu, sve su imale velikih problema. Uključujući i Hrvatsku protiv Malte. Deveti mjesec je uvijek kritičan. Veliki broj nogometaša imao je duži odmor, veliki broj liga nije počeo ili je tek odigrano nekoliko kola. To sve sugerira da igrači nisu u dobroj formi, a naravno onda niti u najboljem mogućem stanju. Zbog toga su iznenađenja moguća. U oktobru će svi biti u boljoj formi", dodaje naš sagovornik.

Ivanković vjeruje da će se Zmajevi i Kockasti plasirati na kontinentalnu smotru koja će se 2016. godine održati u Francuskoj.

"Vrlo jednostavno - ako se ne plasiraju to će biti veliki neuspjeh. Tu nema kalkulacija", tvrdi popularni profesor.

Govorio je i o mogućnostima pokretanja regionalne nogometne lige.

"To takmičenje bi prije svega trebalo imati verifikaciju UEFA-e. Drugo, nogomet na prostorima bivše Jugoslavije je izuzetno uništen. Malo se Hrvatska izdigla, a i Slovenija ima ozbiljnost. Ipak, nema očekivanog kvaliteta. Po meni je veliki problem antipropaganda nacionalnih liga. Ne prihvata se realnost da Sarajevo mora igrati sa Olimpicom, nego se sanjaju utakmice sa Dinamom, Hajdukom, Partizanom ili Zvezdom. Naravno, ljudi onda gube interes. Generalno nisam bio za regionalnu ligu. Još je prerano, ali će tu UEFA morati napraviti novi preustroj, posebno kada BiH i Srbija uđu u Evropsku uniju. Tada će biti i poželjna", kazao je.

Na kraju je govorio i o Leonu Benku koji je nedavno stavio potpis na vjernost Bordo timu.

"Nisam ga trenirao, ali je on iz mog grada. Gledao sam ga u mnogim utakmicama HNL-a gdje je dvije godine bio najbolji strijelac. Igrao je za Rijeku koja nije bila na današnjem nivou, a bio je prvo ime tima sa Kantride. Sarajevo je dobilo igrača, kako mi volimo reći - kilera, modernog centarfora i vjerujem da će se vrlo brzo snaći na Koševu", zaključio je Ivanković.

nešto ovaj puno oko Sarajeva

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 25 sep 2014, 22:37

Jel se ko odazvao od prozvanih za onaj LSicebucketchallenge ? Vincenta Tan ,Dino Selimović te Abdulaha Ibraković.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 25 sep 2014, 22:40

nije savez nikoga zakinuo
iskreni je trebao da dodje, nije dosao, nije ispunio svoju obavezu
Nasi prave cirkus od kluba i ljudi nam se smiju
Dzeno je preko 10 godina u trenerskim vodama i nema licence
nadam se da mu je ovo izlazna karta a nasem klubu znak da mora ici i da se moramo uozbiljiti
kad je husref zbog srcanih problema mogao nogu dobiti, moze ii ovaj pivopija
umjesto da razmislja kako da ispuni svoje obaveze, on radije na pivu svrne pa u najvaznojoj tekmi u polusezoni popuši.... neka... tako i treba upravi, on je poslije 7 komada u njemackoj trebao da ide

Nema licence, glupe izmjene, losa igra, losi rezultati, los odnos igraca
ĆAO!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 sep 2014, 22:45

Mozda je Dzeno namjerno propustio drugi brifing , da ne bio krivac za eventualni neuspjeh u Sirokom :kafa:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2014, 22:48

rammstein je napisao/la:nije savez nikoga zakinuo
nadam se da mu je ovo izlazna karta a nasem klubu znak da mora ici i da se moramo uozbiljiti
umjesto da razmislja kako da ispuni svoje obaveze, on radije na pivu svrne pa u najvaznojoj tekmi u polusezoni popuši.... neka... tako i treba upravi, on je poslije 7 komada u njemackoj trebao da ide

ĆAO!
ali zasto se ovo moralo cekati da ga se smjeni ako ga uopšte smjene ,ako nije dobar imao 4-5 kiseva i vidi se da nema napretka to se lagano smmijeni ne znam zasto je to problem ,ovako ako ode bice puno ružniji nacin i ostavice neku sumnju da je i klub u ovo umjesan ,a nije prvi put husref je isto trebao prije dobiti ozkaz samo niko nije imao petlje da to uradi čak je husref jednom prilikom ibrakovica napao da mu radi iza ledja odosno da trazi trenera a on je tad još bio na klupi ,i onda su ga smjenili kad je imao problem s zdravljem ,ma da husref htio da nastavi raditi . ne znam cega se uprava boji i na ovakav nacin rjesava situacije ,al kazem ovo su sve nagadjanja al ako ode dzeno onda ova prica ima smisla .

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 25 sep 2014, 22:51

Cirkus zivi,ja vise ne vjerujem ni u sta daleko smo mi jos od evropskog SARAJEVA nazalost

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 25 sep 2014, 22:52

bordobijeli je napisao/la:
rammstein je napisao/la:nije savez nikoga zakinuo

ĆAO!
ali zasto se ovo moralo cekati da ga se smjeni ako ga uopšte smjene ,ako nije dobar imao 4-5 kiseva i vidi se da nema napretka to se lagano smmijeni ne znam zasto je to problem ,ovako ako ode bice puno ružniji nacin i ostavice neku sumnju da je i klub u ovo umjesan ,a nije prvi put husref je isto trebao prije dobiti ozkaz samo niko nije imao petlje da to uradi čak je husref jednom prilikom ibrakovica napao da mu radi iza ledja odosno da trazi trenera a on je tad još bio na klupi ,i onda su ga smjenili kad je imao problem s zdravljem ,ma da husref htio da nastavi raditi . ne znam cega se uprava boji i na ovakav nacin rjesava situacije ,al kazem ovo su sve nagadjanja al ako ode dzeno onda ova prica ima smisla .
nemojte samo teorija zavjere
Dzeno je imao obavezu da dodje na briffing, nje dosao,... ovo mu je drugi put vec ej jednom opomenut i opet ponavja gresku.... ja na poslu da zabrljam dva puta a radim sa srednjom fakultetski posao i primam fakultetsku platu, direktor bi me s noge na nogu nabio

dakle, dzennanu niko ne kopa jamu, dzenan sam sebi kopa jamu jako dugo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2014, 23:05

a sta ce uprava uraditi baš me interesuje .da li smijeniti dzenu ili ostaviti :?: i kad da li prije sirokog ili poslije sirokog :?: sta ako pobjedimo ,sta ako izgubimo :?:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 25 sep 2014, 23:07

bordobijeli je napisao/la:a sta ce uprava uraditi baš me interesuje .da li smijeniti dzenu ili ostaviti :?: i kad da li prije sirokog ili poslije sirokog :?: sta ako pobjedimo ,sta ako izgubimo :?:
sta ako bude nerijeseno :?:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

pitarSA
Kontakt:

Post Postao/la pitarSA » 25 sep 2014, 23:09

stvar je jasna kao dan svako od nas zeli evropsko Sarajevo sto s Dzenom na klupi nismo sta vise izgledamo bas kao mahalski klub pa svidjelo se to nekom ili ne. Hoces Iskorak sa NK radnikom kao sefom da nije tuzno bilo bi smjesno. Da je Dzeno kad je silom prilika dosao za sefa rekao bicu tu dok ne nadjete boljeg bio bi vjecna legenda kluba. Poslusali su se navijaci i tu smo gdje jesmo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2014, 23:10

gavran je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:a sta ce uprava uraditi baš me interesuje .da li smijeniti dzenu ili ostaviti :?: i kad da li prije sirokog ili poslije sirokog :?: sta ako pobjedimo ,sta ako izgubimo :?:
sta ako bude nerijeseno :?:
pa to je slicno kao i pobjeda :lol: al nije poenta u tome nego ako se izgubi rece pa smijenili ste me poslije utakmice koju nisam ni vodio a ako dobije reci ce mjenjate me a pobjedili smo ,nezgodno -nezgodno

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 25 sep 2014, 23:16

yebo trenere bez licenci,pravimo samo ruglo od klubova
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 25 sep 2014, 23:17

gavran je napisao/la:yebo trenere bez licenci,pravimo samo ruglo od klubova
:salut: apsolutno!
to isto kao da se priajvis na konkurs za direktora sa trogodsinjom srednjom

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 sep 2014, 23:20

Znam i takvih slucajeva.. :cry: Abdulase rijesi ovo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 25 sep 2014, 23:22

@Aleksandar V. Fino sve objasnio.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 25 sep 2014, 23:22

Prva stvar, ja sam prvi za smjenu Dzenana Uscuplica ali nije to tako jednostavno kako se cini.
Ne mozes smijeniti covjeka koji poznaje ekipe a da nemas kvalitetnu alternativu koja je kvalitet da u kratkom periodu odgovori zacrtanim ciljevima.

Druga stvar, nije jednostavno naci trenera koji posjeduje kvalitet, da je u ovom periodu slobodan i da je voljan doci u nasu ligu. Takvog u nasoj drzavi nema.
Sa strane sto ima je il skupo il vec ima angazman.

Mnogi kvalitetni treneri ne zele doci u nasu ligu iako im nudis dobre finansijske uslove, mislite da je Bajevicu zanimljivo **** se sa ovom 101 ligom za 3 milje maraka mjesecno, da ga popljuju svi po stare dane i baci mrlju na svoju dugogodisnju karijeru?
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2014, 23:32

bordobijeli je napisao/la:celnici kluba ce odluciti oko trenera i nadati je se da ce naci pravo rijesenje.dzeni svaka cast al kao sto neko napisa nemora znaciti da je on neka klasa od trenera .treba biti posten ii reci da u ovih 8 utakmica ima perfektan skor al isto tako treba reci da je ovu ekipu spremio Jarni i nije dzeno tu puno mjenjao osim sto je trivunovica vratio u prvih 11 .opet kazem svaka cast dzeni uspio je da skine pritisak s igraca i to je uticalo na dobre rezultate ,ali veliko je pitanje kako bi se snasao da vodi ekipu citavu sezonu .uglavnom pred nama je nadamo se najboljem .
evo sta sam pisao na zavrsetku prošle sezone ,nazalost uprava me nije slušala :lol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2014, 23:42

bordobijeli je napisao/la:nija nisam za to dovodjenje starih igraca ,pokazalo se da ti povratnici nisu igraci sto su nekad bili .maksumic,muharemovic,matko,skoro itd niko od njih nije bio ni sjenka onih prije igraca .mozda bi dzemo i bio dobar nemora nista da znaci al eto ja nekako imam osjecaj da ti igraci vise ne grizu kao prije ,vjerovatno motiva ponestane .
moram se malo hvaliti ovim procjenama evo gore za dzenu sta sam pisao a evo i za dzemu ,mada su me mnogi napadali sto sam ovo pisao ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Jet2Holiday i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []