Meni je Coutinho i pružao najbolje partije na 8. Ako se sjećaš one sezone 13/14 kada je igrao sa Hendersonom ispred Gerrarda, tada su kontra napadi bili Liverpoolovo najopasnije oružje baš zato jer je Coutinho imao veliki prostor ispred, igrače koji utrčavaju u slobodan prostor, više učestvovao u igri, a nikad nije bježao od defanzivnih zadataka. Sad, pretpostavljam da Klopp želi fizički jače igrače od njega u sredini terena, iako ovo što Coutinho sad radi, jednako dobro može raditi i kao 8. Njegova igra u zadnje dvije sezone se svodi na igru u međuprostoru, duple pasove, i šut sa ivice kaznenog prostora. Protiv defanzivnih timova takve prilike imaju gotovo svi igrači tako da se u tom pogledu ne bi puno izgubilo, a protiv ofanzivnijih protivnika bi njegove lopte u prostor puno više koristile nego igra na lijevom krilu.Feldmarschall je napisao/la: Cou na 8 bi moglo perverzija biti, sa Canom iza i Wijnaldumom pored. Samo ga Klopp možda defanzivno krije na krilu, svejedno se kreće po lijevom međuprostoru i tako i tako. Ovaj nedostatak kreativnosti njegovim dubljim pozicioniranjem bi se dijelom dao riješiti na taj način.
Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
I ja Coutinha vidim na osmici, pogotovo s Canom iza koji također ima odličan pregled lopte i može isto gurni loptu u prostor, ali Coutinho to radi dosta bolje. Wilnajdum će biti pored 99%, ali će se jedna od njih u određenim fazama više ići prema autu, vjerovatno kad Firminho ili Mane uđu u kazneni prostor. Opet će to biti kao sa Rodgersom jer će Mane i Firminho ulaziti u kazneni prostor i čistiti krilo od igrača gdje će se stvarati prostor za bekove i veznjake i imat ćemo dosta često, protiv ofanzivnijih ekipa situaciju u napadu da je neko od napadački orijetnisanih igrača potpuno sam i onda na njega mora izaći štoper, a to ostavlja prostor za pas napadačima.Makar ja to tako vidim i tako bih ja igrao. Ali Klopp zna najboljekeno94 je napisao/la:Meni je Coutinho i pružao najbolje partije na 8. Ako se sjećaš one sezone 13/14 kada je igrao sa Hendersonom ispred Gerrarda, tada su kontra napadi bili Liverpoolovo najopasnije oružje baš zato jer je Coutinho imao veliki prostor ispred, igrače koji utrčavaju u slobodan prostor, više učestvovao u igri, a nikad nije bježao od defanzivnih zadataka. Sad, pretpostavljam da Klopp želi fizički jače igrače od njega u sredini terena, iako ovo što Coutinho sad radi, jednako dobro može raditi i kao 8. Njegova igra u zadnje dvije sezone se svodi na igru u međuprostoru, duple pasove, i šut sa ivice kaznenog prostora. Protiv defanzivnih timova takve prilike imaju gotovo svi igrači tako da se u tom pogledu ne bi puno izgubilo, a protiv ofanzivnijih protivnika bi njegove lopte u prostor puno više koristile nego igra na lijevom krilu.Feldmarschall je napisao/la: Cou na 8 bi moglo perverzija biti, sa Canom iza i Wijnaldumom pored. Samo ga Klopp možda defanzivno krije na krilu, svejedno se kreće po lijevom međuprostoru i tako i tako. Ovaj nedostatak kreativnosti njegovim dubljim pozicioniranjem bi se dijelom dao riješiti na taj način.

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Centralni par Can-Wijnaldum mi izaziva probavne smetnje.
------ ----- -Mignolet---------
-----Clyne-Matip-Klavan-Moreno---
-------Can-Stewart/Hendo-----
---- Lallana--- Firmino ----Mane
----------------Origi----------
fkt mi nije jasno zasto ne krenu po ricarda,svi top klubovi su popunjeni kvalitetnim lijevim bekom osim arsenala i celzija recimo.Za 30 miliona bi se mogao dovestiJackRaven7 je napisao/la:Kakav ce propuh biti u zadnjim linijama na Emiratima...
Matip i Lovren roviti, a Sakho.povrijedjen.
Kod.njih pak fale Kos, Per i.vjerovatno Gabriel.
Dobro je sto nece biti Giroud.koji je pretplacen.da nas busi.
Moramo ici na.pobjedu kakav god da bude sastav.
Iskreno se nadam da necemo dovoditi stopera, jer bi nam.bio krkljanac kasnije. Imamo dobre 4 opcije + Gomez i Lucas kojeg samo Bog moze otjerati.
Dovodite Rodrigueza na beku, nemojte mi vaditi zivce sa Chilvelima i Viljemsima
Zao mi je sto nemamo jos jedno desno krilo jer Mane nema ozbiljnu konkurenciju. Ojo, Lala i Milly tu samo mogu da pune prostor. Falice nam kad ode na AFCON.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jel možeš pojasniti kakav je ovo sastav ako nije problem ? Tvoje viđenje naše najbolje ekipe ili sastav koji bi ti volio da istrči u nedjelju ?Reds1234 je napisao/la:Centralni par Can-Wijnaldum mi izaziva probavne smetnje.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
Ovo zelim vidjeti u nedjelju.gaston je napisao/la:Jel možeš pojasniti kakav je ovo sastav ako nije problem ? Tvoje viđenje naše najbolje ekipe ili sastav koji bi ti volio da istrči u nedjelju ?Reds1234 je napisao/la:Centralni par Can-Wijnaldum mi izaziva probavne smetnje.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Zasto Lovren van tima? Nije spreman?
Mignolet - Clyne.Lovren.Klavan.Moreno - Hendo.Can - Mane.Lallana.Coutinho - Firminho
Mislim kako ce ovaj sastav istrcati na teren.
(Iako se nadam da ce Milner biti spreman da uleti umjesti Morena)
Liverpool je navodno spreman prodati Markovica Laciju kako bi doveo El Ghazia iz Ajaxa, uprkos tome da je Lazar najbolji kreator pripremnih utakmica, sa 12 kreiranih sansi i dvije asistencije. Bice jos transfera do kraja sigurno.
Mignolet - Clyne.Lovren.Klavan.Moreno - Hendo.Can - Mane.Lallana.Coutinho - Firminho
Mislim kako ce ovaj sastav istrcati na teren.
(Iako se nadam da ce Milner biti spreman da uleti umjesti Morena)
Liverpool je navodno spreman prodati Markovica Laciju kako bi doveo El Ghazia iz Ajaxa, uprkos tome da je Lazar najbolji kreator pripremnih utakmica, sa 12 kreiranih sansi i dvije asistencije. Bice jos transfera do kraja sigurno.
Svakako zanimljivo viđenje trenutnog stanja pogotovo sa Lovrenom i Origijem u formi te Coutinhom živim i zdravim 

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.

Lovren nije spreman, Coutinha ne zelim gledat.Ima te tri dobre utakmice gidisnje,u ostalima igrač manjegaston je napisao/la:Svakako zanimljivo viđenje trenutnog stanja pogotovo sa Lovrenom i Origijem u formi te Coutinhom živim i zdravim
Iskreno ne vidim Hendersona u prvih 11, mislim da ce igrat isti tim koji je poceo protiv Barcelone uz mozda Morena na LB zbog povrede Milnera.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Re: RE: Re: Liverpool FC
I opet je korisniji od Engleskog Inieste, jadni mi ako ce nam on opet biti starter.Reds1234 je napisao/la:
Lovren nije spreman, Coutinha ne zelim gledat.Ima te tri dobre utakmice gidisnje,u ostalima igrač manjegaston je napisao/la:Svakako zanimljivo viđenje trenutnog stanja pogotovo sa Lovrenom i Origijem u formi te Coutinhom živim i zdravim
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Whatever you say broReds1234 je napisao/la:

Otelo je napisao/la:...
Otprilike se slažemo oko Coutinha ovde na forumu, problem je što Klopp misli drugačije. Da je već jednom dočekati vikend, ova sedmica se pravo odužila.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Jadni smo svakako, niti jedan nije za ovu razinu, jbg.YNWA je napisao/la:I opet je korisniji od Engleskog Inieste, jadni mi ako ce nam on opet biti starter.Reds1234 je napisao/la:
Da mi je znat koji ti sport gledas pa Manea stavljas na lijevo krilo i Coutinho ti odigra 3 dobre utakmice. Ako postoji igrac za kojeg se moze rec da je 100% kvalitet u klubu to je Coutinho.Reds1234 je napisao/la:
Ako Coutinho nije, onda mi osim Daniela nemamo igraca koji je za ovu razinu, a i on je veci dio sezone povrijeđen,Reds1234 je napisao/la: Jadni smo svakako, niti jedan nije za ovu razinu, jbg.
Sarajevo i Liverpool
Pa nemamo to je valjda jasno,Origi ima potencijala za to.Bas me zanima kako cemo s ovim kadrom izvuc sezonu,s obzirom da su sad ambicije puno vece i nece se puno prastati Kloppu.YNWA je napisao/la:Ako Coutinho nije, onda mi osim Daniela nemamo igraca koji je za ovu razinu, a i on je veci dio sezone povrijeđen,Reds1234 je napisao/la: Jadni smo svakako, niti jedan nije za ovu razinu, jbg.
Pa imam otrpilike dva zdrava oka,Coutinha je tip koji se pojavi tu i tamo,al ako nije u svom filmu,uglavnom je igrac manje,a to se dogadja vrlo cesto.Mislim lik je solidan igrac,al hype je sposoban ucinit svakog tricky igraca nekakvom super zvijezdom,al to ipak nije tamo.Nadao sam se nekoj dobroj ponudi,ovog ljeta,al izgleda da toga nema.mcmanaman je napisao/la:Da mi je znat koji ti sport gledas pa Manea stavljas na lijevo krilo i Coutinho ti odigra 3 dobre utakmice. Ako postoji igrac za kojeg se moze rec da je 100% kvalitet u klubu to je Coutinho.Reds1234 je napisao/la:
I da jedino za Sturridga moze reci d aje 100% kvaliteta,jedini je klasa u ovoj ekipi,naravno kad je zdrav,mislim neusporedivo je.
TiHendo je napisao/la:Ko je engleski Inijesta?

Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog, StevieG8 i 13 gostiju.