FC Barcelona
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pa miriše on njega, ali kažem ti imaš Busquetsa, de Jonga i Moribu. Nije to dovoljno. Busquets će napuniti 33 do početka naredne sezone.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Moriba je tek nedavno promovisan. Veći dio sezone je bio s Barcom B. Dakle, eto ti jednog igrača više u rosteru u odnosu na početak sezone. Svakako se očekuje da će imati veću minutažu naredne sezone. Onda imaš onog Nica za kojeg se spominjalo da će dobiti mjesto u prvom timu.messilla je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:17Busquets godinu stariji plus ne možeš ni de Jonga jahat konstantno. Treba nekad i sa klupe iskustva. Ne možeš samo djece nabacati i hajmo. Ne bih ja lično doveo Wijnalduma, ali daj ga radije nego Pjanića kojeg Koeman ne miriše.Mokes je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:08Zašto ti treba zamjena za Pjanića, kad on skoro i ne igra. Spominjao se onaj Nico, kao novi lamasijac u prvom timu. Bolje on, nego potrošeni Wijnaldum.
Ništa se ne dobiva kad jednog mrtvaca, mijenjaš za drugog. Ništa specijalno Barca nije dobila s dovođenjem 30togodišnjaka. Statistički i Paulinho i Vidal su bili odlični, ali ko god je gledao, zna da nije to to.
Roberto je lošiji igrač, ali on može uletiti kao back-up na desnog beka, što mu je svakako prednost. U tom slučaju ti ne treba novi igrač desno.
Glede iskustva, pa može i Busquets biti ta opcija s klupe, a ne da dovodiš novog igrača. Svakako treba imati reduciranu minutažu.
P(j)anića svakako treba nabiti nogom, ali teško da će se to desiti, osim u slučaju neke top ponude. Doveden je samo zbog peglanja knjiga, a ne zbog neke kvalitete.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Moriba je nedavno promovisan, ali je Koeman konstantno jahao dva igrača. Već naredne sezone moraš Busquetsu smanjit minutažu, a ne bi trebalo ni de Jonga toliko jahati. Ko će ti igrati u prvoj postavi ako je Busquets opcija s klupe? Ne možeš baš Moribu toliko forsirati, evo vidimo da bi bilo bolje i da Pedri ima nešto manju minutažu.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Donnie Darko
- Kontakt:
Život nije FIFA. Ako neko ima 30 godina ne znači da je mrtav igrač. Pogotovo ne u 2021. godini, a pogotovo ne treba Vidala uzimati za neki primjer jer je lik još na vrhuncu svoje karijere bio alkoholičar i debil. Wijnaldum mi se čini kao normalan lik i profesionalac, ako vodi brigu o svom tijelu i načinu života, može sigurno odigrati još 3 sezone odličnog fudbala. Plus što je tehnički mnogo jači od Vidala.
Pjanić se nije snašao, i svakako danas kvalitetom nije nivo Barcelone, a da se ne lažemo, uvijek je i bio mentalni patuljak. Ako ga se nekako riješe, potreban će biti još neko u veznom redu, neko sa iskustvom, veteran, Wijnaldum ispunjava sve kriterije.
Raznovrsnijeg veznjaka teško da mogu naći u ovom trenutku. A i bio bi dobar mentor Moribi.
Pjanić se nije snašao, i svakako danas kvalitetom nije nivo Barcelone, a da se ne lažemo, uvijek je i bio mentalni patuljak. Ako ga se nekako riješe, potreban će biti još neko u veznom redu, neko sa iskustvom, veteran, Wijnaldum ispunjava sve kriterije.
Raznovrsnijeg veznjaka teško da mogu naći u ovom trenutku. A i bio bi dobar mentor Moribi.
De Jonga staviti na DMF, ionako je najbolji veznjak u Barci. Busi neka postane klupaš (vakat je) i prva zamjena za njega. Nek ga odmori 10-15 utakmica po sezoni i to je to. Nema tu šta, jedan Xavi je to isto bio u zadnjim sezonama, Iniesta isto. Vrijeme je da De Jong postane lider.messilla je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:32Moriba je nedavno promovisan, ali je Koeman konstantno jahao dva igrača. Već naredne sezone moraš Busquetsu smanjit minutažu, a ne bi trebalo ni de Jonga toliko jahati. Ko će ti igrati u prvoj postavi ako je Busquets opcija s klupe? Ne možeš baš Moribu toliko forsirati, evo vidimo da bi bilo bolje i da Pedri ima nešto manju minutažu.
I ne želimo više gledati Frenkija na liberu, u zadnjoj liniji, ovo što gledamo u zadnje vrijeme - to je bespotrebno gubljenje njegove kvalitete u sredini.
- Donnie Darko
- Kontakt:
De Jongov ofanzivni potencijal se ubija na ulozi zadnjeg veznog jednako koliko i na poziciji libera.let3 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:37De Jonga staviti na DMF, ionako je najbolji veznjak u Barci. Busi neka postane klupaš (vakat je) i prva zamjena za njega. Nek ga odmori 10-15 utakmica po sezoni i to je to. Nema tu šta, jedan Xavi je to isto bio u zadnjim sezonama, Iniesta isto. Vrijeme je da De Jong postane lider.messilla je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:32Moriba je nedavno promovisan, ali je Koeman konstantno jahao dva igrača. Već naredne sezone moraš Busquetsu smanjit minutažu, a ne bi trebalo ni de Jonga toliko jahati. Ko će ti igrati u prvoj postavi ako je Busquets opcija s klupe? Ne možeš baš Moribu toliko forsirati, evo vidimo da bi bilo bolje i da Pedri ima nešto manju minutažu.
I ne želimo više gledati Frenkija na liberu, u zadnjoj liniji, ovo što gledamo u zadnje vrijeme - to je bespotrebno gubljenje njegove kvalitete u sredini.
Libera igra jer nema opcija u odbrani. Kad se Araujo vrati De Jong se vraća u vezu.
Pa i to je tacno, u pravu si, al bolje i DMF nego zadnji covjek. Ono je baš daleko od igre.Donnie Darko je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:39
De Jongov ofanzivni potencijal se ubija na ulozi zadnjeg veznog jednako koliko i na poziciji libera.
Veza: De Jong - Puig- Pedri su mokri snovi
A ja baš mislim, da je Barcelonin forte u ovih zadnjih 5-6 utakmica ta pozicija De Jonga na liberu, kojeg on odlično pokriva, jer svojom brzinom i tehničkom sposobnošću uspijeva pokriti rupe u odbrani, ali isto tako popravi nedostatke u srednjem redu, brzo iznese loptu prema napadu. To i jeste ključ ove Barcelonine metamorfoze.let3 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:45Pa i to je tacno, u pravu si, al bolje i DMF nego zadnji covjek. Ono je baš daleko od igre.Donnie Darko je napisao/la: ↑29 mar 2021, 17:39
De Jongov ofanzivni potencijal se ubija na ulozi zadnjeg veznog jednako koliko i na poziciji libera.
Veza: De Jong - Puig- Pedri su mokri snovisložit cemo se svi
klupa: Busi, Moriba, Pjanić. Tu je i napaćeni brat Roberto kao covjek zakrpa za sve i to je to što se tice veznog reda.
Niko drugi ne može odigrati ovu poziciju u Barceloninom rosteru. Upravo to je donijelo ovu, za sve neočekivanu, transofromaciju "ružnog pačeta" u labuda, jer to nije ona koncepcija klasičnog trojca pozadi, tri stopera, ovo je nešto drugo. Već samo ranije napisao. RK je preslikao igru Rijkarda iz holandske reprezentacije iz 1998 (prvaci Europe) na današnju koncepciju Barcelonu u liku FDJ. Ponavljam, ovo nije Juventusova ili Interova trojka straga, ovo je "reinkarnacija" Rijkarda ili modificiran Matheus, kojeg je Bekenbauer dodatno educirao tajnama svoje igre na mjestu libera.
Zasad odlično igra FDJ-a i Barcelone funkcionira i ne vidim niti jedan razlog zašto bi to sad neko želio mijenjati.
Gledao sam neki dan FDJ protiv Turske u nekoj ulozi prednjeg veznog, 3 0 za Turke i prebacio ga De Boer na drugog stopera, odmah su dobili taj FDJ
"zalet" i umalo izjednačili.
FDJ mora igrati na poziciji gdje ima tu zaletnu pistu i kad krene naniže 2-3 igrača, napravi razliku, uzdrma linije suparnika i otvori se slobodan prostor.
Njegova prednost je što se brzo vrati i u tom povratku na trećeg stopera uspije odigrati i ulogu u srednjem redu pri povratku posjeda lopte.
Rodju, OK tvoje mišljenje
poštujem.
Samo ja mislim da De Jong mora igrati u sredini, nositi vezni red Barce, biti glavni covjek tamo zadužena za pasove i kreaciju igre, biti mnogo ofanzvniji nego što je sad na liberu.
Sviđa mi se uloga sa liberom i ta 3-5-2, to mi je sasvim OK (ta old school formacija se pokazala dobrom za Barcu), ali mi se ne sviđa Frenki na toj poziciji. Mislim da je to gubljenje njegove igracke kvalitete, koja bi se daleko više pokazala u sredini.
Samo ja mislim da De Jong mora igrati u sredini, nositi vezni red Barce, biti glavni covjek tamo zadužena za pasove i kreaciju igre, biti mnogo ofanzvniji nego što je sad na liberu.
Sviđa mi se uloga sa liberom i ta 3-5-2, to mi je sasvim OK (ta old school formacija se pokazala dobrom za Barcu), ali mi se ne sviđa Frenki na toj poziciji. Mislim da je to gubljenje njegove igracke kvalitete, koja bi se daleko više pokazala u sredini.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Kad smo kod jahanja igraca. Klopp je jahao Wijnalduma ne jednu sezonu, vec 4. Dvije sezone je u top 3 igraca sa najvise minuta, a ostale dvije u top 10. Nije imao vecih povreda, ali se ocekuje u narednom periodu da krenu povrede, sto je i Klopp vjerovatno prepoznao, pa nije ni navaljivao toliko da mu se produzi ugovor. Da se razumijemo, ne zelim povrede Ginu, ali to bi ga vrlo lako moglo zadesiti kao i ostatku Liverpoolovog tima.
U veznom redu za narednu sezonu imat ces Busquetsa, De Jonga, Puiga, Pedrija, Moribu, Alenu i Nico vjerovatno.,moguce i Orellana. Imas i Pjanica sa ugovorom, a vidimo iz medija da on nema pretjeranu volju ici u drugi tim. Jedini deal za vezni red koji bih radio jeste zamjena Pjanic i Thiago.
U veznom redu za narednu sezonu imat ces Busquetsa, De Jonga, Puiga, Pedrija, Moribu, Alenu i Nico vjerovatno.,moguce i Orellana. Imas i Pjanica sa ugovorom, a vidimo iz medija da on nema pretjeranu volju ici u drugi tim. Jedini deal za vezni red koji bih radio jeste zamjena Pjanic i Thiago.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Donnie Darko
- Kontakt:
Možemo mislit šta ko hoće o Koemanu, ali Koeman će ostat i to je činjenica. Ako uzmemo tu činjenicu u obzir, to znači da Puig neće bit u ozbiljnim kombinacijama (da li bi trebao, da li ne bi trebao, to je nebitno), Koeman da je Puiga htio igrati igrao bi ga ove sezone imao je i više nego dovoljno prilika da pokaže da računa na njega. Alena isto, na njega da se računalo igrao bi ove sezone.NisamInSajder je napisao/la: ↑29 mar 2021, 19:47Kad smo kod jahanja igraca. Klopp je jahao Wijnalduma ne jednu sezonu, vec 4. Dvije sezone je u top 3 igraca sa najvise minuta, a ostale dvije u top 10. Nije imao vecih povreda, ali se ocekuje u narednom periodu da krenu povrede, sto je i Klopp vjerovatno prepoznao, pa nije ni navaljivao toliko da mu se produzi ugovor. Da se razumijemo, ne zelim povrede Ginu, ali to bi ga vrlo lako moglo zadesiti kao i ostatku Liverpoolovog tima.
Nico i Orellana još nisu ni debitirali, ne može se ozbiljno računati na njih u prvom sastavu jer niko ne zna kako će to izgledat, previše je opasno.
Pjanić nije dovoljno dobar nit ima neku ulogu koju može igrati u ovoj ekipi trenutno. Pokušat će ga prodat, i ako uspiju, ostat ćeš na: Busquets, Pedri, De Jong i Moriba. Dva 18godišnjaka i još stariji Busquets. Postoji razlog zašto Koeman želi još nekoga, i ako će ga se već ostaviti i dati mu se povjerenje, treba mu se poneka želja i ispuniti.
potreban je iskusan igrac u veznom redu, tu je sada prekaljeni busquets, frenkie nije bas iskusan, al ima mnogo vise tekmi u seniorskom fudbalu od pedrija, ilaix-a i riquija, tako da bi taj igrac napravio dobar balans iskustva i mladosti
na pjanica se evidentno ne racuna, sergi roberto ne moze igrati u veznom redu, da je imao potreban kvalitet za to, nikad ne bi zaigrao na desnom beku, a i nakon godina igranja i treniranja na poziciji desnog beka, sigurno je izgubio dosta toga kao vezni igrac
dal je rjesenje wijnaldum il neki drugi igrac, ne znam, to neka procjeni struka, uostalom, koeman ga je trenirao u reprezentaciji, pa zna koliko moze, a vjerovatno se i uklapa u njegov stil igre, cim ga toliko zeli (bar tako mediji pisu)
na pjanica se evidentno ne racuna, sergi roberto ne moze igrati u veznom redu, da je imao potreban kvalitet za to, nikad ne bi zaigrao na desnom beku, a i nakon godina igranja i treniranja na poziciji desnog beka, sigurno je izgubio dosta toga kao vezni igrac
dal je rjesenje wijnaldum il neki drugi igrac, ne znam, to neka procjeni struka, uostalom, koeman ga je trenirao u reprezentaciji, pa zna koliko moze, a vjerovatno se i uklapa u njegov stil igre, cim ga toliko zeli (bar tako mediji pisu)
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zbog toga želi i Wijnalduma i Depaya, a ne zato da uhljebi sunarodnjake. Obojica su igrali odlično i bili su nosioci njegove Holandije sa kojom je imao dobre rezultate. Depay je imao tipa 11 golova i 10 asistencija za njega u manje od dvojice godine koliko je vodio Holandiju, što su brutalne brojke, Wijnaldum je imao isto 10ak golova 3-4 asistencije. Očigledno zna kako da ih koristi i zbog toga ih i želi.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Previše se podcjenjuje Wijnaldum, momak uopšte nije loš igrač. To sam govorio kad se spominjao i prošli put, Koeman ima svoju viziju, vodio ga je u repki kao i Depaya, zna šta i koliko može očekivati od njih.
I složio bih se s ovim što gore @Donnie reče, čim neko napuni 30, provlači se neko mišljenje da je metuzalem i ameba. Ko živi sportski, nema tu problema.
Ukoliko je Koeman toliko zagrizao za Wijnalduma i Depaya, onda okej. Meni su lično njih dvojica dobri igrači, pogotovo Depay, koji se isto tako podcjenjuje, samo zbog toga što je bio flop u Unitedu.
I složio bih se s ovim što gore @Donnie reče, čim neko napuni 30, provlači se neko mišljenje da je metuzalem i ameba. Ko živi sportski, nema tu problema.
Ukoliko je Koeman toliko zagrizao za Wijnalduma i Depaya, onda okej. Meni su lično njih dvojica dobri igrači, pogotovo Depay, koji se isto tako podcjenjuje, samo zbog toga što je bio flop u Unitedu.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Nije to neka jaka cinjenica. Njegov ostanak ce ovisiti o tome hoce li osvojiti titulu.Donnie Darko je napisao/la: ↑29 mar 2021, 20:13
Možemo mislit šta ko hoće o Koemanu, ali Koeman će ostat i to je činjenica.
Laporta ga podržava zasad, jer je stari lisac i pragmatican covjek, sasvim je ocekivano da podrži aktuelnog trenera u momentima kad je tek došao na vlast. Ali ne mislim da je pretjarano lud za Koemanom kao trenerom.
Koemana ce ostaviti ili otjerati njegovi rezultati na kraju.
- Donnie Darko
- Kontakt:
pripremi se da budeš iznenađenlet3 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 21:33Nije to neka jaka cinjenica. Njegov ostanak ce ovisiti o tome hoce li osvojiti titulu.Donnie Darko je napisao/la: ↑29 mar 2021, 20:13
Laporta ga podržava zasad, jer je stari lisac i pragmatican covjek, sasvim je ocekivano da podrži aktuelnog trenera u momentima kad je tek došao na vlast. Ali ne mislim da je pretjarano lud za Koemanom kao trenerom.
Koemana ce ostaviti ili otjerati njegovi rezultati na kraju.
Nemam šta biti iznenađen.Donnie Darko je napisao/la: ↑29 mar 2021, 21:50pripremi se da budeš iznenađenlet3 je napisao/la: ↑29 mar 2021, 21:33Nije to neka jaka cinjenica. Njegov ostanak ce ovisiti o tome hoce li osvojiti titulu.Donnie Darko je napisao/la: ↑29 mar 2021, 20:13
Koemana ce ostaviti ili otjerati njegovi rezultati na kraju.![]()
06.07.2020
Bartomeu je potom pokušao utišati glasine o smjeni Quiquea Setiena nakon što je Real pobjegao na četiri boda i praktički zakapario naslov prvaka.
"Znam da postoje glasine. Sve je laž, pobjeda ga nije spasila. Odlično obavlja posao, ima naše puno povjerenje. Moramo odigrati prvenstvo do kraja. Vođa mora kliknuti s momčadi, a onda slijedi nastavak Liga prvaka. To je novi izazov."
"Setien će voditi ekipu u Ligi prvaka. Ima želju da nastavi voditi ekipu, a naša obaveza je da se pridržavamo ugovora koji smo potpisali", kazao je Bartomeu.
Mjesec dana poslije:
14.08. 2020
https://sportsport.ba/fudbal/quique-set ... kaz/371928
Nakon ovakvog cirkusa, ništa me više ne može iznenaditi što se tice Barce.
Ali se nadam da Koeman nece voditi Barcu naredne sezone. Moje mišljenje samo.
Ne znam da li se iko usrecio kad je kupovao veznjaka od Klopa.
- jasonstatham
- Kontakt:
Ne vidim zašto je eto FDG pretplaćen na poziciju u veznom redu? Jer je doveden kao potencijalni najbolji vezni igrač svijeta? Jer ne bode u oči kad ga se vidi u najavi u veznom? Pa i Masch je doveden za jednu ulogu, a izgradio karijeru na potpuno drugoj poziciji u Barceloni.
Barcelona odlično igra i ima konkretan protok lopte prema naprijed dok FDG igra to što trenutno igra. Ne bih ga dirao niti mijenjao kakva god bude situacija sa Piqueom, Araujom ili s kim već. Uostalom neka momak izgradi karijeru na toj poziciji, ako će donijeti titule, nema frke.
Barcelona odlično igra i ima konkretan protok lopte prema naprijed dok FDG igra to što trenutno igra. Ne bih ga dirao niti mijenjao kakva god bude situacija sa Piqueom, Araujom ili s kim već. Uostalom neka momak izgradi karijeru na toj poziciji, ako će donijeti titule, nema frke.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Kagawa i Sahin su možda dva najbolja primjera. Došli u najboljim godinama a iscijeđeni kao limun...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.