Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

keno94
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la keno94 » 11 avg 2016, 10:16

Feldmaschall je napisao/la:.....

Svakako da ima i toga, ali u tom timu je osim Sterlinga, ispred imao i Suareza, te Flanaganna iza na lijevom beku. Mislim da u sistemu visokog presinga Coutinho ne bi imao velikih problema sa defanzivom, međutim ostaje onaj problem koji je Klopp dijelom riješio ovog ljeta. Nedostatak korpulentnosti, fizičke snage i igre u zraku. Tu Brazilac zaostaje za konkurencijom. Svakako ga nećemo gledati na toj poziciji pa i ne možemo detaljnije raspravljati o tome jer se i on dosta promijenio kao igrač.
Dobro je to gore @Paradajz objasnio. Meni se sve više čini da Coutinho nije igrač koji će nositi ekipu. Uredu, riješiće poneku utakmicu onim njegovim šutem sa ivice kaznenog prostora, ali nije igrač koji će pomoći saigračima, činiti ih boljim, gurati ekipu kao što je to Gerrard radio, ili Suarez. Nezahvalno je porediti ga sa ovakvim imenima, ali riječ je o samo jednom segmentu njihovog karaktera koji ih je izdvojio iznad prosjeka, a koji on izgleda nema. Najbolje partije pruža kada je čitav tim na visokom nivou. Vjerovatno je to jedan od razloga zbog kojih Barcelona još još nije došla po njega.

EDIT:
paul joyce ‏@pjoyceexpress
Former England defender Jonathan Woodgate joins Liverpool as a scout. He will focus on Spain and Portugal
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 11 avg 2016, 11:53

Liverpool have been drawn to face Burton Albion at Pirelli Stadium in the second round of the EFL Cup.

The Reds, who reached the final of last year's competition, will kick off their bid to return to Wembley Stadium against Nigel Clough's team in a tie to be played on August 23, 24 or 25.

The sides have never before met in a competitive fixture.
Vidim da niko nije objavio, igramo protiv Burton ALbiona u drugom kolu Liga Kupa.
Kocka je bačena

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 11 avg 2016, 13:32

Igrača koji iole razmišlja o defanzivi najlakše je sakriti u aktivnom presingu, jer onda u fazi odbrane provodi najmanje vremena.
Cou nije nosilac igre i teško da će to ikada i biti na vrhunskom nivou. S tim se treba pomiriti. Zapravo Liverpool trenutno nema nikoga ko kvalitetom toliko odskače da bi se nametnuo kao takav. To i jeste prepreka za kontinualno pobjeđivanje i ligaški trofej. U kupovima uvijek mogu dogurati daleko na račun intenziteta u igri na koji protivnici nisu navikli.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 11 avg 2016, 15:10

Slažem se sa svime što si napisao. Coutinho je tu već tri i po godine i stalno sam očekivao da će konačno napraviti taj iskorak, ali to se nije desilo i ne vjerujem da će se i desiti. Sturridge je najbolji napadač kad je zdrav, ali ni tada on nije nosioc igre. U timu baš nema igrača koji bi to bio. Tu je i dilema oko kapitena, svi imamo svoje mišljene i mnogi se slažu oko Cana, Sakhoa ili nekog trećeg, ali istina je da nijedan igrač u timu nije trenutno kalibar za kapitena. Možda će neko uskoro biti, ali trenutno nije i to je realnost. Najveći lider Liverpoola je Jurgen Klopp, ali njegova uloga na trenu je ograničena.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 12 avg 2016, 16:27

Zvanično, prijavljeni novi kapacitet Anfielda za novu sezonu je 54 167 sjedećih mjesta.
Kocka je bačena

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 13 avg 2016, 00:44

Šta vele redsi? Hoće li biti heavy metala ove godine? :)

Nekako stičem utisak da se Kloppu previše vjeruje i očekuje od njega možda i više nego što bi trebalo, a tome doprinosi da Liverpool vjerovatno već godinama unazad nije imao bolje popunjenu ekipu. Nažalost, nedostataka ima vjerovatno i previše da se dočepa LP.

Prvi – nedostatak lidera (klase i vođe) na terenu

Lidera u smislu igrača koji će povući ekipu naprijed (tipa Suareza), te lidera u smislu kapitena i vođe.

Ostale ekipe – oba Manchestera, Chelsea, Arsenal, pa čak i Tottenham imaju barem po jednog ili dva vrhunska igrača koji su sposobni da konstantno postižu golove ili asistiraju. Liverpool to nema (barem u ovom trenutku) i to je ogroman minus. Takvo nešto se očekuje prvenstveno od Sturridgea, Coutinha, pa sada i Manea i Firmina, ali je zaista upitno da li je ijedan od njih materijal za takvo nešto. Bez igrača koji će postići 20-tak golova teško da se može do titule. Ostaje nada da će ova četvorka u kombinaciji sa ostalim biti maksimalno produktivna i da će ih zaobići povrede.

Nedostatak pravog vođe na terenu je i više nego očit. Tužno je da su Lovren i Can najbolje opcije za kapitena, obzirom da Henderson ima problema sa povredama, formom i pitanje je da li će biti starte uopšte. Materijel za kapitena je koliko i ovi.

Drugi nedostatak – playmaker

Igru će organizovati: Can, Henderson, Wijnaldum, Milner i Grujić?

K'o što gledam opet će biti problema kad se naleti na dobro organizovane ekipe, agresivne sa presingom i kontrama. Po defaultu Liverpool će napadati, imati 20+ šuteva i onda jedna kontra gol, korner drugi i pakuj kofere. Među ovima nema igrača koji može osigurati kvalitetan protok lopte, sačuvati istu pod pritiskom i iz dubine kreirati. Klopp me baš razočarao zbog nedovođenja kvalitetnog razigravača.

Treći nedostatak – odbrana generalno

Liverpool jednostavno nema toliko moćan napad koji će nadoknaditi previše slabu odbranu.
Minoglet opet prvi golman (barem neko vrijeme), Moreno lijevi bek :facepalm: , a i stoperi nisu previše pouzdani. Na kraju će ispasti Klavan (koji je bio predmet šprdancije) najbolji partner Lovrenu. Previše kiksera i premalo kvaliteta. Realno.

Mislim da su ovo tri faktora koja Liverpool bez obzira na svu karizmu i majstorstvo Kloppa ne može nadoknaditi nikakvom borbenošću, trkom, presingom i ostalim. Naravno, sve ovo se može ispraviti donekle, ali je potrebno da neko eksplodira. Potreban je novi Suarez koji će vući ekipu naprijed i činiti saigrače boljim.

Šteta će biti ako Liverpool ne uspije upasti među TOP 4. Timovi iz Manchestera i Chelsea sa novim menažderima trebaju vrijeme za postizanje optimalne temperature za rad, Wenger nije uradio praktično ništa što će konačo dići ekipu na veći level, a Tottenham je po meni trebao dovesti jednog ili dva kvalitetna i iskusna igrača. Neiskustvo je vjerovatno najveća boljka te ekipe. Uz sve to, Liverpool ne igra Evropu. Praktično „idealni“ uslovi.

Na osnovu trenutne situacije:

United daleko najveći favorit, City drugi, a ostale pozicije je teško i prognozirati. Vjerovatno će se po običaju Wenger negdje ugurati zahvaljujući prije svega Ozilu i Sanchezu, a druga dva tima iz Londona i nadam se Liverpool boriti za LP.
FK Pjetlovi

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 13 avg 2016, 01:07

Da su pametni da dovedu Kurzawu iz PSG-a, ulazim na ss.ba i vidim zabio u prvom kolu, ne znam zašto ga nisu doveli prošle godine dok je bio u Monaku...
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 13 avg 2016, 01:54

StevieG8 je napisao/la:Stvarno kad procitah sve komentare ovdje vezano za transfere ovog ljeta pa i neke igrace koje imamo osjecam se ko da navijam za Sunderland. Nisam ni ja neki optimist al brate dragi tek sad sam pao u pesimizam.
U pravu si stvarno.Ja sam se nečemu nadao ove sezone,ali nakon što sam pročitao zadnje dvije stranice ove teme,bio bih sretan da budemo u TOP 10. :kafa:
You'll never walk alone.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 13 avg 2016, 10:31

reds je napisao/la:Šta vele redsi? Hoće li biti heavy metala ove godine? :)
Bit' će, bit' će :shifty:

Ono u biti, sve si napisao u postu što i ja pišem i ponavljam već dugo vremena (samo što to ja radim malko u slobodnijem stilu pisanja :shifty: - i malo konciznije :shifty: ), ali moram pohvaliti uložen trud u pisanje ovako dobro koncipiranog teksta(uvijek si bio dobar u tome :) ). Lijepo je pročitati lijepo sažeto pesimistično stajalište, a ne samo ono u fazonu:"Jaooo, fali nam ovo, fali nam ono..." :) Naravno da nam fali, al' dajte ljudi malo kreativnosti :D
I meni je dosta stvari nejasno, a vezano je za ovaj prelazni rok, al' se nekako tješim i ponavljam:"Zna Švabo svoj posao, zna Švabo svoj posao..."samo da me ne prevari ta teza :)
Joint_fc

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 13 avg 2016, 17:50

Lijepi rezultati danas za nas, bilo bi odlicno kada bi sutra pobjedili.
Kocka je bačena

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 13 avg 2016, 21:51

Daniel Sturridge is not in the Liverpool squad to face Arsenal tomorrow. #lfc (@Simon_Hughes__)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 13 avg 2016, 22:57

Nesto ko jedva cekam a i drago mi sto radim pa necu moci gledat. Ako pobijedimo gledat cu MoTD. Nesto tek sad vidim da sam skeptican povodom pocetka sezone, transfera. Mane je ok, ovi ostali, ne znam. Nadam se da ce me razuvjerit. Utjeha mi je samo neigranje Europe zbog vremena od tekme do tekme. Povrede, Moreno na beku, Sturridge + -, ako ne odu Balotelli i Benteke, veznjak...
Nadam se najboljem, ocekujem najgore...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Escobar
Kontakt:

Post Postao/la Escobar » 13 avg 2016, 23:18

Jesmo pesimisticni arane. Ovo volim. Jos samo fera da potvrdi da cemo ispasti iz lige :)
5 times champions of Europe. #YNWA

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 avg 2016, 23:58

Ide ako Bog da sutra da se osvoji Emirates. Zašto da ne? Imamo sve uslove da to učinimo. Hajmo Redsi, hajmo momci :)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 14 avg 2016, 09:18

Bitno je startati sezonu bez poraza tako da bi i remi bio jako dobar protiv 4senala u gostima.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 14 avg 2016, 09:27

Nervoza me uhvatila, niti spavati mogu, niti šta raditi. Sreća mogu jesti.
Kocka je bačena

_melich_
Kontakt:

Post Postao/la _melich_ » 14 avg 2016, 10:12

Pozz forumasi, danas je taj pocetak sezone, imam tremu kao da ja igraam. Idemo po bodove u London aBd

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 avg 2016, 10:26

Jel ono kod nas ima neki podatak u statistici za prvi mec sezone, ne znam jel nismo pobijedili dugo ili tako nesto?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 14 avg 2016, 10:32

Joj kad se sjetim prošle godine šta se sve promašilo na Emiratima :damn: Sve će se to danas vratiti. Imam neki lud osjećaj da će biti 0:3 :mrgreen:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 14 avg 2016, 10:42

Iskreno ovo je u startu mozda i najteza utakmica, kad smo zadnji put dobili na Emiratima, prije 5 godina :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.