Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2011, 11:26

Tvoj problem Antone je u tome sto ne zelis da skapiras kontekst, vec se vatas za neke kvake i oko toga pravis pricu. Serie A iz 80ih i ranih 90ih je najizjednacenija liga ikada.
Treba li da te podsecam gde su sve igrali Francescoli, Zico, Branco, Shalimov, Piksi Stojkovic, Preben Larsen, Briegel, Junior, Careca... :?:
Svi su kao ponajbolji igraci sveta na svojim pozicijama isli u manje klubove Serie A, sto je dovelo do izuzetne izjednacenosti iste. Kasnije, kad se dozvolilo vise od 3 stranca u ekipi i kad je broj igraca povecan sa 16-20 na 25+ (kao danas), normalno da su se te razlike povecale, jer manji klubovi vise to nisu mogli da prate.
Sezona 1999-00 se u literaturi uzima za najjacu sezonu Serie A, uz 1993-94 u istoriji glede borbe za titulu. Nikad izjednaceniji nisu bili glavni klubovi Serie A, kao tada. To je poanta svega.
A tvoje insistiranje na EPLu kao jacini, mora da ima i druge aspekte u vidu: koliko je EPL zaista jaka, a koliko je propaganda ucinila svoje? Caroll i famoznih 35 milja ojra, Torres i 60 milja ojra i sl. su samo dokaz da ono sto platis ne mora toliko da vredi. Poenta je da italijanski klubovi nikada nisu izgubili identitet, vec su uvek bili italijanski (igracki, trenerski, vlasnicki), dok su Englezi postali konglomerati svega i svacega i da recimo 3 od 6 vodecih klubova EPL kao sto su LFC, Arsenal i Chelsea nemaju ukupno ni 10 Engleza u rosteru, ni 1 engleskog trenera i ni 1 engleskog vlasnika. Taj "globalni" efekat cini da ljudi previdjaju koliko je zapravo zaista jak engleski fudbal. Nema govora da je trenutno najjaci, ali standarde Serie A iz "zlatnih godina" jos dugo nece dostici. Ne govorim o tome da je italijanska liga sada jaca od engleske. Samo kazem da Englezi nisu toliko svemoguci koliko ih po medijima dizu, niti su italijanski klubovi smece, koliko ih mnogi potcenjuju.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 11:33

Realnost magični realnost to je ono kaj se traži a ne mlaćenje prazne slame. ne omalovažavati činjenicu da je jedan carrol plaćen 40 miljona eura i dizati u nebesea nekog igrača iz Torina.

REALNOST - ti nu ni! :mrgreen:

Znači po tvojoj realnosti BUNDESLIGA je jača izjednačenija od serie A kada je u pitanju borba za naslov?

Zaš ste vi svi talijani tako talijanski nastrojeni? Ajd meni je jasTno da je neko te nacionalnosti pa da se tako ponaša, ali kad nemaš veze sa tom nacionalnošću a tak se ponašaš to mi stvarno nema smisla. neobjašnjivo za nekoga poput mene.

jel vi morete shvatiti da vi mislite da ste u pravu samo iz razloga što se piše u podforumu SERIE A?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2011, 11:46

anton 1983 je napisao/la:Realnost magični realnost to je ono kaj se traži a ne mlaćenje prazne slame. ne omalovažavati činjenicu da je jedan carrol plaćen 40 miljona eura i dizati u nebesea nekog igrača iz Torina.
Ko je tu omalovazio cinjenicu :?: Rekao sam da je sama finansijska vrednost tog igraca daleko od onoga koliko on vredi zaista. Nije tacno, mozda :?:

Zavisi kakvim naocalama je posmatras.
Znači po tvojoj realnosti BUNDESLIGA je jača izjednačenija od serie A kada je u pitanju borba za naslov?
Bundesliga ima veliku "rupu" u svojoj egzistenciji, koja se dade objasniti kao "monopol 1og kluba". O tem smo pricali ovde xy puta.
Zaš ste vi svi talijani tako talijanski nastrojeni? Ajd meni je jasTno da je neko te nacionalnosti pa da se tako ponaša, ali kad nemaš veze sa tom nacionalnošću a tak se ponašaš to mi stvarno nema smisla. neobjašnjivo za nekoga poput mene.
To je tvoja projekcija. S obzirom da si poznat po stereotipizaciji ljudi, cesto vidis nesto sto ne postoji. ;)

jel vi morete shvatiti da vi mislite da ste u pravu samo iz razloga što se piše u podforumu SERIE A?[/quote]

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 dec 2011, 11:50

mi ovdje nastrojeni italijanski? :lol: na BL podforumu ljudi misle da Bayer L. moze proci Barselonu(bez velike doze sreće), toliko o nastrojenosti, ponekad kad citam postove sa BL pomislim da to nije mozda neki ocajnicki pokusaj da se dobije njemacko drzavljanstvo u virtuelnom svijetu.A u stvarnom, ne sumnjam da bi ih pola odbilo svoje rodjenjem steceno drzaavljanstvo i zamjenilo za arijevsko, toliko o nastrojenosti.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 dec 2011, 12:08

JuveSissoko je napisao/la:mi ovdje nastrojeni italijanski? :lol: na BL podforumu ljudi misle da Bayer L. moze proci Barselonu(bez velike doze sreće), toliko o nastrojenosti, ponekad kad citam postove sa BL pomislim da to nije mozda neki ocajnicki pokusaj da se dobije njemacko drzavljanstvo u virtuelnom svijetu.A u stvarnom, ne sumnjam da bi ih pola odbilo svoje rodjenjem steceno drzaavljanstvo i zamjenilo za arijevsko, toliko o nastrojenosti.
A gledaj nešto ima te nastrojenosti i sa jedne i sa druge strane. Mislim svako veliča ligu koja mu je omiljena, gdje mu je omiljen klub. Tako sam znao na temi lige petice vidjet da neko piše vidi bundesliga bez veze Dortmund izgubio od Marseillea, ali što onda se isti takvi ne jave kad Valencia ostane u grupi iza Leverkusena ili slučaj Villareala koji ne osvoji jedan, jedini bod(pošto se radilo o fanu Primere). Znači uvijek se stvari gledaju samo iz jednog ugla.
Inače što se ovog tiče gore, to stoji svakako da je Serie A bila dugo vremena najjača liga, da je bilo par podjednako jakih ekipa i da je njena atraktivnost bila puno veća. Kod Nijemaca i Talijana je na primjer zajedničko što su uvijek imali jaku reprezentaciju, pa čak puno jaču od Engleske, u suštini te dvije reprezentacije su postizale puno veće uspjehe od Engleske, pa dugo vremena i od Španije. Takođe, talijansku i njemačku reprezentaciju su gotovo uvijek večinom sačinjavali igrači iz tih liga, vlastiti liga znači. U engleskim klubovima jedva čovjek pronađe po kojeg Engleza.
A da se vratim na nastrojenost, ako neki klub voliš ili reprezentaciju druge države voliš, ili gajiš simpatije, onda to nije nastrojenost, samo što ovde često fali realnog pogleda u diskusijama. Obično svako svoje želi proturit, pa neki bi nešto i da nametnu. A nekom se ne može nametnut mišljenje, svako ima pravo na svoje. ;)
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 17 dec 2011, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 13:10

tony-mortale je napisao/la:uostaalom koji k ja pričam o nečem od prije deset godina :?
Ne znam ni ja zaš se uopće trudim, obećajem da neću više ;) Ne zaslužujete to.

Još da mi je samo znat kolko ti let imaš
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 17 dec 2011, 13:22

anton 1983 je napisao/la:Realnost magični realnost to je ono kaj se traži a ne mlaćenje prazne slame. ne omalovažavati činjenicu da je jedan carrol plaćen 40 miljona eura i dizati u nebesea nekog igrača iz Torina.

jel vi morete shvatiti da vi mislite da ste u pravu samo iz razloga što se piše u podforumu SERIE A?
Jel možeš ti shvatiti da postoji mogućnost da ti nisi upravu a mnogi dr. jesu? To ti nikada nije sjevnulo?
Jesi kojim slučajem registrovan na neki strani forum? Jesi li ikada pročitao komentare i analize ljudi/stručnjaka koliko su igrači te iste epl precjenjeni?? Carol misliš flop sezone od tih 40 miliona za kojeg ni jedan klub iz dr. lige ne bi dao više od 15 milja? Misliš na torresa čovjeka od 60 miliona? Svaki igrač koji se u nekom klubu za nijansu istakne odmah 20 miliona minimum, ipak je to epl. Valjaš gluposti da je jača epl sa 20 jakih timova nego seria a 90 ih gdje bi tih dotičnih 5,6 klubova svojom kvalitetom i igračima bila u vrhu ove epl.
Kakva konkurentnost 20 klubova u epl? Isti klubovi godinama kolo vode, city dere da 4,5 razlike haman sve, ne može meda jednom napoliju, timu iz "smeće lige" :lol: . Šta ti "lijevi" uspjevaju, recimo u euro takmičenjima??
Ko to kupuje po 20,30 miliona igrače od tih malih?
Imate celski koji znamo kako se finansirao, stranim kapitalom, city da ne govorim. Pool? Prodali toresa da bi kupili carola i suareza. Arsenal ne troši puno. United? Kad su zadnji put keširali ogromne svote? Rooney 25 milja 2004. Ronalda platili 12 miliona. itd, itd. Da ne zaboravimo crvene bilanse klubova.
IMaju ogromne ugovore sa sky, i bolju raspodjelu para i eto ti odgovora na finansije. Onda medijska eksponiranost diljem azije, afrike. LJudi nemaju šta jesti u africi, imaju filijale cc celsija koji prenose tekme. Komentatori, mediji, novinari koji sve podcjenjuju što nije englesko, svi su se digli u guranje epl.

Tih 90 talijanu su igrali 7 finala lige prvaka zaredom. U posljednih 35 godina u 17 finala su bili talijani, 50%, više od bilo koje lige.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 13:34

TuSeiTuttaLaMiaVita je napisao/la:Jel možeš ti shvatiti da postoji mogućnost da ti nisi upravu a mnogi dr. jesu? To ti nikada nije sjevnulo?
Kako da ne, to se dogodilo bar jedanput, siguran sam u to.

Ako 7.-2.0 klub U EPL je u stanju da izdvoji 400 miljona eura na transfere, a 7.-20. klub u Italiji je u mogučnosti da izdvoji 40 miljona na transfere onda je to meni dovoljan argument da pobijem svaki pokušaj talijanskog plakanja ;)

Dal su igrači u EPL precijenjeni? Isusati kako su precjenjeni to je za popizdit, no to ti je ono kaj ti Magični govori 6 klubova izjednačeno za borbu za prvaka, svi imaju nekakve predispozicije a na kraju te sezone 2 kluba imaju 15 bodova ispred 3. a da negovorim koliko imaju ispred 6. iako je taj 6. prije sezone bio jedan od "favorita" za naslov.

Nije da vi to nerazumijete, vi to NE ŽELITE razumjeti.

Da bi to DOKAZAO na primjeru pribjeći ću usporedbi Tottenhama i Napolia. Napoli je klub koji igra u LP, dok Tottenham više nije u europi. U međusobnom ogledu Napoli bi mogao od 10 puta izbaciti van Tottenhama 10 puta ( hipotetski govorim) i ljudi opet nebi rekli da je Napoli jači klub od Tottenhama. A zašto?

Pa zato što jedan Tottenham sveukupno ima bolje igrače, zato što ima više para, zato što može bolje igrače privući u svoje redove, dati veće odštete i plaće. Čak sve te pluseve koje Tottenham ima u realnom svijetu to ne znači da će Tottenham bolje poslovati, a pod tim mislim, napoli sa manje para dovede boljeg igrača te sa "lošijim" ili bolje rečeno jeftinijim igračima napravi veći uspjeh. No ako u teoriji se sve to zbroji i ideš pogledati koji klub je jači, ima veće mogučnosti reći ćeš da je to Tottenham jer je to tako i drugačije nemre biti. što znači da u nekom svijetu da se ide ostvarivati Tottenham bi mogao dopeljati i Hamšika i Lavezzia i Cavania, dok Napoli nebi mogao dopeljati Balea i Modrića.

Mislim da nema niti jedan čovjek u SERIJI A koji to može razumjeti, no **** ja išo napisat da mi bude lakše :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2011, 14:24

anton 1983 je napisao/la: Dal su igrači u EPL precijenjeni? Isusati kako su precjenjeni to je za popizdit, no to ti je ono kaj ti Magični govori 6 klubova izjednačeno za borbu za prvaka, svi imaju nekakve predispozicije a na kraju te sezone 2 kluba imaju 15 bodova ispred 3. a da negovorim koliko imaju ispred 6. iako je taj 6. prije sezone bio jedan od "favorita" za naslov.

Nije da vi to nerazumijete, vi to NE ŽELITE razumjeti.

Da bi to DOKAZAO na primjeru pribjeći ću usporedbi Tottenhama i Napolia. Napoli je klub koji igra u LP, dok Tottenham više nije u europi. U međusobnom ogledu Napoli bi mogao od 10 puta izbaciti van Tottenhama 10 puta ( hipotetski govorim) i ljudi opet nebi rekli da je Napoli jači klub od Tottenhama. A zašto?

Pa zato što jedan Tottenham sveukupno ima bolje igrače, zato što ima više para, zato što može bolje igrače privući u svoje redove, dati veće odštete i plaće. Čak sve te pluseve koje Tottenham ima u realnom svijetu to ne znači da će Tottenham bolje poslovati, a pod tim mislim, napoli sa manje para dovede boljeg igrača te sa "lošijim" ili bolje rečeno jeftinijim igračima napravi veći uspjeh. No ako u teoriji se sve to zbroji i ideš pogledati koji klub je jači, ima veće mogučnosti reći ćeš da je to Tottenham jer je to tako i drugačije nemre biti. što znači da u nekom svijetu da se ide ostvarivati Tottenham bi mogao dopeljati i Hamšika i Lavezzia i Cavania, dok Napoli nebi mogao dopeljati Balea i Modrića.

Mislim da nema niti jedan čovjek u SERIJI A koji to može razumjeti, no **** ja išo napisat da mi bude lakše :mrgreen:
Jel' Anto, cemu toliko kenjanje po forumu?
Ja sam rekao da je sezone 1999-00 bilo 7 klubova u trci za titulu. Tako i sami Italijani kazu, tako su i strucnjaci diljem Evrope govorili i tako su i kladionice dale kvote. E sad, jednom klubu se ispovredjivalo brdo igraca, jedan je kiksirao nakon utakmica u Evropi, jedan je imao losiju sezonu, a 3 su se borila do pred kraj sa tim da su dva otisla i u epizode nakon zavrsetka prvenstva (zalbe i sl.). I onda dodjes ti i uporedis to sa Tottenhamom i Liverpoolom, koji nemaju vise od 5% sansi combined da uzmu ovu EPL, na pocetku iste. Dakle, mesas velicinu i jacinu klubova . Parma nije ime kao Liverpool, ali je Parma iz 1999-00 bila 1 avion Su47-stealt za danasnji Liverpool. Fiorentina nema/nije imala para kao Tottenham, ali je Fiorentina iz 1999-00 sa Batistutom, Chiesom, Rui Costom, Toldom, Amorom, Heinrichom, Repkom, Bresanom, Balbom i dr. pojam za Tottenham. Isto tako se dadu uporediti i ostali contenderi. I onda dodjes do toga da je istina ono sto sam ja rekao (prvenstvo sa 7 jakih i nikada izjednacenijih klubova), a ne ono sto si ti replicirao ("bilo 2-3 jaka kluba, ostalo je daleko iza"-parafraza).

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 dec 2011, 14:54

MaGiCa je napisao/la: Jel' Anto, cemu toliko kenjanje po forumu?
Ja sam rekao da je sezone 1999-00 bilo 7 klubova u trci za titulu. Tako i sami Italijani kazu, tako su i strucnjaci diljem Evrope govorili i tako su i kladionice dale kvote. E sad, jednom klubu se ispovredjivalo brdo igraca, jedan je kiksirao nakon utakmica u Evropi, jedan je imao losiju sezonu, a 3 su se borila do pred kraj sa tim da su dva otisla i u epizode nakon zavrsetka prvenstva (zalbe i sl.). I onda dodjes ti i uporedis to sa Tottenhamom i Liverpoolom, koji nemaju vise od 5% sansi combined da uzmu ovu EPL, na pocetku iste. Dakle, mesas velicinu i jacinu klubova . Parma nije ime kao Liverpool, ali je Parma iz 1999-00 bila 1 avion Su47-stealt za danasnji Liverpool. Fiorentina nema/nije imala para kao Tottenham, ali je Fiorentina iz 1999-00 sa Batistutom, Chiesom, Rui Costom, Toldom, Amorom, Heinrichom, Repkom, Bresanom, Balbom i dr. pojam za Tottenham. Isto tako se dadu uporediti i ostali contenderi. I onda dodjes do toga da je istina ono sto sam ja rekao (prvenstvo sa 7 jakih i nikada izjednacenijih klubova), a ne ono sto si ti replicirao ("bilo 2-3 jaka kluba, ostalo je daleko iza"-parafraza).
U jebote kako ti znaš prevrtati stvari to je za popizdit :lol: jesam li ja negdje napisao da je ova EPL zanimljivija po pitanju toga ko će osvojiti prvenstvo od tadašnjeg talijanskog prvenstva? Nisam

ne kužim zaš ti moraš se razgovarati samo na način koji tebi paše a ne na realan?

Ja sam tvrdim da je ipak bilo onih malo jačih i da 7 klubova u Italiji nije moglo baš osvojiti prvenstvo ali da su bili ŠPEK.

S druge strane uspoređuje se jačina LIGE a Liga je 18-20 klubova a ne 5-6. To što se negdje 6 jakih klubova bori za prvenstvo ne znači da je ta liga jača od one di se 2 ili 3 kluba bore za prvenstvo i di su još 3 da im pomrse račune.

ja se kladim da ti ovaj moj post koji si citirao uopće nisi pročitao a kamoli razumio jer:
anton 1983 je napisao/la:Nije da vi to nerazumijete, vi to NE ŽELITE razumjeti.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 dec 2011, 15:29

:D ne moze lik da se pomiri s cinjenicom da je Parma tih godina mogla osvojit Serie A a da danas ipak Aston Villa ili Tottenham to ne mogu.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 17 dec 2011, 18:37

JuveSissoko je napisao/la::D ne moze lik da se pomiri s cinjenicom da je Parma tih godina mogla osvojit Serie A a da danas ipak Aston Villa ili Tottenham to ne mogu.
U tome je poenta jarane al ne kontaju ljudi sta ces.....

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 17 dec 2011, 20:39

AllGunsBlazing je napisao/la: Nije bitno jel neko kaze da je Milan jaci od Arsenala, fazon je sto su to tako glupi razlozi zasto je Milan jaci, ili Arsenal slabiji.. Ima do tad 2 mjeseca i moze se pola ekipe promjeniti do tad, a da ne govorim o formi..
care milan jeste jači od arsenala. arsenal je popio 8 komada od jalovog uniteda tako da su neozbiljna ekipa totalno. svake godine prodaju najbolje igrače pa tako i sada kada im je otišao kreator i glavni igač na sredini fabregas ali nema i špic no1 adebayor. to su igrači koji su bili kobni zanji puta kad se su se sastali. od zadnji puta kada su se sastali milan je znatno jači prije svega napadački a nema više ni lošeg kaldzea i sporog maldinija. šanse su po meni 51-49 u korist milana ništa više. arsenal ima dobar tim ali mislim da milan ipak ima ono nešto više ali vidjet ćemo.

@Magica apelujem da popustiš jer upropasti nam anton temu :lol:

antone vse bu vas tužil! :mrgreen:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 dec 2011, 22:33

Kakav preokret Atalante u drugom poluvremenu u Firenzi.

Fiorentina - Atalanta 1:2!

Edit:

Ipak izjednačenje, JoJo Jovetić! :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 17 dec 2011, 22:47

Bas me zanima hocel biti Boateng kaznjen za ono stimuliranje...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 dec 2011, 22:49

Trebao je Ibrahimović biti kažnjen prošlo kolo za simuliranje protiv Bologne pa nije, sumnjam da će i sad Boateng, ali da je kojim slučajem u pitanju Juventusov igrač, minimalno 5 utakmica bi dobio.
Ž '21!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 17 dec 2011, 22:51

SoloJuve26 je napisao/la:Bas me zanima hocel biti Boateng kaznjen za ono stimuliranje...
:lol:

neće ba neboj se ima berlusconi, gledao je 1. pol. a dobar je i s morattijem, kako god okreneš juventus donji :lol:
AJDE JUVENTINI AJDE SVI U GLAS
MOĐI JE NEVIN, OSUDNI JE ČAS
PRAVDA ZA MOĐIJA BRATA,
DA NE ODE IZA REŠETKASTIH VRATA!!!

JUVE JE POŠTEN TO SVI KLADIONIČARI ZNAJU
MOĐI TAKO KAŽE, A I ŠUŠKA SE U KRAJU!
SUD ISTINU SKRIVA, CIA NEĆE DA JE KAŽE,
VANZEMALJCI SE UMJEŠALI, I ČITAV SVIJET LAŽE...

JUVE JE SAM PROTIV SVIH,
SIROČE BEZ ROĐENIH,
ZAVJERILI SE INTER, VATIKAN, I CIA
DA UNIŠTE JUVE, POMAŽE IM MORATI I MILICIJA!!!!!!!!
:mrgreen:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 17 dec 2011, 22:52

Bianconeri1988 je napisao/la:Trebao je Ibrahimović biti kažnjen prošlo kolo za simuliranje protiv Bologne pa nije, sumnjam da će i sad Boateng, ali da je kojim slučajem u pitanju Juventusov igrač, minimalno 5 utakmica bi dobio.
pa to ti kazem, al pribliziva se derby s interom pa nece jer inace nebi imali ekipu da sastave ..al to je ta cista liga i kvalitetnija kad Nocerino zabija tolko golova :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 dec 2011, 22:56

SoloJuve26 je napisao/la: pa to ti kazem, al pribliziva se derby s interom pa nece jer inace nebi imali ekipu da sastave ..al to je ta cista liga i kvalitetnija kad Nocerino zabija tolko golova :lol:
Sad dolaze dobra stara vremena, kad sam u derbiju Milana redovno navijao za manji klub jer nam nikad nisu bili konkurentni, a redovno su uzimali Bbilanu bodove, tako će biti i ovaj put. :lol:

Vidim svi odjednom guzni haveri na ovom podforumu, svi se ujedine protiv Juventusa, šta ćeš kad su majorizovani :mrgreen:
Ž '21!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 17 dec 2011, 22:58

SoloJuve26 je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Trebao je Ibrahimović biti kažnjen prošlo kolo za simuliranje protiv Bologne pa nije, sumnjam da će i sad Boateng, ali da je kojim slučajem u pitanju Juventusov igrač, minimalno 5 utakmica bi dobio.
pa to ti kazem, al pribliziva se derby s interom pa nece jer inace nebi imali ekipu da sastave ..al to je ta cista liga i kvalitetnija kad Nocerino zabija tolko golova :lol:
Pogledas kakve golove covjek daje i sve ti je jasno,to sto je vasa uprava ranije imala niz "genijalnih" poteza to je vas problem u naravno vazda je urota protiv vas vako nako,mi imamo Silvia vi nemate zdrao....
A koliko se sjecam svi su talijanski klubovi prezimili u europi tako da toliko o tome da liga nije kvalitetnija.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.