ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 30 mar 2016, 00:19

Edin TM87 je napisao/la:Imal' neko sve 6:0 6:0 rezultate u muskoj konkurenciji u zadnjih 15 godina? Nigdje ne mogu da nadjem?
kako misliš sve?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 30 mar 2016, 13:14

DANTES je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:Theim je.buduci broj 1 kakav tenis igraju nole i.on fantasticno
kao što je bio i dimitrov
Poredjenje je uzasno, theimov bechend je barem 3nivoa bolji od Dimitrovog !
Max Allegri

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 mar 2016, 13:32

Mig_Mig je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:Theim je.buduci broj 1 kakav tenis igraju nole i.on fantasticno
kao što je bio i dimitrov
Poredjenje je uzasno, theimov bechend je barem 3nivoa bolji od Dimitrovog !
ali mu je i talenat bar nivo ispod. i ne bekhend im je isti gotovo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 30 mar 2016, 16:54

Evo malo sam analizirao razvoj karijera nekih vrhunskih igraca u novije vrijeme da ih usporedim sa Thiemovom da pokusam stec neki dojam sta od njeg ocekivat.
Igraci cija se karijera neusporedivo brze razvijala od Thiemove i njihov peak:
Federer (1), Rafa (1), Nole (1), Murray (2), Del Potro (4)
Igraci cija se karijera brze razvijala i njihov peak:
Berdych (4), Monfils (7)
Igraci cija karijera se pocela razvijati brze ali je bila prepuna oscilacija i njihov peak:
Robredo (5), Gasquet (7), Baghdatis (8), Čilić (8)
Igraci cija karijera se razvijala priblizno kao Thiemova i njihov peak:
Raonic (4), Youzhny (8)
Igraci cija se karijera razvijala sporije i njihov peak:
Nishikori (4), Tsonga (5), Dimitrov (8), Almagro (9), Gulbis (10), Wawrinka (3), Verdasco (7), Ferrer (3), Simon (6)
Izuzev Ferrera koji je simbol za velikog radnika i Wawrinke koji igra samo kad mu se digne, samo su jos Robredo, Raonic, Nishikori i Tsonga usli u TOP 5 a da nisu znacajnije talentiraniji ili uopce talentiraniji od Thiema.
Prognoza: plafon TOP 5, mozda 1 RG, veoma vazna karika na sporijim podlogama, nema sanse da bude buduci No. 1 i jako male sanse da bude multislam pobjednik.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 mar 2016, 21:44

dobra analiza!
naravno niko od nas nema kristalnu kuglu ali moglo bi to biti tako nekako, mada će naravno dosta toga zavisiti od konkurencije, a ja nju (nakon novaka) vidim prije kao slabu nego kao jaku.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 mar 2016, 22:04

Kakvu hrpu gluposti covjek navalja. :facepalm:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 31 mar 2016, 08:39

Prvi put cujem i prvi put vidim ovog Tima u duelu protiv Djokovica. Gdje je decko ranije bio!? Slabo pratim tenis u zadnje vrijeme, nekako mi je oku izmakao.

Za Dimitrova sam odmah rekao da najbolji ne moze biti. Diskutovali smo ovdje o tome. Poredjenje njega i Federera nema nikakvog osnova.

Dolgopolov isto tako. Ima tu talenta, ali je u glavi propuh. Veliki padovi u toku jednog duela a kamoli u u toku sezone. Slicno kao Gaske i dr.

Ovaj mali Tim ima nesto sto ostavlja poseban utisak. Imam isti osjecaj da ce biti najbolji kao sto sam imao kada je Djokovic poceo muciti Federera.

Ima li Formancea i ostatka ekipe da prokomentarisu momka!??

Na osnovu jednog gledanja tesko je izvlaciti zakljucke... za pocetak sam odusevljen...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 mar 2016, 11:10

@valencia Tim je tu samo uglavnom se vrti po pilićarskim turnirima a na ovim većim obično ispada do 3 kola.
ima tu potencijal ali ne bih ja rekao da je nešto posebno. 23 su mu godine već.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 mar 2016, 12:13

Valencia je napisao/la:Prvi put cujem i prvi put vidim ovog Tima u duelu protiv Djokovica. Gdje je decko ranije bio!? Slabo pratim tenis u zadnje vrijeme, nekako mi je oku izmakao.

Za Dimitrova sam odmah rekao da najbolji ne moze biti. Diskutovali smo ovdje o tome. Poredjenje njega i Federera nema nikakvog osnova.

Dolgopolov isto tako. Ima tu talenta, ali je u glavi propuh. Veliki padovi u toku jednog duela a kamoli u u toku sezone. Slicno kao Gaske i dr.

Ovaj mali Tim ima nesto sto ostavlja poseban utisak. Imam isti osjecaj da ce biti najbolji kao sto sam imao kada je Djokovic poceo muciti Federera.

Ima li Formancea i ostatka ekipe da prokomentarisu momka!??

Na osnovu jednog gledanja tesko je izvlaciti zakljucke... za pocetak sam odusevljen...

Samo Djokovic ima vise pobeda od Thiema ove sezone.

Mali je dobar, minus mu je 1HBH, ali se krece lepo, ima jak FH i generalno je napadac.

Definitivno je #1 u listama onih mladih igraca koji su pretendenti na Slamove.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 31 mar 2016, 15:20

MaGiCa je napisao/la:....

Samo Djokovic ima vise pobeda od Thiema ove sezone.

.....

A Željo? Željo ima samo pobjede ove godine :mrgreen: :wave:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 31 mar 2016, 17:12

Pošto sam ja taj koji najduže i najviše smara s Thiemom, osjećam se prozvanim da odgovorim @Valenciji. :mrgreen:

Dominic je igrač koji već najmanje 2 godine obećava dosta toga, prvi put je bljesnuo pobjedom protiv tada aktuelnog AO šampiona Stana Wawrinke u Madridu, mada je ranije u Indian Wellsu pobijedio Simona, koji je bivši šesti reket svijeta. Ove godine je recimo dobio Rafu u Buenos Airesu u jednom dramatičnom meču, gdje je čak spašavao meč lopte; isti turnir je osvojio pobijedivši Almagra u finalu u još jednom gustom meču. Na sljedećem turniru u Rio de Janeiru je razbio Ferrera u dva seta i osvojio trofej tako što je u finalu bio bolji od Tomica. Njegov potencijal je veliki u svakom pogledu, nije limitiran igrač i svaki njegov udarac se može nadograditi. Za sada se pravilno razvija, ima jako dobrog trenera i može samo napredovati u karijeri, pod uslovom da ne bude povreda. Rekao bih da je prilično skromna i disciplinovana ličnost, mnogo radi na sebi i nije od onih mladih tenisera koji žude za skandalima i naslovnim stranama novina. Možda ne posjeduje talenat kao neki od najvećih igrača u historiji ove igre, ali to svakako nije presudna stavka i nešto na čemu mu se može zamjeriti. Ne bih se složio da mu je 1HBH minus, baš naprotiv, radi se o jednom interesantnom udarcu koji može biti izuzetno učinkovit na šljaci i sporijim podlogama općenito. Taj udarac je uspješno položio ispit protiv Nadalovog top spin FH-a na šljaci, veća preporuka od toga ti ne treba u svijetu tenisa. :mrgreen:

Da skratim priču, od njega se manje-više očekuje da bude čovjek koji će se pitati dosta toga prije svega na šljaci, a onda i na slow HC-u. Lično sam mu jednom prilikom prognozirao barem jedan osvojen Roland Garros i plasman u top 10 vrlo brzo. Uvjeren sam da u svom primeu može biti među 3-4 najbolja igrača na svijetu i dominirati na podlogama koje odgovaraju njegovom stilu igre. Koliko daleko će dogurati i da li će njegova karijera biti obogaćena trofejima i priznanjima, zavisi prije svega od njega samog, ali i od konkurencije.

I za kraj...
Claus je napisao/la:Po rezultatu bi se reklo da je Nadal imao lagan posao, ali nije bilo tako. Thiem je pokazao od čega je napravljen i u pojedinim trenucima je čak nadjačavao Nadala u razmjenama s osnovne. Za nešto više je bilo potrebno manje oscilacija, no Austrijanac je mlad i niko od njega ne očekuje da može odmah dobiti Nadala u Parizu. :mrgreen: Želim mu sreću u nastavku karijere, jer na touru tako nedostaje pravih hard hittera (pogotovo otkako nema Del Potra). Biće Dominic igračina, upamtite ovo. :cool:

Nadal mora pod hitno popraviti return, inače je u gadnim problemima.
Ovaj post sam napisao 29. maja 2014. :zviz:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 31 mar 2016, 18:38

bio si u pravu, nadal bez returna nema šta tražiti u vrhu :mrgreen:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 mar 2016, 19:07

Thiemu je vrh level Wawrinke, i to ce mu biti dosta lakse kad se povuce ovaj trojac pa mozda dohvati No.1

decko uskoro puni 23, a ovdje se prica o njemu kao "talentu", Djokovic je sa nepunih 20 uzimao Masterse i GS, a o Rafi i Rogeru nije potrebno ni pricati

mislim da je vise stvar u tome da se ocajno traze nasljednici ovog trojca, inace ode muski tenis u qrac
Don't believe the hype.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 mar 2016, 19:14

Ma Kyrgios je ubjedljivo najjaci od svih ovih U23 momaka, jedino sam u njega siguran da ce biti No.1 i multislam sampion.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 mar 2016, 19:23

Ako smiri glavu ali kontam još je dijete pa kad se završi sav taj proces odrastanja da će se smiriti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Pogba

ATP Tour

Post Postao/la Pogba » 31 mar 2016, 23:20

Monfils :clap:
Beast mode.
A onda 4 mec lopte propusti. :mrgreen:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 31 mar 2016, 23:37

bodi123 je napisao/la:Ma Kyrgios je ubjedljivo najjaci od svih ovih U23 momaka, jedino sam u njega siguran da ce biti No.1 i multislam sampion.

To je u domenu naučne fantastike.

Sa onakvom "glavom" da postane najbolji na svijetu ?
Živi bili pa vidjeli da se to ikada desi u bilo kojem sportu, Tysona neću uzimati za primjer jer je u tom sportu poželjno biti što luđi.
U tenisu je pak glava više od 50% uspjeha.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 31 mar 2016, 23:40

Brat Monfils najjaci! Najomiljeniji teniser ikada. Danas sve neki bezosjecajni teniseri, ovaj haman jedini izuzetak, lik igra bukvalno vise za publiku nego za sebe. Kralj. :kralj:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Pogba

ATP Tour

Post Postao/la Pogba » 31 mar 2016, 23:59

Nevjerovatan mec.
Gael potpuno izgubio snagu, Japanac bas pronalazio duboke lopte koje su u tie-breaku presudile (uz evidentan gubitak snage Monfilsa), a i fakat je bio hrabar.

Ocekivao sam da ce izgubiti kada je propustio 4 mec lopte u onom gameu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 apr 2016, 00:04

Svejedno ko god da je proso bice samo topovsko meso Raonicu koji bi veceras trebao proci Kyrgiosa. Volio bi da prodje Kyrgios ali mislim da su mu male sanse.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []