Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

gaston
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la gaston » 20 avg 2016, 18:01

Believe je napisao/la:
Torres_9 je napisao/la:dobro je reko klopp da jos nista nismo vidjeli

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tek ćemo da vidimo izgleda.Ne znam šta je htio postići vađenjem Sturridgea i uvođenjem manje pokretljivog Origija.

Danas se jednostavno nije dalo.Računajte da smo izgubili protiv Arsenala,ovdje dobili i eto. :mrgreen:
Jel me zajebavaš ? :?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

lfckop
Kontakt:

Post Postao/la lfckop » 20 avg 2016, 18:02

Believe je napisao/la: Tek ćemo da vidimo izgleda.Ne znam šta je htio postići vađenjem Sturridgea i uvođenjem manje pokretljivog Origija.
Jesmo gledali istu utakmicu? Stu je bio pokretan ko doner na onoj šipci. Ako poslije ovoga ne bude treća opcija za napadača onda je Klopp gledao tvojim očima.

Pas mater svima koji (ni) su igrali.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 20 avg 2016, 18:09

Ko kad u klubu sve placenici nema jednog igraca da istinski voli i igra za LIVERPOOL, svejedno im il pobijedili il izgubili hiljade idu na racun i to je to.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 20 avg 2016, 18:16

Ma Stu se izvlačio,pokušavao nešto,a to što je on sebičan po prirodi je druga stvar.Origi nije takav tip napadača,meni on nije pokretljiv kao Sturridge i to je to.Mane je mnogo falio danas i to je baš bilo vidljivo.
You'll never walk alone.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 20 avg 2016, 18:30

Dosta je omasio Klopp u startu, nije mu bio potreban treci vezni, trebao je ici na 4-4-2, trebao je poceti Origi odmah, cak je mozda i Moreno morao da pocne jer nam je bas u ovom mecu samo ofanzivna postavka pomagala i ofanzivno orijentisani bekovi. Nije gore moglo da pocne, primis gol u drugom minutu. I onda protivnik jos jednom predje pola i da gol.

Prica se tu o Lallani, Hendersonu, Firminu, ali za mene je najgori bez premca bio Gini, upravo sve ono sto on nudi nama ne odgovara u pozicionim napadima i zato sam u startu napisao za njega da nije tip veznjaka koji nam treba. Lallana se cak i trudio da distribuise par puta fino loptu, cak i najbolji. Hendo ne moze da izigrava ovo sto hoce Klopp od njega, jednostavno nekonkretan i nedorecen. Sturridge gusi loptu. Coutinho je pokusavao, ali nije islo na silu.

Jednostavno, od starta je postao tezak zadatak dati gol jer se Burnley stvarno organizovano branio i nije imao potrebu da prelazi pola terena kada ima prednost, nijednom nije stvorena prilika za kontru. Mi u takvim uslovima i dalje ne umemo da igramo, ne bi dali gol da se igra deset dana.
Sumnjam da bi i Mane ovde nesto vise pomogao jer je i on tip igraca kojem ovi bunkeraji ne odgovaraju.

No nije kraj sveta, Klopp bi trebalo da shvati i da resi jednu od dve kriticne pozicije ovog leta, neverovatno da se o tome pise godinu dana i opet za ceo prelazni nisu reseni problemi, a vidljivi su. Milner trci, bori se, ali vidi se iz aviona da dugorocno do nece biti resenje ipak, mnogo je on spor.

Mislim da ce se ovakvi mecevi bas retko dogadjati, gde protivnik pobedi tako sto iskoristi jedine dve greske, ne predje pola, i ima posed manje od 20%.

lfckop
Kontakt:

Post Postao/la lfckop » 20 avg 2016, 18:35

Believe je napisao/la:Ma Stu se izvlačio,pokušavao nešto,a to što je on sebičan po prirodi je druga stvar.Origi nije takav tip napadača,meni on nije pokretljiv kao Sturridge i to je to.Mane je mnogo falio danas i to je baš bilo vidljivo.
Izgleda da se dobro ne razumijemo, ako hoćeš da kažeš da Stu voli da pelja loptu tj da voli što više da ima loptu u nogama u odnosu na Origija onda je tačno. Origi je igrač koji voli dobiti loptu naprijed a ne u noge i riješiti sve jednim dodirom iliti udarcem. Ali po pitanju pokretljivosti tj. trčanja po terenu Origi je daleko ispred Stu-a.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 20 avg 2016, 18:40

Ja sam mislio na pokretljivost s loptom,Origi je dobar samo za zadržavanje lopte,nikada za neki dribling ili slično.Sturridge može bar nešto pokušati driblingom,ima tu pokretljivost,bukvalno varkom tijela može preći igrača,Origi to ne može.
You'll never walk alone.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 20 avg 2016, 18:52

Believe je napisao/la:Ja sam mislio na pokretljivost s loptom,Origi je dobar samo za zadržavanje lopte,nikada za neki dribling ili slično.Sturridge može bar nešto pokušati driblingom,ima tu pokretljivost,bukvalno varkom tijela može preći igrača,Origi to ne može.
Imao je pokretljivost, sad je obično smetalo koje utuši loptu kad je uzme jbg povrede su učinile svoje. Onim konstantnim vraćanje na 30m i davljenjem lopte usporio je i upropastio mnogo napada gdje Burnleyeva odbrana nije bila baš 100% pozicionirana. Apsolutno beskoristan danas, kao i naš Gini dobri i beskorisni duh čiju rolu još nisam prokužio. Ako Klopp i sljedeću utakmicu ovako postavi vezni red biće zabrinjavajuće :roll:
I dovedi više yebenog lijevog beka, Faik Kolar bi skonto da se sa 2 beka ne može ući u sezonu, pa nismo Hull (koji je trenutno bolje plasiran na tabeli :mrgreen: )
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 20 avg 2016, 19:50

Neki su ovdje poletjeli poslije Arsenala...
Izgledali smo dobro protiv topnika, jer su oni bili uzasni.
A danas?
Niti jedan hendin pas nije isao naprijed, na stranu ili nazad je isla lopta od njega. Totalno beskoristan.
Treba nam, ko sunce, lijevi bek i centralni vezni. Mozda Grujica iducu od pocetka, sa ovakvim hendom ce nas ubiti kokoske.
I da, on fakat ne zasluzuje kapitensku traku. Da bi bio kapiten moras imati muda. On ih jednostavno nema.
A Giniju treba dati da igra svoju poziciju ili ga ostaviti na klupi.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 20 avg 2016, 20:38

Meni uopste nije jasna ni strategija ni vizija Liverpoola. Nije mi jasno zasto se stalno prica o top 4. Od kada je to postalo dovoljno??? Valjda bi jedan Liverpool trebao da pokusa izgraditi ekipu koja ce pokusati da uzme titulu a ne da se bori za tamo neke top 4 pozicije. Kakva se situacija sa financijama? Ima li problema na.tom polju? Cemu eksperimenti sa dobavljacima opreme? Kad se sjetim Wariorra i one lakrdije od dresova smuci mi se. I ovog Kloppa mi vec sad pun qrac...
YNWA!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 avg 2016, 20:42

Katastrofa prava, sve sto fudbal ne treba da bude imas posjed 80% a ne znas sta ces sa loptom sve vrijeme. Veliki promasaj kloppa... ne bi vise komentarisao ima do kraja mjeseca vremena da popravi stvari.
Konkurenti po 200 miliona trose a ti u plusu a i prije prelaznog najlosiji sastav imas... ok je to da ne želi kupovati po svaku cijenu al nisam ocekivao da ce poceti sezonu sa ovakvim rupama u timu... mozda sam ja previse od kloppa ocekivao al ozgleda da u Liverpoolu nije bitno ko je trener uvijek je ista prica.
You are someone else I am still right here

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 20 avg 2016, 20:58

Kinezi hoce da nas kupe.
Kocka je bačena

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 20 avg 2016, 22:29

Daj Boze da Klopp prenese svoje umijeće koje je imao u Dortmundu, mozda ce biti promašaj jer ljudi se mnogo nadaju zbog ranijih uspjeha koje je imao a mozda bude i pogodak. Mišljenja sam da je sjajan takticar i da mu dobru viziju i cilj sa Liverpoolom ali je to sve usrao ovim prijelaznim rokom. On je sa Dortmundom mogao eksperimentisati i dovoditi neke jeftine igrače nadajuci se da ce jednog dana oni postati wc igrači jer Borusija u to vrijeme nije bila financijski bas najbolja. Medjutim brate ovo je Liverpool, siguran sam da su vlasnici obezbijedili novac za transfere i nisu rekli eto prodaj pa to sto zaradis potroši na svoje nove igrace i jos eto ako mozes pokušaj biti u plusu. :roll:

Nadam se da ce ubrzo to shvatiti da bez velikih imena, skupih transfera i wc igraca ti ne mozes biti u top4 a kamoli šampion.

Ne bih imao nista protiv da svaki transfer rok dovede samo jednog igraca ali koji ce biti bas velika riba tipa Pogba, Higuain, Sanchez, Pjanic i sl.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 20 avg 2016, 22:44

Prosječan Engleski klub je Liverpul postavo odavno i to boli, **** te više i vjera i nada i sve to objesi mačku o rep s onakvom predstavom danas tj. cirkusom, ograničenost, prespora igra, preloš protok lopte, bez ideje fakat ne mogu vjerovati da su onako izgubili od Burnleya. Kako je ovo samo loše sada za nastavak i zbog toga će kiksati protiv Tot. a i još par puta u idućim kolima, koja pleska svima hladno, fuj.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 20 avg 2016, 22:59

Primjetite li ovdje šta čudno? :wtf:

Liverpool - Huddersfild Pobjeda
Liverpool - Chelsea Poraz
Liverpool - AC Milan Pobjeda
Liverpool - Roma Poraz
Liverpool - Barcelona Pobjeda
Liverpool - Mainz Poraz
Liverpool - Arsenal Pobjeda
Liverpool - Burnley Poraz

Burton Albion???
Kocka je bačena

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 20 avg 2016, 23:12

Hendo je napisao/la:Primjetite li ovdje šta čudno? :wtf:

Liverpool - Huddersfild Pobjeda
Liverpool - Chelsea Poraz
Liverpool - AC Milan Pobjeda
Liverpool - Roma Poraz
Liverpool - Barcelona Pobjeda
Liverpool - Mainz Poraz
Liverpool - Arsenal Pobjeda
Liverpool - Burnley Poraz

Burton Albion???
Napisao si Huddersfild umjesto Huddersfield. Evo ja sam nekako ubijedjen da cemo dobro odigrat protiv Tottenhama.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 21 avg 2016, 00:14

Otprilike se slažem sa svime što je @Paradjz napisao. Slomio me onaj post na EPL pdf-u pa neću dužiti. Prije početka sezone sam očekivao da ce Klopp protiv bunkeraša igrati 4-2-3-1 sa dva napadača, ali on izgleda ima neke druge zamisli. Nije kraj sezone, ima još dosta da se igra i biće svega. Klopp standardno dobro igra protiv jačih timova koji igraju za pobjedu, pa tako i očekujem dobar meč sa Spursima. Godinama je problem igra protiv timova koji se brane, jednostavno nedostatak strpljenja, pogotovo kad gubiš 1:0, kasnije i 2:0. Šutevi sa distance rijetko donose golove i u većini slučajeva upropaste napad. Uvijek se sjetim onog poraza od Chelsea u sezoni 2013/14 kada se isto ovako šutalo kad god se ne može doći do gola.
Stvar koja me pomalo brine je Klavanova pozicija. Primijetio sam da igra dosta duboko, samim tim ekipa gubi na kompaktnosti. Znam da nije trajno rješenje, ali ne znam do kad će biti u startnoj postavi. On stvarno dobro igra odbranu, ali kad ostane onako duboko stvara priliku za kontru u kojoj ne može puno spriječiti.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 avg 2016, 00:29

Ma meni se Klavan pravo svidja, bas je tehnicki nadaren igrac, ume sa loptom i ima taj dobar prvi sigurni pas, a ume da probije i dugim pasom i to bas precizno. Dobro cita igru, jedino sto fizicki ne moze da odgovori protiv brzih igraca, ali sve u svemu, realno nismo imali skoro boljeg stopera, od Aggera recimo, sto opet govori kakvi su mu bili prethodnici i na kakav standard igraca smo navikli tu.

Dok nisam presao na vezni red, samo da se dotaknem i Clynea koji je i drugi mec zaredom odigrao jako jako lose i ispod svog nivoa.

Sto se tice sredine, nadam se da Klopp nije zaboravio da ima Cana na klupi, koji mora biti u prvoj postavi, jedino njegov izostanak mogu razumeti u vidu kasno odradjenih priprema. Neka izbaci Wijnalduma koji je bljesak igrac, a ostavi kapitena u roli koja ce njemu odgovarati, a ne ova deep lying rola gde jednostavno ne ume da se snadje pa jedino sto radi su ziheraski pasovi unazad i ovi vertikalni i vrlo retko po koja dijagonala na krila.

Valjda i Mane bude spreman za Spurse, bice itekako potreban.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 21 avg 2016, 00:51

China Everbright, a state-owned Chinese group, is part of a consortium which wants to acquire a substantial stake in Liverpool.
A preliminary offer is already understood to have been tabled with them pitching potential commercial opportunities for Liverpool in China. [Sky News]
Kocka je bačena

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 21 avg 2016, 11:32

Ne mogu da vjerujem kako vam se srušila kula od karata nakon prvog poraza u sezoni.
Da smo znali da nećemo biti prvaci, znali smo. Da smo znali da će biti teško ući u top 4, znali smo. No, ovako brzo odustajanje, nisam očekivao od vas.
Jedina pozitivna strana jučerašnjeg poraza jeste činjenica da su se Klopu otvorile oči, sreća pa smo izgubili prije kraja prijelaznog roka. Ima nade da se može ispraviti loš transfer rok. Ne mogu da vjerujem da smo od transfera u plusu od 5 miliona funti, a želimo biti bolji nego prošle sezone.
I ne mogu da vjerujem kako se samo brzo zanesete a onda i brzo potonete. Nađite mjeru već jednom.
Kocka je bačena

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.