Dosta je omasio Klopp u startu, nije mu bio potreban treci vezni, trebao je ici na 4-4-2, trebao je poceti Origi odmah, cak je mozda i Moreno morao da pocne jer nam je bas u ovom mecu samo ofanzivna postavka pomagala i ofanzivno orijentisani bekovi. Nije gore moglo da pocne, primis gol u drugom minutu. I onda protivnik jos jednom predje pola i da gol.
Prica se tu o Lallani, Hendersonu, Firminu, ali za mene je najgori bez premca bio Gini, upravo sve ono sto on nudi nama ne odgovara u pozicionim napadima i zato sam u startu napisao za njega da nije tip veznjaka koji nam treba. Lallana se cak i trudio da distribuise par puta fino loptu, cak i najbolji. Hendo ne moze da izigrava ovo sto hoce Klopp od njega, jednostavno nekonkretan i nedorecen. Sturridge gusi loptu. Coutinho je pokusavao, ali nije islo na silu.
Jednostavno, od starta je postao tezak zadatak dati gol jer se Burnley stvarno organizovano branio i nije imao potrebu da prelazi pola terena kada ima prednost, nijednom nije stvorena prilika za kontru. Mi u takvim uslovima i dalje ne umemo da igramo, ne bi dali gol da se igra deset dana.
Sumnjam da bi i Mane ovde nesto vise pomogao jer je i on tip igraca kojem ovi bunkeraji ne odgovaraju.
No nije kraj sveta, Klopp bi trebalo da shvati i da resi jednu od dve kriticne pozicije ovog leta, neverovatno da se o tome pise godinu dana i opet za ceo prelazni nisu reseni problemi, a vidljivi su. Milner trci, bori se, ali vidi se iz aviona da dugorocno do nece biti resenje ipak, mnogo je on spor.
Mislim da ce se ovakvi mecevi bas retko dogadjati, gde protivnik pobedi tako sto iskoristi jedine dve greske, ne predje pola, i ima posed manje od 20%.