Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 avg 2016, 13:22

Izgleda da cemo se jos nacekati dok ne budemo gledali nesto slicno kao 2013-14 sezone. Toliko sve nazor, toliko gresaka i brzopletosti, toliko pokusaja da se nazor probije cvrsta jucerasnja odbrana Burnleya koji ce se naprimati golova ove sezone. Toliko isforsiranih suteva da me jeza hvatala od nekakve nervoze. Izgleda da Klopp ima Wengerovih osobina, a ta tvrdoglavost bi ga mogla itekako kostati. Titula se ne osvaja protiv Arsenala, Tottenhama, osvaja se protiv Burnlaya i slicnih.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 avg 2016, 13:52

Evo sta kaze Northcroft od jutros (covek koji je probio pricu):

slika

Znaci konzorcijum prevodjen Everbrightom, vrlo mocnim konglomeratom, ali ce veci deo novca doci iz CIC-a, drzavnog investicionog fonda koji kontrolise jedan deo deviznih rezervi republike Kine. Dakle jako mocni ljudi u pitanju.

Lepo je Northcroft ovde obrazlozio zasto FSG negira da prodaje klub. Sa ove tacke, i za FSG bi bilo idealno da prodaju klub, jer sa renoviranim stadionom i svim ostalim od kako su kupili LFC, klub je postao dosta vredniji, mislim kupili su ga za 300m, a sada bi dobili skoro triput vise, racunajuci da su ocistili veci deo duga, ulagali jedan deo novca, mislim da bi opet jako dobro prosli ovde.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 avg 2016, 14:22

Pa kakve veze ima ko god da nas kupi kad Klopp ne zeli da trosi pare

Escobar
Kontakt:

Post Postao/la Escobar » 21 avg 2016, 15:33

Javljam se nakon što su se utisci malo slegli. Ono jučer je bila PATNJA i NEMOĆ. Veoma teška utakmica za gledati prvo. Najteže mi je bilo vidjeti malog Coutinhoa koji je na sve načine nešto pokušavao i vraćao se na 30 metara po loptu. Pa na njemu se vidi koliko radi na svojoj nekonstantnosti ali ne ide. Jučer jedini igrač sa mudima na terenu. Problem je u tome što kada Coutinhoa ne ide, ne ide ni Liverpool. Možda bi Mane malo ublazio poraz ali opet nemamo vodje na terenu, sa mudima, jepenog GERRARDA, Boga Liverpoola, a ne pichku sa kapitenskom trakom oko ruke.

Drago mi je zbog poraza, Klopp je vidio da imamo propuh na lijevoj strani i sa Milnerom i da protiv malenog Burnleya ne možemo stvoriti 100% šansu. Mislim da je podlegao pritisku James Pearca i Ayrea te je Cana zamjenio Hendersonom koji veze o fudbalu nema, ostao je Rodgersov uhljeb u njemu i ono stalno vracanje lopte nazad. Takodjer Clyne je opo u formi pravo, bezveze ostavlja prostor nazad a naprijed ne ide nego vraca poput Hendersona. Winnaldum ne moze igrati centralnog veznjaka, njegova pozicija iza napadača bukvalno, također tu bi Firmino trebao igrati i malo se ugledati na Coutinha i vratiti se po loptu, preuzeti glavnu ulogu jer ima kvalitet, a ne kriti se poput Lallane. Emre Can mora igrati jer je jedini on stvoren za dmfa i prenos lopte iz odbrane u napad. Takodjer novi lijevi bek i Clyne moraju vise probijati po strani i pomagati krilima. Takodjer i Matip moze igrati na dmfu sto je u Shalkeu radio jedan dio sezone. Dakle imamo širinu ali 2 pozicije skripe. Hajde vise da to rijesimo i da se kvalifikujemo za LP.

Sturridge ne moze igrati krilo i Origi mora igrati napadaca. Nikakve lazne 9ke i eksperimentisanja.
5 times champions of Europe. #YNWA

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 avg 2016, 15:37

Mene najviše zanima zbog čega smo mi igrali prijateljske, jer je evidentno da tek sad eksperimentišemo s lažnim devetkama, nekim veznjacima u sredini koji ne znaju igrati tu poziciju i sl.

------------Mingolet-----------
Clyne---Lovren---Klavan---Moreno (:( )
------------------Can----------------------
-------Henderson----Wilnjaneštu------
---------------Coutinho-------------
-----------------------------------Firminho(kao napadač)
---------Ings------------------------
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 21 avg 2016, 15:46

Ma meni licno je taj izraz lazna devetka glup. Cuj lazna!? Sta je jucer igro Milner, laznog beka? Mogu shvatit da igras sa tri SS, koji ce svi imati istu rolu na terenu, vracat se po loptu itd, al lazna devetka..ne znam ne znam. Igras gdje igras, ono si gdje igras a sad sto nisi po vokaciji i znanju to, to je druga stvar.
Biko bi mi draze da smo izgubili od Arsenala nego ovo jucer. Imam osjecaj da nasi kad gledaju u raspored vide samo ovih top 5-6 ekipa sa kojima bi se trebali boriti za taj prestiz Top4 i o njima kontaju, kad igraju sa njima i kako ih pobijedit. A ovi izmedju nas deru ko rasadu, tipa jucer i jos nebrojeno puta. I svi od 5-6 ekipa za prva mjesta ili ti Top4 ce poderat Burnley, recimo dok mi, ko smo ko mi, uci cemo opusteno i eto. Dokazano je da je svaki bod bitan a nasi bi da ganjaju bodove protiv City il Chelsea. Evo ove dvije zadnje sezone 7-8 bodova nas je dijelilo od Top4( mada pitanje je sta bi mi i mogli u toj Evropi). Daj Boze da me pocnu razuvjeravat. Nisam pao, ko sto kaze Hendo ali vala ovakve utakmice se moraju dobivati.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 avg 2016, 15:54

Nadam se da ce Matip uskoro biti spreman jer je Klavan jako spor a kod otvorenog stila koji igramo, ubise nas kontrama a Klavan ne moze nikog sustić. Jucer kod drugog gola mi nije jasno pustili su igraca da dodje do naseg gola a mogli su pravit faul i Henderson i Klavan pa zuti zuti bolje nego gol. Isto sranje smo napravili protiv Dortmunda u LE kad Firmino izgubi loptu a Reus prodje do naseg gola i primismo a tri igraca su ga mogla oborit.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 21 avg 2016, 18:16

Devetka je pozicija klasičnog napadača koji uglavnom ordinira na ivici offsidea, u kaznenom prostoru, odnosno najčešće je najbliži golu. Igrač koji igra lažnu devetku počinje samo na papiru kao devetka, međutim igra dosta povučenije, učestvuje u razvoju igre i DOLAZI na poziciju devetke. Ustvari, sve pozicije koje mi ovdje pominjemo su tu samo da bi lakše objasnili/shvatili kretanje igrača na terenu. Pozicije nisu fiksne na terenu i različiti igrači mkgu igrati istu poziciju zavisno od želje trenera. Zato Milner može igrati lijevog beka jer kod Kloppa napad igra dosta usko i bekovi pružaju širinu. Praktično, u napadu se ponašaju kao krila. Zbog toga često krivimo bekove za taj prostor, a ustvari bi neko od veznih igrača trebao pokriti, ili bi stoperi trebali igrati visočije. I većini slučajeva je ovo drugo i to je ono o čemu sam juče pričao kad sam pomenuo Klavana.
On je sjajan stoper, siguran s loptom, ne pravi greške, ali je spor i svjestan je toga. Zato često igra povučenije jer zna da protivnički napadači mogu iskoristiti prostor iza njega ako izađe visočije. Zato je Moreno izgledao bolje sa Sakhom na stoperu jer je ovaj igrao skoro na centru. Nije on puno brži od Estonca, ali igra hrabrije i bliže veznom redu, bliže Morenu, samim tim je tim kompaktniji i protivnik ima manje prostora za igru. Sličan problem je imao Rodgers kada je ubacio Carraghera u prvu postavu, morao je povući zadnju liniju. Kasnije je vratio Skrtela koji takođe nije brz igrač i ne snalazi se najbolje u visokoj odbrani. Uz nedostatak pravog zadnjeg veznog, pokretljivijeg od Lucasa, to je jedan od razloga velikog broja primljenih golova. Dodaj individualne greške i katastrofalno branjenje prekida i imaš nesigurnu odbranu u kojoj niko ne izgleda dobro i svi igraju bolje za reprezentaciju ili bivši klub. Vjerujem da će tandem Matip-Sakho biti puno bolji, ili Lovren umjesto Francuza jer su brži igrači koji ipak mogu pokriti veliki prostor iza sebe. Kompaktnost je jako bitna, posebno za timove koji forsiraju kontrapresing. Otprilike idealna udaljenost između zadnje linije i najisturenijeg igrača bi trebala biti do 30m. Tada je dosta teže probiti tim i rješenje je obično duga lopta. Tu je i druga prednost. Kada su igrači međusobno udaljeni 5-10m tada i u slučaju izgubljene lopte, igrači su bliže protivniku i ne moraju trčati po 20-30m. Manje trčanja u odbrani znači više energije za napade i kontranapade.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 21 avg 2016, 18:56

Sage je napisao/la:Ma meni licno je taj izraz lazna devetka glup. Cuj lazna!? Sta je jucer igro Milner, laznog beka? Mogu shvatit da igras sa tri SS, koji ce svi imati istu rolu na terenu, vracat se po loptu itd, al lazna devetka..ne znam ne znam. Igras gdje igras, ono si gdje igras a sad sto nisi po vokaciji i znanju to, to je druga stvar.
Takve izraze su uveli novinari i ljudi koji se bave analizom dešavanja na terenu da ne bi po sto puta morali ponavljati jedan te isti pasus od 10-20 rečenica u kojem će objašnjavati šta se podrazumijeva pod tim. Onaj ko podrobnije prati tu stranu fudbala već nakon par tekstova stiče dojam o čemu se radi i i njemu samom je lakše ispratiti misao autora, a kasnije i uočiti situacije na terenu.
Kad si već spomenuo lažnog beka, ono što igraju bekovi Cityja trenutno, to je lažni bek po definiciji istih ovih odozgo. Kreće široko, u posjedu se pretvara u dodatnog veznog. Aut-liniju prepušta krilu.
A šta je SS do termin uveden isto kao i lažna devetka? Second striker? Shadow striker? Ovisno koju igricu uzmeš kao referentnu što je često mnogima najbliži dodir sa stvarnošću. Današnji fudbal je odavno prerastao pozicije i postao igra uloga, igra specifičnih zadataka koji se prilagođavaju individualnim kvalitetima svakog igrača ponaosob.
Niko na svijetu ne igra sa dvije iste uloge na terenu, a ne sa tri. Čak ni dva identična pijuna na ploči nemaju istu ulogu kod šahovskih majstora.

Escobar
Kontakt:

Post Postao/la Escobar » 21 avg 2016, 20:21

Upravo to Firmino mora igrati, second striker, iza napadača, lažna devetka svejedno, ali ispred njega mora biti radilica koja zna zabiti gol, Firmino nije ni za krilo, ni za špica, to je igrač koji zna "poturiti" loptu, zna pucati sa distance, dosta trči i dobar je u presingu. Čini taj trougao sa Coutinhom i Maneom, pa i Lallanom. Ispred njega Origi (1 izbor), Sturridge je potrošio svoj kredit mada je Klopp pod pritiskom što se tiče Daniela, isto to važi i za Hendersona, nekako imam osjećaj da moraju imati minutažu, ako ne full, onda 60ak minuta. Ne znam šta je sa Ingsom, nije bio ni na klupi, a nije ni igrao za U23... Dakle Firmino iza napadača, Cou lijevo, Mane desno. Wijnaldum i Henderson moraju na klupu, Lallana odrađuje solidno svoj posao, puno se kreće, vrši presing, uz Manea naš najspremniji igrač, otvara mnogo prostora, "miriše" se sa brazilcima ali i Maneom. Emre Can mijenja Hendersona, zna povući, dosta sigurniji defanzivno, ali mislim da još uvijek traži svoju staru formu, mada je opet bolji od "kapitena".
Pozicija centralnog veznjaka neriješena, neka ga Klopp iskopa sa tržišta pod hitno.

Dakle tu bi bila konkurencija Firmino - Wijnaldum, Can - Henderson, Grujic - Lallana, Origi - Ings - Sturridge, ovi igrači se ne smiju mijenjati u slučaju da ganjamo rezultat.

@keno94 je baš dobro objasnio postavljanje zadnje linije, Klavan je štoper tipa Tourea, spor ali inteligentan, međutim ne igra visoko upravo zbog brzine. Matip bi se uz Sakhoa/Lovrena (prije ovog drugog) odlično snašao jer je ponavljam u Šalkeu igrao zadnjeg veznog i zna poslati pas naprijed, također je dosta brži od Klavana.

Što se bekova tiče, džaba oni igraju "lažne" bekove, koji se nalaze na poziciji krilnih igrača a (iste "guraju" u sredinu (Lallana, Coutinho)), kada ne idu naprijed, prvenstveno Milner koji igra desnom nogom na lijevoj strani. Svaku loptu vrate stoperu i tako u krug. Clyne je protiv Arsenala probio par puta, zadnji put nijednom. Dakle bekovi su od velike važnosti u pravljenju viška igrača, vidjeli smo to protiv Burnleya, koliko je samo Milner imao prostora, Coutinho će svaki put ići na šut, nije toliko brz kao Mane da ide na centaršut, stoga MORA imati beka iza leđa koji zna BRZO centrirati, ali Milneru nije "na nogu" što bi se reklo, dok se namjesti na desnu svi se vrate. Zato je Klopp uvodio Morena koji nijednom nije pokušao prodor nego je centrirao iz mjesta i naravno pogodio blok. Clyne ima prostor za povratak forme, znamo da je najkonstantniji igrač LFCa ali Moreno mora na klupu a Milner u vezni red. Ricardo Rodriguez je bek kakav nama treba, bez obzira na cijenu. Pogledajte malo Mariana iz Seville kako probija po desnoj strani i koliko pomaže u napadu, mislim da je on centrirao Gameiru kada su nas rasuli u finalu EL.

Nema puno mudrovanja, lijevi bek i veznjak su ključne pozicije koje MORAMO riješiti do 31.08.
5 times champions of Europe. #YNWA

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 21 avg 2016, 23:00

Ako se ne dovede mozak u sredinu koji će razigravati i imati muda da povuče i ponudi nešto kad treba kad je gusto te lijevi bek koji je itekako potreban onda će to biti zaista neozbiljna ekipa. Ja sam siguran da je je zavladala totalna sjebada u timu zbog ovog poraza, nisam ja pesimističan nego realan jer ovaj poraz boli jako i treba priznati. Toliko patnje i borbe, uspona i padova i čega sve više ni ja ne znam i sad opet tuširanje hladnom lagano. Nadam se da je bio samo loš dan i da su ljudi uvidjeli međusobno šta ne štima inače neće biti dobro... :roll:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 avg 2016, 02:13

Paradajz je napisao/la:Evo sta kaze Northcroft od jutros (covek koji je probio pricu):

slika

Znaci konzorcijum prevodjen Everbrightom, vrlo mocnim konglomeratom, ali ce veci deo novca doci iz CIC-a, drzavnog investicionog fonda koji kontrolise jedan deo deviznih rezervi republike Kine. Dakle jako mocni ljudi u pitanju.

Lepo je Northcroft ovde obrazlozio zasto FSG negira da prodaje klub. Sa ove tacke, i za FSG bi bilo idealno da prodaju klub, jer sa renoviranim stadionom i svim ostalim od kako su kupili LFC, klub je postao dosta vredniji, mislim kupili su ga za 300m, a sada bi dobili skoro triput vise, racunajuci da su ocistili veci deo duga, ulagali jedan deo novca, mislim da bi opet jako dobro prosli ovde.
Ovo je nesto sto smo spominjali cini mi se da je bio kumkalesic i ja kad su se odlucili na renoviranje stadiona, nekako mi se već duze vrijeme čini da fsg sprema klub za prodaju.
Vidjecemo jos sta ce biti ja bi volio da klub promijeni vlasnike jer sa fsgom ce liverpool uvijek biti na ovom nivou kao sada jer njima je to dovoljno sve dok se zarađuje. Bolje da ga sad prodaju i zarade a pomogli su klubu prilikom tranzicije i svi zadovoljni.
You are someone else I am still right here

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 22 avg 2016, 09:18

Džaba sve kad evo sad čitam Klopp govori da neće ništa promijeniti što se transfera tiče i da je to to, ne želi mijenjati priču nakon jedne izgubljene tekme i nema šanse da dovede još nekog, to je to što se tiče ovog transfer roka.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 avg 2016, 09:45

Amsterdam1312 je napisao/la:Džaba sve kad evo sad čitam Klopp govori da neće ništa promijeniti što se transfera tiče i da je to to, ne želi mijenjati priču nakon jedne izgubljene tekme i nema šanse da dovede još nekog, to je to što se tiče ovog transfer roka.
Jako lose odradjen transfer rok ako tako ostane, pocinjemo sezonu s istim problemima koje smo imali i prosle.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 22 avg 2016, 11:38

Ma nema top igrača, od Suareza to nema u klubu još kako je Stivi otišao velika tuga. Nema igrača koji će strpati 20+ golova u sezoni i koji će iskočiti kad je najpotrebnije, nema vođe na terenu, nema ono nešto. Jako limitiran tim po meni, respektujem Jurgena jer je veliki trener i čovjek ali mislim da su svi izgubili živce godinama i da ljudi žele i gladni su neke titule, uspjeha. S ovakvim timom to teško može, pa Liv se treba boriti za titulu a ne prva 4 što će također biti teško s pristupom kao protiv Burnleya. To je najgore u ovom svemu, ebote pa jel teško pljunuti pare za nekog špica koji jede loptu i koji ima realizaciju, veznjaka koji ima mozak i koristi ga na terenu te jednog lijevog beka koji je pristojan, ne kontam njegovu taktiku i šta eli uopšte s ovakvim sastavom, napravio je tim koji može igrati fantastično protiv ekipa koje isto igraju napadački nogomet ali šta će protiv ovih davljenika i protiv ekipa koje igraju čisto na rezultat i koje ne brine ljepota igre i šta ja znam već. Pa protiv onakvog Arsenala primaju 3 gola, sad 2 od Burnleya, ne znam, nije Liverpul ekipaa na kojoj se eksperimentiše, taj time je gladan trofeja.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 avg 2016, 11:51

Amsterdam1312 je napisao/la:Ma nema top igrača, od Suareza to nema u klubu još kako je Stivi otišao velika tuga. Nema igrača koji će strpati 20+ golova u sezoni i koji će iskočiti kad je najpotrebnije, nema vođe na terenu, nema ono nešto. Jako limitiran tim po meni, respektujem Jurgena jer je veliki trener i čovjek ali mislim da su svi izgubili živce godinama i da ljudi žele i gladni su neke titule, uspjeha. S ovakvim timom to teško može, pa Liv se treba boriti za titulu a ne prva 4 što će također biti teško s pristupom kao protiv Burnleya. To je najgore u ovom svemu, ebote pa jel teško pljunuti pare za nekog špica koji jede loptu i koji ima realizaciju, veznjaka koji ima mozak i koristi ga na terenu te jednog lijevog beka koji je pristojan, ne kontam njegovu taktiku i šta eli uopšte s ovakvim sastavom, napravio je tim koji može igrati fantastično protiv ekipa koje isto igraju napadački nogomet ali šta će protiv ovih davljenika i protiv ekipa koje igraju čisto na rezultat i koje ne brine ljepota igre i šta ja znam već. Pa protiv onakvog Arsenala primaju 3 gola, sad 2 od Burnleya, ne znam, nije Liverpul ekipaa na kojoj se eksperimentiše, taj time je gladan trofeja.
Ma eto, i dalje se priča da prvo treba TOP 4, kako bi bolji igrači došli i tek onda titule.

A zapravo, treba početi klubovima davati prazan ček i sve će doći.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 avg 2016, 12:02

Amsterdam1312 je napisao/la:Džaba sve kad evo sad čitam Klopp govori da neće ništa promijeniti što se transfera tiče i da je to to, ne želi mijenjati priču nakon jedne izgubljene tekme i nema šanse da dovede još nekog, to je to što se tiče ovog transfer roka.
Po meni greska koja ce ga skupo koštati. Ne kontam zasto svaki trener kad dođe u liverpool poludi i postane tvrdoglav, mislim da je švabo podcijenio težinu engkeske lige al hajd vidjecemo jel bar uci na greskama naredne sezone jer i ova ce ocigledno biti za zaborav. Samo da se izbjegne borba za opstanak i dobro je, jbg takve su ambicije vlasnika a ociglednomi trenera tako da covjek ne treba nista očekivati
You are someone else I am still right here

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 22 avg 2016, 12:03

Liga prvaka više ne igra nikakvu ulogu. Ček sa što više brojki, igra. United s petog mjesta riješi vrhunska pojačanja krenuvši od trenera na taj način. Njegova reputacija je privukla još koje ime i eto ih spremni za borbu za trofej. Neki ih vide i kao prvog favorita. Leicester, Tottenham i Arsenal i s Ligom prvaka nisu uspjeli privući vrhunska pojačanja. Čak je Kante prešao u desetoplasirani Chelsea iz ekipe koja je osvojila ligu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 avg 2016, 12:04

Nadam se da Klopp ne misli 6 godina razvijat nesto cisto sumnjam da ce dobit vise od tri godine ukoliko u to vrijeme ne ostvari makar top 4.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 22 avg 2016, 13:59

Ne bih se ja složio da Liga prvaka ne igra bitnu ulogu. Igra itekako veliku ulogu. Timovi koje ti navodiš, United i Chelsea su stabilni klubovi koji redovno igraju Ligu prvaka i bore se za titulu. Ovo što im se desilo, ili se dešava je samo trenutna kriza. United je od odlaska Fergusona upadao i ispadao iz top4, ali je na dobrom putu za povratak. Štaviše, glavni su kandidati za titulu. Uz veliku finansijsku moć, velikog trenera i renome kluba, igrači nemaju problem sa nedostatkom Lige prvaka jer znaju da će već sljedeće godine biti u Evropi. Ista situacija je i u Chelseau. Prošla sezona je izuzetak, a ne pravilo. Kiks nakon kojeg će se sigurno oporaviti.
S druge strane, Tottenham ima Ligu prvaka, ali je kod njih obrnuta situacija. Njihovo učešće u Ligi prvaka je izuzetak, a ne pravilo. Većina ljudi ih ne svrstava u top4 ove godine iako nisu izgubili bitne igrače. Jednostavno im treba konstanta učešća u Ligi prvaka i borbi za titulu da bi postali privlačan tim. S Arsenalom je druga priča. Oni mogu dovoditi velika imena, ali Wenger, uprava ili neko treći jednostavno se teško odvajaju od novca. Doveli su Ozila, Sancheza koji su u tom trenutku imali mjesta u većini timova u svijetu. Liverpool je nudio više movca Barceloni, veću platu Alexisu, a imali su i Ligu prvaka, ali se igrač odlučio za London iz prostog razloga jer zna da će imati veće šanse u borbi za titulu, kao i redovnom učešću u Ligi prvaka sa Arsenalom nego sa Liverpoolom. Ne možemo reći da je pogriješio. Xhaka je manje ime od njih, ali im je trebao takav igrač u vezi. Problem je što im treba i napadač, a što Wenger ne želi da prizna. Siguran sam da bi im Lacazzette puno pomogao i da bi rado prešao na Emirates, samo da Wenger ponudi ugovor.
Liverpool je u rangu s Tottenhamom. Veće ime, vjerovatno i jače finansije, ali rezultatski u istom rangu. Učešće u Ligi prvaka i borba za titulu su izuzetak, a ne pravilo i dok god je tako biće teško dovesti bolje igrače. Zbog toga je priča da se prvo treba ući u top4 i biti tu nekoliko sezona, pa tek onda govoriti o nekoj borbi za titulu, dovođenju top pojačanja isl.
Nemojmo se zalijetati i opisivati sve nakon jednog poraza. Tek su dva kola prošla i ima još dosta da se igra. Nije sve tako crno kad se gubi, kao što nije ni tako dobro nakon pobjede. Poraz od Burnleya ide na dušu i Kloppu i igračima, ali od toga se može oporaviti i izaći bolji. Stvar je naučiti na tim greškama i ispraviti ih za sljedeći put kad se budr gostovalo nekom sličnom protivniku. Borba za top4 je realna ove sezone i to ovaj poraz ne mijenja.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.