Da je PSG uzeo zadnjih 10 godina LP(pandan dominaciji Amera u svijetu) onda bi bio veci klubEpidaurus je napisao/la: ↑14 mar 2020, 18:23Ne mozes kulturno nasljedje i tradiciju tek tako izolovat na samo odradjeni period. Isto da kazes u fudbalu recimo po cemu je eto PSG manji klub od Milana jer su ovi uspjesniji zadnjih 10ak godina. Besmisleno bukvalno. Kultura i civilizacijski nivo ce uvijek biti na strani Europe, stotine godina prednosti u razvijanju drustva i umjetnosti ne mozes nikako nadoknaditi.
NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: NBA 2019/2020
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Kulturni i civilizacijski nivo nije vojna i ekonomska dominacija u svijetu.
Pet stranica... Kontam šta se desilo.
njemacka mi je bljak,skandinavija isto a za svicu nezz nemam iskustva
po meni jedino austrija se moze nosit s usa.Zivio sam dvije godine u becu i nema jaceg grada u evropi za zivjet ako nadjes kvalitetan pos’o.
Nekako u usa imas puno vece sanse za uspjeh a kvalitet zivota ipak ovisi od statea u kojem si.Od vecih gradova Boston je meni mrak i vjerujem san francisco za neku upper middle class a ono ako postanes rich onda ti je bas i svejedno
- BosniaBoston
- Kontakt:
Na neki nacin(nazalost) dominiraju u kulturi od 2.svjetskog rata od filma,muzike,umjetnosti,jezika pa i običaja koji su se usvojili u ostatku svijeta od njih
#Punoljetstvo
Mozes ako je to prezaviso i ako je bolji vec duzi period. Isto da kazes (kad vec koristis sportski smisao) da ne moze Steph biti bolji od Della jer ga je Dell napravio. A zapadnu Evropu koristis kao cijelinu, jedini nacin da ti argument i prismrdi bilo cemu *jer pojedinacno znas da padas u vodu), iako Engleska i Svabija nemaju nista zajednicko recimo. Blizi su Ameri Englezima nego SvabeEpidaurus je napisao/la: ↑14 mar 2020, 18:23Ne mozes kulturno nasljedje i tradiciju tek tako izolovat na samo odradjeni period. Isto da kazes u fudbalu recimo po cemu je eto PSG manji klub od Milana jer su ovi uspjesniji zadnjih 10ak godina. Besmisleno bukvalno. Kultura i civilizacijski nivo ce uvijek biti na strani Europe, stotine godina prednosti u razvijanju drustva i umjetnosti ne mozes nikako nadoknaditi.
Pa cekaj cime to tacno USA toliko dominira u kulturi nad Europom od WW2 ? Nemoj mi samo uzimati mass medije kao nesto relevantno. Dobar dio te tzv "dominacije" je i u propagandi u kojoj Amerima niko nije ravan jos od Uncle Sam price. Britanska muzicka scena od WW2 je recimo kud i kamo kvalitetnija od svega americkog. Pa onda silne galerije, muzeji, klasicni koncerti, opere i ostalo gdje je Amerika opet miljama iza. Cak i da kazemo da su iznad u tom nekom periodu, ne mozes to uzeti kao prevagu pored mora spomenika kulture i nasljedja gdje Amerika zaostaje svjetlosnim godinama.
Ma ako imas ozbiljnih para Kalifornija je najbolja za zivjet na svijetu citavom. Nema govora. Ako si middle class onda seli u Arizonu ili nesto, tu ces se fino pokrit jorganom, dok srednja klasa u Kali je prezivljavanjeTorres_9 je napisao/la: ↑14 mar 2020, 18:42njemacka mi je bljak,skandinavija isto a za svicu nezz nemam iskustva
po meni jedino austrija se moze nosit s usa.Zivio sam dvije godine u becu i nema jaceg grada u evropi za zivjet ako nadjes kvalitetan pos’o.
Nekako u usa imas puno vece sanse za uspjeh a kvalitet zivota ipak ovisi od statea u kojem si.Od vecih gradova Boston je meni mrak i vjerujem san francisco za neku upper middle class a ono ako postanes rich onda ti je bas i svejedno
Imas Seattle i Portland kao jeftiniju Cali. Samo sto je vrijeme losije.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
dscile je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:08Tu se nema sta vjerovati ili ne vjerovati, postoje nauka. Samo sto u ovakvim trenucima mnogi daju sebi za pravo da pisu o tim stvarima iako nemaju nikakav uvid u tu nauku.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:04Čitavu utakmicu ga čuvao, ljubio loptu kad je promašio bacanje i lik negativan ...
Ne znam više šta da vjerujem u vezi ovog virusa ...

Pa normalno da ce zaostajati za tim kad je Evropa starija. Ne mozes imat 50 godina kad ti je 25, ali sigurno mozes u 25 godina biti uspjesniji od nekog sa 50. Britanska muzicka scena do Led Zeppelina znaci do 70ih, Beatles, Pink, Led, Stones, ozbiljni bandovi nema sta, tad su Ameri imali Elvisa, Doorse i Jimmy Hendrixa opet najbolji gitarista ikad Amer, bez obzira sto je u Engleskoj postao slavan. Od 70ih na ovamo Ameri najjaci u muzici, posebno 80ih sa Metallicom, Gunsima, Jacksonom, pa 90ih sa grunge fazonom pa rap 2pac, biggie i ostali, sto se nastavilo i 00ih sa Eminemom, bilo je i Engleza u tom periodu ali ne u tolikoj kolicini. Film da i ne pominjem, umjetnost su tu i tamo. Da ne pominjemo sta su sve izmislili od lasera, kompjutera, aviona, mikrovalnih, kreditnu karticu itd. Bruku stvari sto koristis danas su Ameri izmisili u zadnjih 100 godinaEpidaurus je napisao/la: ↑14 mar 2020, 18:52Pa cekaj cime to tacno USA toliko dominira u kulturi nad Europom od WW2 ? Nemoj mi samo uzimati mass medije kao nesto relevantno. Dobar dio te tzv "dominacije" je i u propagandi u kojoj Amerima niko nije ravan jos od Uncle Sam price. Britanska muzicka scena od WW2 je recimo kud i kamo kvalitetnija od svega americkog. Pa onda silne galerije, muzeji, klasicni koncerti, opere i ostalo gdje je Amerika opet miljama iza. Cak i da kazemo da su iznad u tom nekom periodu, ne mozes to uzeti kao prevagu pored mora spomenika kulture i nasljedja gdje Amerika zaostaje svjetlosnim godinama.
Uzmes fino goatove svega i vidjet ces da ce biti najvise Amera, i to ti je to. Odu ljudi na olimpijadu najvise medalja uzmu, ma u svim oblastima su beton jebga stas
- Barbarossa
- Kontakt:
alemsa je napisao/la: ↑14 mar 2020, 19:13Pa normalno da ce zaostajati za tim kad je Evropa starija. Ne mozes imat 50 godina kad ti je 25, ali sigurno mozes u 25 godina biti uspjesniji od nekog sa 50. Britanska muzicka scena do Led Zeppelina znaci do 70ih, Beatles, Pink, Led, Stones, ozbiljni bandovi nema sta, tad su Ameri imali Elvisa, Doorse i Jimmy Hendrixa opet najbolji gitarista ikad Amer, bez obzira sto je u Engleskoj postao slavan. Od 70ih na ovamo Ameri najjaci u muzici, posebno 80ih sa Metallicom, Gunsima, Jacksonom, pa 90ih sa grunge fazonom pa rap 2pac, biggie i ostali, sto se nastavilo i 00ih sa Eminemom, bilo je i Engleza u tom periodu ali ne u tolikoj kolicini. Film da i ne pominjem, umjetnost su tu i tamo. Da ne pominjemo sta su sve izmislili od lasera, kompjutera, aviona, mikrovalnih, kreditnu karticu itd. Bruku stvari sto koristis danas su Ameri izmisili u zadnjih 100 godinaEpidaurus je napisao/la: ↑14 mar 2020, 18:52Pa cekaj cime to tacno USA toliko dominira u kulturi nad Europom od WW2 ? Nemoj mi samo uzimati mass medije kao nesto relevantno. Dobar dio te tzv "dominacije" je i u propagandi u kojoj Amerima niko nije ravan jos od Uncle Sam price. Britanska muzicka scena od WW2 je recimo kud i kamo kvalitetnija od svega americkog. Pa onda silne galerije, muzeji, klasicni koncerti, opere i ostalo gdje je Amerika opet miljama iza. Cak i da kazemo da su iznad u tom nekom periodu, ne mozes to uzeti kao prevagu pored mora spomenika kulture i nasljedja gdje Amerika zaostaje svjetlosnim godinama.
Uzmes fino goatove svega i vidjet ces da ce biti najvise Amera, i to ti je to. Odu ljudi na olimpijadu najvise medalja uzmu, ma u svim oblastima su beton jebga stas

Ne može im niko na metar u svijetu i u povijesti i to je to
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Moze se od Alema uvijek nesto novo nauciti.

dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Onda iduci put kad dodje u Sa bujrum na kafu sa nama

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Francuska - sve koji nisu francuzi smatraju nizom klasom.
Njemacka - Ako ne radis neces ni imat,ako radis neces imat kad trosit.
Spanija - Cigani
Skandinavija - Losa klima jos gori ljudi.
Britanija - Slicno kao francuzi
Njemacka - Ako ne radis neces ni imat,ako radis neces imat kad trosit.
Spanija - Cigani
Skandinavija - Losa klima jos gori ljudi.
Britanija - Slicno kao francuzi
Vucem tu i tamo,bodem se u celije,kad murija dolazi odma vadim prangije.
Dobar je @justin, bio bi on ozbiljan u nasem drustvu, ne bi trollo, ako bi se smio pojavit.
Slijedeci put aBd cemo k'o ljudi zasjest, ono mi je bila zurba da odem na tekmu koja se odgodi

Moze. Samo me strah Ria jer je psiholog. 

dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.