Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Neverovatno da je vrednost kluba porasla za 58% za 12 meseci. Nema sumnje da bi FSG ovde verovatno dobro zaradio i vratio ulozen novac, sad pitanje je koliko tu ima istine.
Ja opet kontam sa su i oni svjesni da će vrijednost još rasti pa ne žele prodavati. Renoviranje Anfielda još nije završeno, ako Klopp uspije vratiti Liverpool u vrh biće još i veća vrijednost. Osim toga, stabilizirali su finansije. Nema velike platne liste, mlad tim od kojeg bi se moglo još dosta zaraditi. Već ovog ljeta su poslovali u plusu, a tek trebaju stići pare od novog ugovora za tv prava. Stalno se unaprijeđuju sponzorski ugovori. Jedini razlog za prodaju bi bila ponuda koja se ne odbija ili da im je jednostavno dosadilo raditi sa klubom. Tako da sam sumnjičav.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- donCorleone1892
- Kontakt:
Ma sve to odgovara samo Amerima a ne nama navijačima koji čekamo neki veći uspjeh vec 10 godina.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Pa doći će uspjeh polako, meni je draže imati ovakvog trenera i kolektiv koji radi svaki dan 100% u i oko kluba nego neki instant plan, a vi kako hoćete. Pogledajte šta je jedan čovjek sa svojim planom i vizijom napravio za manje od godinu dana u klubu, pa riješili su se tolikog otpada iz ekipe kao nikad prije, otišli su canceri. Doveo par dobrih igrača i dosta mladih igrača je tu u ekipi. Pored toga koliko je igrača napedovalo već s njim na klupi, neki koji su prije pola godine bili prosjek sada su već dominacija tu u ekipi, to je njegov stil, tako voli raditi i tako će uvijek raditi. Ne voli tip loše transfere i prazne poslove, ne voli srljati bezveze, radi striktno po svom kako želi i zato ima ugovor na 5-6 god. Vidjet će se napredak kroz svako kolo 100% i već se vidi do sad u odnosu kad je došao tek.
Što se tiče igrača ne razumijem pojedince prežvakajte ovaj transfer rok već jednom, pa došao je golman tj. dva golmana, Karius će se dokazati i bit ćete zadovoljni sigurno. Dobri štoperi sasvim, onako iskusnog i jakog štopera kao Matip doveli su besplatno, Lovren jako dobar i jedan od igrača koji su najviše napredovali dolaskom Jurgena, Clyne prošle sezone najstandardniji igrač i jako dobar desni bek, jedan kiks protiv Burnleya nije nikakvi mjerilo i taj Clyne je jedan od jačih desnih bekova u ligi, za Morena ne znam šta bi rekao i to je jedna stvar gdje sam i ja očekivao da će doći do promjene ali eto nije, očigledno se računa na Milnera i Gomeza koji je versatile u odbrani i može igrati sve nazad, nema veze jbg.Klavan dobar štoper za rostera a sa Sakhom ne znam šta se dešava fakat, zaslužio je ostati u ekipi bez obzira na sve barem na klupi jer zna odigrati borbenu i srčanu tekmu i kad je u elementu strašan je štoper. Vezni red ne bi bio loš da se poveže i uveže sve kako treba da uhvate ritam zajedno i da nađu zajedničku riječ i to će se uigrati, koliko god osporavao ponekad Hendersona on zna i može bolje jer sam ga gledao u najboljim izdanjima i vrijedi i može, Can je dobar igrač dobar defanzivni vezni zna povući i iznijeti loptu, zna ponuditi i dobar pas često samo se nešto u zadnje vrijeme počesto povrijedi što nije dobro i izgubio je samopouzdanje kao i Stu. Sredina je druga stvar gdje sam očekivao kao i vi svi da će doći odličan centralni veznjak tj. kreativac poput Dahouda koji je fantastičan i nikako ga ne možete porediti niti sa jednim igračem u Liv trenutno jer mi takvog tipa nemamo u ekipi i fali previše. Pročitao sam juče da je i dalje prvi na listi želja i da se neće odustati od njega što je dobro i vjerujem da će ga dovesti Jurgen, s njim bi to bila druga ekipa sigurno. Wijnaldum je dobar igrač i ja bi čak nekad pokušao samo zamijeniti poziciju sa Coutinhom čisto da vidim šta bi bilo jer imam osjećaj da bi puno bolje izgledali sa tom postavom. Za napad se nema šta reći, prezadovoljan sam napadom i izborom, suvišno je govoriti nešto o Staridžu svi znaju kakav je to napadač i šta sve može samo tom liku fali previše samopouzdanja koje je izgubio povredama silnim itd. Mane Firmino Origi Ings odlični. Zaboravio sam navesti i par odličnih mlađaka kao što su Kent, Woodburn, Ejaria i još par izvanrednih momaka koji tek dolaze
Polako radom će sve to doći na svoje, možda neće ove sezone jer ovo je Kloppova prva puna sezona u Liv i treba ga pustiti da radi kao što je čovjek rekao. Nije to loše kao što neki misle, nije do instant uspjeha, bez obzira na dugogodišnju sušu što se tiče trofeja, isplatit će se 100%, do tad uživajte u nogometu.
Što se tiče igrača ne razumijem pojedince prežvakajte ovaj transfer rok već jednom, pa došao je golman tj. dva golmana, Karius će se dokazati i bit ćete zadovoljni sigurno. Dobri štoperi sasvim, onako iskusnog i jakog štopera kao Matip doveli su besplatno, Lovren jako dobar i jedan od igrača koji su najviše napredovali dolaskom Jurgena, Clyne prošle sezone najstandardniji igrač i jako dobar desni bek, jedan kiks protiv Burnleya nije nikakvi mjerilo i taj Clyne je jedan od jačih desnih bekova u ligi, za Morena ne znam šta bi rekao i to je jedna stvar gdje sam i ja očekivao da će doći do promjene ali eto nije, očigledno se računa na Milnera i Gomeza koji je versatile u odbrani i može igrati sve nazad, nema veze jbg.Klavan dobar štoper za rostera a sa Sakhom ne znam šta se dešava fakat, zaslužio je ostati u ekipi bez obzira na sve barem na klupi jer zna odigrati borbenu i srčanu tekmu i kad je u elementu strašan je štoper. Vezni red ne bi bio loš da se poveže i uveže sve kako treba da uhvate ritam zajedno i da nađu zajedničku riječ i to će se uigrati, koliko god osporavao ponekad Hendersona on zna i može bolje jer sam ga gledao u najboljim izdanjima i vrijedi i može, Can je dobar igrač dobar defanzivni vezni zna povući i iznijeti loptu, zna ponuditi i dobar pas često samo se nešto u zadnje vrijeme počesto povrijedi što nije dobro i izgubio je samopouzdanje kao i Stu. Sredina je druga stvar gdje sam očekivao kao i vi svi da će doći odličan centralni veznjak tj. kreativac poput Dahouda koji je fantastičan i nikako ga ne možete porediti niti sa jednim igračem u Liv trenutno jer mi takvog tipa nemamo u ekipi i fali previše. Pročitao sam juče da je i dalje prvi na listi želja i da se neće odustati od njega što je dobro i vjerujem da će ga dovesti Jurgen, s njim bi to bila druga ekipa sigurno. Wijnaldum je dobar igrač i ja bi čak nekad pokušao samo zamijeniti poziciju sa Coutinhom čisto da vidim šta bi bilo jer imam osjećaj da bi puno bolje izgledali sa tom postavom. Za napad se nema šta reći, prezadovoljan sam napadom i izborom, suvišno je govoriti nešto o Staridžu svi znaju kakav je to napadač i šta sve može samo tom liku fali previše samopouzdanja koje je izgubio povredama silnim itd. Mane Firmino Origi Ings odlični. Zaboravio sam navesti i par odličnih mlađaka kao što su Kent, Woodburn, Ejaria i još par izvanrednih momaka koji tek dolaze

Polako radom će sve to doći na svoje, možda neće ove sezone jer ovo je Kloppova prva puna sezona u Liv i treba ga pustiti da radi kao što je čovjek rekao. Nije to loše kao što neki misle, nije do instant uspjeha, bez obzira na dugogodišnju sušu što se tiče trofeja, isplatit će se 100%, do tad uživajte u nogometu.

Zadnja izmjena: Amsterdam1312, dana/u 02 sep 2016, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
Dobar si forumas ali vjerovatno nisi bas puno pratio prodaje sportskih kolektiva jer mnoge stvari koje si napisao ne stoje, ja ti smijem tvrditi il kladiti se il sta god hoces da se klub sprema za prodaju.keno94 je napisao/la:Ja opet kontam sa su i oni svjesni da će vrijednost još rasti pa ne žele prodavati. Renoviranje Anfielda još nije završeno, ako Klopp uspije vratiti Liverpool u vrh biće još i veća vrijednost. Osim toga, stabilizirali su finansije. Nema velike platne liste, mlad tim od kojeg bi se moglo još dosta zaraditi. Već ovog ljeta su poslovali u plusu, a tek trebaju stići pare od novog ugovora za tv prava. Stalno se unaprijeđuju sponzorski ugovori. Jedini razlog za prodaju bi bila ponuda koja se ne odbija ili da im je jednostavno dosadilo raditi sa klubom. Tako da sam sumnjičav.
Ne prodaje se to iz dosade nego iz poslovnih razloga a ako misliš da se fsg vodi bilo cim osim profitom i da tu ima neke ljubavi varaš se.
You are someone else I am still right here
To stoji fera, ne pratim previše prodaje klubova. Više me zanima sportski dio i ono na terenu. Možda se nisam dobro izrazio. Znam da se klub sprema za prodaju, samo sam htio reći da ne vjerujem da će ga tako brzo prodavati jer mislim da bi za 3-4 godine, vrijednost kluba mogla znatno porasti. Samim tim bi i FSG više zaradio. U fudbalu je sve manje ljubavi, nisam baš toliko naivan. Možda Abramović ustvari najviše voli svoj klub od svih većinskih vlasnika u EPL.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Cim Bloomberg objavljuje znaci da ima istine. Iskreno meni je FSG ok ali sada ako zelimo biti u vrhu moramo dovoditi bolje igrace. Oni prvo cekaju da pocne pristizati vise para od ulaznica i novih sponzora ali sad samo morali potrositi dodarnih 70, 80 m. Kako bi pratili ostale. Jedino je pojacanje Mane a ovi ostali se jos moraju dokazivati i biti konstantni u ugri jer je to ono sto razlikuje wc od polovnjaka.
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!
Ja sam isto zadovoljan FSG-om, ono što mi je najveći problem u klubu je skauting. Godinama je to problem. Većina igrača koji su došli u klub su igrači koji su svima poznati i svi znamo njihove kvalitete i nedostatke, koliko je moguće iz gledanja utakmica liga petice. Jako malo je igrača kao što je Gomez, Can, Coutinho koji su došli kao anonimusi i napravili nešto vrijedno pažnje. Naravno, tu ima problem što navijači ne bi bili zadovoljni tim igračima jer nisu velika imena pa se kritikuju vlasnici, trener, Ayre, Komitet i slični jer ne dovode pojačanja za napad na top4, titulu zavisno od ambicija navijača. Ono što bi meni bilo prihvatljivo je kombinacija zrelih igrača kao Mane i par talenata koje će iskopati iz nekog lijevog kluba, a koji još nisu privukli pažnju. Da barem i ti skauti jednom zarade platu.
Sta mislis dokle bi dogurali sa tim anonimusima ?keno94 je napisao/la:Ja sam isto zadovoljan FSG-om, ono što mi je najveći problem u klubu je skauting. Godinama je to problem. Većina igrača koji su došli u klub su igrači koji su svima poznati i svi znamo njihove kvalitete i nedostatke, koliko je moguće iz gledanja utakmica liga petice. Jako malo je igrača kao što je Gomez, Can, Coutinho koji su došli kao anonimusi i napravili nešto vrijedno pažnje. Naravno, tu ima problem što navijači ne bi bili zadovoljni tim igračima jer nisu velika imena pa se kritikuju vlasnici, trener, Ayre, Komitet i slični jer ne dovode pojačanja za napad na top4, titulu zavisno od ambicija navijača. Ono što bi meni bilo prihvatljivo je kombinacija zrelih igrača kao Mane i par talenata koje će iskopati iz nekog lijevog kluba, a koji još nisu privukli pažnju. Da barem i ti skauti jednom zarade platu.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Daleko. Zašto ne? Opet kažem, uz dobar skauting je itekako realno. Npr, Mane se mogao dovesti iz RB Salzburga prije dvije godine za £10mil, već tada je bio odličan igrač. Sjećam se i perioda kad je Griezmann prešao u Atletico, neki su ga priželjkivali ovdje na forumu, sad ga je skoro nemoguće dovesti. West Ham je mogao dovesti Neymara, iako je tad bio jako mlad i dosta slabiji nego sad, ali mogao je. Morata je takođe mogao doći, ali tada je po forumu bila priča da je on samo jedan prosječan igrač. Primjera je milion, cijena igrača ne treba biti jedini kriterij pri dovođenju. Sve što je skupo, ne mora biti i dobro. Čak nosi i veći rizik. Sjetimo se samo slučaja Carrol.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Čitam maloprije da je Mane izašao iz igre sinoć zbog navodne povrede koljena ccc. Čekaju se detaljnije vijesti...
Jordan Henderson je odigrao 258 pasova ove sezone, najvise od svih igraca u Premiershipu.
Kocka je bačena
Ima li gdje podatak koliko je lopti išlo prvom do sebe ?Hendo je napisao/la:Jordan Henderson je odigrao 258 pasova ove sezone, najvise od svih igraca u Premiershipu.

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Evo pročita i kako nas je Digne izradio u zadnji čas haha ccc, zato će presjediti na klupi u Barci, a mogao je biti dobro pojačanje tamo gdje Liverpul ima dosta propuha jbg.
jao velika steta,promaha u glavi na nivou morenaAmsterdam1312 je napisao/la:Evo pročita i kako nas je Digne izradio u zadnji čas haha ccc, zato će presjediti na klupi u Barci, a mogao je biti dobro pojačanje tamo gdje Liverpul ima dosta propuha jbg.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Ne bi ja rekao ni blizu onog padavičara, gledao sam prošlu sezonu u Romi gotovo svaku tekmu i lik je daleko bolji bočni nego Moreno..Torres_9 je napisao/la:jao velika steta,promaha u glavi na nivou morenaAmsterdam1312 je napisao/la:Evo pročita i kako nas je Digne izradio u zadnji čas haha ccc, zato će presjediti na klupi u Barci, a mogao je biti dobro pojačanje tamo gdje Liverpul ima dosta propuha jbg.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne vrijedi sad trošiti riječi na nekog ko nije naš igrač. Osim toga normalno je što je izabrao Barcelonu prije nego Liverpool.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Lallana odigrao odličnu utakmicu večeras, u dobroj je formi, sviđa mi se kako je napredovao uz Kloppa, dosta se kreće razigrava, trči po loptu stalno vrši presing, imao je par dobrih šansi i onda šlag na kraju, vrh. 

Koliko je on bio dobar toliko je Henderson bio standardno los.Amsterdam1312 je napisao/la:Lallana odigrao odličnu utakmicu večeras, u dobroj je formi, sviđa mi se kako je napredovao uz Kloppa, dosta se kreće razigrava, trči po loptu stalno vrši presing, imao je par dobrih šansi i onda šlag na kraju, vrh.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.