Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Nadam se da je uredu sto ovo pitanje postavljam ovdje. Naime, nemam puno budzeta, oko 200 KM, a treba mi tablet najprije za citanje pdf fileova, a usput da se malo youtube i facebook mogu koristiti, nista vise. Imate li sta preporuciti, a da je velicina i kvalitet ekrana dobra, baterija da traje i da ne stopa? Mislim sve u granicama ove cijene, pa tako i specifikacije, jer ne ocekujem da cu Golf 7 kupiti za 3000 KM.

Spamm
Ja skoro uzeo u Bh telecomu lenovo tab 3 8"FCBAYERN je napisao/la:Nadam se da je uredu sto ovo pitanje postavljam ovdje. Naime, nemam puno budzeta, oko 200 KM, a treba mi tablet najprije za citanje pdf fileova, a usput da se malo youtube i facebook mogu koristiti, nista vise. Imate li sta preporuciti, a da je velicina i kvalitet ekrana dobra, baterija da traje i da ne stopa? Mislim sve u granicama ove cijene, pa tako i specifikacije, jer ne ocekujem da cu Golf 7 kupiti za 3000 KM.
Dobar tablet, cijena mu je 312 KM, ja imao 240 KM popusta i platio jos oko 70 cini mi se.
Po Olxu vidim prodaju isti za 250 KM, mozda mozes spustit jos malo,a za te pare jako dobar tablet.
Mia San Mia
Aha, hvala kolega.
Nego, je li iko koristio Samsung Galaxy Lite Tab 3 7", te kakva su iskustva? On je 200 KM, a Tesla, Prestigio i sl. su mi sumnjivi pa ne bih da ih uzimam, s obzirom da se predobro cini da bi bilo istinito.
Unaprijed hvala!

Nego, je li iko koristio Samsung Galaxy Lite Tab 3 7", te kakva su iskustva? On je 200 KM, a Tesla, Prestigio i sl. su mi sumnjivi pa ne bih da ih uzimam, s obzirom da se predobro cini da bi bilo istinito.
Unaprijed hvala!
Spamm
Na Samsungu mi se pojavio neki krug i plus u njemu pored mreze u statusnoj traci. Znal iko sta je to i kako se gasi?

Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
						Memento Mori...
Data Saver ikona, Za štednju mobilnih podataka.Sage je napisao/la:Na Samsungu mi se pojavio neki krug i plus u njemu pored mreze u statusnoj traci. Znal iko sta je to i kako se gasi?
ako ti je na engleskom, prati upute -> CONNECTIONS >> DATA USAGE >> DATA SAVER >> turn OFF
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Hvala ti..wobly92 je napisao/la:Data Saver ikona, Za štednju mobilnih podataka.Sage je napisao/la:Na Samsungu mi se pojavio neki krug i plus u njemu pored mreze u statusnoj traci. Znal iko sta je to i kako se gasi?
ako ti je na engleskom, prati upute -> CONNECTIONS >> DATA USAGE >> DATA SAVER >> turn OFF
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
						Memento Mori...
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Ne mogu da udjem u Google Play prodavnicu preko telefona.Uđe na sekundu i samo me izbaci.Brisao sam keš memoriju i podatke u Google Play prodavnici i Google play uslugama i nije pomoglo.Restartovao telefon,džaba.Kada sam offline mogu ući ali čim odaberem neku opciju izbaci me...
Ima li ko kakvu ideju šta dalje da radim.Našao sam na netu da vratim na fabrička podešavanja tel samo me interesuje šta se sve briše time,mogu li izgubiti neke podatke ?

Ima li ko kakvu ideju šta dalje da radim.Našao sam na netu da vratim na fabrička podešavanja tel samo me interesuje šta se sve briše time,mogu li izgubiti neke podatke ?
- Illmatic09
- Kontakt:
Briše ti sve sa telefona, ako imaš sd karticu, možeš odrediti da ti i nju obriše ili ne. Samo u tom slučaju prebaci sve podatke na sd karticu i nemoj obrisati podatke sa nje.MisterGuardiola je napisao/la:Ne mogu da udjem u Google Play prodavnicu preko telefona.Uđe na sekundu i samo me izbaci.Brisao sam keš memoriju i podatke u Google Play prodavnici i Google play uslugama i nije pomoglo.Restartovao telefon,džaba.Kada sam offline mogu ući ali čim odaberem neku opciju izbaci me...
Ja sam prije imao taj problem sa GP app, ali sam zaboravio kako sam riješio.
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Riješio sam.Ušao u aplikacije >Google Play prodavnica >Deinstaliraj ažuriranja

Mate 10 pro ili S8+ ?
Poslano sa mog HUAWEI RIO-L01 koristeći Tapatalk

Poslano sa mog HUAWEI RIO-L01 koristeći Tapatalk
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Tu nema dileme.
Isto kao npr. perjanica Opela vs perjanica Mercedesa.

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
						Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Xperia xz premium, imao neko iskustva?

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
						- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
čuj to, ispade huawei neki osrednji rang, naspram flagship telefonamadridist je napisao/la:Tu nema dileme.
mate 10 pro je fantastican uredjaj, plus podrzava project treble, dolazi s oreom out of the box, idu sigurno dvije sljedece nadogradnje
s8 po čemu bih ja lično izdvojio jeste display, i video snimanje, u ostalom je sve gotovo neck to neck.
Huawei mate 10 pro je odličan uređaj. Ima stvari koje nema ni Samsung s8. Meni je jos bolji mate 10. Kad bi sad birao to bi mi bio uređaj za kupit. Ne sviđa mi se 18 na prema 9 omjer stranica.QUARESMA 18<<< je napisao/la:čuj to, ispade huawei neki osrednji rang, naspram flagship telefonamadridist je napisao/la:Tu nema dileme.
mate 10 pro je fantastican uredjaj, plus podrzava project treble, dolazi s oreom out of the box, idu sigurno dvije sljedece nadogradnje
s8 po čemu bih ja lično izdvojio jeste display, i video snimanje, u ostalom je sve gotovo neck to neck.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
preskupo je to druze, ako se ne varam cijena je 1.4k eura  

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
						- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
zbog čega? 18:9 je odličan omjer, posebno za ove velike uredjaje, komotno u jednoj ruci drzis, a i 18:9 je buducnost, i videi iako ih je za sada malo, uzivancija gledati u tom omjeru.dema je napisao/la:Huawei mate 10 pro je odličan uređaj. Ima stvari koje nema ni Samsung s8. Meni je jos bolji mate 10. Kad bi sad birao to bi mi bio uređaj za kupit. Ne sviđa mi se 18 na prema 9 omjer stranica.QUARESMA 18<<< je napisao/la:čuj to, ispade huawei neki osrednji rang, naspram flagship telefonamadridist je napisao/la:Tu nema dileme.
kako god okrenes taj omjer je odlican, i za landscape, i za portrait mode kad scrollas web stranice vidiš više sadržaja
Naravno da je to sad trend i nije loše. Ali meni vise odgovara 16:9 zbog širine displaya kad pišem nesto lakše. Zatim ovaj mate 10 je 150mm u visinu sto je ekstra, 18:9 uži jest ali ide do 156mm. I plus mi ovaj mate 10 ima naprijed home tipku i čitač otiska prsta to isto volim umjesto virtualnih tipki. Trenutno koristim zte axon 7 i on je skoro istih dimenzija kao mate 10 samo dobijem širi display

Appelovci jel vam usporio vaš iPhone ljubimac?   

https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /171223042

https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /171223042
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.