Olimpik Sarajevo

lupus
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la lupus » 25 maj 2014, 16:03

Znam da nas sef nikada ne bi uzeo igraca na posudbu.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 25 maj 2014, 23:13

Harba pogodio :clap:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 26 maj 2014, 16:39

Fudbalski Klub Olimpic od naredne sezone svoje utakmice ce igrati u Hadzicima. ???

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 26 maj 2014, 20:59

samozeljo1987 je napisao/la:Fudbalski Klub Olimpic od naredne sezone svoje utakmice ce igrati u Hadzicima. ???
SUPER,ima li nekih pojacanja mancini,,,KO ODLAZI,KO NAM DOLAZI.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 maj 2014, 21:55

Eto lupus će napisati ako ima nekih novosti.:-)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 26 maj 2014, 22:04

Mancini je napisao/la:Eto lupus će napisati ako ima nekih novosti.:-)
Hvala,lupus je uvijek imao pravi info.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 26 maj 2014, 22:05

Jel to fakat slijedecu sezonu igrate utakmice u Hadzicima.
Mada realno gledajuci nema onaj stadion tih 3000minimalnih stolica, niti drugih infrastrukturnih kapaciteta. Vjerovatno je suplja.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 maj 2014, 22:11

Tu bi trebao biti trening-kamp.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 26 maj 2014, 23:34

Mancini je napisao/la:Tu bi trebao biti trening-kamp.
To sam cuo. Hvala na odgovoru.
Dva vec postojeca sasvim solidna terena, jedan od njih sa vjestackom podlogom, plus onaj objekat sa strane. Sasvim fin potencijal da se jako brzo finisira trening kamp. ;) .

Al' mi nema logike, da Olimpik tamo igra zvanicne utakmice. Sem ako se nece dodatno ulagati u tribine i sve to ostalo sto ide uz potrebu da se dobije infrastrukturna licenca. A to je vec velika lova.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 maj 2014, 14:12

Znači Amer Gojak i slijedeće sezone u dresu Olimpica kao posuđeni igrač.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 maj 2014, 14:30

Da, do januara.

Mene zanima sta je sa Jusufovicem, znam da je sve od utakmice protiv Viteza prve polusezone bio povrijedjen, isao na operaciju u Rijeku, cekao do Decembra ili tako nesta da se oporavi, pa ga onda zadesilo nesta opet, Fajo rece na jedan intervju da je Jusufovic povrijedjen, i to bilo oko Januara ili Februara cini mi se.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 maj 2014, 19:54

znači isto kao i Zakarić i Marić iz Širokog do polusezone na posudbi
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 maj 2014, 21:55

Tako je.

Citam da su nam juniori i kadeti porazeni nesta zestoko od strane Zrinjskog, kadeti izgubili 4:2, Ragipovic dao dva gola za nase kadete, dok su juniori cak 6:2 izgubili, a tu je Vehabovic dao dva gola za nase juniore.
Vec od prije sam cuo mnogo dobrog oko Ragipovica, o obojicu Ragipovica ustvari, a i Vehabovica. Mozda su sljedeci po redu da se prikljuce seniorima?

Imamo stvarno dobrih juniora koji su ponikli iz nasih kadeta i juniora, poput Nedima Mekica u Zelji, Almira Aganspahica u FKS, Edis Tahiri takodjer u FKS. Steta sto ih ne forsiraju vise, imaju jak potencijal.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 maj 2014, 22:02

Ali su im rezultati prilično loši.Isti treneri godinama.Ne znam zašto?

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 maj 2014, 23:32

Treba se u mladjim kategorijama ulijevati pouzdanje, cak i losim igracima, jer desava se da pouzdanje moze sakriti potencijal. Sjecam se jedan nevjerovatan slucaj jednog momka s kojim sam igrao u juniorima jednog kluba koji je totalno podbacio kad smo igrali i trenirali u klubu, jedva mu dali da igra u rezervnoj ekipi, ali na igralistu bio Ronaldinho i vrtio sviju nas saigraca bez dileme, i siguran sam da su za to treneri krivi dok je svima bilo ocito samo njima nije. Jos da su davali neke relevantne instrukcije nama koji smo igrali, sigurno bismo mogli daleko i bez takvih igraca. A oni ni habera, samo nas puste igrati, ocekivali rezultate, ponekad kazu kad je koji igrac iz druge ekipe "opasan". :roll:

Ja ne znam kako rade sa nasim juniorima i kadetima, pa ne mogu nista konkretno reci kako ja mislim da bi bas nasi trebali raditi po mom misljenju, ali sto se tice gresaka kojih su "strucnjaci" cinili u onim klubovima gdje sam ja igrao kao vrlo mlad:
Kad nema ekipa neki sablon da prati, nego pojedinci moraju stati u sred terena i razmisljati kome dodati nego da prate jednog ili vise odabranih saigraca, da se odrede njemu dodati po svakoj cijeni i znati gdje se krece, onda ispasta i kvalitet utakmice a i reputacija mladica i ekipe.

Jer ponekad vrijedi i driblati kad individualac ne vidi rijesenje u tom trenutku, pa makar izgubili loptu, i da trener ne pizdi odmah, a ne zaletiti se da se kome doda iz prve pa zafrkati sansu napada ili kontre ili sta se vec desi.
Hem se gubi vrijeme, hem se gubi brzina lutajuci pogledom po terenu. I to se sve odnosi na tome da svaki igrac se ne kaje zbog necega, nego da bude siguran, i kad podje nesto uraditi onda da ide do kraja sa time, ne da stane sa protivnikom ispred sebe i pita se "Hocu li ja stvarno ovo uraditi? Sta ako izgubim loptu?", i filozofirati do kraja utakmice pa onda cmizdre svi sto su izgubili. Zato je bolje skupiti npr. jedan po jedan trio igraca koji ce dobiti posao da dodaju jedni drugima mnogo u toku utakmice, i da treniraju dodavanje nonstop haman dok im ne dodje prirodno k'o disanje. Posebno u formaciji 4-2-2-2, u svakoj akciji bi bar jedan napadac postao kao jedan "A(ttacking)M(idfielder)", i zid s kojim ce onaj krilni igrac kome je najblizi, ukoliko ima loptu, pomoci da prodje par igraca uz samo jednim odredjenim i vec unaprijed planiranim pasom pa da krilni igrac moze slobodno ubaciti loptu drugom napadacu da je samo ukuca u gol, a ako se odbije onda je ovaj koji za trenutak glumi AM:a bude tu da je pokupi i puca iz daleka svoj "rebound"/odskocni sut ili kako vec. :P

Nego sto se tice nasih juniora i kadeta, i sta znam sa sigurnoscu:
Mozda jesu ih napustili Mekic, Aganspahic, Tahiri, Duljevic, Gojak itd., ali ove sad generacije imaju snage, nisu nam svi otisli, podsjetim na onom turniru kadeta u Njemackoj kad su oborili kadete Arsenala i tijesno izgubili od kadeta Barcelone 3:2 koji su osvojili citav turnir, jos od Dinamo Zagreba cini mi se bilo 0:1, a Dinamo otisao do finala k'o i Barca. Tako da mozemo se pouzdati u mladima, samo valja dobro dirigovati.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 28 maj 2014, 09:22

Nasa djeca su zaista talentovana.Osnovni nas hendikep su slabi uslovi za trening i konstantno mijenjanje terena na kojima se igraju utakmice.Treniralo se na neuslovnim terenima u Nedjaricima a mladji jos koje kuda bez icije pomoci.Opšstina je ostajala gluha i ako iz dana u dan se povecavao broj polaznika ove skole.Naprotiv,Lokom nam debelo naplacuje odigravanje utakmica nasih kadetskih i juniorskih ekipa.Cini mi se oko 500 KM po utakmici.
Uprkos tim problemima brojnost se povecava iz dana u dan.
Prvi tim vec cetiri godine zahvaljujuci nacelniku Koldji,Novo Sarajevo, ima jedan termin na vjestackoj travi u terminu od 12 sati.U ljetnom periodu temperatura je na terenu znala iznositi i blizu 50 stepeni.Ovome treba dodati da prvi tim nikada nije uradio nijedan trening na Otoci od otvaranja tog objekta.Na tom terenu treniraju djeca i druge ekipe koje su u sastavu Lokoma.Svaka utakmica se placa 1200 KM,gotovo kao i Kosevo.Teren je jedan od najgorih u BIH.Konstantno je klub pod prijetnjom hoce li ili nece igrati jer mora placati utakmicu po utakmicu.Opština je u ovj godini izdvojila jednu veliku NULU za klub,prosle deset hiljada KM,i ako je to jedini premijerligaski klub u opstini.
Klub nema podrske u svojoj opstini i okrenuo se samom sebi i u potpunoj tisini poceo raditi na svojoj infrastrukturi.Ulazuci sopstvena sredstva omladinski pogon je pri kraju sa svojim radovima na izgradnji dva terena a prvi tim ulaze sredstva u Hadjice na poboljsanju svojih uslova za rad.Dogradjuju se svlacionice,sobe,restoran i dr.
Nadamo se da ce ovo donijeti neka poboljsanja u ostvarivanju rezultata.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 28 maj 2014, 13:33

Bitno je da je u sportu objavljen tekst o školi fudbala Lokom i ublehašu-vijećniku,treneru golmana u istoj.Interesuje me šta je on uradio za sport u ovoj općini?Bitno je da je on uzima pare u općinskom vijeću.Jadan je narod koji ga je izabrao.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 28 maj 2014, 17:12

@lupus
i ja se iskreno nadam da ce se tim konacno ustabilit na jednom mjestu i da nece morati iz sedmice u sedmicu da razmisljaju gdje ce odigrati sledecu utakmicu i gdje ce se desiti sledeci trening.Klub mora da ima jednu stalnu bazu i da i navijaci i igraci vremenom osjete tu sigurnost domaceg terena.Zalosno je da drzava na jedan takav nacin destimulise sportske radnike u BiH.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 28 maj 2014, 18:13

Ta opstina je da te Bog sacuva, gnjavi Olimpica odavno, pametno je tako kako se radi sebi izgraditi negdje pa da ne ovisimo od takve bande. A sigurno da ce biti mnogo drugacije cim se predje na neki kvalitetni teren.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 29 maj 2014, 01:46

Znaci koliko sam skontao ipak je tendencija da se barem u buducnosti preselite u Hadzice?
Taman ste poceli skupljati gledaoce i simpatizere, pomalo, par stotina je tu vec, a sjecam se kada u prvim sezonama nije bilo ni 20 ljudi. jer dug je to proces...i sada bi novom selidbom moglo to da se zaustavi i unazadi.Znam da Olimpiku nisu prioritet navijaci i gledaoci, jer tek dugorocno se tu stanje moze popraviti, za 10setak godina, ali se napokon klub MORA ustaliti na jedno mjesto i bez obzira na sve istrajavati na tom mjestu.

Ok Hadzici mozda i nije tako losa lokacija. Dobri rezultati, dopadljiva igra i puno golova, i solidna infrastruktura. To je ono sto ce dati stabilnost i klubu i razvijanju navijacke baze.

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.