AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

retro
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la retro » 16 mar 2012, 17:31

Samo nam je falila Barca, da se katalonska djecica kote ovdje na temi.

Realno ispadamo, ali borit cemo se do zadnje minute i to je sigurno i ovo je AC Milan, a ne Fk Vrbanjusa da se unaprijed izbacuuje. ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 mar 2012, 17:38

Opet se žrijeb maćehinski ponio prema Milanu. Da, zasigurno je previše (šta ćeš, nekima to očito nije jasno ;) ), no što se mora, mora se. Uspjeh je i dolazak do četvrfinala, no znamo kakvi su apetiti Rossonera i nas, Milanista. Predavanja nema, bez obzira što se radi o famoznoj Barceloni. U dvije utakmice grupne faze, Milan je pokazao da se može nositi i sa vjerovatno najboljim timom svih vremena, da može parirati i velikoj Blaugrani. Ne vidim razlog da se igrači uplaše i igraju u grču; jednostavno, nema se šta izgubiti. Naravno, do tada se mnoge stvari trebaju popraviti i srediti kako bi se AC ravnopravno suprostavio Kataloncima i pokušao napraviti veliki podvig. Također, ne treba zaboraviti da Milan uvijek slabije partije pruža upravo u grupnoj fazi, te da u KO rundama igra k'o navijen. :mrgreen: Ipak, ovdje je i odnos po pitanju historije u ovom takmičenju 7:4, tako da i ta uloga favorita potajno pada u vodu. Dakle, iako sam zbog tih bekova, povreda, suspenzija i svega ostalog otežavajućeg pomalo skeptičan, određena doza optimizma ne smije izostati. :mrgreen:

Troll ostaje troll, tako da se ne obazirite na provokacije. ;) Nema potrebe da bilo ko kvari šampionsku atmosferu. 8-)

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 16 mar 2012, 17:42

rio_Ferdy88 je napisao/la:Allegri: "Battiamo il Barça e andiamo in finale" ;)

slika
Massimiliano Allegri fa sfoggio del suo innato ottimismo e nella conferenza stampa che precede la trasferta di Parma è realista: "Abbiamo trovato i più forti al mondo; ma possiamo fare bene perché siamo migliorati rispetto all'ultima volta che li abbiano affrontati esibendo una buona gara difensiva a Barcellona e un'altra altrettanto buona al ritorno, anche se abbiamo perso in casa. Noi dobbiamo credere in quello che facciamo e il Milan in queste partite tira fuori sempre il meglio di sè stesso. Vediamo di recuperare qualche infortunato, bisogna accettare quello che capita. Ci saranno grosse difficoltà ma la nostra autostima è cresciuta molto dopo quelle due partite e abbiamo possibilità di passare il turno". E Guardiola non nasconde i suoi timori: "Per essere campioni bisogna battere i migliori. Il Milan ha giocatori fantastici, è la capolista del campionato italiano".

GLI INFORTUNATI — E aggiunge una frase significativa: "Guardiamo il lato positivo: se passiamo abbiamo grandi possibilità di arrivare in finale". Il discorso riguarda semmai gli indisponibili, anche se se intravede un raggio di luce. A cominciare da Kevin Prince Boateng, che sarà già disponibile sabato prossimo contro la Roma a San Siro, e Gattuso, già convocabile per il Tardini. Così come Seedorf, mentre la tegola è lo stop di Abate, senza dimenticare la botta subita da Robinho. "Ieri non si allenato, oggi valuteremo come sta - spiega Allegri -. Dovrei avere a disposizione anche Maxi Lopez, a centrocampo invece deciderò tra Mesbah, Zambrotta e Antonini chi far giocare; invece non convocherò Van Bommel perché ha accusato un problemino alla schiena. Meglio non rischiarlo". Resta comunque inquietante l'accavallarsi di infortuni. "Sono stati a livello traumatico, caviglie, ginocchia, occhio, cuore; dobbiamo vedere quanto di questi sono stati muscolari e di altro genere". E aggiunge: "Pato sta lavorando, farà degli esami; dire quando potrà rientrare è difficile".

L'ironia di Gandini - "E' una trasferta facilissima da organizzare. Ci abbiamo giocato nel girone e le squadre si conoscono bene". Il direttore organizzativo del Milan, Umberto Gandini, con un misto di ironia e realtà commenta il sorteggio di Nyon in cui i rossoneri hanno pescato il Barcellona di Guardiola. "Siamo usciti sconfitti a Milano con un gol dubbio, lo score totale è stato 5-4 e quindi ce la giochiamo - continua - Giocare a Barcellona, pareggiare 2-2 all'inizio della stagione è stato un fattore di convinzione nella crescita della squadra, il fatto di aver giocato alla pari 2 volte e aver tenuto testa alla squadra più forte del mondo ci ha dato grandi stimoli. Appuntamento in semifinale a questo punto: "Il Milan si è evoluto nel corso della stagione, oggi il Milan è migliore rispetto a qualche mese fa". :mrgreen:
Bez obzira sto sam nov na ovom forumu (par godina citam sta pisete) dozvolicu sebi da te pitam koja je svrha ovog tvog posta?!?!
Per aspera ad astra!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 mar 2012, 17:52

DO tog 28-mog ko bi se trebao oporaviti i po vama koji bi sastav Milana mogao istrcati na San Siro ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 mar 2012, 17:57

Johny je napisao/la:DO tog 28-mog ko bi se trebao oporaviti i po vama koji bi sastav Milana mogao istrcati na San Siro ?
svi osim Cassana i Strassera ja mislim će bit spremni
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 16 mar 2012, 18:01

Ja znam da bi ja poceo sa Flaminijem na lijevom beku(ali opet to sam samo ja hhehehhehee),
Sad ako se vrate povrijedjeni igraci svi i budu fit,pogurat cemo se sa njima,tesko cemo ih proci ali necemo tako lako ni ispasti.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 16 mar 2012, 18:03

Abbiati-Abate-TS-Nesta-Antonini-Emanuelson-Nocerino-Aquilani-KPB-Pato-Ibra

Ja bi volio ovako da pocne, ali sumnjam da ce igrati bez MVB odnosno posto njega nema Ambrosini ali misljenja sam da i Nocerino moze to odigrati a onda bi imali igraca vise u sredini. Mozda ce cak i Robinha ubacit ali bolji je Pato pogotov za vaku utakmicu. Mozda i Mexes umjesto Neste a tu je i Seedorf koji jedino dobro odigra ove utakmice.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 mar 2012, 18:05

______________Abbiati
___Abate__Nesta____T.Silva__Zambrotta
_____________Gattuso
______Seedorf________Nocerino
_____________Boateng
________Robinho___Ibrahimović

jbg kad nemaš bolje ... jedino možda Aquaman umjesto Profesora i Ambrosini umjesto Gattusa ... :P
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 mar 2012, 18:08

"Mi smo bolja ekipa nego tada, a ti mečevi će nam biti od velike pomoći. Ne menja se ništa, moramo da ih napadnemo visoko i da budemo koncentrisani od početka do kraja. Mislim da ću do tada imati sve povređene igrače na raspolaganju. Ali pre Barce, moramo da mislimo na Parmu, nemamo mnogo prostora za kiks u Seriji A, Juve je i dalje blizu", dodao je Allegri.

Tako Allegri reće,vjerovatno nije mislio na Cassana,šteta sto Muntari nema pravo nastupa u LP..
MVB mora odradit suspenziju zbog kartona protiv Barse, moguće da Sedorf zaigra na njegovoj poziciji. Valjalo bi kad bi i Flamini bio 100% spreman,ev i Aquilani se oporavio.. Valjda ovo zadnje sa Robinhom nije ozbiljno i da ćemo moći računati i na njega.. Trebat će nam sva raspoloziva sredstva protiv Barse.. Zafrkano što prvu igramo kući,to nas malo zeza,valja ne primiti gol protiv Barse.. zafrkano brate,kako god okrenesš! :) :) :)
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

boriska
Kontakt:

Post Postao/la boriska » 16 mar 2012, 18:18

Abbiati - Abate,T.Silva,Nesta,Zambrota - Flamini,Noccerino,Emanuelson,Boateng -Ibrahimovic,Robinho

samo hrabro

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 16 mar 2012, 18:18

muha milanez je napisao/la:"Mi smo bolja ekipa nego tada, a ti mečevi će nam biti od velike pomoći. Ne menja se ništa, moramo da ih napadnemo visoko i da budemo koncentrisani od početka do kraja. Mislim da ću do tada imati sve povređene igrače na raspolaganju. Ali pre Barce, moramo da mislimo na Parmu, nemamo mnogo prostora za kiks u Seriji A, Juve je i dalje blizu", dodao je Allegri.

Tako Allegri reće,vjerovatno nije mislio na Cassana,šteta sto Muntari nema pravo nastupa u LP..
MVB mora odradit suspenziju zbog kartona protiv Barse, moguće da Sedorf zaigra na njegovoj poziciji. Valjalo bi kad bi i Flamini bio 100% spreman,ev i Aquilani se oporavio.. Valjda ovo zadnje sa Robinhom nije ozbiljno i da ćemo moći računati i na njega.. Trebat će nam sva raspoloziva sredstva protiv Barse.. Zafrkano što prvu igramo kući,to nas malo zeza,valja ne primiti gol protiv Barse.. zafrkano brate,kako god okrenesš! :) :) :)
No way. Slowdorf nema šta tražiti na njegovoj poziciji, to bi bilo mučenje, valjda će max nešto skontati.
Underdogs smo, no to je nekada i bolje.
Nadam se da će zdravi tekmu dočekati Boateng, pa i Pato. Može pato uvijek odigrati velike mečeve vrlo dobro, bilo inter ili barsa. Čak se nadam i Flaminiju, ne može barsa odigrati pasova koliko on može istrčati. :D

Jedino pitanje je koliko komada možemo primiti, u napadu ćemo sigurno uvaliti, ibra, binjo, pato, boateng, sharavi, maxi.... Barsi je upravo zadnja linija najslabija karika, još fali Abidal( kojem želim uspješan oporavak).
No oni se brane posjedom što je najgore. Uh kako bi valjao cassano za prvu tekmu.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 mar 2012, 18:19

Mislim da je gotovo nemoguce ne primiti pogodak protiv Barcelone.Milan mora ici na sve ili nista onako kako je i Inter igrao.Uz malo srece moguce je i Barcu izbaciti.Ako puknu po savovima Boze moj , nisu se branili to je jedino bitno.Treba igrati fudbal sa njima 180 minuta a Milan to moze uz Real jedino.Barcelona je u gabuli sa povredama napadaca a evo i Abidala je opet bolescina zahvatila.Bit ce zanimljivo , mnogo toga ce nam reci pocetnih 20 minuta ;)

Ibra je u genijalnoj formi to ne treba zapostavljati.Pato je igrac koji je najopasniji u Milanu i igrac koji ce im stvarati velike probleme radi svoje explozivnosti i brzine.
Sa druge strane vezni red uz Alvesa je veliko oruzje Barcelone.Mnogo toga ce ovisiti o Messiju , ako bude imao jedan od onih svojih "ludih" dana mislim da je tu kraj , nevazno ko je protivnik ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 16 mar 2012, 18:26

teško će biti, barca je sigurno favorit za prolaz, ali koje milan pehove ima sa žrijebom ja ne vjerujem, prvo u grupama LP dvaput real, pa sad barcelona u grupi, pet godina za redom u osmini finala engleski klubovi, sad u četvrtfinalu opet najgori, ma kad će milan dobiti nekog ala apoel??
izgleda nikad :twisted:
ali ako ništa drugo biće dvije dobre utakmice, sigurno će biti prenos na tv jer koja god da se igra u isto vrijeme je neatraktivnija. Mada bi ja više volio neatraktivni apoel ili marsej ali gotovo je sad
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 mar 2012, 18:30

Ma kažem za Sedorfa jer mislim da on može kalitetno odigrati na bilo kojoj poziciji,nije dugo igrao i sigurno je odmoran i željan igre. A za Cassana ne znam,rekoše neki dan da neće sigurno ove sezone igrat!!Uhh može Flamini na beka, sigruno je bolji od Antoninija i Meshaba :D
Al kao što reće maloprije ako Messi bude imao svoju noć neće nam pomoći Tito :D :D
Isto to vrijedi za Ibru, sigurno će dati 110% svojih mogučnosti!
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 16 mar 2012, 18:32

muha milanez je napisao/la:Ma kažem za Sedorfa jer mislim da on može kalitetno odigrati na bilo kojoj poziciji,nije dugo igrao i sigurno je odmoran i željan igre. A za Cassana ne znam,rekoše neki dan da neće sigurno ove sezone igrat!!Uhh može Flamini na beka, sigruno je bolji od Antoninija i Meshaba :D
Al kao što reće maloprije ako Messi bude imao svoju noć neće nam pomoći Tito :D :D
Za ibru cemo lahko,postaviti pique da ga cuva i to je to :lol:
Visca el Barça ! Mes que un club !

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 16 mar 2012, 18:55

Romariooo je napisao/la:

decko nedostatak motiva u ligi samo znaci da ce biti iskaljivanja u ligi prvaka, a kad barca igra motivisano ekipe kao su real, united, arsenal i sl na terenu izgledaju upravo kao slavija, tako da su sve prilike da ce i Milan izgledati kao slavija, to ti je ona igra kad protivnik za 90 minuta ne vidi loptu, a kad se to desi i milanu, saznat cete zasto su skoro svi eminentni ljudi ovaj tim proglasili najvecim svih vremena
drug,kad već znaš ko prolazi dalje ti lijepo sutra idi u kladionicu,pa stavi na prolaz Barce 100000 KM i zaradi duplo...ako para nemas,trci do banke da ti odobre kredit.kad te pitaju zasto ti kredit treba,ti samo reci da zelis igrati na prolaz Barce i kredit ce ti biti odobren bez ikakvih problema,ne treba ti cak ni licna karta...evo ako treba ja cu ti žirant biti :)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 mar 2012, 20:12

DesimaL je napisao/la:
muha milanez je napisao/la:Ma kažem za Sedorfa jer mislim da on može kalitetno odigrati na bilo kojoj poziciji,nije dugo igrao i sigurno je odmoran i željan igre. A za Cassana ne znam,rekoše neki dan da neće sigurno ove sezone igrat!!Uhh može Flamini na beka, sigruno je bolji od Antoninija i Meshaba :D
Za ibru cemo lahko,postaviti pique da ga cuva i to je to :lol:
Ma otrest će ga Ibro ko' kesu riže :D :D :lol:
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 mar 2012, 20:29

ajvardedo je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

decko nedostatak motiva u ligi samo znaci da ce biti iskaljivanja u ligi prvaka, a kad barca igra motivisano ekipe kao su real, united, arsenal i sl na terenu izgledaju upravo kao slavija, tako da su sve prilike da ce i Milan izgledati kao slavija, to ti je ona igra kad protivnik za 90 minuta ne vidi loptu, a kad se to desi i milanu, saznat cete zasto su skoro svi eminentni ljudi ovaj tim proglasili najvecim svih vremena
drug,kad već znaš ko prolazi dalje ti lijepo sutra idi u kladionicu,pa stavi na prolaz Barce 100000 KM i zaradi duplo...ako para nemas,trci do banke da ti odobre kredit.kad te pitaju zasto ti kredit treba,ti samo reci da zelis igrati na prolaz Barce i kredit ce ti biti odobren bez ikakvih problema,ne treba ti cak ni licna karta...evo ako treba ja cu ti žirant biti :)
ne isplati se, veca je kamata nego kvota na prolaz barce, tolike sanse imate
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 16 mar 2012, 21:27

[youtube][/youtube]
Samo naprijed! Madrid je uz vas :D
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

EDIX
Kontakt:

Post Postao/la EDIX » 16 mar 2012, 23:00

evo poruke od Josepa Guardiole za sve one koi barsu vec vide u finalu "Ne da ne želim misliti o finalu, nego ne želim misliti niti o mogućem polufinalu protiv Chelseaja ili Benfice", rekao je Barçin trener dodavši:"Četvrtfinale će nam biti dosta zahtjevno samo po sebi. Milan je vrlo neugodan suparnik. Trebat će nam velika podrška navijača. Milan ima iskusne igrače, lako stvara prilike i dobro se brani."

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []