FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 28 avg 2020, 13:47

Za Barcelonu kao klub ne postoji "dobro" rešenje u ovom slučaju. Neke stvari su učinjene, neke izgovorene i tu povratka nerma na obostrano zadovoljstvo...

Ako Messi nakon svega ostane to znači poraz uprave i automatska ostavka ćore i tek došlog Koemana koji nije oterao ali je itekako "kumovao" da Leo prelomi zbog načina na koji je telefonski najuren Suarez...Sada ova opcija ostanka stvara još gore odnose u klubu a Messi na ledja stavlja sam sebi teret "diktatora" i odgovornost za buduće loše rezultate...Tako nešto mu ne treba u životu a i nije on baš toliko lud da to ne zna...

Ako je ipak čvrsto odlučio da ide nema gore varijante (to je najgora od svih) da se klub inati i da mu prisilno ne dozvoli odlazak insistirajući na suludih 700 miliona. Kakvih crnih 700 miliona ovde se radi o Messiju a ne nekom ko je usputno zalutao u klub. Mogu zamisliti kako bi izgledala sezona ukoliko bi ga prisilno naterali da ostane u klubu...

Posle svega što se desilo jedino ispravno je da sednu licem u lice da Leo kaže svoju definitivnu odluku pa ako je ona odlazak dogovorno i mirno izvući ono što je najbolje za klub jer Messi će svakako dobiti dobar ugovor od tog novog kluba. Da li će to biti novac ili dolazak igrača ili i jedno i drugo zavisi od ponude. Pružiti ruke, održati konferenciju zajedno gde će se Messi zahvaliti Barsi i Kataloniji a potom i oni njemu kako i dolikuje...

Naravno da će gorak ukus od svega ostati ali će bar biti časno i Messi će i u budućnosti ostati ambasador i prepoznatljivo zaštitno lice pre svega Barcelone...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 avg 2020, 13:53

Ima logike da sam klub zeli rijesiti se Messia, odnosno ne njega nego njegove plate. Jednostavno, previse je davati 110-120 miliona godisnje za bilo koga, pa cak i za Messia od prije 7, 8 godina. Pogotovo u ovoj korona situaciji, gdje su prihodi znatno umanjeni. Vjerovatno su svjesni da se slijedece dvije godine ne moze nista znacajno uraditi na sportskom planu, ni sa ni bez Messia.
A ne mozes ga se rijesiti tek tako, jer ces izazvati ogromne turbulencije i nastetiti klubu.
Mozda su bas radi toga isli da ga nekim postupcima natjeraju da on sam kaze idem, tako ce se bar malo lakse oprati kod navijaca.
Malo je sumnjivo to sto su Suarezu u telefonskom razgovoru rekli da ide, kao da je kakva krpa.

Vrijdi pogledati.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 28 avg 2020, 14:06

Evander je napisao/la:
28 avg 2020, 13:53
Mozda su bas radi toga isli da ga nekim postupcima natjeraju da on sam kaze idem, tako ce se bar malo lakse oprati kod navijaca.
Malo je sumnjivo to sto su Suarezu u telefonskom razgovoru rekli da ide, kao da je kakva krpa.
Pa naravno da ništa nije nesporazum i da je sve "slučajno"...Koeman je svakako pre toga razgovarao sa Bartomeuom i predočio mu planove i ovaj mu je morao potvrdno klimnuti glavom. Onda je (bar kako se piše) najpre džukački poneo prema Luisu a potom odmah (navodno) pozvao Lea i rekao mu u prevedenom značenju "Ja sam novi šerif u gradu i kome se ne svidja neka se pakuje"...

Mogu samo zamisliti posle toga kakav je bio razgovor izmedju Lea i Luisa?....ostalo se sve zna. Sve to bez ćorine dozvole nije radjeno...e sad što se on pravi mutav i nevešt to je druga stvar.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 avg 2020, 14:08

3 godine od Dembeleovog transfera. Kakav waste of time and money. Valjda bude imao bolju sezonu od prosle, gore od ovog je nemoguce.
27.10.2020

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 avg 2020, 14:36

100 miliona + Jesus,Bernardo S. , Angelino,Garcia i Mahrez
Siti nudi 100 miliona i 3 igraca od gore navedenih
mosa lošmi stićko tit-ula!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 avg 2020, 14:53

Manchester City will not include any first team players in a potential deal for Lionel Messi. [esporte interativo]
Well bitch, the price is 700M€ :cool:

Sve je ovo farsa i glupost. Jedini nacin da Messi napusti Barcu je da on ode dzabe. Inace ni City ni PSG nece moci izdurati masnu odstetu i kasnije placanje plate. FFP im je jednom progledao kroz prste, drugi put nece moci. A nagrabusili bi prvog dana. Tako da, calma svi.
@igrajlopte 🐦

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 avg 2020, 15:17

ReX je napisao/la:
28 avg 2020, 14:53
Manchester City will not include any first team players in a potential deal for Lionel Messi. [esporte interativo]
Well bitch, the price is 700M€ :cool:

Sve je ovo farsa i glupost. Jedini nacin da Messi napusti Barcu je da on ode dzabe. Inace ni City ni PSG nece moci izdurati masnu odstetu i kasnije placanje plate. FFP im je jednom progledao kroz prste, drugi put nece moci. A nagrabusili bi prvog dana. Tako da, calma svi.
Šta je tu za calma, ostat će Messi koji ne želi da bude tu, i šta će tačno Barcelona dobit s tim? Još jedna sezona kao ova sad, još jedno razvaljivanje, brukanje i onda Messi ode za džaba.

Ovako će ga morat prodat za neku cifru, pretpostavljam od 100 do 150 miliona, manje ako su igrači uključeni. Kakvih 700 miliona haha. Barcelona nema leverage ovdje.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 avg 2020, 15:22

Kao prvo jbg nisi valjda mislio da sam ozbiljan sa 700m? Bruh..

Kao drugo. Jel vidis da FFP prijeti i jednom i drugom. Da su Citiju vec progledali kroz prste jednom ali sigurno nece drugi put. Slusajuci novinare iz Engleske i prateci malo forume navijaca Citija svi su slozni - Ako ce Messi doci on mora doci dzabe. Citi bi mogao imati velike probleme cak i da ga dovedu za 150m.

Kad kazem calma mislim na ovu sitauciju i opcenito nova "saznanja" svaki dan.. 90 % je bullshit koji triguje navijace da kliknu i da citaju. U svemu ovome sto se pisalo zadnjih 3-4 dana na twitteru, novinama, forumima je mozda 2-3 % istinita. A ostalo cisto sranje.

Btw, ja se stobom slazem. Daj 150m plus Garcia i Jesus, eto ne treba Silva, i Messija poslat prvim letom ako stvarno ne zeli biti u timu. Totalno mi je svejedno. Ali necu ni plakati ako ostane kao mnogi.
@igrajlopte 🐦

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 avg 2020, 15:30

Neće dobiti 150 plus Garciu i Jesusa. Ne jer City to ne može priuštit, i jer ih koči FFP, nego zato što jednostavno ne moraju dati toliko. Oni su u puno boljem položaju ovdje od Barcelone. Zašto da daju 150 miliona plus par igrača ako ga mogu za jednu godinu dovesti za džaba? Ako puste nekog od bitnijih igrača, poput Jesusa, dobit ćeš mnogo manje novca. Barcelona može biti sretna ako dobiju 120 miliona i Erica Garciu. Vidjet ćeš.

I mislim da City jako dobro zna u kakvoj su tačno situaciji i šta mogu i šta ne mogu što se FFP-a tiče. I očigledno mogu dok pokušavaju. I oni i Pariz.

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 28 avg 2020, 15:44

Jel mislite da je Messi glup i da mu je Omar Mjesecar sef advokatskog tima, pa da vruce glave napamet trazi transfer bez odstete. :roll:

Na kraju krajeva, misljenje FIFA-e se poklapa sa misljenjem Messijevog tabora. Ali ako bas zapne, pogurat ce malo i Florentino, i to je to. :kafa:

Ukoliko se smire strasti i uspiju sklopiti dogovor, mogu dobiti max 115-130M za njega.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 avg 2020, 15:56

Pa i jest upravu za klauzulu. Ako je dogovor bio da može ići na kraju sezone, onda je datum nebitan što je maj na ugovoru, kad su na promjenu rasporeda i svega utjecale izvanjske, globalne okolnosti. Daleko veće šanse ima on na sudu nego Barca. Da ne govorim što je cigančenje to prema najvećoj legendi kluba. Trebao si o tome razmišljati prije nego što si prihvatio imati takvu klauzulu kod igrača.

Zato mislim ko i Donnie. 100 milki i igrač su premija.
A svakako ne znaju s parama i da je 200

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 avg 2020, 16:17

Neznam, razumijem sta hoces da kazes i sve ali trenutno se ne slazem. Jer imamo drugacije razmisljanje.

Meni je ovo sve win-win na kraju krajeva. Ostane okej super. Ipak je Messi kao Batman u Gothamu, ikona necega. Ako ode, i to je okej dobit ces sigurno minimum 100-120m + namanje Garcia (mislim da on ide u bilo kakav deal izmedju klubova).

Zasto ja kazem da nece ga pustiti za tu cijenu ipak je to da ako je Barto spreman na sve, a ocito da jeste. Poslije svega ako ostane popisan ima da mu proradi inat i da kaze mozda 200M. Hajd ga znaj. U glavnom ko zivi taj ce vidjeti.

A ovo po twitteru i slicnim je samo mlataranje po tastaturi gdje 90 % cist bullshit. Kako Causevic koristi Dilettu i Zerinu tako twitterasi Messija.
@igrajlopte 🐦

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 avg 2020, 16:31

Nema on vece sanse od nas na sudu, o tome i pisu mediji svi, cak i strani, ne samo spanski. Zna on da mu je ostat ako neko ne plati klauzulu ili se ne dogovori s klubom. To je jedina istina.
Novinar Dani Senabre: "Ja sam jedan od onih koji je mislio da je nemoguće da Messi promijeni odluku, ali prema onome što su mi rekli, želim vam samo kazati da ovaj slučaj pratite večeras. Čini se da slijedi neočekivan preokret.
27.10.2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 avg 2020, 16:33

Ako je tako, po Messievom, da li se onda i ove otkupne klauzule za igrace pomjeraju? Recimo, da li vrijedi i za Lautara? Otvorila bi se pandorina kutija. Barcelona ovo pravno glat dobija.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 28 avg 2020, 16:38

Evander je napisao/la:
28 avg 2020, 16:33
Ako je tako, po Messievom, da li se onda i ove otkupne klauzule za igrace pomjeraju? Recimo, da li vrijedi i za Lautara? Otvorila bi se pandorina kutija. Barcelona ovo pravno glat dobija.
Barca ima slucaj u to nema dileme ali Barca ne ide na sud po mom misljenju osim ako ne zele gurnuti klub jos nize

Ne radi se ovdje o Dembeleu u tome je citava poenta ove situacije
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 avg 2020, 16:41

Zonked je napisao/la:
28 avg 2020, 16:38
Evander je napisao/la:
Barca ima slucaj u to nema dileme ali Barca ne ide na sud po mom misljenju osim ako ne zele gurnuti klub jos nize

Da, ratovati na sudu sa najvecom legendom koju je klub imao i koju ce imati, dok je jos clan kluba, bila bi najveca sramota u historiji kluba i generalno bi reputacija bila unistena.

Sto je smijesno sa obzirom koliko su srali navijaci Barcelone po Madridu i njihovim razlazima sa legendama.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 avg 2020, 16:49

Zonked je napisao/la:
Evander je napisao/la:

Ja govorim sa pravne strane, ako se bas zainate. Mada, ne vjerujem da ce do toga doci. Opcija 1, izgladit ce i krenuti dalje kao da se nista nije desilo, opcija 2, neko ce platiti obestecenje, ne vece od 120m eura. Ovo sto govore kao City da nudi, nema veze sa zdravom logikom, na zalost.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 28 avg 2020, 16:55

Donnie Darko je napisao/la:
28 avg 2020, 16:41
Zonked je napisao/la:
Evander je napisao/la:

Da, ratovati na sudu sa najvecom legendom koju je klub imao i koju ce imati, dok je jos clan kluba, bila bi najveca sramota u historiji kluba i generalno bi reputacija bila unistena.

Sto je smijesno sa obzirom koliko su srali navijaci Barcelone po Madridu i njihovim razlazima sa legendama.
Pa da ali i situacija u kojoj se povlacis po sudu i sta ocekujes pobjedu a kakva je to pobjeda "hej Messi dobili smo te na sudu moras ostati" mislim o tome ne vrijedi šire ni raspravljati totalna glupost

Messi ako je ozbiljno odlucio da ide a sve su prilike da jest on ce i otici sve ostalo su naglabanja
Evander je napisao/la:
28 avg 2020, 16:49
Ja govorim sa pravne strane, ako se bas zainate. Mada, ne vjerujem da ce do toga doci. Opcija 1, izgladit ce i krenuti dalje kao da se nista nije desilo, opcija 2, neko ce platiti obestecenje, ne vece od 120m eura. Ovo sto govore kao City da nudi, nema veze sa zdravom logikom, na zalost.
Znam tacno sta si zelio reci i u pravu si Barca ima ugovor i s pravne strane je u pol poziciji ali naravno da od tog nema nista kakav crni sud s najvecim ikad u klubu
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 avg 2020, 17:00

PSG ceka da propadne dogovor za Cityem, ulijecu klizeci sa ponudom Neymara, Barto prihvata, a Leorey ovdje pravi dernek :mrgreen:

Drot opet navalio na ovu temu da smara raju svojim glupostima :shifty:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 avg 2020, 17:04

Al najjače mi je ovo kako se uprava odnosi prema igračima.
Kako? Da je meni šefa koji daje povišice kad stagniram ili radim lošije.
Don't hate what you don't understand.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.