Phoenix Suns

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Phoenix Suns

Post Postao/la Slatinash_7 » 01 feb 2014, 15:10

Donnie Darko je napisao/la:Sa Hornacekom na klupi fantasticna ekipa.

Ja bih sad pristao na direktnu zamjenu Okafor za Hawesa, a vjerovatno bi i Philadelphia. Jer bi ovako platili manje novca, a Hawesa gube na kraju sezone svejedno.

Poslati pikove u Utah za Haywada, produzis Bledsoa i imas super ekipu. Plus napredak Lena i Goodwina, pa i Plumleea.

Frye nece iskoristit player opciju na kraju sezone milion posto jer ce traziti dugorocni ugovor dok jos moze. Sad sve ovisi od visine tog ugovora, ako ne bude pohlepan postoje velike sanse da ostane u Phoenixu. Mada ce vjerovatno pun klinac timova pokusat da ga dovede, prije svega Houston. Tu bi odlicno dosao Hawes, koji je dobra zamjena za njega.

Imam i ja jednu mastu, da naprave trejd za Mirzu. Plus sto bi jedno drugom legli kao kec na desetku, plus sto ja ne bih imao probleme sa izborom utakmice kada Sunsi i Brooklyn igraju u isto vrijeme :mrgreen:
Ma nece Philla pristati dati Hawesa za Okafora nema sanse!Bledsoe i Hayward ne vjerujem da ce biti u istoj ekipi,mislim,ne vjerujem da ce neko od njih biti na klupi,nisu budale da drze jednu od ta dva igraca na klupi a niti jedan ne moze igrati tricu..Treba zamjena za Fryea i to je to,mislim moze i Morris to pokriti,Len Plumleea pa ti Nurkic i ne treba,hiljadu je mogucnosti,pogotovo kad ti vise ne treba odlican centar da napravis nesto vec samo neko skokove da kupi i odbranu da igra a pored njega mozes staviti i Bonnera i dobro ti :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 feb 2014, 15:17

Ma moze Hayward u Phoenixu komotno igrati tricu. Tacnije igrao bi.

Hayward/Marcus M./Tucker (mozda, vjerovatno ce otici na kraju sezone)
Dragic/Green
Bledsoe/Barbosa/Retard

Ako je vec nemoguce dovesti Haywarda, nemam nista ni protiv Turnera.

Jbt, kad skontam kakva je sad ekipa, a da je mogla izgledati ovako:

Beasley
E.Gordon
Dragic

:lol:

Hornetsi ispadose nazasluzniji za ovu ekipu Sunsa danas. :mrgreen:

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 02 feb 2014, 03:29

odlično odlično 8-)
#Ynwa

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 feb 2014, 11:06

Nažalost alarm me nije uspio probuditi u pola 4.

Raduje me činjenica da niko nije igrao više od 30 minuta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 feb 2014, 17:58

Sunsi zainteresovani za Gasola. Gambonesto, glavni insider sto se Sunsa tice, kaze da je Gasol jedna od desetak opcija koje razmatraju za trejd za Okaforov isticuci ugovor. Ali kaze da nema sanse da Sunsi ukljuce bilo kakav pik prve runde, sto mi se svidja. Mada sumnjam da ce Lakersi pristat na direktnu razmjenu jer su ako se ne varam trazili pikove od Clevelanda kada su im ovi pokusali poslati Bynuma.

Ako ga mogu dobiti direktno za Okafora, super. Ako ne, nista. Bilo bi blupo potrositi pik za Gasola, jer moze zatrebati kasnije ako krenu po Haywarda ili koga vec zele.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 feb 2014, 18:41

Donnie Darko je napisao/la:Sunsi zainteresovani za Gasola. Gambonesto, glavni insider sto se Sunsa tice, kaze da je Gasol jedna od desetak opcija koje razmatraju za trejd za Okaforov isticuci ugovor. Ali kaze da nema sanse da Sunsi ukljuce bilo kakav pik prve runde, sto mi se svidja. Mada sumnjam da ce Lakersi pristat na direktnu razmjenu jer su ako se ne varam trazili pikove od Clevelanda kada su im ovi pokusali poslati Bynuma.

Ako ga mogu dobiti direktno za Okafora, super. Ako ne, nista. Bilo bi blupo potrositi pik za Gasola, jer moze zatrebati kasnije ako krenu po Haywarda ili koga vec zele.
Kakvu vrijednost moze imati vas pik prve runde ako ciljate PO i mozete za njega plus Okafora i jos nekoga,eventualno, dovesti Gasola??Nema logike u tvom stavu...Vama mladi igraci,a posebno igraci koji bi bili 15.+ pik na draftu ne trebaju...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 feb 2014, 20:56

Pa jednostavno mi se ne svidja ideja da dajem bilo kakav pik prve runde, koliku god vrijednost imao, za posudbu Gasola, za kojeg uopste nije sigurno da li moze pomoci Sunsima u ovom trenutku. Plus sto ce uzimati minute Fryeu i Morrisu koji su krucijalni za igru Sunsa ove sezone.

Iako evo izgleda da ipak daju pik od Indiane za njega, ali prvo ce sacekat da vide situaciju sa njegovom povredom. Taj pik manje vise, njega ni ne brojim u ove pikove prve runde jer je 30. pik.

I nisam ni rekao da trebaju mladi igraci, vec da bih pikove radije iskoristio za dovodjenje igraca koji na duze staze mogu pomoci Sunsima, a koji su dostupni, tipa Thaddeus Young i sl.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 feb 2014, 23:04

NEZALAGANJE je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Sunsi zainteresovani za Gasola. Gambonesto, glavni insider sto se Sunsa tice, kaze da je Gasol jedna od desetak opcija koje razmatraju za trejd za Okaforov isticuci ugovor. Ali kaze da nema sanse da Sunsi ukljuce bilo kakav pik prve runde, sto mi se svidja. Mada sumnjam da ce Lakersi pristat na direktnu razmjenu jer su ako se ne varam trazili pikove od Clevelanda kada su im ovi pokusali poslati Bynuma.

Kakvu vrijednost moze imati vas pik prve runde ako ciljate PO i mozete za njega plus Okafora i jos nekoga,eventualno, dovesti Gasola??Nema logike u tvom stavu...Vama mladi igraci,a posebno igraci koji bi bili 15.+ pik na draftu ne trebaju...
Praksa je pokazala da visoki pikovi znaju itekako iznenaditi,pa vama je potreban jedan Kawhai,Bullsima Butler zasto i PHX ili LAL nebi bio potreban jedan takav,a sigurno ih ima na ovako dubokom draftu..Kad skontas da bi Caully(ili kako se vec pise)Stein mogao pasti van lutrije,Nurkic,Bogdanovic pa i Saric,ima jos dosta role playera kakve Hornacek i Dragic odlicno koriste,pik PHX je itekako koristan u tradeu
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 feb 2014, 23:44

Slatinash_7 je napisao/la:

Praksa je pokazala da visoki pikovi znaju itekako iznenaditi,pa vama je potreban jedan Kawhai,Bullsima Butler zasto i PHX ili LAL nebi bio potreban jedan takav,a sigurno ih ima na ovako dubokom draftu..Kad skontas da bi Caully(ili kako se vec pise)Stein mogao pasti van lutrije,Nurkic,Bogdanovic pa i Saric,ima jos dosta role playera kakve Hornacek i Dragic odlicno koriste,pik PHX je itekako koristan u tradeu
Jeste,ali razlika izmedju pika i igraca koji ti moze donijeti siguran PO je drasticna,ako ekipa cilja PO.Dragic se svaku noc (bez Bledsoea) izuzetno mora potrositi da se dobije neko i pitanje je koliko ce ekipa izdrzati u tom ritmu,jer su ga i povrede pocele stizati.Druga stvar,cini mi se da PHX ima 4 pika prva runde(neka me neko isparbi,ako grijesim) i ne vidim zasto ne bi dali jedan LAL u tom,eventualnom,trejdu za Gasola...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 feb 2014, 23:49

Imaju 4, svoj, od Washintona, Minnesote i Indiane. 3 ce imati na ovom draftu 99%, dok je Minnesotin top13 zasticen, a kako stvari stoje jako tesko ce biti u prvih 9 na zapadu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 feb 2014, 23:51

Zasto uopste pokusavati dovesti igraca koji je svoje najbolje zavrsio i koji je bez veceg motiva i isrosen. Ne isplati se davati neki od prvih pickova...

Najbolje je pokusati napredovati na draftu prema gore i uzeti visi pick, sebi Embiida eventualno..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2014, 00:00

tuzlak1987 je napisao/la:Zasto uopste pokusavati dovesti igraca koji je svoje najbolje zavrsio i koji je bez veceg motiva i isrosen. Ne isplati se davati neki od prvih pickova...

Najbolje je pokusati napredovati na draftu prema gore i uzeti visi pick, sebi Embiida eventualno..
Embiid je trenutno projektovan kao top 3 pik i nema sanse da njega dobiju,a igraca kvalitete 15.+ pika PHX vec ima u svom rosteru.Ne treba toliko slusati ni ove glasine,nije ni ovaj draft nesto aman,nakon prvih 6-7 igraca....Naravno,uvijek se moze potkrasti neko iznenadjenje,ali ko garantuje da ce ga bas PHX draftovati?Treba li potrositi jos jednu godinu uklapajuci takvog igraca u roster?Zakljucak je da bi Pau itekako koristio i donio iskustvo koje bi omogucilo nekim igracima da brze sazriju i vide kako to rade igraci koji imaju sampionski prsten.To iskustvo se ne moze nicim platiti i sigurno je vrijedno jednog pika...Nemam napretka ka PO i pobjeda u istom,ako nemas veterana i igraca koji su to vec prolazili.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 feb 2014, 00:04

tuzlak1987 je napisao/la:Zasto uopste pokusavati dovesti igraca koji je svoje najbolje zavrsio i koji je bez veceg motiva i isrosen. Ne isplati se davati neki od prvih pickova...

Gasol je i dalje dovoljno kvalitetan da pomogne ovoj ekipi da udje u playoff. To je glavni razlog zasto ga zele u ekipi. I ja ga zelim, jer su Sunsima potrebni poeni iznutra, plus sto bi mogao pokazati par stvari onom Lenu. Ali Okafor i eventualno Indianin pik su najvise sto bih ponudio.

A to drugo, sumnjam da ce iko trejdati lutrijski pik na ovom draftu :mrgreen: Jedina sansa Sunsima za Embiida je da Minnesota zavrsi deveta i da bas njihov pik izvuku na lutriji :mrgreen:

Ja mislim da bi njihovi navijaci spalili onog Kana kada bi se to desilo :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 feb 2014, 00:11

Donnie Darko je napisao/la:

Gasol je i dalje dovoljno kvalitetan da pomogne ovoj ekipi da udje u playoff. To je glavni razlog zasto ga zele u ekipi. I ja ga zelim, jer su Sunsima potrebni poeni iznutra, plus sto bi mogao pokazati par stvari onom Lenu. Ali Okafor i eventualno Indianin pik su najvise sto bih ponudio.

A to drugo, sumnjam da ce iko trejdati lutrijski pik na ovom draftu :mrgreen: Jedina sansa Sunsima za Embiida je da Minnesota zavrsi deveta i da bas njihov pik izvuku na lutriji :mrgreen:

Ja mislim da bi njihovi navijaci spalili onog Kana kada bi se to desilo :mrgreen:
Pa dobro moze on pomoci na neki nacin, ali u odbrani vam sigurno nece pomoci. A postoji dobra sansa da vam i unisti vasu igru za tri poena gdje vam se cetvorke izvlace..Gdje to sve vodi? Ako je krajni cilj da se udje u PO. Pitanje je samo vremena kada ce se osjetiti manjak kvaliteta u ekipi Sunsa..

Ovim bi samo pomogli Lakersima, oni ne bi imali obavezu da ga produze, a uzeli bi neki pick. Po meni je bolje za vas da se ovo ne desi, trazit ce vam ugovor neki, eventualno uzeti koji mil vise. Isto bih vam pozelio da se ovo ne desi kao kada su svi navijaci Sunsa prizeljkivali Gordona..

Po meni je bolje dodati ovdje nekog visokog igraca koji nije istrosen, sumnjam u kvalitete Lena i u njegov potencijal. Znaci nekog relativno mladjeg od Gasola..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 feb 2014, 00:22

Embiid je trenutno projektovan kao top 3 pik i nema sanse da njega dobiju,a igraca kvalitete 15.+ pika PHX vec ima u svom rosteru.Ne treba toliko slusati ni ove glasine,nije ni ovaj draft nesto aman,nakon prvih 6-7 igraca....Naravno,uvijek se moze potkrasti neko iznenadjenje,ali ko garantuje da ce ga bas PHX draftovati?Treba li potrositi jos jednu godinu uklapajuci takvog igraca u roster?Zakljucak je da bi Pau itekako koristio i donio iskustvo koje bi omogucilo nekim igracima da brze sazriju i vide kako to rade igraci koji imaju sampionski prsten.To iskustvo se ne moze nicim platiti i sigurno je vrijedno jednog pika...Nemam napretka ka PO i pobjeda u istom,ako nemas veterana i igraca koji su to vec prolazili.
Pa i Drummond je bio projektovan tako i zavrsio na devetom picku, Vucevic 16. pick, Monroe 7 pick. Nadjes neku ekipu u prvih 5 koja ne zeli da uzme velikog igraca i dogovoris se ili neku ekipu koja ima osjecaj da ce njihov igrac pasti nize..

A kako im sada Gasol moze pomoci dugorocno? Nikako po meni..Batali iskustvo i sve to. To prolazi u Spursima npr koji imaju sistem 15 godina star i istog trenera, poznaju se maksimalno. Imaju 3 iskusna igraca, znaci ne vidim da Gasol moze tako nesto da radi u Sunsima..Oni i ovako i onako na westu sa ovom ekipom nemaju sanse, mora se ici na buducnost, Gasol im moze pomoci da ispadnu u prvoj rundi sa 4-1, a ne 4:0 :mrgreen:

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 05 feb 2014, 00:34

Ne kontam sto vec svi pricaju o PO-u a Sunsi devetoplasiranom Grizzliesima bjeze samo 3 pobjede. Gasol bi im odlicno dosao da malo olaksa posao Dragicu na putu ka PO-u.

Necu ni da previse ulazim u neke analize, samo cu reci jednu stvar. Ova ekipa Sunsa samo moze biti bolja sa Gasolom, nikako ali nikako losija.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 feb 2014, 00:41

Gasol bi vjerovatno centra igrao. Barem se nadam. Valjda ga ne planiraju igrati na 4 jer kao sto sam napisao ranije, Frye i Morris su krucijalni za uspjeh Sunsa, jer obojica sire reket i omogucavaju Dragicu (i Bledsou) penetraciju kada im se cefne.

A to pitanje je vremena kada ce se osjetiti manjak kvaliteta Sunsa, to sam i ja mislio ispocetka, te vecina govori cijele sezone. Ali eto to se jos uvijek nije desilo, cak ni gubitkom jednog Bledsoa, tako da sve vise i vise vjerujem da mogu odrzati dobru igru do kraja sezone, mada vrijedi se osigurati nekim veteranom za svaki slucaj. Imali su onaj period odmah poslije Bledsove operacije kada ih je sut u potpunosti stao, kad su upisali par poraza u nizu, ali je onda Dragic poludio i eto Sunsa sada u najboljoj formi od pocetka ove sezone. Mislim da su u zadnjih pet utakmica gubili samo minutu ili dvije kad se sve sabere, i to sve u prvoj cetvrtini. Sunsi su ipak puno vise od ekipe koja zivi i umire od trice, i cisto sumnjam da ce Hornacek dopustiti neki drastican pad u formi. Sistem je jednostavno takav da sakriva mane a istice prednosti sve i jednog igraca, osim Plumleea kada ga hrane loptama da ovaj pokusava nesto ledjima prema kosu a ne zna :mrgreen:. Zato i zele Gasola :mrgreen:

Len ima talenta. Ali ce mu trebati jako dugo vremena da se razvije u korisnog NBA igraca. Mislim da mu Gasol moze puno puno pomoci.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 feb 2014, 05:47

slika

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 feb 2014, 17:36

geniuses at work 8-)
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 feb 2014, 20:51

Goran ucestvuje na skills challengu. Nedavno je izjavio da ako ga ne izaberu na all star tekmu da ne planira nikako ucestvovati na vikendu. Sad, ili je licemjer, ili ima neke informacije sto se tice zamjene za Kobea koje mi nemamo :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Phoenix Suns”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.