Kosarkaska liga BiH

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neroazzurni
Kontakt:

Re: Kosarkaska liga BiH

Post Postao/la neroazzurni » 01 dec 2024, 11:35

svaka cast za trud da se ozivi ova tema, nazalost mi smo skroz kosarku bacili u sesti plan a to nam je nacionalni sport
no to je vec prezvakana tema...

sinoc gledam Sparse pa to je tuga golema, veliko nista...Leotar kao i uvijek utegnuta ekipa
Bosna se cuvala a Sloboda sve bolje izgleda, doduse i sudije sad paze na Aida :lol:
komsijski derbi pripao Vakufu
Orlovik je ovo morao dobiti i dobio, Jahorina se tu nije pitala ;)
Posusje dokazuje da tako mali grad ne moze iznijeti i fudbal i kosarku, te kao prave bosnje gase kosarku
Slavija pod Srdjanom je ozbiljna ekipa a Mostar je svakako 'nako tu

uglavnom, liga je preglomazna, ima viska timova koji ne mogu/nece iznijeti sezonu, ali posto nema pritiska od ispadanja moze im se
ali opet cu ponoviti, kolika je nebriga cijelog drustva prema kosarci liga je odlicna
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 01 dec 2024, 12:36

neroazzurni je napisao/la:
01 dec 2024, 11:35
svaka cast za trud da se ozivi ova tema, nazalost mi smo skroz kosarku bacili u sesti plan a to nam je nacionalni sport
no to je vec prezvakana tema...

sinoc gledam Sparse pa to je tuga golema, veliko nista...Leotar kao i uvijek utegnuta ekipa
Bosna se cuvala a Sloboda sve bolje izgleda, doduse i sudije sad paze na Aida :lol:
komsijski derbi pripao Vakufu
Orlovik je ovo morao dobiti i dobio, Jahorina se tu nije pitala ;)
Posusje dokazuje da tako mali grad ne moze iznijeti i fudbal i kosarku, te kao prave bosnje gase kosarku
Slavija pod Srdjanom je ozbiljna ekipa a Mostar je svakako 'nako tu

uglavnom, liga je preglomazna, ima viska timova koji ne mogu/nece iznijeti sezonu, ali posto nema pritiska od ispadanja moze im se
ali opet cu ponoviti, kolika je nebriga cijelog drustva prema kosarci liga je odlicna
Zahvaljujem,moramo prestati biti pasivni,svi se aktivirati,odlaziti na utakmice,cijeniti ono što imamo.
Nogomet,rukomet i košarka mogu i moraju dosta bolje jer u ovim sportovima imamo potencijala za napredak.
Bojim se da su Sparsi ozbiljno u rasulu,da ne kazem pred raspadanjem.
Sloboda je realno gledajuci sasvim posteno pobjedila Bosnu koja je u mislima za ono sto slijedi a to je Vojvodina,ali mislim i da je prevagnuo kvalitet Slobode.
Još zalim za Curevcom,morao je ostati u Bosni,to je jedna od vecih gresaka Bosne u zadnjem periodu.
Drago mi je za pobjedu Proma,konacno su pokazali da mogu vise od trenutnog i mnogo ce im znaciti ova gostujuca pobjeda u nastavku.
Jahorina je otpustila po meni dobrog trenera,dovela novog mladog trenera,misluo sam da ce izgledati bolje na tabeli,nemaju los roster ali nešto ne štima.
Posusje se sjajno držalo u prvom poluvremenu,ali nisu mogli izdrzati 4 cetvrtine,poraz ocekivan.Ono sto se meni svida kod njih je publika koja ih bodri iako su na 0-7 a imaju i dobru dvoranu.
Meni je liga taman,u A1 ligi postoji 3-4 kluba koja bi bas dobro dosla ,Basket Zivinice,Igman,Gradina Tešanj.
I u Meridianbet prvoj ligi RS-a ima 2-3 kluba koja mogu sasvim dobro igrati u Prvenstvu BIH

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 01 dec 2024, 14:02

Zao mi je sto je Bosna izgubila ali drago mi je vidjeti dosta raje sinoc u Mejdanu. Za ligu bi super bilo da bude nesto od Slobode na duze staze.

Misljenja sam da imamo strasan potencjal u rukometu, kosarci i futsalu. Ne treba brdo para kao u fudbalu da budes dobar i mnoge manje sredine to mogu izgurati ako izaberu jedan klub i odluce stati iza njega. Kod nas je taj lokal patriotizam bio uvijek na zavidnom nivou za razliku od komsiluka gdje se svi opredijele za 2 tima i udri.

Sinoc gledam GFC, 5 milja ljudi na streamu, more ih iz Cazina, a i u Skenderiji isto ih doslo masa. Futsal jbt.

Nek mi se ne ljute Tuzlaci ali nikada ih nisam postovao kao fudbalski tim, ali kao sportsko drustvo bas jesam. Imaju i KK i RK koji uprkos moru problema guraju kako tako za razliku od nas. SD Zeljeznicar postoji u nekim tragovima, dok smo mi (FKS) vise nemamo ni u tragovima, i ne postoji ni gram zelje da imamo bilo sta.

Zenica mi je enigma, steta najjace dvorane u drzavi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2024, 14:18

TETRAPAK je napisao/la:
01 dec 2024, 14:02
Zao mi je sto je Bosna izgubila ali drago mi je vidjeti dosta raje sinoc u Mejdanu. Za ligu bi super bilo da bude nesto od Slobode na duze staze.

Misljenja sam da imamo strasan potencjal u rukometu, kosarci i futsalu. Ne treba brdo para kao u fudbalu da budes dobar i mnoge manje sredine to mogu izgurati ako izaberu jedan klub i odluce stati iza njega. Kod nas je taj lokal patriotizam bio uvijek na zavidnom nivou za razliku od komsiluka gdje se svi opredijele za 2 tima i udri.

Sinoc gledam GFC, 5 milja ljudi na streamu, more ih iz Cazina, a i u Skenderiji isto ih doslo masa. Futsal jbt.

Nek mi se ne ljute Tuzlaci ali nikada ih nisam postovao kao fudbalski tim, ali kao sportsko drustvo bas jesam. Imaju i KK i RK koji uprkos moru problema guraju kako tako za razliku od nas. SD Zeljeznicar postoji u nekim tragovima, dok smo mi (FKS) vise nemamo ni u tragovima, i ne postoji ni gram zelje da imamo bilo sta.

Potpis. Steta sto nam kosarka ili rukomet nije nacionalni sport. Puno vise uspjeha kroz istoriju imamo u tim sportovima, nego u fudbalu nazalost.

Ali dzaba kad u tim sportovima nema para kao u fudbalu, pa svi lete da budu nesto u fudbalu, a obicno nikad ne budu. Ovdje mislim na djecu, kao i ljude koji imaju para, a realno bacaju u bunar, jer rijetko bude nekog uspjeha u tome.

Mada sam misljenja da je raja sinoc dosla u Mejdan jer je derbi sa Bosnom u pitanju. Vidjeli smo kad su slabije utakmice, jedva 400-500 ljudi bude.

Eto kad vec spomenu Tuzlu, milioni su se ulupali u FK, a za sta? Za opstanak (ponekad) i onaj bljesak dok je Azmir bio prvi puta. Sa tim parama su komotno dosad mogli odlediti Sloboda Ditu, pa da se vrate na staze stare slave. A da ne govorim za RK gdje jos manje para od kosarke treba da bude jak klub.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 dec 2024, 14:59

Treba pohvaliti i MYTV stvarno rade kvalitetne prenose iz nase lige.Dvojica komentntora redovno prate nasu ligu i vidi se da barataju informacijama.

Sinoc u mrkonjicu umalo tuca na kraju utakmica a i na tribinama bilo koskanja.Valjda bilo vise ljudi iz vakufa nego iz mrkonjica :mrgreen:
Odlicna pobjeda posebno kad se uzme u obzir da ti najbolji igrac Stewart suta 3-14 iz igre.
Emir Krajinic je stvarno predobro osvjeznje na poziciji centra.U slobodi nije mogao dobit priliku jer Sejfic igra po 35 min al je lik super super igrac za nasu ligu

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 01 dec 2024, 15:23

Mene fascinira Zrno iz Slavije,ako bude pameti u Bosne pa da ga dovedu.
Ima jos par imena sa potencijalom da budu dobri igrači.
Kad smo kod Proma Cooper je sinoc bio dobar,i ako bi proradila ova tri Amera u Promu,mozda bi mogli se ukljuuciti u borbu za top 5,mada realno teško,nije im ni raspored naklonjen

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 01 dec 2024, 15:45

to ti pricam, i Posusje se odluci gurat fudbal a vamo yebo kosarku...a u biti za onoliki grad dosta ti od sporta dobar kosarkaski klub, lijepa dvorana zimi ljudi dodju na kosarku ljepota...vamo neka te u fudbalu u drugoj ligi, dodje ti Tošk, Jedinstvo, Gosk...taman mjera
mislim, Posusje sam uzeo kao primjer nemam nista sa njima i izvinjavam se ako koga vrijedjam

svaki grad koji ima u fudbalu Premijerligasa mora godisnje izdvojiti milion+ KM kako zna i umije, da bi dobio sta? a za pola milke ti imas super ekipu u kosarci

a sto se tice te price kako je u fudbalu vise para pa jbg ljudi lete...pa to uopste nije tacno kod nas, kod nas svi posluju u minusu tako da je ustvari obrnuto gdje je vise para tu vise odes u minus. a i za djecu, pa evo uzmes dijete i jedno guras u kosarku drugo u fudbal pa ces vidjet koji ce moci zivjeti od svog sporta, to sto je fudbal placeniji nije ti garant da ce se ovaj fudbaler hljeba najest...

uglavnom hocu reci da smo daleko talentovaniji i potentniji u dvoranskim sportovima nego na yebeni fudbal, gdje je sve vise fizike i motorike dok u kosarci se jos moze proturiti pokoja finta
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 dec 2024, 15:46

DamirT je napisao/la:
01 dec 2024, 14:18
TETRAPAK je napisao/la:
01 dec 2024, 14:02

Potpis. Steta sto nam kosarka ili rukomet nije nacionalni sport. Puno vise uspjeha kroz istoriju imamo u tim sportovima, nego u fudbalu nazalost.

Ali dzaba kad u tim sportovima nema para kao u fudbalu, pa svi lete da budu nesto u fudbalu, a obicno nikad ne budu. Ovdje mislim na djecu, kao i ljude koji imaju para, a realno bacaju u bunar, jer rijetko bude nekog uspjeha u tome.

Mada sam misljenja da je raja sinoc dosla u Mejdan jer je derbi sa Bosnom u pitanju. Vidjeli smo kad su slabije utakmice, jedva 400-500 ljudi bude.

Eto kad vec spomenu Tuzlu, milioni su se ulupali u FK, a za sta? Za opstanak (ponekad) i onaj bljesak dok je Azmir bio prvi puta. Sa tim parama su komotno dosad mogli odlediti Sloboda Ditu, pa da se vrate na staze stare slave. A da ne govorim za RK gdje jos manje para od kosarke treba da bude jak klub.
Potpis uvijek smo bili bolji u kosarci i rukometu
Glavna ulaganja treba da budu u ta dva sporta
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 dec 2024, 16:31

Ali ovi što ovaj duel nazivaju klasikom a nijedan klub nije stariji od 10 godina

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 dec 2024, 18:17

Pocinje rasplet za naše klubove u ABA2 ligi .
Borac je poceo odlucujucu utakmicu za prolaz protiv Ilirije.
Bosne i Široki igraju sutra vrlo bitne utakmice.
Sretno našim klubovima

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 03 dec 2024, 20:47

Ne pamtim kada sam pogledao lošiju utakmicu Borca. Ilirija nije ništa specijalno, sami smo sebe ubili, katastrofa. Ništa još nije gotovo, protiv Zlatibora u Boriku za prolaz.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 dec 2024, 23:13

:facepalm:
AvantiBL je napisao/la:
03 dec 2024, 20:47
Ne pamtim kada sam pogledao lošiju utakmicu Borca. Ilirija nije ništa specijalno, sami smo sebe ubili, katastrofa. Ništa još nije gotovo, protiv Zlatibora u Boriku za prolaz.
Nije nista specijalno ali eto,proci ce Ilirija.
"Sreca" za Borac pa imaju sve u svojim rukama na domacem terenu,iako sigurno nece biti lako.

MikeEhrmantraut
Kontakt:

Post Postao/la MikeEhrmantraut » 04 dec 2024, 13:24

Nisam ocekivao poraz Borca od Ilirije... No, opet je sve u njihovim rukama, Zlatibor nije kao prijasnjih godina tako da sigurno postoji dobra sansa

Bosna Vojvodina bi mogla biti odlicna utakmica. Vojvodina je i prije pocetka lige oznacena kao jedan od favorita, u SRB ligi su bez poraza ali mislim da Bosna ima kvalitetu da ih pobjedi na domacem terenu

Sirokom se otvorilo sinocnjim porazom Podgorice u Somboru, tako da i Siroki ima sve u svojim rukama i sa dvije domace pobjede ide dalje

Sve tri ekipe imaju dobre sanse za ici dalje, a bilo bi lijepo kad bi imali 3 predstavnika u playoffu

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 04 dec 2024, 18:57

Široki ima +14 na poluvremenu,u ovoj grupi Široki i Podgorica ce imati isti omjer,s tim da Široki ima tezi zadatak u zadnjem kolu protiv dobre ekipe Joker.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 04 dec 2024, 19:46

+20 pobjeda Širokog,sretno Bosni

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 dec 2024, 19:49

Mozda Siroki i dobije Joker. Svakako njima ne treba. Sretno veceras Bosni :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 04 dec 2024, 20:09

Jadna je kosarka kad se svodi na Vrabca

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 04 dec 2024, 20:18

S ovakvom igrom,šutom ,bezidejnoscu ne može se pobjediti Rabotnički,a da Vojvodinu .

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 12 dec 2024, 09:05

Sinoc su odigrane utakmice 9 kola

slika

• Najefikasniji u redovima domaćina bio je Nicholas D. sa 19 poena, dok je Ejah D. upisao double-double učinak sa 16 poena i 15 skokova. Nikola Vujović dodao je 14 poena, a Amar Klacar 6. 🏀

Rebec 22, Hunter i Planinić (11sk) po 13 za Široki

Katastrofalna sezona za Sparse se nastavlja
slika

slika
Delalic18,Podojak 15,Gutic12 Zubac 11

slika
PORAZ PROMA U TREBINJU
Marko Rikalo postigao je 18 poena za Leotar, Dejan Šakotić 14, Đorđe Gobović 12, Stefan Adžić 11, Srđan Milanović i Marko Marković po 10, Draško Albijanić 8, Nemanja Milidragović 7 i Filip Cvjetinović 6 i Pavle Tupanjanin 5 poena. Za Promo, Emir Krajinić dao je 19 poena, Nikola Petojević 18, Collin Cooper 15, Nikola Vasilevski 14, Samir Stewart 11, David Kueth Zool 3, te Dino Alkić i Reuf Livadić po 2 poena.

slika

slika
Posušje
Krishnan16 Simovic 15,Kovač 11

Orlovik: Delic 20,Preldzic 16 Arslanagic 12

Sloboda-Jahorina 85:64
Košarkaši Slobode i dalje su bez poraza na parketu Mejdana u aktuelnoj sezoni! Tuzlanski tim rutinski je odradio utakmicu devetog kola ubjedljivo savladavši debitanta u najvišem rangu takmičenja za svoju šestu ovosezonsku pobjedu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Sloboda je u svojim redovima imala čak šest dvocifrenih strijelaca koji su timski podijelili košgeterski učinak na ovom susretu. Čampara je imao 16, Mikavica 15, po 13 su ubilježili Ćurevac, Tomašević i Sejfić, a 10 poena je dodao Stanković.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Mocvara1991 i 15 gostiju.