Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Monolog » 02 mar 2014, 16:27

Kad obavim svoje poslove, banovat ću ove standardne oftopičare koji malo-malo moraju ispoljiti svoj izam - debilizam.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 mar 2014, 16:54

Nadam se da ce ti biti iVar.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 mar 2014, 17:52

Prozivanje moderatora u potpisima je siguran put ka Banovicima.

IVara sam ispratio ja. Ako ima jos neko kome je potrebno objasnajavati zasto su hvalospjevi hitleru zabranjeni na nasem forumu, moze mi se javiti.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 mar 2014, 17:57

da li je izasao onaj fil/dokumentarac vezan za Tita i onom svemirskom programu sto je kasnije navodno prodan amerikancima?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 mar 2014, 18:07

http://en.wikipedia.org/wiki/Tunguska_event" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni uvijek najdraža, odnosno najfascinantnija od svih misterija.

Koliko je samo čovječanstvo imalo sreće što je ovo bilo u sibiru, a ne iznad nekog naseljenog područja ili okeana.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 mar 2014, 18:10

Jel ima jos neko da ga zanimaju vampiri ?

Ali ne oni iz Sumrak sage :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 02 mar 2014, 18:24

Otelo je napisao/la:Jel ima jos neko da ga zanimaju vampiri ?

Zanimljivo cak i u drevnim kulturama nalazili su se podaci o vampirima ljudima koji su pili krv a kasnije su se njima dodale neke nadnaravne moci sto je iskrivljeno i time je mit o vampirima postao jos veca misterija. Prvi dokumentovani oblik potice sa Balkana tacnije Srbije a rijec vampri potice iz slavenskih jezika.
Po mom onako misljenju ljudi vampiri su poremecene osobe gledao sam par emisija gdje pricaju iskustva tipa ako ne pije ljudsku krv smatra da ce umrijeti ili da je njegova otrovana.
Jedan od poznatijih oblika je Elizabeta Bathory i njene vampriske orgije.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 mar 2014, 18:30

Interista je napisao/la:

Zanimljivo cak i u drevnim kulturama nalazili su se podaci o vampirima ljudima koji su pili krv a kasnije su se njima dodale neke nadnaravne moci sto je iskrivljeno i time je mit o vampirima postao jos veca misterija. Prvi dokumentovani oblik potice sa Balkana tacnije Srbije a rijec vampri potice iz slavenskih jezika.
Po mom onako misljenju ljudi vampiri su poremecene osobe gledao sam par emisija gdje pricaju iskustva tipa ako ne pije ljudsku krv smatra da ce umrijeti ili da je njegova otrovana.
Jedan od poznatijih oblika je Elizabeta Bathory i njene vampriske orgije.
Upoznat sam sa time.

Veoma interesanta tema pogotovo za one koji su sposobni otvoriti svoj um do te mjere.
I uvijek me je zanimalo kako su besmrtni.
Moja teorija je ta da ih pijenje krvi, tj. nacin cirkulacije cini besmrtnim. Celije i organi im ne stare, srce isto.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 02 mar 2014, 18:46

Jedan je naucnik objasnjavao teoriju besmrtonsti navodno starenje ovisi o zivotnom vijeku nasih stanica.Sve dok se dijele mi smo mladoliki a strukture telomete igraju glavnu ulogu u diobi, a preko aktivnosti enzima telomerase aktivnost telomera se povecava

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 mar 2014, 19:04

QUARESMA 18<<< je napisao/la:da li je izasao onaj fil/dokumentarac vezan za Tita i onom svemirskom programu sto je kasnije navodno prodan amerikancima?
to je bila furka samo i cista izmisljotina bez trunke istine :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 mar 2014, 19:09

Mogli smo im prodavati samo mozda Stojadina i Rade Koncar proizvode :mrgreen:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 02 mar 2014, 19:16

Donnie Darko je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/Tunguska_event

" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni uvijek najdraža, odnosno najfascinantnija od svih misterija.

Koliko je samo čovječanstvo imalo sreće što je ovo bilo u sibiru, a ne iznad nekog naseljenog područja ili okeana.

postoji teorija da je tesla odgovoran za tungusku eksploziju. O tome govore i ovi ruski dokumentarci. Pogledaj, preporučujem.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

LenBias je napisao/la:to je bila furka samo i cista izmisljotina bez trunke istine :D
otkud znaš da u toj priči nema istine?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 mar 2014, 19:20

alan_kardec je napisao/la:
LenBias je napisao/la:to je bila furka samo i cista izmisljotina bez trunke istine :D
otkud znaš da u toj priči nema istine?
zato sto su ljudi koji su odgovorni za taj video rekli kako su sve izmislili

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 mar 2014, 19:23

LenBias je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:da li je izasao onaj fil/dokumentarac vezan za Tita i onom svemirskom programu sto je kasnije navodno prodan amerikancima?
Ne znam za Tita, ali je isitna da je glavni Hitlerov nacisitcki inzinjer Wernher von Braun zajedno sa svojim kolegama najvise zasluzan za osnivanje Nase i samog odlaska na mjesec, amerikanci tu nista nisu uradili sa stanovnistva tehnologije.

Kad je zavrsio drugi svjestki rat, ameri ga deporotavili zajedno sa ostalim strucnjacima. On je izumio V2 rakete 1944-1945, najemocnije u to vrijeme, one su trebale da nose bojeve glave koje bi nacisti lansirali na London i New York ali kako se tad rat blizio kraju sve je probalo, radi nedostaka sredstava i samog poraza.

Kasnije su iste rakete usavrsene u Americi za put ka mjesecu. Ispostavilo se na kraju da nije nacista ne bi ni otisli na mjesec.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 mar 2014, 19:30

ma kakav tito i mjesec, sta vam je ljudi

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 mar 2014, 20:35

Mene :mrgreen: Interesantno mi je sve oko njih. Vjerujem da je vrlo moguce to sto vec netko spomenu da su to jednostavno ljudi koji su pili ljudsku krv, ali su im s vremenom natovarili neke moci koje su takodjer interesantne prije svega to da su besmrtni. Interesantna je i njihova mana da im smeta sunce, po nekim pricama se skamene, a po nekim izgore. Malo smijesno je to da bjeze od cesnjaka :lol: . Takodjer mi nekako zastrasujuce djeluje prica da se s vremenom nalaze vampirska groblja, tj. grobovi u kojim su kosturi s odsjecenim glavama koje stoje izmedju nogu, jer navodno tako vampiri jedino sigurno ostaju mrtvi.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2014, 20:36

Elegant je napisao/la:
LenBias je napisao/la:
Ne znam za Tita, ali je isitna da je glavni Hitlerov nacisitcki inzinjer Wernher von Braun zajedno sa svojim kolegama najvise zasluzan za osnivanje Nase i samog odlaska na mjesec, amerikanci tu nista nisu uradili sa stanovnistva tehnologije.

Kad je zavrsio drugi svjestki rat, ameri ga deporotavili zajedno sa ostalim strucnjacima. On je izumio V2 rakete 1944-1945, najemocnije u to vrijeme, one su trebale da nose bojeve glave koje bi nacisti lansirali na London i New York ali kako se tad rat blizio kraju sve je probalo, radi nedostaka sredstava i samog poraza.

Kasnije su iste rakete usavrsene u Americi za put ka mjesecu. Ispostavilo se na kraju da nije nacista ne bi ni otisli na mjesec.
CIA i NASA su ti na neki način osnovane od strane nacista koje su Ameri sebi nakon rata priveli.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 mar 2014, 20:40

Signore je napisao/la:

Mene :mrgreen: Interesantno mi je sve oko njih. Vjerujem da je vrlo moguce to sto vec netko spomenu da su to jednostavno ljudi koji su pili ljudsku krv, ali su im s vremenom natovarili neke moci koje su takodjer interesantne prije svega to da su besmrtni. Interesantna je i njihova mana da im smeta sunce, po nekim pricama se skamene, a po nekim izgore. Malo smijesno je to da bjeze od cesnjaka :lol: . Takodjer mi nekako zastrasujuce djeluje prica da se s vremenom nalaze vampirska groblja, tj. grobovi u kojim su kosturi s odsjecenim glavama koje stoje izmedju nogu, jer navodno tako vampiri jedino sigurno ostaju mrtvi.
Ja znam da ih vecinu przi svjetlost a ako ostanu predugo onda se spale potpuno.
Sto se tice moci gotovo svi imaju ogrumnu brzinu te tisinu a ovo ostalo je telepatija i sl.
Ni meni to sa cesnjakom nije jasno no zato kolac koji ide direktno u srce ima smisla.
Kriz mi isto nije jasan ali se moze objasniti na taj nacin sto su se najvise " pojavljivali " u krsacanski mjestima pa su vjerovatno svestenici to koristili.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 02 mar 2014, 20:41

Što se tiče luka, možda imaju previše osjetljive oči :P
Ja te volim, volim Željo..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 mar 2014, 21:22

Postoji li kakav kvalitetan ekvivalent "Na rubu znanosti", ali da je strane, pozeljno bi bilo americke ili britanske produkcije??

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.