1/8 finala: SVI DUELI
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Re: 1/8 finala: SVI DUELI
Hejt prema Grcima ti ne dozvoljava da budeš objektivniji.
Šta je to Costa Rica napravila dok su bili 10 vs 10 na terenu ? Kombinirali, razvaljivali oči ljepotom svog fudbala ?
Daj bola... Slična je to filozofija, drugo što ti to nećeš da priznaš.
Šta je to Costa Rica napravila dok su bili 10 vs 10 na terenu ? Kombinirali, razvaljivali oči ljepotom svog fudbala ?
Daj bola... Slična je to filozofija, drugo što ti to nećeš da priznaš.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ljudi napravili nauku oko toga ko za koga navija. Svi su krajnje ubijeđeni da su njihovi razlozi pravi razlozi, a razlozi onoh drugih krivi razlozi. Ne treba vam nikakav razlog da navijate za bilo koga, sasvim je dovoljno da imate neke simpatije prema nekoj reprezentaciji. I zato se ne morate pravdati za svoj izbor i ne trebate ubjeđivati druge da se priklone vašem izboru.
- anelbavarac
- Kontakt:
Potrosena Costa Rica bice lagan plijen za O'landeze. 
Gekas tragicar.

-
Amar Dzeko
- Kontakt:
haha tebe sam ček'o sa GekasomDzoni je napisao/la:Gekas tragicar.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Nisam znao druze evo do maloprije da je on fulio.Amar Dzeko je napisao/la:haha tebe sam ček'o sa GekasomDzoni je napisao/la:Gekas tragicar.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uzeo da jedem i nadjem penale,highlights,i vidim 3:3 i ide Gekas da puca
Niko sretniji od mene u tom trenutku.
- Evolution87
- Kontakt:
Da mi je znati gdje su ovi kostarikanci sadaku dijelili. 
Nista specijalno nisu pokazali na SP, a evo ih medju 8
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Evolution87 je napisao/la:Da mi je znati gdje su ovi kostarikanci sadaku dijelili.
Pa sad zavisi kako se gleda. Bili su u prvi u grupi bez poraza sa samo jednim primljenim golom iz penala. Dobili su Italijane i Urugvaj. Danas su protiv Grka imali rezultat i kontrolu a onda im sudija unisti. Prvo cist penal ne dobise da rijese utakmicu, onda im igrac dobi drugi zuti za obican faul i onda su nekako uspjeli stici do penala koje us izveli bas muski i zasluzeno usli medju 8.
Evolution87 je napisao/la:Da mi je znati gdje su ovi kostarikanci sadaku dijelili.
Izasli kao prvoplasirani iz grupe sa Italijom,Urugvajem i Engleskom i izbacili hladnokrvno Grke.
Zelio bih da znam tvoju definiciju "specijalnog".
Al dobro mozda si samo sarkastican.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Fudbalska pravila su jasna.ugursuz je napisao/la:onda im igrac dobi drugi zuti za obican faul
Čišćiji žuti karton u životu nije dobio.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
Till je napisao/la:1. O Gavrilu Principu...DukeOfWellington je napisao/la:Ne misliš valjda da neko poput mene nije u stanju da za pet sekundi skonta zbog čega si natovario taj avatar, potpis, zbog čega kačiš te slike i ostalo. Zbog provokacije, naravno. Na ovom forumu uglavnom pišu ljudi koji smatraju da taj s tvog avatara nije nikakav heroj nego terorista koji je trudnoj ženi pucao u leđa, što je valjda neki premium herojski čin. Ali većina će naravno ignorisati tvoje šepurenje s tim provokatorskim avatarom. Većina takođe neće u inat tvojim provokacijama navijati protiv Grčke, nego će navijati za reprezentaciju koja im je simpatična i ti ljudima nećeš moći da ogadiš Grčku stavljajući pored zastave Grčke ovdje skoro nikom simpatičnu zastavu Srbije. Ljudi ovdje uglavnom ne vole zastavu Srbije, podsjeća nas na nešto ružno, nije za ovog foruma da govorim ali zna se šta je u pitanju. Ipak, osim nekoliko pojedinaca niko se neće pretejrano uzbuditi zbog toga što si svoje svjetonazore odlučio podijeliti sa nama u cilju provociranja. Ja sam čak i sretan zbog toga, odma me podsjetiš na jučerašnji dan, dok su na privatnom teferiču Emira Kusturice i Milorada Dodika oni koji smatraju Principa herojem guslali i režali i to na privremeno otetoj bošnjačkoj zemlji, u isto ili slično vrijeme u Sarajevu je Bečka filharmonija održavala koncert u velikom stilu. Civilizacijska pobjeda na koju smo naravno izuzetno ponosni, tako da nam tvoje amfibijsko padobranisanje po forumu neće pretjerano smetati.Till je napisao/la:Gdje je provokacija? Bez pausale, nego kazi precizno...
Eto ti, bez okolišanja.
Princip ili bolje receno "Mlada Bosna" (projugoslovenski orjentisana tajna organizacija, pa i probosanski i prosrpski), ciji je Princip bio samo egzekutor u namjeri, personifikacija, je pocinio politicki motivisan atentat. U sirem smislu to mozemo nazvati terorizmom (sto je podlozno polit-propagandi..), dok u uzem nikako, jer u tom atentatu nije postojala kolateralna steta (neduzni civili etc...). Meta su bili iskljucivo predstavnici/reprezentanti monarhije. Isto bi se desilo i samom caru Franji Josifu, da je bio u "slucajnoj" posjeti Sarajevu.Ostalo je nacionalisticka patetika koja ne pije vodu, jer nema temelje na kojoj bi iole ozbiljnija argumentacija pocivala. Princip je bio pobornik jugoslovenstva, oslobodjenja od tudje eksploatatorske i totalitarne vladavine, a ne srpske nacionalne ideje u uzem smislu. Politicki faktori, a tu imamo Kraljevinu Srbiju, odnosno potomke hrvatskih "Iliraca" koji su bili najveci pobornici na celu sa Trumbicem, kao i slovenacka intelektualna elita su odavno agitovali i promovisali ideju ujedinjene jugoslovenske drzave. Ta ideja je bila susta suprotnost Ferdinandove ideje treceg entiteta unutar monarhije, koji bi bio vazal Becu i produzena ruka Beca kao antipod konzervativnijoj Budimpesti (ta ideja je zapravo Meternihova, kolonijalisticka ideja!). Austro-Ugarska nije se pocela raspadati pucnjima u Sarajevu, niti u Velikom ratu, njen raspad pocinje revolucijom 1848, odnosno najkasnije austrijsko-madjarskim kompromisom 1860-ih (nastanak Austro-Ugarske), kada je postalo jasno da u dobu nacionalne emancipacije Bec ne moze da se odupre ideji federalizma i samoopredjeljenja na duzi period (to je bila i polazna tacka americkog predsjednika Vudroa Vilsona 1917. u njegovih 14 tacaka politickog organizovanja Evrope posle rata, sto se i desilo u Versaju). Na tom segmentu unutrasnje politike su se raspale i Osmanska i Ruska carevina (Njemacka ne, jer je pod Bismarckom nastala na nacionalnoj ideji za razliku od ostalih, koje su nastajale osvajanjima i kolonizacijom). I svi bosanski muslimani/Bosnjaci nisu bili pristalice Austro-Ugarske i Ferdinanda (u "Mladoj Bosni" nisu bili prisutni samo etnicki Srbi), izuzev malog cinovnickog dijela koji je profitirao od takvog stanja. Preciznije receno nisu bili za rat i ratovanje za becke interese (izuzev konfesionalno orjentisanih vojnih/paravojnih jedinica, koje nisu predstavljale cijeli narod, i koje su zalud masovno ginule po Karpatima, Ceru, Kolubari, u Galiciji, po Srbiji). O tome su pisali i Miroslav Krleza i Hasan Kikic u svojoj knjizevnosti, da ti ne nabrajam i srpske knjizevnike, koje vjerovatno u svojoj nacionalnoj apoteozi i iskljucivosti u polarizaciji stava neces uzeti kao relevantne. Na stranu Kalajeva ideja o jednoj naciji, koja je i tada i kasnije (1992-1995) dozivila politicki slom i neuspjeh. I nikada nece uspjeti. Ne zbog dobrih/losih Bosnjaka/Srba/Hrvata (Sartrova stavka...), nego zbog osmanskog nasledstva strogog konfesionalnog podvajanja koje je na te prostore ostavilo dalekosezne istorijske posledice...
2 "otetoj bošnjačkoj zemlji" - nacionalna patetika... Te teritorije smatraju i Srbi srpskim, a i Hrvati su ih smatrali u doba NDH hrvatskim... Iskljucivo nacionalne pretenzije nisu argumentacija... I na tom intelektualno primitivnom nivou se ne moze voditi ozbiljna diskusija... Ako krenemo redom, zapravo vecina teritorija na svijetu imaju vise "vlasnika"... Sreca pa je potpisan "Dayton", jer bi se rulja iz sva tri naroda i dalje besmisleno makljala...
Eto ti, bez okolisanja... Kada si vec otisao u off... Tanak si Duke...
Da se pitam ja bih betonir'o travu,
i ofarb'o tamno braon svaku vodu plavu.
Nekako bih probušio tanki sloj ozona,
A zemlju bih zaštitio kesom od najlona.
Beton beton samo beton, beton nama treba,
Jer iz trave nonšalantno ljuta zmija vreba.
Da se pitam ja bih osjek'o sve šume,
a za ukras postavio od traktora gume,
kiselinom ja bih zemlju navodnjavo,
a đecu bi svakog dana rentgenom slikav'o!
Beton beton samo beton, beton đeci treba,
jer iz trave nonšalantno alergija vreba.
Da se pitam na sred grada lozio bih kazan,
svako bi mi jeo, zna se, ručak jednobrazan.
Praznikom bih instalir'o oko glave lovor,
i narodu održao slijedeci govor:
Beton beton samo beton...
A daj me nemoj j*bat u ovo doba.

Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nemoj ni slučajno mislit' da ću se primit' na provokatorske izmišljotine na sportskom forumu. I dalje misli da sam tanak, meni odgovara.
Znaci sutra Francuska-Nigerija
I Alžir-Njemačka.
Favoriti idu dalje bez nekih vecih problema,iako cu (naravno) navijati za Alžir.
Francuzi ce da rastave ove usljive Nigere i bit ce nam jos veci sj3b kad vidimo zbog koga smo ispali.
Robben: "Izvinjavam se zbog simuliranja"
[youtube][/youtube]
I Alžir-Njemačka.
Favoriti idu dalje bez nekih vecih problema,iako cu (naravno) navijati za Alžir.
Francuzi ce da rastave ove usljive Nigere i bit ce nam jos veci sj3b kad vidimo zbog koga smo ispali.
Robben: "Izvinjavam se zbog simuliranja"
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Dzoni, dana/u 30 jun 2014, 03:49, ukupno mijenjano 1 put.
wtf
Dzoni, Duke - kako vam se da uopšte replicirati ovom saloncu
ocito da je covjek promašio forum
Ignorisati dok ga neko od nadležnih ne nogira
Dzoni, Duke - kako vam se da uopšte replicirati ovom saloncu
Ignorisati dok ga neko od nadležnih ne nogira
- anelbavarac
- Kontakt:
Trebalo bi ovo odma rijesit'.
Svaka sekunda je dragocjena.
Ovo je neki opasan bolesnik, to je ocigledno.
Kill it before it lays eggs.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Till je napisao/la:A kada sam kritikovao i osudjivao paljenje BiH-zastave u Livnu, to ti jelte nije smetalo... Ne serendaj... NacioJonsko orjentisani "Duke" je prvi usao sa klizecim, sada je dobio po njusci i neka ga dostojanstveno primi...anelbavarac je napisao/la:Trebalo bi ovo odma rijesit'.
A ti Bavarac, probaj na njemackom forumu nazivati Grke ili Kostarikance "ciganima" kao neki ovde, mozes probati, ali onda ekspresno letis k'o firiz sa foruma zbog rasizma, ili probaj pljuvati po bilo cijoj drzavnoj zastavi... To moze na vukojebinskom naciJonskom Balkanu... Svi su isti...
Banujte me, sa takvim sovenima nemam ni namjeru da raspravljam...
Imaš problema u koitalnim odnosima pa moraš na ovaj način da liječiš frustracije?
pisi gavrile,pisi dok ne ustane glavni
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.