31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ishod utakmice Austrija - Bosna i Hercegovina?

Pobjeda
82
53%
Nerjeseno
48
31%
Poraz
24
16%

Ukupno glasova: 154

ASD
Kontakt:

Re: 31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la ASD » 31 mar 2015, 23:44

Virtu4l je napisao/la:
ASD je napisao/la:Smatram da treba Vrsjaevica sutnuti, Stilica probati jos jednom ako se ne pokaze sutnuti ga, a Hadzica bi ostavio na spisku dok ne dovedemo boljeg zadnjeg veznog.
Povratkom Kolašinca, Zukanović je taj 'bolji zadnji vezni'.
Mislim da je prespor za te pozicije, barem na ovom nivou.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 31 mar 2015, 23:45

Meni je bilo odlično što su sve izmjene, koliko god na prvu izgledale nebulzone, pozitivno utjecale na utakmicu. Vidi se da postoji sistem i razrađena taktika iza svakog novog igrača koji uđe u utakmicu. Sve u svemu dobro je, polako se dižemo i dolazimo sebi nakon svega onog. Valjda će nam igrači do juna ući u formu i onda ima da im **** kevu u Zenici.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 mar 2015, 23:45

calcio je napisao/la:
Salu na stranu, mislim da ce Avdija jos uvijek dobivati pozive. Danas nije bio nesto dobar ali ne znam da li ste primjetili, cesto je imao po dvojicu igraca na sebi. Dobro su zatvarali njegovu stranu.
Nadam se da salis... iskreno. :cry: Jedno je kad te zatvore, a drugo kad imas problema sa PRIMANJEM LOPTE I PASOVIMA OD 3 **** METRA! :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 31 mar 2015, 23:46

rodjenisa je napisao/la:Divim se svim ljudima koji su veceras vidjeli nesto dobro u nasoj igri,osim borbenosti :clap:
Za plasman na EURO treba puno vise od borbenosti
:guz:

by formuaši ss.ba foruma
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 mar 2015, 23:47

voltron30 je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Zadovoljan sam onime što je Štilić pokazao, kao i Hajrovićem. Puno sam pozitivnih stvari vidio", rekao je Baždarević

Ka'e Meša i začepi usta ostacima papetovaca. :shhh:
zadovoljan je on i vrskom zato manite se ovog dali je zadovolji stilic ili nije cinjenica da se nije vidio iako je trebao da bude pokretac ali momak je tu jedan trening treba mu pruziti sansu mada smo puni tih dizelasa koji su ako cemo iskreno kvalitetniji od njega
Selektor nije želio govoriti o tome da li je bilo igrača koji nisu zadvoljili, ali je istakao kako će tražiti još širu bazu igrača za reprezentaciju

Čitamo li nešto između redova? :cool:
Pametno radi Mesa, odudara od naseg plemenskog mentaliteta.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 31 mar 2015, 23:48

Kad se pojave Kolasinac, Vrancic i Martic mislim da ce to donijeti novu dimenziju u nasoj igri.

znali neko kad vise treba dobiti papire taj Vrancic???
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 31 mar 2015, 23:48

topnik1 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Divim se svim ljudima koji su veceras vidjeli nesto dobro u nasoj igri,osim borbenosti :clap:
Za plasman na EURO treba puno vise od borbenosti
:guz:

by formuaši ss.ba foruma
:lol: jesi to ti vidio nesto dobro :rol:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 31 mar 2015, 23:49

Consigliere je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Salu na stranu, mislim da ce Avdija jos uvijek dobivati pozive. Danas nije bio nesto dobar ali ne znam da li ste primjetili, cesto je imao po dvojicu igraca na sebi. Dobro su zatvarali njegovu stranu.
Nadam se da salis... iskreno. :cry: Jedno je kad te zatvore, a drugo kad imas problema sa PRIMANJEM LOPTE I PASOVIMA OD 3 **** METRA! :roll:
Ma avdija je svjetska klasa navuko 10 igraca i tako otvorio prostor nasim ofanzivcima.
Najveci panj kojeg je imala ova reprezentacija,boljih bekova ima u drugoj etiopijskoj ligi jbt
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 31 mar 2015, 23:50

Jel ima negdje gif kad Mesa dreknu na linijskog sudiju koliko je ljepse vidjeti kad selektor citavu utakmicu daje instrukcije igracima :mrgreen:
Consigliere je napisao/la:Kad ti dodje 50 000 ljudi na oprostaj! Respect Avdija! :tokralju:
:rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Hejteri ce reci da nije zasluzio :lol:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 31 mar 2015, 23:50

Interesantna utakmica. Prvo poluvrijeme poprilicno katastrofalno dok je drugo vec licilo na nesto.
Begovic, Spahic, Mujdza, Zukanovic - dobro odradili vecerasnju utakmicu.
Bicakcic jeste nekoliko puta bio siguran ali ja bih se prije odlucio za Sunjica ili Vranjesa.
Medunjanin je pokazao da nije bez razloga izgubio mjesto u Deportivu.
Hadzic je definitivno zalutao u reprezentaciju.
Vrsajevic je pokazao da ni prema naprijed nema kvalitet i da se na iducem spisku ne bi trebao naci.
Stilic nije nista pokazao..
Tino Susic i nije bio tako los..
Prcic nije imao vremena da se pokaze.
Besic je pokazao da ne mozemo bez zadnjeg veznog koji zna presjeci protivnicki napad, povuci loptu i zapoceti napad.
Pjanic je nesto pokusavao ali nije prolazilo i trenutno to nije igrac od kojeg se moze ocekivati da organizira napade. Mozda ga je veceras malo handrilo da nije imao razbijaca da mu cuva ledja i da osvaja lopte..
Hajrovic je bio poprilicno dobar, pomalo sebican ali bar je imao muda da puca na gol u svakoj prilici koja mu se ukazala.
Za Ibisevica ne znam jel uspio i jednu loptu dobiti...
Dzeko je zaista pozitivno iznenadio. Ponovno se mogla vidjeti zelja i zalaganje.

Taktika 4231 je u ovom momentu mozda i najbolja opcija. Samo, u iducim utakmicama u kojima budemo ovu taktiku igrali, krilni igraci moraju mnogo vise pomagati napadacu. Veceras se nekoliko puta vidjelo da Dzeko sam napada na protivnickoj polovici bez ikakve podrske od strane suigraca.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 31 mar 2015, 23:51

Consigliere je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Nisam ja selektor, samo kazem nemojte se iznenaditi ako bude i dalje na spiskovima. Mozda ne na svakom.
Govorili su ljudi i za TSS-a da ne zna potrcati pa vidim da je doslo do mea culpe po tom pitanju. Nije ni Avdija totalno beskoristan kao sto neki ljudi misle. Nije neka igracina ali covjek se uvijek bori, trci.

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 31 mar 2015, 23:54

Lizes ga ti jos papetu ha?ne odustaajes :mrgreen:
Mujdza sa jednom nogom je cafu za ovog polusminkercica iz barlotia. Rinaka igrac bio i ostao....
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 31 mar 2015, 23:55

Hoce li neko postaviti cijeli mec Austrija-BiH da se analizira igra svakog igraca??????????????
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 31 mar 2015, 23:56

S sta da oproba besu i kolu da igraju zadje vezne? Jes rizik za kartone al ko bi to probio

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 mar 2015, 23:56

Navikali ste ovog Stilica nehumano. Rek'o bi covjek to sad melek ulazi.
A ono Tino ga nadyeba u mnogo manje minuta na terenu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 01 apr 2015, 00:00

Očekivao sam neki miroljubivi remi, slične ekipe, kad ono i bi samo nije miroljubiv :mrgreen:

Nije bilo toliko loše, moglo je bolje, mada kad se sve okolnosti uzmu u obzir (novi selektor, mnogo promjena i eksperimentisanja, veoma loša forma glavnih igrača) možda i nije moglo bolje.

Neki su bili relativno dobri, neki solidni, neki onako.. ali mene samo jedan brine:
Ljudi šta je sa Pjanićem, neprepoznatljiv je? Bar meni!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 apr 2015, 00:00

Prvo poluvrijeme grozno, drugo solidno. Nakon dugo vremena na nesto je igra licila u tom drugom poluvremenu. Pohvale za igru mogu dobiti Hajrovic, Zukanovic i Besic. Najvece razocarenje i najlosiji nas igrac i to odavno ne samo veceras, Pjanic.
P.S. Jako ste nepravedni prema Hadzicu i Vrsajevicu. Koliko god da su losi, bolje su odigrali i od Mujdze i od Medunjanina koji zajedno sa Vedom mogu u penziju sad ovog trenutka.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 01 apr 2015, 00:01

messilla je napisao/la:Navikali ste ovog Stilica nehumano. Rek'o bi covjek to sad melek ulazi.
A ono Tino ga nadyeba u mnogo manje minuta na terenu.
uvijek sam gotivio vise Tina os Stilica, stilic kao da ima neki sindrom u repci, neide ga pa neide nakoliko koliko pokusaja ali dzaba, dok Tino zna mangupski okrenuti igraca , daleko daleko je Tino ispred Stilica

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 01 apr 2015, 00:02

Meni je najviše i razočarao Pjanić, jer od njega nekako najviše očekujem, a Bešić je pokazao da je trenutno bolji i u ofanzivi i u defanzivi... Previše se Pjanke nervira, stalno se svađa...i to mi malo ide na živce kod njega..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 01 apr 2015, 00:03

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Interesantna utakmica. Prvo poluvrijeme poprilicno katastrofalno dok je drugo vec licilo na nesto.
Begovic, Spahic, Mujdza, Zukanovic - dobro odradili vecerasnju utakmicu.
Bicakcic jeste nekoliko puta bio siguran ali ja bih se prije odlucio za Sunjica ili Vranjesa.
Medunjanin je pokazao da nije bez razloga izgubio mjesto u Deportivu.
Hadzic je definitivno zalutao u reprezentaciju.
Vrsajevic je pokazao da ni prema naprijed nema kvalitet i da se na iducem spisku ne bi trebao naci.
Stilic nije nista pokazao..
Tino Susic i nije bio tako los..
Prcic nije imao vremena da se pokaze.
Besic je pokazao da ne mozemo bez zadnjeg veznog koji zna presjeci protivnicki napad, povuci loptu i zapoceti napad.
Pjanic je nesto pokusavao ali nije prolazilo i trenutno to nije igrac od kojeg se moze ocekivati da organizira napade. Mozda ga je veceras malo handrilo da nije imao razbijaca da mu cuva ledja i da osvaja lopte..
Hajrovic je bio poprilicno dobar, pomalo sebican ali bar je imao muda da puca na gol u svakoj prilici koja mu se ukazala.
Za Ibisevica ne znam jel uspio i jednu loptu dobiti...
Dzeko je zaista pozitivno iznenadio. Ponovno se mogla vidjeti zelja i zalaganje.

Taktika 4231 je u ovom momentu mozda i najbolja opcija. Samo, u iducim utakmicama u kojima budemo ovu taktiku igrali, krilni igraci moraju mnogo vise pomagati napadacu. Veceras se nekoliko puta vidjelo da Dzeko sam napada na protivnickoj polovici bez ikakve podrske od strane suigraca.
Slazem se sa vecinom napisanog. Ipak mislim da trebamo igrati sa 2 spica u sistemu 4132. Ovog Anela se moramo rjesiti podhitno - mutna su to posla iza kulisa. Cimirot je za njega igracina dok je Vedo totalno van forme.
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada, nebeskasila i 8 gostiju.