Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Chstal
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Chstal » 30 jun 2016, 19:42

dino-92 je napisao/la:Ne znam sto se svaka kritika mora popljuvati kao da je pisac ratni zločinac u najmanju ruku. Pa svrha foruma je zdrava diskusija i razmjena mišljenja. Meni je ovo vrlo interesantno sto je @chstal napisao, jer je prenjeo komentare skauta, a nije vrijedzao niti musu niti koga drugog. A dobro je sagledati sa svih strana jer mi naše igrače vidimo naravno bolje nego možda ostali.

Da su naši novinari, i forumski stručnjaci pogodili samo pola projekcija, fudbalska repka bi bila krema evropskog nogometa, a u košarci bi sandro gacic, buza, vrabac, sulejmanovic, nedim djedovic, polutak,... bili nba igrači, a realnost je da je pola njih propalo, a druga polovina spašava karijere u prosječnim ligama i klubovima.

To je to, što pokušavam objasniti ljudima. Međutim, ljudi to tako ne gledaju.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 jun 2016, 19:54

super, trebo si odmah reci nije za NBA i gotova prica, a ne nesto okolo kole pa se zapetljas

moze za kraj neka projekcija koji ce biti biran? mozda krajem prve runde , ili ipak druga? ili mozda nikako ako se ispostavi da je novi vrabac (s boljim ulazom) ?

kako bilo da bilo, svaka cast na procijeni...samo objektivno i bez emocija

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 30 jun 2016, 20:34

nerminh74 je napisao/la:eno sada, nedo Bog pokušati koju konstruktivnu dati odmah si hejter, nema veze što fino napišeš da ti je najveći potencijal ikada iz BiH, ali ovo je BiH i tu možeš biti samo ili bos ili hadžija ništa između

eto Musa je savršenstvo bez mane i ne mora ništa mjenjati a za 2 god. će biti bolji od LBJ
Nažalost je tako da se ništa loše ne smije reči i da si odmah na listi na odstrijel od silnih patriota

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 jun 2016, 20:36

baglama je napisao/la:super, trebo si odmah reci nije za NBA i gotova prica, a ne nesto okolo kole pa se zapetljas

moze za kraj neka projekcija koji ce biti biran? mozda krajem prve runde , ili ipak druga? ili mozda nikako ako se ispostavi da je novi vrabac (s boljim ulazom) ?

kako bilo da bilo, svaka cast na procijeni...samo objektivno i bez emocija
Ima period dvije godine, da se iskristališe. Trenutno po viđenom ne bi mogao igrati jer nema ništa novo za pokazati.

A ove djetinjaste fore, projekcije itd neću komentarisati. Samo složeno i konstruktivno. Ako imaš šta reći zašto bi Musa trebao igrati poziciju 2 u NBA, i zašto je Musa najbolji u svom godištu u Evropi.

MaliKonan
Kontakt:

Post Postao/la MaliKonan » 30 jun 2016, 21:40

Mislim (ova nije pljuvanje kako bosanci vole da kazu nego misljenje) da Musa nema tu kvalitetu da igra u NBA iako pokazuje cesto veliku dominaciju protiv vrsnjaka ali ne svih; jednostavno je prelako uociti gdje ce zavrsiti kad ide prema kosu a to je lijeva strana, sut j e onako ali kad ga neko brani onda je vrlo los; pogledajte samo teme protiv Francuske i Australije gdje je imao poena ali zato sto je imao puno suteva, jednostavno su ga prelako zaustavljali prosjecni igraci, zamisli sad pro igraci...sad, igrajuci sa boljim suigracima bi trebalo da mu olaksa posao; nadam se da ce poboljsati neke te stvari i da manje prica medijima a radi vise pa da nesto postane a ne kao puno igraca koji ostanu na taj talenat i nikad se ne poprave

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 21:51

MaliKonan je napisao/la:Mislim (ova nije pljuvanje kako bosanci vole da kazu nego misljenje) da Musa nema tu kvalitetu da igra u NBA iako pokazuje cesto veliku dominaciju protiv vrsnjaka ali ne svih; jednostavno je prelako uociti gdje ce zavrsiti kad ide prema kosu a to je lijeva strana, sut j e onako ali kad ga neko brani onda je vrlo los; pogledajte samo teme protiv Francuske i Australije gdje je imao poena ali zato sto je imao puno suteva, jednostavno su ga prelako zaustavljali prosjecni igraci, zamisli sad pro igraci...sad, igrajuci sa boljim suigracima bi trebalo da mu olaksa posao; nadam se da ce poboljsati neke te stvari i da manje prica medijima a radi vise pa da nesto postane a ne kao puno igraca koji ostanu na taj talenat i nikad se ne poprave
Kad na nekoj utakmici jedan igrac izbori 20ak slobodnih onda je on daleko, daleko od zaustavljenog. Protiv Australije je dao 34 poena iz 24 suta, to je poprilicno efikasno. Jos se treba dodati da mu sudije u prvom poluvremenu skoro nista nisu svirali u reketu, a Australci su ga poprilicno mlatili. Covjek je u ovim godinama poprilicno bolji od Hezonje koji je izabran kao 5. pick na NBA draftu. Dugo dugo vremena se nije u Europi pojavio igrac koji je sa 17 godina ovoliko tehnicki dobar. Kontrola lopte, pregled igre, kreiranje suta, ulaz su mu vec sad fenomenalni. Sasvim je ocekivano da ces imati losije procente na ulazima kad igras u ekipi gdje ti nijedan igrac osim Campare ne moze pogoditi sut sa vise od 2 metra od kosa. Na svakom ulazu se rjesavao inicijanog cuvara na prvom koraku ali je konstantno nalijetao na 2 visoka parkirana u reketu. Ne postoji igrac na svijetu koji ce konstantno zavrsavati na obrucu u punom reketu. Ne postoji.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 jun 2016, 22:19

Epidaurus je napisao/la:
MaliKonan je napisao/la:Mislim (ova nije pljuvanje kako bosanci vole da kazu nego misljenje) da Musa nema tu kvalitetu da igra u NBA iako pokazuje cesto veliku dominaciju protiv vrsnjaka ali ne svih; jednostavno je prelako uociti gdje ce zavrsiti kad ide prema kosu a to je lijeva strana, sut j e onako ali kad ga neko brani onda je vrlo los; pogledajte samo teme protiv Francuske i Australije gdje je imao poena ali zato sto je imao puno suteva, jednostavno su ga prelako zaustavljali prosjecni igraci, zamisli sad pro igraci...sad, igrajuci sa boljim suigracima bi trebalo da mu olaksa posao; nadam se da ce poboljsati neke te stvari i da manje prica medijima a radi vise pa da nesto postane a ne kao puno igraca koji ostanu na taj talenat i nikad se ne poprave
Kad na nekoj utakmici jedan igrac izbori 20ak slobodnih onda je on daleko, daleko od zaustavljenog. Protiv Australije je dao 34 poena iz 24 suta, to je poprilicno efikasno. Jos se treba dodati da mu sudije u prvom poluvremenu skoro nista nisu svirali u reketu, a Australci su ga poprilicno mlatili. Covjek je u ovim godinama poprilicno bolji od Hezonje koji je izabran kao 5. pick na NBA draftu. Dugo dugo vremena se nije u Europi pojavio igrac koji je sa 17 godina ovoliko tehnicki dobar. Kontrola lopte, pregled igre, kreiranje suta, ulaz su mu vec sad fenomenalni. Sasvim je ocekivano da ces imati losije procente na ulazima kad igras u ekipi gdje ti nijedan igrac osim Campare ne moze pogoditi sut sa vise od 2 metra od kosa. Na svakom ulazu se rjesavao inicijanog cuvara na prvom koraku ali je konstantno nalijetao na 2 visoka parkirana u reketu. Ne postoji igrac na svijetu koji ce konstantno zavrsavati na obrucu u punom reketu. Ne postoji.

Jesi li ikad gledao Hezonju sa 15,16 i 17 godina? Uzivo ili na televiziji?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 22:26

Chstal je napisao/la:

Gledao. Na streamovima i uzivo. Musa je bolji. Definitivno.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 30 jun 2016, 22:35

Hezonja, osim suta gotovo da nista nema. Vodjenje lopte mu je, blago receno, katastrofalno. Ali, vec u prvoj sezoni u nba se osjeti napredak, vidi se to itekako u ovim pripremnim utakmicama Hrvatske. U svim segmentima (sem suta) je Musa sada bolji, da ne govorim od 4 godine razlike. Mislim prvenstveno na napadacke sposobnosti, odbranu je rano komentarisati, pogotovo jer je Mario poprilicno fizicki izdefinisan.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 jun 2016, 22:47

Epidaurus je napisao/la:
Chstal je napisao/la:

Meni je to teško uporediti. Hezonju sam prvi put gledao u dresu Hrvatske na šestoaprilskom turniru protiv Sparsa. Tada je uništio godinu starijeg Vrabca i Buzu. Strpao im preko 20 poena za poluvrijeme, i imao je jedno brutalno zakucavanje. Te godine Hrvatska osvaja U16, i srebro na U17. Hezonja MVP U16 a U17 petorka koliko se meni čini.

Znam da su skauti pričali da će biti top 5, radi šuta i njegovih atletskih sposobnosti. Ostalo će naučiti. Prva sezona je bila OK, a u drugoj izgleda da će biti startna petorka.

Vidjećemo, sljedeće dvije sezone su mu veoma bitne.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 22:58

Chstal je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Chstal je napisao/la:

Meni je to teško uporediti. Hezonju sam prvi put gledao u dresu Hrvatske na šestoaprilskom turniru protiv Sparsa. Tada je uništio godinu starijeg Vrabca i Buzu. Strpao im preko 20 poena za poluvrijeme, i imao je jedno brutalno zakucavanje. Te godine Hrvatska osvaja U16, i srebro na U17. Hezonja MVP U16 a U17 petorka koliko se meni čini.

Znam da su skauti pričali da će biti top 5, radi šuta i njegovih atletskih sposobnosti. Ostalo će naučiti. Prva sezona je bila OK, a u drugoj izgleda da će biti startna petorka.

Vidjećemo, sljedeće dvije sezone su mu veoma bitne.
Vrabac i Buza i nisu bas reprezentativan uzorak za dominaciju nekog igraca, meni licno nikad njih dvojica nisu bili nesto posebno. Hez je na turnirima U16 2011. i SP U17 2012. imao dosta skromne asistentske brojke, a Musa je tu mnogo bolji od njega. Ta 95. generacija Hrvatske je uz 94. jedna od najjacih generacija koje su imali (Zagreb 2012. sa Saricem i Hezom bio juniorski prvak Europe) al pola tih igraca nikad nije realiziralo potencijal. Musa je kao godinu mladji 2015. bio najbolji strijelac U16 turnira, a ako bi kojim slucajem zaigrao na ovogodisnjem U18 siguran sam da bi dosli do polufinala. Hez je imao na tom SP 2012. dosta dobru ekipu (u to vrijeme najveci talent Europe 96. godiste Arapovic bio u timu takodjer plus dosta solidnih igraca koji su koristili poput Zganeca, BOsnjaka, Marinelija i slicnih) i sigurno bolju nego ovu nasu bez Njegosa. Sa Njegom bi sigurno dosli najmanje do polufinala jer smo definitivno individualno kvalitetniji od svih na ovom turniru osim Amera naravno.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 jun 2016, 23:11

Vrabac i Buza i nisu bas reprezentativan uzorak za dominaciju nekog igraca, meni licno nikad njih dvojica nisu bili nesto posebno. Hez je na turnirima U16 2011. i SP U17 2012. imao dosta skromne asistentske brojke, a Musa je tu mnogo bolji od njega. Ta 95. generacija Hrvatske je uz 94. jedna od najjacih generacija koje su imali (Zagreb 2012. sa Saricem i Hezom bio juniorski prvak Europe) al pola tih igraca nikad nije realiziralo potencijal. Musa je kao godinu mladji 2015. bio najbolji strijelac U16 turnira, a ako bi kojim slucajem zaigrao na ovogodisnjem U18 siguran sam da bi dosli do polufinala. Hez je imao na tom SP 2012. dosta dobru ekipu (u to vrijeme najveci talent Europe 96. godiste Arapovic bio u timu takodjer plus dosta solidnih igraca koji su koristili poput Zganeca, BOsnjaka, Marinelija i slicnih) i sigurno bolju nego ovu nasu bez Njegosa. Sa Njegom bi sigurno dosli najmanje do polufinala jer smo definitivno individualno kvalitetniji od svih na ovom turniru osim Amera naravno.[/quote]

Hezonja je bio tad kadet i igrao je protiv juniora. Zato me iznenadio, letio po terenu, svi govorili da je on stariji. Izgledao je baš moćno. Musa se ne može porediti sa njim, jer su dva različita igrača. To je glupo poređenje ko je imao bolje saigrače.

Mene sad trenutno kod Muse najviše brine što je grbav. On ima ovu grbu već 4 godine, i izgleda da mu niko nije u stanju to ispraviti. Može imati velike probleme sa bolovima u leđima ako se ne riješi ovaj problem što prije.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2016, 23:22

Chstal je napisao/la:Vrabac i Buza i nisu bas reprezentativan uzorak za dominaciju nekog igraca, meni licno nikad njih dvojica nisu bili nesto posebno. Hez je na turnirima U16 2011. i SP U17 2012. imao dosta skromne asistentske brojke, a Musa je tu mnogo bolji od njega. Ta 95. generacija Hrvatske je uz 94. jedna od najjacih generacija koje su imali (Zagreb 2012. sa Saricem i Hezom bio juniorski prvak Europe) al pola tih igraca nikad nije realiziralo potencijal. Musa je kao godinu mladji 2015. bio najbolji strijelac U16 turnira, a ako bi kojim slucajem zaigrao na ovogodisnjem U18 siguran sam da bi dosli do polufinala. Hez je imao na tom SP 2012. dosta dobru ekipu (u to vrijeme najveci talent Europe 96. godiste Arapovic bio u timu takodjer plus dosta solidnih igraca koji su koristili poput Zganeca, BOsnjaka, Marinelija i slicnih) i sigurno bolju nego ovu nasu bez Njegosa. Sa Njegom bi sigurno dosli najmanje do polufinala jer smo definitivno individualno kvalitetniji od svih na ovom turniru osim Amera naravno.
Hezonja je bio tad kadet i igrao je protiv juniora. Zato me iznenadio, letio po terenu, svi govorili da je on stariji. Izgledao je baš moćno. Musa se ne može porediti sa njim, jer su dva različita igrača. To je glupo poređenje ko je imao bolje saigrače.

Mene sad trenutno kod Muse najviše brine što je grbav. On ima ovu grbu već 4 godine, i izgleda da mu niko nije u stanju to ispraviti. Može imati velike probleme sa bolovima u leđima ako se ne riješi ovaj problem što prije.[/quote]

Paspalj je bio poput Muse,a posle se pretvorio u Mashinu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 23:33

Ledja mu izgledaju ovako "iskrivljeno" jer je naglo narastao, fascinantno je kako se nakon naglog rasta ovako krece i ima ovakvu koordinaciju. Tek mu je 17, ima jos bar 2-3 godine fizickog razvoja.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2016, 23:36

Epidaurus je napisao/la:Ledja mu izgledaju ovako "iskrivljeno" jer je naglo narastao, fascinantno je kako se nakon naglog rasta ovako krece i ima ovakvu koordinaciju. Tek mu je 17, ima jos bar 2-3 godine fizickog razvoja.

ma nije to nista strasno,inace ne bi nikad poptisao bilo kakav ugovor.Treba mu jos nekih 5,6 kg,ali to kod nas nazalost traje malo duze. :oops:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 jun 2016, 23:43

lumani je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ledja mu izgledaju ovako "iskrivljeno" jer je naglo narastao, fascinantno je kako se nakon naglog rasta ovako krece i ima ovakvu koordinaciju. Tek mu je 17, ima jos bar 2-3 godine fizickog razvoja.

ma nije to nista strasno,inace ne bi nikad poptisao bilo kakav ugovor.Treba mu jos nekih 5,6 kg,ali to kod nas nazalost traje malo duze. :oops:
Kako nije strasno, nema opasnije stvari za sportaša od iskrivljenih leđa.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2016, 23:46

Nije nista opasno otici ce vremenom,a ako ne ode bice kao Fasoulas i igrati tako 20 godina ;)

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 02 jul 2016, 20:10

musa je buduci nba superstar,samo nek je zdravlja momcino

Sent from my iPhone using Tapatalk

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 jul 2016, 23:01

slika

:clap:

Najbolja petorka / prvi strijelac.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 03 jul 2016, 23:16

Ocekivano, u zadnje tri godine na dva EP i sad SP izabran je u najbolju petorku turnira i najbolji je strijelac svih turnira, dok je BiH osvajala redom 8 mjesto zatim prvo i sad 9 na SP... kapa do poda Dzanane :D
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AnelMid i 14 gostiju.