Rekonstrukcija stadiona u BiH
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Bolje da natkriju tu glavnu tribinu, ugl. svaka čast.
Bijeljina i okolina imaju priličan broj stanovnika, valjda će i Bijeljinci konačno početi pratiti Radnik, a ne beogradske gigante...
Bijeljina i okolina imaju priličan broj stanovnika, valjda će i Bijeljinci konačno početi pratiti Radnik, a ne beogradske gigante...
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Bolje da natkriju tu glavnu tribinu, ugl. svaka čast.
Bijeljini uopste ne treba velik stadion, teren po UEFA standardima i top uslovi na postojecoj tribini bi bili vrhunac, neka gardnja nove tribine koja ce zjapiti prazna kao i uostalom ova sadasnja su cisto bacanje novca, dakle teren, podstojeca tribina, i komplet uredjenje oko stadiona bi bili vrhunac svega, sve ostalo trenutno nepotrebno
Urami me
Na zid stavi me
Iz bunta
Ja sam simbol kulta
Tvoj Bog
Batina i Bog
Na zid stavi me
Iz bunta
Ja sam simbol kulta
Tvoj Bog
Batina i Bog
Mislim da ciljaju da imaju kapacitet od 4500 pa da vremenom ispune i trecu kategoriju sto bi bilo idealno. Trenutno tribina sigurno nema 4500 kapacitet.
S obzirom da pisu o izgradnji novih svlacionica ispod nove tribine, mislim da mozda ciljaju da im to bude glavna tribina. Kasnije ce srediti ostale prostorije, a vjerojatno im je jeftinije tu uraditi novu lozu, mjesta za novinare i sve sto im fali nego dogradjivati na postojecoj. Postojeca bi ostala kao sporedna tribina, a nova bi sigurno bila manja i bilo bi jeftinije i natkriti ju.
Bio bi pun pogodak da pomjere teren i da imaju pravi nogometni stadion, ali mislim da od toga nema nista, jer bi to zahtjevalo velike radove na terenu. Izgradnja drenaze izmedju terena i trenutne tribine kao i postavljanje travnjaka. Ako su planirali da rade kompletnu rekonstrukciju terena onda ovo mozda i mozemo ocekivati.
Stadion bi tako bio puno ljepsi i imao bi ogroman potencijal. Ako nekad bude bilo potrebe mogu nadograditi i dvije manje tribine iza golova i zaokruziti stadion. Ako se ipak ostavi ova kvazistaza nadam se da ce postaviti tartan pa da ima nekog smisla.
Bio bi pun pogodak da pomjere teren i da imaju pravi nogometni stadion, ali mislim da od toga nema nista, jer bi to zahtjevalo velike radove na terenu. Izgradnja drenaze izmedju terena i trenutne tribine kao i postavljanje travnjaka. Ako su planirali da rade kompletnu rekonstrukciju terena onda ovo mozda i mozemo ocekivati.
Stadion bi tako bio puno ljepsi i imao bi ogroman potencijal. Ako nekad bude bilo potrebe mogu nadograditi i dvije manje tribine iza golova i zaokruziti stadion. Ako se ipak ostavi ova kvazistaza nadam se da ce postaviti tartan pa da ima nekog smisla.
Kada se postave sve stolice, kapacitet je oko 4.000 mjestaAnelZ je napisao/la:Mislim da ciljaju da imaju kapacitet od 4500 pa da vremenom ispune i trecu kategoriju sto bi bilo idealno. Trenutno tribina sigurno nema 4500 kapacitet.
I realno, veći grad, a manje interesovanje za lokalni fudbal koji je na ok razini, teško da postoji. Kada bi imali 1.000 ljudi po utakmici, bilo bi super, ali je to daleko i od toga. A Bijeljina, stanovnika ko Zenica,
Prema rodjenim Bijeljina je cetvrta odmah iza Sarajeva, Banja Luke i Zenice, imaju 20 % vise rodjenih nego Tuzla i vise stanovnika nego Mostar, dobro se drze ali je to vecinom ruralno stanovnistvo koje se bavi poljoprivredom i koje tezi ka Beogradu samim tim i njihovim fudbalskim klubovima..Hantraga je napisao/la:Kada se postave sve stolice, kapacitet je oko 4.000 mjestaAnelZ je napisao/la:Mislim da ciljaju da imaju kapacitet od 4500 pa da vremenom ispune i trecu kategoriju sto bi bilo idealno. Trenutno tribina sigurno nema 4500 kapacitet.
I realno, veći grad, a manje interesovanje za lokalni fudbal koji je na ok razini, teško da postoji. Kada bi imali 1.000 ljudi po utakmici, bilo bi super, ali je to daleko i od toga. A Bijeljina, stanovnika ko Zenica,
Tesko da ce Radnik ikada biti medju 2 najpopularnija kluba u Bijeljini.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Pa neće se oni nikad odreći navijanja za beogradske klubove, ali je valjda normalno da podržavaju i lokalni? valjda je zanimljivo jednom u 15 dana otići i pogledati Radnik? Uostalom, dođu eto i Sarajevo, Željo, Široki, Zrinjski, Borac, ali njih 1.000 ne može doći nikad. Bila je i Evropa, pa ništa
Doduše, nije da je bolje i u drugim sredinama. Na primjer, ima i Prijedor stanovnika, pa nikakve posjete bile. Ima Zvornik stanovnika, pa nikakve posjete. Trebinje ok grad, pa vazda prazan stadion, potpuno. Uostalom, meni je recimo i posjeta u Širokom baš tanka. Moralo bi dole biti 1.000 na svakoj tekmi, a u derbijima 3-4.000, ali podbace često.
Doduše, nije da je bolje i u drugim sredinama. Na primjer, ima i Prijedor stanovnika, pa nikakve posjete bile. Ima Zvornik stanovnika, pa nikakve posjete. Trebinje ok grad, pa vazda prazan stadion, potpuno. Uostalom, meni je recimo i posjeta u Širokom baš tanka. Moralo bi dole biti 1.000 na svakoj tekmi, a u derbijima 3-4.000, ali podbace često.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Ljudi jednostavno više vole sjesti u kafić, pogledati utakmicu njemačke, engleske, španske ili koje god već lige, nego dati petak ili sedmicu, pokisnuti na bh. oranicama. Ne smijemo bježati od toga.Hantraga je napisao/la:Pa neće se oni nikad odreći navijanja za beogradske klubove, ali je valjda normalno da podržavaju i lokalni? valjda je zanimljivo jednom u 15 dana otići i pogledati Radnik? Uostalom, dođu eto i Sarajevo, Željo, Široki, Zrinjski, Borac, ali njih 1.000 ne može doći nikad. Bila je i Evropa, pa ništa![]()
Čovjek koji da novac za kartu, želi neku i komociju na stadionu. A što se tiče posjećenosti u Širokom, ipak to je mjesto od 6.000 ljudi, čitava opština ima do 30.000 ljudi, tako da je njihova posjeta sasvim okej.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Najveci gradovi u BiH su:avenija je napisao/la:Prema rodjenim Bijeljina je cetvrta odmah iza Sarajeva, Banja Luke i Zenice, imaju 20 % vise rodjenih nego Tuzla i vise stanovnika nego Mostar, dobro se drze ali je to vecinom ruralno stanovnistvo koje se bavi poljoprivredom i koje tezi ka Beogradu samim tim i njihovim fudbalskim klubovima..Hantraga je napisao/la:Kada se postave sve stolice, kapacitet je oko 4.000 mjestaAnelZ je napisao/la:Mislim da ciljaju da imaju kapacitet od 4500 pa da vremenom ispune i trecu kategoriju sto bi bilo idealno. Trenutno tribina sigurno nema 4500 kapacitet.
Tesko da ce Radnik ikada biti medju 2 najpopularnija kluba u Bijeljini.
Sarajevo
Banja Luka
Tuzla
Zenica
Mostar
Bihac
Brcko
Bijeljina
...
Bijeljina je tek na 8 mjestu po velicini. Uprkos tome, vrijedno je hvale sto ulazu u infrastrukturu.
Pored Radnika, Velez, Zeljeznicar i Mladost iz Kaknja su trenutno klubovi koji ozbiljno ulazu u infrastrukturu i to samo moze poboljsati rad sa djecom.
Nije tema demografija pa necu ti ni odgovoriti, ti si naveo uza gradska jezgra i to je zaista tako ali navedi velicinu opcine...
Valjda cijela opcina gravitira svom klubu ili cak nekima i region.
Ali da ne spamamo to je to..opsirna je tema
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Radio sam godinama u Batvi sa jednim Zvornicaninom,i bas je cesta tema fudbal bio....Imao je Drina uvjek finu posjetu,ali kaze covjek,buraz,pola stanovnika su Bosnjaci,koji jednostavno ne prate vise klub zbog politike.......jbgHantraga je napisao/la:Pa neće se oni nikad odreći navijanja za beogradske klubove, ali je valjda normalno da podržavaju i lokalni? valjda je zanimljivo jednom u 15 dana otići i pogledati Radnik? Uostalom, dođu eto i Sarajevo, Željo, Široki, Zrinjski, Borac, ali njih 1.000 ne može doći nikad. Bila je i Evropa, pa ništa![]()
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Bihać uvrstio na spisak...avenija je napisao/la:Nije tema demografija pa necu ti ni odgovoriti, ti si naveo uza gradska jezgra i to je zaista tako ali navedi velicinu opcine...
Posto zivim u BN situacija je sljedeca,ovo je grad sa najvise tkz. izbjeglicke populacije,prijeratna Bijeljina 25000 sadasnja 117000 stanovnika.Znaci od kasabe,varosice postanes 5 grad u BiH,odnosno drugi u RS.E sada ti ljudi koji su dosli bili su navijaci drugih klubova prvenstveno Zelje,Slobode,Celika,Sarajeva.I za Radnik pola njih nikada nije ni cuo dok nije dosao u Bn,isti sam i ja.E to je razlog male posjete u BN,jel nema osjecaja pripadnosti prema o om klubu,jel tek generacije rodjene poslije rata u Bn su prve generacije koje ce ili imaju veze sa Radnikom.A drugo imamo izbor da na sat vremena udaljenostu gledamo klubove koji su u svakom pogledu miljama na vecem nivou od ovih nasih tkz.velikana.Ulaganja u stadion su za te buduce Semberce.
malo si se zahebao...sadasnja bijeljina tj grad ima oko 55 hiljada stanovnika od prijeratnih 30 a danasnja opstina bijeljina ima oko 120 od prijeratnih 97...hebiga u bijeljinu se racuna i janja koja je recimo dalje od bijeljine nego li su lukavac i zivinice od tuzle ili hadzici i kiseljak od sarajeva....po meni sa bijeljinom je uradzen dobar posao nakon rata u pokusaju stvaranja regionalnog ekonomskog centra ali sama blizina beograda ce uvijek crpiti stanovnistvo odatle i zbog toga nikada to nece biti neka veca urbana sredina tipa tuzle....jbg komunjarski prioriteti su bili da prave gradice tipa zavidovici, novi travnik,kalinovik i slicne na mjestima gdje nema mjesta za rast i sirenje a bijeljina je zbog geografskog polozaja mogla da bude 2gi grad u bih po svim parametrima...jbgplavobeli je napisao/la:Posto zivim u BN situacija je sljedeca,ovo je grad sa najvise tkz. izbjeglicke populacije,prijeratna Bijeljina 25000 sadasnja 117000 stanovnika.Znaci od kasabe,varosice postanes 5 grad u BiH,odnosno drugi u RS.E sada ti ljudi koji su dosli bili su navijaci drugih klubova prvenstveno Zelje,Slobode,Celika,Sarajeva.I za Radnik pola njih nikada nije ni cuo dok nije dosao u Bn,isti sam i ja.E to je razlog male posjete u BN,jel nema osjecaja pripadnosti prema o om klubu,jel tek generacije rodjene poslije rata u Bn su prve generacije koje ce ili imaju veze sa Radnikom.A drugo imamo izbor da na sat vremena udaljenostu gledamo klubove koji su u svakom pogledu miljama na vecem nivou od ovih nasih tkz.velikana.Ulaganja u stadion su za te buduce Semberce.
Dok je kod nas u Tuzli ovakva vlast, stadion Tušanj nikad neće ugledati svjetlo dana kako treba.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
FK Sarajevo pocinje radove u kampu u vrijednosti 200.000 KM. Pravi se objekat koji ce sadrzati nove moderne svlacionice, fitness centar, te kancelarijske prostorije. U Martu vjerovatno pocinju radovi.AlemC85 je napisao/la:
Pored Radnika, Velez, Zeljeznicar i Mladost iz Kaknja su trenutno klubovi koji ozbiljno ulazu u infrastrukturu i to samo moze poboljsati rad sa djecom.
Sabrine mi moje!
- svrakino1921
- Kontakt:
Nisam iz Tuzle al stisnite vlast jos istok napravite kao sto vidim da je zapocet i dotjerajte zapad i imate najbolji stadion u regionu naravno stavit krov i na istok i zapad ma bonbonaHPCompaq je napisao/la:Dok je kod nas u Tuzli ovakva vlast, stadion Tušanj nikad neće ugledati svjetlo dana kako treba.
- svrakino1921
- Kontakt:
BosnianKingdom je napisao/la:FK Sarajevo pocinje radove u kampu u vrijednosti 200.000 KM. Pravi se objekat koji ce sadrzati nove moderne svlacionice, fitness centar, te kancelarijske prostorije. U Martu vjerovatno pocinju radovi.AlemC85 je napisao/la:
Moj komsija u Doglodima dao toliko za ogradu, alarm i dvije ključare za kerovesvrakino1921 je napisao/la:BosnianKingdom je napisao/la:FK Sarajevo pocinje radove u kampu u vrijednosti 200.000 KM. Pravi se objekat koji ce sadrzati nove moderne svlacionice, fitness centar, te kancelarijske prostorije. U Martu vjerovatno pocinju radovi.AlemC85 je napisao/la:
Pored Radnika, Velez, Zeljeznicar i Mladost iz Kaknja su trenutno klubovi koji ozbiljno ulazu u infrastrukturu i to samo moze poboljsati rad sa djecom.![]()
![]()
![]()
Urami me
Na zid stavi me
Iz bunta
Ja sam simbol kulta
Tvoj Bog
Batina i Bog
Na zid stavi me
Iz bunta
Ja sam simbol kulta
Tvoj Bog
Batina i Bog
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.