NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
pippen se grama nije udebljao,za razliku od vecine bivsih kosarkasa
uvijek mi bude fascinantno da nema ni jedan DPOY u vitrini, jedna od vecih enigmiBernardBarnjak je napisao/la:@miki_92, u pravu si, Pip ima raspon ruku 7'3''...

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
rodman,hakeem,mutombo,
bili ispred,zato je 5. svih vremena po broju izabira u najboljim def.petorkama lige
bili ispred,zato je 5. svih vremena po broju izabira u najboljim def.petorkama lige
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Tako je. Ali ima 8x najbolja defensive petorka i 2x druga def petorka.miki_92 je napisao/la:uvijek mi bude fascinantno da nema ni jedan DPOY u vitrini, jedna od vecih enigmiBernardBarnjak je napisao/la:@miki_92, u pravu si, Pip ima raspon ruku 7'3''...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Fascinantno je i kako Duncan nema DPOY,a najvise defanzivnih petorki u historiji lige.miki_92 je napisao/la:uvijek mi bude fascinantno da nema ni jedan DPOY u vitrini, jedna od vecih enigmiBernardBarnjak je napisao/la:@miki_92, u pravu si, Pip ima raspon ruku 7'3''...
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Da, i Duncan definitivno. Hmmm... Mislim da su ipak zakinuta za DPOY nagradu, obojica.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Mogu zamislit koliko bi russell osvojio da je tad postijala nagradaBernardBarnjak je napisao/la:Da, i Duncan definitivno. Hmmm... Mislim da su ipak zakinuta za DPOY nagradu, obojica.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- BernardBarnjak
- Kontakt:
BosniaBoston je napisao/la:Mogu zamislit koliko bi russell osvojio da je tad postijala nagradaBernardBarnjak je napisao/la:Da, i Duncan definitivno. Hmmm... Mislim da su ipak zakinuta za DPOY nagradu, obojica.
Puno

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sigurno je da jesu.Mislim da nije bilo potrebe da neki to osvajaju nekoliko puta zaredom...BernardBarnjak je napisao/la:Da, i Duncan definitivno. Hmmm... Mislim da su ipak zakinuta za DPOY nagradu, obojica.
Nagrade u NBA se obično dijele igračima koji su odigrali sezonu preko svojih mogućnosti, a ne ukupno najboljim. Npr. Rose odigra sezonu iznad svojih mogućnosti, ali je ponovo ta sezona lošija od Jamesove prosječne, ali Derrick dobije MVP-a. Da se dijele nagrade kao u fudbala imali bi slučaj Messi-Ronaldo 2. I hype je naravno neizbježan. Westbrook dobije MVP-a, jer se desi prvi put nakon toliko godina da ima neko TD. Naredne 2 sezone ima također TD prosjek, ali niko to i ne spominje (ne govorim da bi trebao biti MVP, ali tog MVP-a je dobio upravo zahvaljujući TD). Harden ove sezone je ubjedljivi MVP, ali će ga vjerovatno uzeti Giannis na hype.NEZALAGANJE je napisao/la:Sigurno je da jesu.Mislim da nije bilo potrebe da neki to osvajaju nekoliko puta zaredom...BernardBarnjak je napisao/la:Da, i Duncan definitivno. Hmmm... Mislim da su ipak zakinuta za DPOY nagradu, obojica.
rose je bio mvp.najkorisniji igrac,u nba nema nagrade za najboljeg igraca
- BernardBarnjak
- Kontakt:
filip13 je napisao/la:rose je bio mvp.najkorisniji igrac,u nba nema nagrade za najboljeg igraca
Tačno.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Hmmm, next stop Lakers?

- BosniaBoston
- Kontakt:
Jest kao sto je ADu i kao sto je bio PGuBernardBarnjak je napisao/la:Hmmm, next stop Lakers?![]()
#Punoljetstvo
- BernardBarnjak
- Kontakt:

- BernardBarnjak
- Kontakt:

hebemliga,kad je dosao u nba bio je 6-10 visok,pa 6-11 prosle sezone,al covjek raste
- BernardBarnjak
- Kontakt:
bombaysaphire je napisao/la:Izvinjavam se Alemu , ovo je ipak glupost godine , da jedan igrač koji ne može trojke pogoditi već sad je bolji od jednog Kukoča?!?!TheChief je napisao/la:Diamantidis i Spanoulis bolji od potencijalnog MVPa. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA U moru mnogih glupih postova na ovom forumu ovaj zadugo neće biti zaboravljen. Giannis je već sada duplo bolji igrač nego što je Kukoč bio u primeu.MElloo je napisao/la:Pitaj grka ko je bolji Giannis ili recimo Diamantidis ili Spanoulis pa ces vidjet odgovor.Cuj Giannis ispred KukocaIgrac koji ne zna krenut u dribling bez da korake napravi
![]()
![]()
![]()
Idi bolan idi pročitaj šta je Kukoč osvojio , pitaj nekog starijeg kako je igrao Pink Panther.
U finalu jiniorskog prvenstva šutirao trojke 11-12, toliko Grk ne može na treningu.
Grk u onim Bullsima bi zamjena za Rodmana bio, možda.
Zamisli Dirka da može zakucati sa slobodnih bacanja , e to je bio Toni Kukoč.
NBA je sada dosta drugačija, prije si morao muda otegnuti samo da dobiješ šansu , jedan Dražen Petrović je tek u trećoj sezoni i odmah im pokazao kakav je igrač.
Za njega je Reggie Miller rekao da je najbolji šuter kojeg je ikad vidio, i takav je morao prve dvije sezone grijati klupu.
Za neupućene Dražen Petrović je Klay Thompson na kubik.
Sad Luka Dončić dođe i čitava ekipa se podredi njemu.
To je ta razlika.
Na centriranje kod ante buraz
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Bogdan Bogdanovic je bolji od Šarunasa Marčuljionisa a Bruno Šundov je bio i ostao taraba iako je igrao u nekoliko NBA timova...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.