boccaccio je napisao/la:damirfile je napisao/la:U ovom interviju je zujo dosta realan, nesto slicno kao Amar. Covjek govori kakva je situacija,kolko ljudi radi koji su ciljevi. Mozda ga mnogi ne vole al tesko da bi nasli boljeg covjeka na ovu poziciju.
Mislis li na covjeka koji kaze ja bi to sve mogao,ali nemam vremena i nisam placen za to? U redu je biti realan,ali u tome da je konacno i on priznao da tamo u klubu niko nista ne radi.Pohvalio je onda Dzelu kao direktora,a minut poslije ga je opalio kako je ovaj odgovoran za stanje wc-a na sjeveru itd. po raznim pitanjima.Po Zujinim rijecima,kada je struktura i sistem kluba u pitanju,znaci ovaj dio uprave bez igraca i Amara,on kaze da bi on to mogao ali nema vremena jer ne dobija platu.I to je realno i svaka mu cast na tome,ali mi se to i ne svidja.Da bi neko rukovodio klub,moze da se ponasa kao Zujo i da nema vremena samo onda kada je bar odabrao ljude koji ce ispod njega raditi dobro a da on kao takav samo nadgleda situaciju.A Zujo je u toj poziciji samo sto nema sposobne ljude u klubu.Cak kaze kako ljudii uopste nema u klubu.Po cemu je to uspjesan predsjednik ? Samo po tome sto je doveo Amara sa sobom i pustio ga da radi svoj posao.Doveo je samo jednog uspjesnog covjeka koji hoce da radi.To je to.Za ostalo ama bas nista ne vidim njegovu uspjesnost.
boccacio, predsjednik i ne treba da ima operativna zaduženja. Predsjednik treba da pregovara sa glavnim partnerima, da donosi strateške odluke.
Mislim da to Žujo, uzimajući u obzir i naše druge i predsjednike drugih klubova, radi više nego dobro. Čini se da se stvari drže pod kontrolom i bez obzira na povremene razmirice sa Amarom, ipak imaju i predsjednik i trener slične poglede na budućnost.
To je rijetkost u našoj regiji, te smo vjerovatno, između ostalog, i zbog toga na vrhu.
I ja sam bio šokiran pominjanjem Gradimira Gojera, ali to i još neke stvari mi je drago da je rekao Žujo a koje objašnjavaju u kakvoj okolini Željo posluje. Ti otjeraj Gojera ili još neke "face" iz kluba, izgubićeš podršku politike i drugih važnih subjekata. Jbga, sad but true. Svakakvih budala se mota po klubu, klub nije prvatno vlasništvo ni Žuje ni Amara i sva atmosfera i u gradu i u državi se odražava i na nas.
Voditelj intervjua se je mogao bolje pripremiti, ali dobro je i ovo. Bilo bi super kada bi klub davao redovno ovakve informacije, kao pregled kretanja strateških stvari u klubu. Ja sam mislio da su neke stvari zamrle, ali kako se vidi da ima kretanja.
Ko god je bilo šta organizovao ili vodio u BiH, zna kako su stvari ovdje spore. Za klub kao što je Željezničar, gdje ima puno i dušmana, sve ide još sporije i kompleksnije. Bez obzira što mislimo (među njima i ja) da se može puno više i bolje, ipak mi nismo u fotelji i možemo maštati po forumu šta god nam padne na pamet.
Niko od nas nije pokušao napraviti tribinu. Što kaže Žujo, bujrum pa probaj. Klub jeste na nivou amaterizma, što je Žujo i potvrdio.
Čuo sam preko nekih familijarnih veza da npr Galatasaray ima vijeće volontera. Volio bi kada bi i mi tako nešto imali. Jasno da bi trebalo dosta rada da se tu isfiltriraju pravi navijači od ublehaša i onih koji ganjaju svoj interes.