vidi necu se ja ovdje raspravljati sa tobom oko toga, odigrali najgore poluvrijeme zadnjih godinu dana pa sta i opet nismo izgubili na gostovanju kod prvaka drzave i jos smo ih u drugom dijelu nadigrali !!!pitic je napisao/la:Bodove protiv manjih smo već prokockali, a ako ti se optimizam gradi na današnjem 1 poluvremenu teško i tebi, a i nama. Titula se ne osvaja da igraš jedno poluvrijeme kao Sarajevo, a jedno puluvrijeme kao Hrid. Dok ne bude konstante u obadva poluvremena ništa od nas.collector je napisao/la:mozda nemam garant, al kad vidim kako igramo onda imam dozu optimizma na osnovu koje mogu ocekivati povoljan rezultat na nasem terenu !!!pitic je napisao/la:Već 13 bodova prokockano![]()
![]()
@collector
Danas nemaš garanta ni za šta posebno da će pobijediti na Hasetu ekipe iz vrha.
ja opet ponavljam najbitnije je ne gubiti ove derbije na gostovanjima i skupljati bodove, a ova manje ekipe uzimati i to je recept za titulu !!!
a i treba uzeti u obzir da ce svi kiksati tako da nista nije izgubljeno !!!
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
-
- Kontakt:
Svaka vam cast na optimizmu decki,vi ovdje jos uvjek spominjete nekakve titule.
@collector
Da smo tu u par bodova nismo, jer KNK Široki je opet sutra na +6.
btw.
Ti ako ovo smatraš raspravom ok, ali je ovo sasvim normalan dijalog barem što se tiće moje strane. Ovo nam nije bil onajgore poluvrijeme najgore poluvrijeme je bilo protiv Olimpica na Hasetu kada smo od gotovog skoro napravili veresiju.
Da smo tu u par bodova nismo, jer KNK Široki je opet sutra na +6.
btw.
Ti ako ovo smatraš raspravom ok, ali je ovo sasvim normalan dijalog barem što se tiće moje strane. Ovo nam nije bil onajgore poluvrijeme najgore poluvrijeme je bilo protiv Olimpica na Hasetu kada smo od gotovog skoro napravili veresiju.
SRETAN BROJ - 1725
Da nismo kiksali protiv Veleza, Travnika kuci, protiv Obarske i Celika vani, ovaj bod bi bio dobar.
Radi toga, kad su nam tri boda bila prijeko potrebna da anuliramo vecinu kikseva i da se prikljucimo ekipama na vrhu, onakva nonsalancija u zavrsnici je neoprostiva. Sad opet na -6, nije niti malo ugodno.
Bruka je sa ovakvom ekipom u dosadasnjem dijelu skupiti samo 20 bodova. To smo mogli i bez pojacanja uvjeren sam.
Nek je stid sve igrace!!!
P.S. MEHI KODRI PUNA PODRSKA, JEDINO U NJEGA VJERUJEM DA MOZE PROMIJENITI NEKE STVARI U EKIPI!
Danas se meni svidio jedan detalj kod njega.
Kad je ubacivao Velkoskog, svi su ocekivali Okica vani, ali Meho je osjetio da je Sevko puno vise u utakmici nego Stojcev i na iznenadjenje mnogi izbacio je Stojceva.
To mislim da Dzeno nikad ne bi uradio.
Isto tako, nakon loseg poluvremena Barica, nije ga vadio nego mu je pruzio priliku i Baric se oduzio odlicnom asistencijom i super igrom u drugom poluvremenu.
Siguran sam nakon ove utakmice da ce do polusezone Baric biti prva opcija na desnom beku.
Radi toga, kad su nam tri boda bila prijeko potrebna da anuliramo vecinu kikseva i da se prikljucimo ekipama na vrhu, onakva nonsalancija u zavrsnici je neoprostiva. Sad opet na -6, nije niti malo ugodno.
Bruka je sa ovakvom ekipom u dosadasnjem dijelu skupiti samo 20 bodova. To smo mogli i bez pojacanja uvjeren sam.
Nek je stid sve igrace!!!
P.S. MEHI KODRI PUNA PODRSKA, JEDINO U NJEGA VJERUJEM DA MOZE PROMIJENITI NEKE STVARI U EKIPI!
Danas se meni svidio jedan detalj kod njega.
Kad je ubacivao Velkoskog, svi su ocekivali Okica vani, ali Meho je osjetio da je Sevko puno vise u utakmici nego Stojcev i na iznenadjenje mnogi izbacio je Stojceva.
To mislim da Dzeno nikad ne bi uradio.
Isto tako, nakon loseg poluvremena Barica, nije ga vadio nego mu je pruzio priliku i Baric se oduzio odlicnom asistencijom i super igrom u drugom poluvremenu.
Siguran sam nakon ove utakmice da ce do polusezone Baric biti prva opcija na desnom beku.
Zadnja izmjena: Aragon, dana/u 18 okt 2014, 18:45, ukupno mijenjano 2 puta.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
E ovako znaci od sada pa u ubuduce ne smijemo bodove gubit kuci! , dalje prvo poluvrijeme me samo srce moglo opalit i domaci zasluzeno vodili, u drugom sasvim druga prica neke promjene su uradile dosta toga imali smo sansi poslije okicevog gola ali na kraju najrealniji ishod je x.
, dulja najbolji, milos najgori, deji kapa do poda na odbrani.
, Kodri podrska od mene samo tako nastavi.! 

04.10.2009 !!
Oko 1,2 boda po utakmici smo izgubili
Al je ogavno nas vidjeti na ovoj 5 poziciji. 
Kodro je odradio danas korektno svoj posao, ali nije mi jasno zašto Purića preferira

Kodro je odradio danas korektno svoj posao, ali nije mi jasno zašto Purića preferira

SRETAN BROJ - 1725
Bod na gostovanju kod aktualnog prvaka je dobar.Mogli smo pobijediti ali i izgubiti.Generalno smo bili bolji,dominantniji i ne znam kako neko može biti nezadovoljan ?Šta tek trebaju reći navijači Zrinjskog svojim igračima koji su jedva hodali zadnjih pola sata utakmice ? A i oni se bore za titulu.Oni nisu gola kod kuće primili do danas,uz to smo ih nadigrali.Ovi koji pišu da je titula izgubljena,na osnovu čega ? Pa Široki nama dolazi,ide Veležu,Zrinjskom,Olimpiku...,i oni će još gubiti.Široki izgubio u Travniku prošlo kolo,i po čemu je to titula izgubljena ?
E cuj Listica -6, pa sacekajmo ljudi da sutra uzmu Celika.Favoriti jesu,ali bili smo i imi protiv Veleza i Travnika na Kosevu,pa sta bi.
Slijedece kolo Listica ide Olimpicu,tu vidm sansu.Mislim da imamo dobar raspored uz ova naredna 4 kola,bice tu jos svega.Ubjeđen sam da ce na Kosevu,protiv Listice se odlucivati titula. 

Nikako da odigramo oba dobra poluvremena, ko nije zadovoljan bodom na gostovanju kod Zrinjskog taj je previse umislio i ima prevelika ocekivanja. Jos jednom da napomenem da nam u drugom dijelu dolaze i Borac i Siroki i Zrinjski. I nismo na -6 nego na -3
Ja sam nezadovoljan, ne zbog rezultata vec zbog prvog poluvremena i kolosalnih sansi koje bi druge ekipe realizirale.mirzatele je napisao/la:Nikako da odigramo oba dobra poluvremena, ko nije zadovoljan bodom na gostovanju kod Zrinjskog taj je previse umislio i ima prevelika ocekivanja. Jos jednom da napomenem da nam u drugom dijelu dolaze i Borac i Siroki i Zrinjski. I nismo na -6 nego na -3
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ma imali su brate i oni sansi, promasili penal. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme, katastrofalno prvo. Vecina nas bi potpisala bod prije utakmice, kao sto si eto i sam rekao i to smo dobili. Ne treba zuriti i pokusavati nasilu, otkidati bodove u derbijima( u gostima), sto smo i uradili, pobjedjivati ih kod kuce, sto cemo sigurno uraditi u drugom dijelu sezone kad se skroz uigramo i kad nam dodje Leon, samo lagano
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Evo maloprije se vratio sa utakmice, i mogu reci kada bi procentualno gledali koliko je ko zasluzio pobjedu ja bih to ovako predstavio : Sarajevo 65% - Zrinjski 35%.
Masili su par ZICERA i jos nekoliko poluprilika, Duljevic odlican ali je zayebao par odlicnih prilika.
A ovi navijaci Zrinjskog (tu mislim na Ultrase), poserem im se svima u usta i na njihovo navijanje.. Nisu mozda 10 minuta pjevali pjesme o klubu, sve ostalo je bilo yebi cijelu Bosnu, yebi horde, nek se yebe Bosna vasa drzava.
Smradovi
Masili su par ZICERA i jos nekoliko poluprilika, Duljevic odlican ali je zayebao par odlicnih prilika.
A ovi navijaci Zrinjskog (tu mislim na Ultrase), poserem im se svima u usta i na njihovo navijanje.. Nisu mozda 10 minuta pjevali pjesme o klubu, sve ostalo je bilo yebi cijelu Bosnu, yebi horde, nek se yebe Bosna vasa drzava.
Smradovi

Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
Nema sanse i sa tim penalom cak da se mogu mjeriti sanse. Nase su bili cisti, klasicni ziceri. Pa Okic minut ceka loptu i osuta u Ratka, Bilbija sam samcat, Krste samo da je u stranu opalio, Duljevic bilo sta drugo da je izabrao dali bi golmirzatele je napisao/la:Ma imali su brate i oni sansi, promasili penal. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme, katastrofalno prvo. Vecina nas bi potpisala bod prije utakmice, kao sto si eto i sam rekao i to smo dobili. Ne treba zuriti i pokusavati nasilu, otkidati bodove u derbijima( u gostima), sto smo i uradili, pobjedjivati ih kod kuce, sto cemo sigurno uraditi u drugom dijelu sezone kad se skroz uigramo i kad nam dodje Leon, samo lagano

Dobro je ovo, da je igrao Benko bila bi to pobjeda. Kodru ceka jos puno posla a na dobrom je putu.
Sabinho je napisao/la: Ode nama titula brate moj sa ovim promasajima.

Pa ko ce ga docekati vise, samo zavlacenja i obecanjamirzatele je napisao/la:Sabinho je napisao/la: Ode nama titula brate moj sa ovim promasajima.

Stojčev bi meni u 25-tom minutu izašao. Definicija ludosti je raditi istu stvar iznova i iznova a očekivati različit rezultat, on upravo to radi, dribla bez ikakvog rezona i melja li loptu melja, i pravi protivnicima poluprilike i prilike ... Bilbija je bio dobar, probati s njim umjesto Stojčeva, koji je definitivno van utakmice i igre uopšte i nije nam ni od kakve koristi. Dupovac jako dobar, Bandović isto, Duljević sve odlično, strašan igrač, ali kad treba da šuta on dodaje, kad treba da doda pred golom on šuta, ne kontam, nisam pametan ... Bekić=0 nije se ni vidio, Kostić ništa, Tatomirović slabo (valjda on ima pravo na slabiju tekmu), Okić dobar. Cimirot izgubio bruku lopti, bespotrebno komplikovanje ... Uglavnom Dupovac danas oduševio, Velkoski nije bio loš kad je ušao, Purića neću ni komentirati. Uglavnom stara boljka- neefikasnost, a mogli smo mirno Komazeca potpisati i biti mirni, jer garantujem da bi se već rezervacije za proslavu titule ovdje pisale da smo danas uzeli, a za to nam je potreban gol igrač- nadam se da je to Benko. Drastična razlika između dva poluvremena, u drugom smo prešli na 4-1-4-1 i jako dobro smo stajali na terenu. Ono što raduje je svakako fizička sprema. Pola sata je Zrinjski visio na konopcima ali nismo ih uspjeli nokautirati. Barić ima strašan centaršut, ali je i strašno spor. Malo manje komplikovanja u nekim situacijama, više agresivnosti i Benko u nastavku prvenstva- biće dovoljno, vjerujem u titulu.
FKS 1946 !
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Sta da kazem sto vec nije receno do sad, prvo poluvrijeme katastrofa, drugo puno puno bolje. Kostic nula. Bilbija i Baric standardno losi pa se za njih i ne cudim, ali me iznenadila Duljeviceva sebicnost. Valjda je sam vidio gresku i nek' poprica malo Kodro sa njim da ne bi momak slusao raznorazne 'sovke sa istoka u iduce 2 domace utakmice, to je zadnje sto mu treba i sto bi na tako mladog fudbalera katastrofalno utjecalo.
Sve u svemu nek nam je dragi Bog na pomoci do kraja ove polusezone, a od marta se nadam konacno tom bordo proljecu. Na zimu nogu dati redom Baricu, Mitrevskom (pojma nemam kakav je ali ako ne igra ni kod Kodre vjerovatno je los do bola), Puricu, Kosticu, Todorovicu i naravno mrtvom Bilbiji! I da, nogirati i Ibrakovica.
Dovesti novog sportskog direktora te prava pojacanja na poziciji golmana, stopera, desnog beka i nekog kapitalca na sredini (krilo ili centrlani vezni svejedno).
Sve u svemu nek nam je dragi Bog na pomoci do kraja ove polusezone, a od marta se nadam konacno tom bordo proljecu. Na zimu nogu dati redom Baricu, Mitrevskom (pojma nemam kakav je ali ako ne igra ni kod Kodre vjerovatno je los do bola), Puricu, Kosticu, Todorovicu i naravno mrtvom Bilbiji! I da, nogirati i Ibrakovica.
Dovesti novog sportskog direktora te prava pojacanja na poziciji golmana, stopera, desnog beka i nekog kapitalca na sredini (krilo ili centrlani vezni svejedno).
1946
BitiSrcemVezan je napisao/la:Sta da kazem sto vec nije receno do sad, prvo poluvrijeme katastrofa, drugo puno puno bolje. Kostic nula. Bilbija i Baric standardno losi pa se za njih i ne cudim, ali me iznenadila Duljeviceva sebicnost. Valjda je sam vidio gresku i nek' poprica malo Kodro sa njim da ne bi momak slusao raznorazne 'sovke sa istoka u iduce 2 domace utakmice, to je zadnje sto mu treba i sto bi na tako mladog fudbalera katastrofalno utjecalo.
Sarajevo ljubavi moja!
pojma ti nemaš kad ti je Bilbija loš bio al dobro nek je Stojčev bio dobar itd i kad se na kosti nekom navale tako i treba,Mitrevski je dobar nek igra Purić i tjeraš Ibraku dobar si ti prijatelj klubu aferim nemam komentaraBitiSrcemVezan je napisao/la:Sta da kazem sto vec nije receno do sad, prvo poluvrijeme katastrofa, drugo puno puno bolje. Kostic nula. Bilbija i Baric standardno losi pa se za njih i ne cudim, ali me iznenadila Duljeviceva sebicnost. Valjda je sam vidio gresku i nek' poprica malo Kodro sa njim da ne bi momak slusao raznorazne 'sovke sa istoka u iduce 2 domace utakmice, to je zadnje sto mu treba i sto bi na tako mladog fudbalera katastrofalno utjecalo.
Sarajevo ljubavi moja!