FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 05 jun 2018, 13:01

Blejzer10 je napisao/la:Romario je Dodik a vi ste Bakir Hadžiomerović.
:rol:

Da recimo neki stranci udju na ovaj forum i da znaju prevest, ili bi mislili da se zayebavamo ili da nismo normalni, trece nema. Sta covjek sve nece procitat.
27.10.2020

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 05 jun 2018, 13:28

leorey je napisao/la:
:rol:

Da recimo neki stranci udju na ovaj forum i da znaju prevest, ili bi mislili da se zayebavamo ili da nismo normalni, trece nema. Sta covjek sve nece procitat.
No te preocoupes, no entiendo nada - Messi

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 jun 2018, 13:49

vidis ti nasih mladih delegata, smijesno im je kad neko kaze da je mesi fizicki nespreman, ova balavurdija il je corava, ili gledaju tekme samo na losim streamovima pa ne vide nesto sto je ocigledno, a to je da je messi fizicki nespreman za najvsi nivo fudbala, dosta se sporije i otezanije krece u odnosu na druge igrace, zvanicne cifre govore o malom broju predjenih kilometara, njegove individualne statistike iz najbitnijih utakmica lige prvaka to isto govore, al balavurdiji je to smijesno

ta balavurdija ne da se sjeca barce prije mesija, ovo je neka izgleda balavurdija sto ne pamti ni mesija prije 4-5 godina kad je bio fizicki spreman,

no vidjecemo sad na svjetskom, sad ce to, samo sto nije, al opet nesto sam skeptican, ako i na svjetskom bude hodao i povracao balavurdija ce reci nije imo s kim, nije mogo driblati petoricu, kao da to ima veze, gledat cemo samo njega i kako fizicki pripremljen, pa cemo vidjeti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 jun 2018, 14:05

Sjecamo se mi itekako, dovoljno smo stari. Bar vecina ovdje. Licno klub pratim malo jace od 16 godina.

Ti samo smanji ocekivanja od jednog individualiste u momcadskom sportu i bit ce ti lakse, neces bit toliko ogorcen.

Ti ako ocekujes da ce ova Argentina doci do finala i osvojiti ovaj put, onda si u najmanju ruku nerealan. Ne kazem naravno da se to ne moze desiti, ali sam Messi prije 3 dana je rekao da ima mnogo jacih i boljih ekipa i ocekivati zlato od njih je nerealno.

Naravno da se nadaju, pa i jedna Hrvatska se nada, zasto ne bi i oni. Medjutim, tesko da se to dogodi. 7 utakmica svake 4 godine nisu nikakvo mjerilo, shvati to.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 jun 2018, 14:24

leorey je napisao/la:Sjecamo se mi itekako, dovoljno smo stari. Bar vecina ovdje. Licno klub pratim malo jace od 16 godina.

Ti samo smanji ocekivanja od jednog individualiste u momcadskom sportu i bit ce ti lakse, neces bit toliko ogorcen.

Ti ako ocekujes da ce ova Argentina doci do finala i osvojiti ovaj put, onda si u najmanju ruku nerealan. Ne kazem naravno da se to ne moze desiti, ali sam Messi prije 3 dana je rekao da ima mnogo jacih i boljih ekipa i ocekivati zlato od njih je nerealno.

Naravno da se nadaju, pa i jedna Hrvatska se nada, zasto ne bi i oni. Medjutim, tesko da se to dogodi. 7 utakmica svake 4 godine nisu nikakvo mjerilo, shvati to.
pa sta je onda mjerilo, nema te nigdje u ligi prvaka, nema te nigdje na svjetskom, u ligi pola utakmica prehodas i mislis biti najbolji na svijetu, morel to tako

a ja sam fino napisao, nebitno kakav rezultat argentina postigne i fino sam naglasio da rezultat ne zavisi samo od mesija, moze on odigrati velicanstveno prvenstvo ko maradona u meksiku, al da argentina ne osvoji, te stvari ja naravno ne mijesam, kazem fino, samo njega cemo gledati, koliko je on spreman, koliko se trudi,kako se krece i te stvari koje su individualne prirode

a druga je stvar sta ce argentina kao ekipa napraviti, vidjecemo koliko ce mesi dati doprinosa, samo to, proslo svjetsko recimo isto argentinu niko nije uzimo nesto zaozbiljno pa dopetljase do finala, i to bez neke mesijeve magije nego najvise zahvaljujuci sjajnoj defanzivi, tu je recimo mesi pokazao da nema snage da bude neki odlucujuci faktor, jer ostatak reprezentacije je drzao u egalu sve te utakmice, i finale koje su izgubili bilo je u egalu i na jedan potez, tu smo vidjeli da je ekipa argentine bila sposobna i za titulu, al da nije imala igraca odluke koji ce odskakati od ostalih, tu je mesi bio daleko od onoga sto se ocekuje od najboljeg igraca svih vremena

a sad cemo vidjeti, tesko da ova argentina moze kao ona od prije 4 godine tako dobro se braniti i drzati utakmice u egalu, ako budu mogli, i ako messi bude na nivou najboljeg igraca svijeta onda mogu doci i do titule

ako argentina lose odigra i ispadne jos u grupi, a messi pokaze da je spreman i individualno odigra odlicno, a pokaze se da nema s kim, onda se tu nema sta prigovoriti, recimo u vrijeme maradone mesi je vukao i trudio se al se vidjelo da nema s kim, prije 4 godine imo je tim s kojim je mogo do titule da se on licno vise potrudio, sad cemo vidjeti kako ce biti i sta ce se pricati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 jun 2018, 14:51

Niko od uprave zaduzen za sportski dio nije siguran. Seguri, Bakeru i Robertu visi otkaz.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 05 jun 2018, 15:02

messilla je napisao/la:Niko od uprave zaduzen za sportski dio nije siguran. Seguri, Bakeru i Robertu visi otkaz.
:pray:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 jun 2018, 15:03

@Romariooo je donekle u pravu za fizičku spremu Messija. Usporediti 2015. sa 2018. i dosta toga će biti jasnije.

Mene samo zanima koga @Romariooo trenutno smatra najboljim igračem planete pošto je očigledno da Messi nije taj ? :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jun 2018, 15:06

Rajaz je napisao/la:@Romariooo je donekle u pravu za fizičku spremu Messija. Usporediti 2015. sa 2018. i dosta toga će biti jasnije.

Mene samo zanima koga @Romariooo trenutno smatra najboljim igračem planete pošto je očigledno da Messi nije taj ? :mrgreen:
Sportista nije jednako fizički spreman sa 27 i sa 31 godinom.

Breaking news.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 jun 2018, 15:13

Donnie Darko je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:@Romariooo je donekle u pravu za fizičku spremu Messija. Usporediti 2015. sa 2018. i dosta toga će biti jasnije.

Breaking news.
Sportska medicina kaže da je sportista na vrhuncu svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti između 26. i 33. godine.

Donnie ne zna, ali zna da želi svakom loncu biti poklopac, Breaking news :kava

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 05 jun 2018, 15:15

Breaking news.
Upravo tako, bioloski sat otkucava...

Kaze Romario da cemo vidjeti sada kako se messi puno vise trudi.... pa normalno da i hoce kao i svi ostali igraci drugih reprezentacija... sigurno ce svi igrati na 100% zalaganja...ali drugo je igrati na 100% zalaganja jedan turnir od 7-8 utakmica a drugo sezonu jednu u klubu... da igraci igraju za klub na ovoj razini zalaganja fasovali bi ozljede ili bi u 15toj utakmici sezone osjetili zamor,

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 jun 2018, 15:16

2014. i 2015.

slika

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 jun 2018, 15:21

Ma niko ovdje nije ravnodušan kad Messi šetka na utakmici, ja barem dva posta oko toga napišem svaku tekmu, često i messilla, ponekad i ostali

No sad ispade jedini problem ekipe to što on šetka. Eto da je ono pretrčao 2 kilometra više protiv Rome prošli bi glat.

Bi 100% :thumbup: Eno Ronaldo trč'o ko konj polufinale i finale pa 0 0 učinak u oboje.

Po meni je najvažnije oduzeti mu free rolu i zakucati ga ili na desno krilo ili CF, te preusmjeriti kreaciju na sredinu. Uz Coutinha i još jedno pojačanje je to sasvim izvodivo.

Mislim, ovo je perverzija
ali ne prolazi u LP jer jednom se Messi ne pojavi, i mi ispadnemo. I pisao sam ranije, ne valja da ti je najbolji strijelac, asistent, kreator i dribler ista osoba.
Zadnja izmjena: Blejzer10, dana/u 05 jun 2018, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2018, 15:26

Romario je USA a mi smo Tadžikistan ! :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jun 2018, 15:32

Messi nosi ovu ekipu, i reprezentaciju, na svojim leđima već 10 godina, to je oko 650-700 utakmica, očekivati od njega da trči i da se troši u svakoj od tih deset sezona kao što je činio onih par mjeseci početkom 2015., i da nastavi to do kad, 35.(?), je u najmanju ruku smiješno, i nerealno.

Valjda nije glup u pm, zna svoje limite, ispade da je svjesno izabrao da ne bude fizički ono baš maksimalno spreman, u kontinuitetu, 15+ godina, jer to je tako jednostavno. Yebeni LeBron James, koji je 10 klasa iznad po pitanju fizičke spreme, i vjerovatno sportista koji najviše pažnje i novaca posvećuje tome, zna svoje limite, i odbija igrati poštenu odbranu 95% sezone.

Bit će da im je mrsko biti na 100% uvijek, i istrajati jednako kao što ustvari traju.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 jun 2018, 15:39

Breaking news.
Pa upravu je Romario da on setka vise utakmica i to smo svi mi ovdje govorili i naravno da nam ide na zivce. Medjutim, on ga ravna i poredi Messija iz 2012 kad je imao 25 godina i sada. To nema nikakve logike. A treba reci da je i tada itekako setkao i daleko najmanje trcao. Meni to nije ni bitno, svakako ko vise mozak koristi, manje trci.

Sam Cryuff je to rekao- trcati da, ali pametno. Ako ti trcis ko muha bez glave, nista ti to ne znaci. Pa protivnik koji izgubi u vecini slucajeva vise pretrci od tima koji je pobijedio i imao posjed lopte. Logika kad imas loptu manje trcis.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 jun 2018, 15:47

Koliku je platu Umtiti dobio na kraju, nigdje nisam naisao na taj podatak

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 jun 2018, 16:03

enobarca je napisao/la:Koliku je platu Umtiti dobio na kraju, nigdje nisam naisao na taj podatak
6M eura NETO. Dovoljno da kaze da je Barca njegov dom i da nije razmisljao o odlasku nikad.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 jun 2018, 16:08

leorey je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Koliku je platu Umtiti dobio na kraju, nigdje nisam naisao na taj podatak
6M eura NETO. Dovoljno da kaze da je Barca njegov dom i da nije razmisljao o odlasku nikad.
Mislio sam da ce mu dati vise ali dobro je, to je neki plafon trenutno za njega, onih 9 sto se spominjalo da trazi je smijesno.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 jun 2018, 16:16

:ljepota:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.