FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

molotovljev

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la molotovljev » 20 okt 2014, 19:49

Aragon je napisao/la:Ali posto od svega toga nece biti nista narednih bar dvadeset godina, mozemo odmah prestati sa ovom pricom. Prisiljeni smo jos dugo gledati fudbal na ovim i vise nego nesalovnim stadionima. Gledao sam sad utakmicu Zeljo-Velez, Grbavica fakat djeluje tuzno. Kosevo na sve vise lici nego na fudbalski stadion, uslovi za doci i provesti ugodno par sati si nikakvi.
ako mislis da nece nista biti nisi duzan da komentarises i kontriras... kazem ti onako jaranski.
F.K.SARAJEVO

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 20 okt 2014, 19:52

molotovljev je napisao/la:
Aragon je napisao/la:
molotovljev je napisao/la: Pa... bez ikakve potrebe kontriras, odnosno potenciras pricu o stadionu na drugoj lokaciji, jer ako sam dobro
zapazio to bi bila neka tvoja zelja. U tekstu ne pise o stadionu na drugoj lokaciji, niti je predstavljeno kao
anketno pitanje, nego je potpuno jasno da se radi na rekonstrukciji Koseva.
I zaista bih volio da vec sada prestanemo sa diskusijom na tu temu, zamolicu te da pisemo iskljucivo o Kosevu,
dakle samo o onome sto pise u tekstu ..
Rekonstrukcijom Koseva bi dobio samo skup stadion koji opet nije fudbalski stadion, kao sto je onaj u Skoplju i to je maximum. Jedna arena od 20 000 do 25 000 mjesta bi bila idealno rijesenje za ovaj grad. Idealna lokacija? Bilo gdje samo da je lako dostupna gradskim prevozom.
Ne slazem se... ne, ne. Pricamo o modernom stadionu a ti kazes da to opet ne bi bio fudbalsk stadion.
Ne razumijem... takodje i o broju sjedecih mjesta se ne slazem, cak mislim da na postojecih 36.000 treba
dodati 5 do 6.000.
Ti fakat valjas gluposti. Kome praviti stadion od 40 000 koji ce u narednih 50 godina se napuniti max pet puta? Ako pricas o pravljenu neke arene na Kosevu, to znaci rusenje i gradnja iznova, sto je mnogo skuplje nego sama gradnja. Pogledaj primjer stadiona Besiktasa. Pogledaj koliko je samo trajalo i kostalo rusenje postojeceg stadiona. A pravljenje nekih poslovnih prostora tamo je totalno neisplativo jer to nije dio grada gdje cirkulira veliki broj ljudi. Onaj dio grada gdje je Olimpicov stadion bio je idealan za gradnju jednog modernog gradskog stadiona koji bi zadovoljio potrebe sarajevskih klubova.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 20 okt 2014, 19:55

Aragon je napisao/la:Ali posto od svega toga nece biti nista narednih bar dvadeset godina, mozemo odmah prestati sa ovom pricom. Prisiljeni smo jos dugo gledati fudbal na ovim i vise nego nesalovnim stadionima. Gledao sam sad utakmicu Zeljo-Velez, Grbavica fakat djeluje tuzno. Kosevo na sve vise lici nego na fudbalski stadion, uslovi za doci i provesti ugodno par sati si nikakvi.
ako mislis da nece nista biti nisi duzan da komentarises i kontriras... kazem ti onako jaranski.
Ti stavio huliganski avatar i kontas da ako puno pricas da si i pametan?
Druze, ne ide to bas tako. Malo spusti loptu na zemlju i ako vec nesto pricas, pricaj sa argumentima. Kad budes imao vlastiti forum onda ces moci i postavljati uvjete na istom ;)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 okt 2014, 20:04

Aragon je napisao/la:
Ti stavio huliganski avatar i kontas da ako puno pricas da si i pametan?
Druze, ne ide to bas tako. Malo spusti loptu na zemlju i ako vec nesto pricas, pricaj sa argumentima. Kad budes imao vlastiti forum onda ces moci i postavljati uvjete na istom ;)
Sta ti bi lave ? hahaha.. ja kontam ti ozbiljan momak, skontaces, a ti tako je l... zaboravi i odyebi !
F.K.SARAJEVO

Buzdovan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Buzdovan » 20 okt 2014, 20:29

Ah ah de se malo smirite vas dvoje. Ja mislim da Aragon ima pravo oko nove lokacije za stadion i još bi dodo da nam treba jedno 50.000-80.000 sjedećih mjesta jer bi ipak tu trebala igrat reprezentacija. :bih:
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 20 okt 2014, 20:38

Buzdovan je napisao/la:Ah ah de se malo smirite vas dvoje. Ja mislim da Aragon ima pravo oko nove lokacije za stadion i još bi dodo da nam treba jedno 50.000-80.000 sjedećih mjesta jer bi ipak tu trebala igrat reprezentacija. :bih:
Ma prolazi i euforija za reprezentacijom.
Evo zadnja utakmica ti je primjer. Pisljivih 10 000 karata se prodavalo haman mjesec dana i jedva se prodalo.
Da je stadion primao 15 000, ne bi bio pun sigurno.
I to je realno stanje.
Mi u euro tekmama imamo 15 000 ljudi, jedino kad je bas euforija neka dodje preko 25 000 i to se desi jednom u pet godina.
Naravno, uslovniji stadion bi doveo i nove navijace na tribine, ali nasa realnost je maximalno 20-25 000.
Onda kad dodje 7,8 000 stadion ne izgleda sablasno prazan, kao sto je slucaj sa Kosevom sad.
Ne pravi se stadion radi jedne pune utakmice u pet godina.
Bolje da se trazi karta vise za stadion od 22 000 ljudi, nego nikad da se ne napuni onaj od 30 000.
I onako u ostalim tekmama nece biti vise od 5,6 hiljada gledalaca, a to opet ljepse izgleda na manjem nego na vecem stadionu.

Ali posto je ova sva prica uzalud i posto od ovog nista nema, bolje ne trositi slova uzalud o ovoj temi :D

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 okt 2014, 20:43

Ako uzmemo činjenicu da su svlačionice nedavno renovirane, da su mokri čvorovi na tribinama ušminkani, bar oni na istoku,stolice renovirane u potpunosti, mislim da ne bi trebala neka veća ulaganja u rekonstrukciju. U svakom slučaju bi bilo mnogo jeftinije graditi nego novi stadion.

Naravno prvo trebamo riješiti imovinska prava za stadion AFH, pa onda da mi ulažemo ili neka ulaže CSR.

Stadionu Koševo po meni, pored potpune rekonstrukcije terena, treba samo dograditi nekoliko objekata iz kojih bi se moglo finansirati održavanje stadiona, ili bar u određenom procentu. Uraditi rekonstrukciju onih kabina za novinare na zapadnoj tribini. Ostale djelove samo ušminkati.

Stranka koja je pobjedila na proteklim izborima u svom programu "za jako Sarajevo" su spomenuli i osposobljavanje jednog stadiona za velike utakmice. S obzirom na slogan pretpostavljam da se mislilo na stadion Asim Ferhatović Hase :mrgreen: :mrgreen:

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 20 okt 2014, 20:47

Nama bi stadion od 15 eventualno 20 milja bio taman,mada je i to puno al eto ..Bez tartan staze,da su tribine blize terenu,krov nabaciti preko tribina i to je to ,ljepota znaci :njanjanja: ...Ali nista od toga :D

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 20 okt 2014, 21:46

ade43 je napisao/la:Nama bi stadion od 15 eventualno 20 milja bio taman,mada je i to puno al eto ..Bez tartan staze,da su tribine blize terenu,krov nabaciti preko tribina i to je to ,ljepota znaci :njanjanja: ...Ali nista od toga :D
I ja to sanjam.. Al jbg :/

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 20 okt 2014, 21:52

Zamisli da imas stadion sa natkrivenim tribinama i da ne moras gledati u nebo da li ce kisa ili ne, nego ti onako bas svejedno :njanjanja:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 okt 2014, 21:57

Aragon je napisao/la:Zamisli da imas stadion sa natkrivenim tribinama i da ne moras gledati u nebo da li ce kisa ili ne, nego ti onako bas svejedno :njanjanja:
Fazon i jeste sto samo mozes da zamisljas. :mrgreen:

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 20 okt 2014, 22:00

nije ovaj naslob bezveze tek tako izsao na FCS
Tan je i onako najavio da ce riejsiiti infrastruktturne probleme koje klub ima

Onaj ko sad je vlasnik koseva ima dvije opcije... dati naam stadion na koristenje i uzimati neki procenat (20%)
ako odemo na drugu lokaciju mogu kljuc u bravu zabiti i napraviti muzej ... pa neka izvole ako im odg
Kosevo kao kosevo je izvrsna lokacija, jako puno prostora z aparkinge, za dodatne objekte, dva prilaza, preko vogosce i preko centra grada

sTO SE TICE BROJA GLEDALACA... zamislite kiša, ruzno vrijeme... a ti sjednes u bibija svoga odes na kosevo, u stadionu odes sa rajom ili sa djetetom sjednes pojedes nesto, popijes, udjes na tribinu ne pada kisa, natkrivena... zavrsi tekma hcoes kuci, hoces ponovo sjesti malo da virnes sta ima ...

Ovako, molis boga da ne padne kisa jer ces pokisnuti ko miš , poslije tekme mozes jedino do masnog otici :mrgreen:

ovi sto kazu da mozemo samo da zamisljamo :)

zivi bili pa vidjeli... ubleha Tan i feningaš imaju punooooooooo planova sa FKS :zviz:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 okt 2014, 22:02

hare trpa u Rusiji ,uvijek je bio talent a izgleda da je sad poradio i na glavi i da ozbiljno pristupa to mu je bio uvijek problem .neosporan kvalitet al glava :crazy:

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 20 okt 2014, 22:02

Hajmo malo ozbiljnije priče. Ovi što spominju šta se je već napravilo ne moraju to govoriti znamo i mi sve što je napravljeno (veoma malo je napravljeno u biti).

Idemo redom mi ako budemo čekali da nam država, kanton, opština CSR (vlasnik) nešto ozbiljnije napravi dobro ćemo se zahebati, nisu oni sposobni sebi da pomognu, a ne nama. Niti imaju pare, a i da imaju pare neće i nemaju želju jednostavno boli ih racku za FK Sarajevo i za sportom opčenito (pa svi sportski savezi su ti u hausu pa zamisli koliko druge onda sport zanima). Ovi što spominju druge lokacije neka zaborave na to jer onda to više nije FKS koje se pamti kroz istoriju i jednostavno ne želimo da napuštamo svoj dom gdje smo već 67 godina, a ako bog da sada 24 Oktobra 68 godina. Zar svoje mališane da učimo nećemu novome :?: i da slušaju kasnije kako je bilo kada je FKS igralo na Hasetu, e nećemo, niti želimo. Ako se ikada neko uhvati za petlju od drugih klubova da pravi stadion dobro će se zahebati, jer reketiranje je neminovno od strane vlasti na svim strukturama. Morate shvatiti gdje su veće insvesticije puno se žohara nakuplja i svi žele nešto za sebe jer ovo nije povoljno okruženje za kapitalne insveticije.

Da je repka ostala u Sarajevu možda bi danas Koševo barem polovićno bolje i ljepše izgledalo. Treba preći na konkretne stvari reći opštini, kantonu, državi je li imaju novca da pomognu :?: , ako nemaju kroz određeno vrijeme dogovoriti s Tan-om da klub preuzme stadion i neka klub i Tan objezbjede materijal (malo po malo) kunem se bogom sami sebi ćemo obnavljati Koševo svojim rukama (korak po korak). Budemo li u ovakvom okreženju i situaciji očekivali da nam neko pomogne u vezi Koševa možda to i ne doživimo.
SRETAN BROJ - 1725

Buzdovan
Kontakt:

Post Postao/la Buzdovan » 20 okt 2014, 23:00

Objasnio Mehaga:
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 20 okt 2014, 23:00

Nas stadion je najruzniji ubjedljivo na balkanu poslije Maksimira. Treba nam novi i lijep stadion od 25 milja max. Stadion tipa Gudison, Stozice ili Enfild a ovi ovalni komunisticki vise nisu inn. Bar ja tako mislim, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Neka uprava napravi par plaketa i naprave anketu i neka navijaci izaberu.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 20 okt 2014, 23:01

Amca007 je napisao/la:Nas stadion je najruzniji ubjedljivo na balkanu poslije Maksimira. Treba nam novi i lijep stadion od 25 milja max. Stadion tipa Gudison, Stozice ili Enfild a ovi ovalni komunisticki vise nisu inn. Bar ja tako mislim, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Neka uprava napravi par plaketa i naprave anketu i neka navijaci izaberu.
A pare ?

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 20 okt 2014, 23:03

BelminM23 je napisao/la:
Amca007 je napisao/la:Nas stadion je najruzniji ubjedljivo na balkanu poslije Maksimira. Treba nam novi i lijep stadion od 25 milja max. Stadion tipa Gudison, Stozice ili Enfild a ovi ovalni komunisticki vise nisu inn. Bar ja tako mislim, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Neka uprava napravi par plaketa i naprave anketu i neka navijaci izaberu.
A pare ?
Pa kad vec potenciraju tu pricu, znaci da ima istine u tome, a i pare ce se naci, sve zavisi od volje i zelje.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 20 okt 2014, 23:10

Elegant je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Zamisli da imas stadion sa natkrivenim tribinama i da ne moras gledati u nebo da li ce kisa ili ne, nego ti onako bas svejedno :njanjanja:

slika
Ostatak stadiona koji nije prikazan na slici je arheoloska iskopina i svakako ne nesto sa cim se neko moze hvaliti. I onako gledati utakmici iza gola, pritom ti i stubovi ometaju vidokrug, ne pricinjava preveliko zadovoljstvo. O odlasku u wc i ostalim stvarima necemo ni govoriti.

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 20 okt 2014, 23:15

Aragon je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

slika
Ostatak stadiona koji nije prikazan na slici je arheoloska iskopina i svakako ne nesto sa cim se neko moze hvaliti. I onako gledati utakmici iza gola, pritom ti i stubovi ometaju vidokrug, ne pricinjava preveliko zadovoljstvo. O odlasku u wc i ostalim stvarima necemo ni govoriti.
nemoj dirat Mercedes arenu niposto

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: edgarallanpoe04, juka55, Kockoglavi, perodeformero i 71 gost.