KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Guravo. Kakanj ima odlične šutere. Ikonić! 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U ligu za prvaka ide pet prvoplasiranih + Igokea pa onda kao play-offa izmedju 4 kluba?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Bitna pobjeda protiv jakog protivnika, i to u skraćenoj rotaciji. Amera nije bilo nikako, a Maksim, koji je možda najbolji i najvažniji igrač Bosne u ovoj sezoni, je igrao vrlo malo. Valjda ih poharao virus koji je Gvozdić spominjao na pressu.
1946
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Da.MortemHz je napisao/la:U ligu za prvaka ide pet prvoplasiranih + Igokea pa onda kao play-offa izmedju 4 kluba?
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
tenksBitiSrcemVezan je napisao/la:Da.MortemHz je napisao/la:U ligu za prvaka ide pet prvoplasiranih + Igokea pa onda kao play-offa izmedju 4 kluba?

- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Ma izbjegavam, teška vam priča, pa da ne ulazim u prepirke. Kad se bar približimo formiranju ekipe pa... Pozdravljam pravu raju!MortemHz je napisao/la:tenksBitiSrcemVezan je napisao/la:Da.MortemHz je napisao/la:U ligu za prvaka ide pet prvoplasiranih + Igokea pa onda kao play-offa izmedju 4 kluba?naleti nekad na svetu temu

Da ne bude potpuni off, što se Bosne tiče, ja do kraja takmičenja u Ligi 12 jedino čekam tekmu sa Čovićevcima, da pokažemo ko zaista kosi a ko vodu nosi

1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Usrali su protiv FMP-a. Necemo mi dobiti dodatno mjesto ovim putem, morat ce se ici na onu specijalnu pozivnicu ili da njih dobijemo u finalu.badel62 je napisao/la:Kakva je situacija sa dodatnim klubom u ABA ligi, Igokea dvije zaredom izgubila a vjerovatno ce i trecu.
Ne treba se puno nadati tom dodatnom mjestu, jer ce Dodikovci ako treba i namjerno ispustiti par pobjeda, bez obzira sto bi ih to moglo skupo kostati. Vjerovatno Srbija i Hrvatska dobijaju dodatna dva mjesta, a za pozivnicu je Krupalija vec pojasnjavao situaciju. Prema njegovim rijecima male su sanse za to, jer Bosna kao klub nije suvlasnik te lige (kao sto je bio slucaj sa onomad goodyear ligom). Mada, kad bolje razmislim, ako Hrvati i Srbi dobiju po jos jednog predstavnika, onda ne znam koji bi to klub bio spreman prihvatiti i platiti tu pozivnicu, plus budzet koji treba da se bude koliko-toliko konkurentan u regionalnoj ligi. Mali je broj klubova (pored ovih sto se vec takmice tu) koji uopste imaju apetite za takvo nesto i koji pucaju na ABA ligu. Mislim da ni nasa Bosna jos uvijek nije spremna na to, jer i pored silnih dugovanja, potrebne su ipak poprilicno velike pare da se igra ABA liga. Ja bih bio presretan da se dogodine rijesi vecina tih problema i da Sarajevo konacno dobije svog abaligasa.MortemHz je napisao/la:Usrali su protiv FMP-a. Necemo mi dobiti dodatno mjesto ovim putem, morat ce se ici na onu specijalnu pozivnicu ili da njih dobijemo u finalu.badel62 je napisao/la:Kakva je situacija sa dodatnim klubom u ABA ligi, Igokea dvije zaredom izgubila a vjerovatno ce i trecu.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Pričao je Krupalija na tu temu nedavno ponovo, meni ostavio nekako umjereno-optimističan dojam 
EDIT: Evo ga:

1946
prevedeno, igokeu jedva ko da prati i samim tim je mal prohod od tv prava i reklama, tako da im treba neki klub iz BiH koji se prati na široj baziBitiSrcemVezan je napisao/la:Pričao je Krupalija na tu temu nedavno ponovo, meni ostavio nekako umjereno-optimističan dojam
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Zna li netko na kraju sta je sa Hagginsom, je li uopće u Sarajevu?
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Večeras pobjeđena Vogošća, 76:82, za plasman u finale kupa KS.
Prema ovim izvještajima, haman nas namučili Vogošćani više nego mnogi prvoligaši ove sezone. Je li gledao neko?
Prema ovim izvještajima, haman nas namučili Vogošćani više nego mnogi prvoligaši ove sezone. Je li gledao neko?
1946
FIBA je nakon skoro šest godina ukinula sankcije KK Bosni.
U maju 2011. godine, krovna košarkaška organizacija FIBA, izrekla je sankcije KK Bosni, a zbog slučaja Vučurović. Nakon skoro šest godina, danas je na adresu KK Bosna stigla i zvanična potvrda da su sankcije ukinute, a slučaj Vučurović riješen.
"Veliki trud svih nas u klubu se napokon isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih za KK Bosnu i sada trebamo nastaviti dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali da se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači! Posebnu zahvalnost dugujemo premijeru Konakoviću i ministru Kuriću i našim partnerima koji su nam ukazali povjerenje i podržali nas kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bi svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh i regionalne košarke", rekao je direktor kluba Damir Krupalija.
Predsjednik UO, gospodin Almir Bradić se također zahvalio svima te dodao da je klub napravio velike pomake.
"Klub je bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone smo napravili velike pomake. Prvi smo na tabeli i radimo na ispunjavanju naših ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas najveća nagrada. Nadamo se da će Skenderija uvijek biti puna", rekao je Bradić.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Krenulo je na bolje..
- 7aprildomemoj
Nije više igrač Bosne, vratio se domasb1996 je napisao/la:Zna li netko na kraju sta je sa Hagginsom, je li uopće u Sarajevu?
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
- sarajevo46
- Kontakt:
Večeras utakmica polufinala Kupa sistema A portiv Kakanja. Utakmica je na rasporedu u 18.00.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Kakvo šibanje!
- HNKBranitelj
- Kontakt:
Ovo je KK Royal, Bosna je ugašena.badel62 je napisao/la:Bosna se ne šali.

HNK Branitelj Mostar 1992