Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Huska
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Huska » 21 dec 2011, 23:40

Bas kao sto taj smajli pokazuje, baci pogled prema gore i vidjet ces gdje je :D

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 21 dec 2011, 23:42

Admir_Sa je napisao/la:gdje je taj strasni lazio u posljednje vrijeme :roll:
vidiš na slici fino u zadnjih 5 tekmi 8 bodova, roma 7, zabili više od rome, primili manje, bolji na tabeli, a uz to sve manje uložili u tim, sasvim dobar rezultat lazia, ma dobar je trica ovo je odlično, uz udine su me oni najugodnije iznenadili
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 dec 2011, 23:46

jos da se liga igra 16 kola...predvidjam im maksimalno sedmu poziciju na kraju
nema potpisa

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 21 dec 2011, 23:51

Admir_Sa je napisao/la:jos da se liga igra 16 kola...predvidjam im maksimalno sedmu poziciju na kraju
moguće, ali ti se pitaš gdje su, a ljudi uradili ogroman posao do sada, mislim da se ni oni sami nisu tome nadali, ok mrziš ih, ali malo realnosti nije na odmet-dobro lazio zasad gura.
inače ja još uvijek mislim da če milan,juve i inter biti na prve tri LP pozicije, ne nužno ovim redoslijedom(ali poželjno :mrgreen: )

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 dec 2011, 23:53

tony-mortale je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:jos da se liga igra 16 kola...predvidjam im maksimalno sedmu poziciju na kraju
moguće, ali ti se pitaš gdje su, a ljudi uradili ogroman posao do sada, mislim da se ni oni sami nisu tome nadali, ok mrziš ih, ali malo realnosti nije na odmet-dobro lazio zasad gura.
inače ja još uvijek mislim da če milan,juve i inter biti na prve tri LP pozicije, ne nužno ovim redoslijedom(ali poželjno :mrgreen: )
al su ovde bile price lazio sila, gazi, borba za vrh, preporodjenje, oslobodjenje i slicno
nema potpisa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 dec 2011, 23:58

Udinese, Lazio i Atalanta. Definitivno najprijatnija iznenađenja (barem za mene).

Udine nakon prodaje najboljih igrača iz svake linije (Zapata, Inler i Sanchez) opet u vrhu. Očekivao sam pad te kuburenje na sredini tabele, al' momci igraju da valja. :mrgreen: Dobro, tek je 16 kola za nama, al' mora se priznati da su ljudi syebali i najbolje poznavaoce Serie A. Neka dignu ruke oni koji su mislili da će Udinese biti ovako dobar. :mrgreen:

Lazio da nije imao ova 2 kiksa na domaćem terenu bi dijelio prvo mjesto. Dobro, ovo jeste u domenu "šta bi bilo kad bi bilo", al' mora se ljudima odati počast. I oni su puno mijenjali, a sa pojačanjima su pogodili k'o nikad (Klose, Cisse, Lulić pa i Cana). Rea radi odličan posao, mora se priznati.

Atalanta da nije startala sa -6 bodova bi bila bolje plasirana od Intera. :mrgreen: Ovako je ipak na sredini tabele. No, gledajući ovaj barometar forme, ljudi nisu izgubili u posljednjih 5 utakmica. :mrgreen: Doduše, samo su večeras slavili, al' svakako hvale vrijedan podatak. Volio bih da opstanu (a sve su prilike da hoće).

Više sam očekivao od Intera i Rome, a za mene je i ovakav rezultat Juventusa svojevrsno iznenađenje (možete me napadati koliko želite). Od Juventusa sam očekivao da budu negdje oko 3-4 mjesta, no oni su sve do danas bili na 1. mjestu. :mrgreen: Jesam prognozer, nema šta. :lol:

Lecce se polako oprašta od statusa prvoligaša.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 22 dec 2011, 02:24

tony-mortale je napisao/la:inače ja još uvijek mislim da če milan,juve i inter biti na prve tri LP pozicije
Neka polako.pitace se i Roma dosta oko tog 3 mjesta u LP...!!!

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 22 dec 2011, 10:45

Kada bi najranije Serie A opet mogla imati 4 predstavnika u LP?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 dec 2011, 11:16

Huska je napisao/la:Kada bi najranije Serie A opet mogla imati 4 predstavnika u LP?
Od sezone 2014/2015. Znači kad bi Serie A npr. prestigla Bundesligu po koeficijentu naredne sezone, to jest na kraju naredne sezone bila bi na listi ispred to jest na trećem mjestu Uefine rang liste, onda bi ekipe koje u sezoni 2013/14 osvoje prva 4 mjesta u toj narednoj nastupale u LP. Zato kažem od 2014/15 teoretski.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 dec 2011, 12:57

Nema mene na popisu spamera :mrgreen:
Huska je napisao/la:Kada bi najranije Serie A opet mogla imati 4 predstavnika u LP?
odgovor koji ti je dao effe je točan. No ja sad tebe pitam dal ti misliš stvarno teoretski ili "realno" teoretski?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 dec 2011, 13:17

Znači da ponovimo, ako neko nije vidio:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=73&t=5739

Ne treba vam to, kad možemo normalno diskutovati. Imate temu CP/FP, pa tamo možete sa tom vrstom diskusije, ali naravno konstruktivno, argumentovano i bez dječije rasprave, što je nerijetko bio slučaj.

Podforum je pao na niske grane radi toga, ali i tome se može stati u kraj. Nek ovo bude posljednja opomena, za one koji bi eventualno nastavili, jer postojeću listu je lako proširiti, ukoliko se neki kandidat pojavi.

Hvala u ime svih nas.

Što se sinoćnjeg kola tiče. Inter je iskoristio lagan raspored i novom pobjedom se još više približio vrhu. Corvia je imao dvije mrtve šanse kod 2:1, ali eto, nisu iskoristili...baš je taj Lecce peh. Nagatomo odigrao sjajnu partiju. Za mene, bez dileme najbolji igrač intera u ovome dijelu prevenstva.

Roma upisala i treću uzastopnu pobjedu na gostovanju u Bologni bez primljenog gola i konačno uvezala dvija pobjede. Lazio odigrao slabu utakmicu, jer je Chievo prvom poluvremenu imao dvije velike šanse, dok je u nastavku Lazio jalovo napadao. Bio je to peti remi u posljednjih šest utakmica između te dvije ekipe na Olimpicu. Ne leže im Leteći magarci.

Napoli naplatio sve promašaje protiv Rome i dekalsirao Genou. Ne vidjeh, jel Malezani dobio otkaz već? Čudo bi bilo da nije. Atalanta sjajna, svaka im čast za ovu polusezonu. Mada, opet je aktuelna ova afera namještanja utakmica, jer su našli neke telefonske razgovore Donija, pa možda budu i dodatne sankcije :roll: .

Palermo postigao prvi gol na starni ove sezone, tj. dva, ali ispustio dva gola prednosti protiv Novare, a Parma opet odigrala ludu utakmicu.

Prezanimljiva Serie A, 6-7 ekipa je stalo u 10 bodova na vrhu tabele, a i na dnu nije ništa neizvjesnije. Očekuje nas sjajan nastavak, a i ovo je, do sada, bilo odlično, složit ćete se.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 dec 2011, 13:18

ti si granični slučaj antiša hahah :lol:
inače ne vjerujem da je koincidencija da su mi 3 od 4 banovana na ignoru, stvarno su samo gluposti valjali, a tako će i nastaviti vjerovatno po povratku iz banovića ili ćemo gledati film Klonovi napadaju 2 :roll:
božićno-novogodišnja pauza, neće biti nekih dešavanja, ali zato će nas mediji bombardovati sa razno raznim "transferima" i sl., već je krenulo, juve kao hoće boriela, a krasić bi trebao ili u chelsea ili manutd, čak se spominje i inter a da oni u juve ranochiu pošalju, milan ako ne uspije dovesti teveza kao mogao bi toresa, pipo bi mogao u lazio a cise nazad u okser, ma kombinacija milion a tek je počelo :roll:

što se tiče 4 mjesta u LP, mislim da je realno itekako da italija to vrati , jer njemci su pokazali da nemaju ni 3 ekipe koje mogu igrati ozbiljnije u LP, a kako će tek onda 4-čisto realno, njima će ovo 4 mjesto biti više kazna nego nagrada mark my words

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 dec 2011, 13:22

tony-mortale je napisao/la:ti si granični slučaj antiša hahah :lol:

što se tiče 4 mjesta u LP, mislim da je realno itekako da italija to vrati , jer njemci su pokazali da nemaju ni 3 ekipe koje mogu igrati ozbiljnije u LP, a kako će tek onda 4-čisto realno, njima će ovo 4 mjesto biti više kazna nego nagrada mark my words
Nisi shvati kaj sam napisao jel tako? A kako i bi? :mrgreen: Čovjek je postavio pitanje kad je teoretski moguće i teoretski je moguće za jednu sezonu. No teorija se neće ostvariti u tom je poanta.

Sad dal ti je malo jasTnije kaj sam ja napisao? Sad ako si ti sebi to preveo - Italija to neće vratiti, onda si u teškoj banani. Trebal si si to prevesti ovak. U nekom realnom svijeti da sve ide na ruku talijana a nizvodno za Njemce, neke 3-4 sezone su potrebne da se to mjesto vrati...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 dec 2011, 13:24

na tebe se je odnosila samo prva rečenica da si rubni slučaj i ništa više otkud se nađe pozvan za ostatak posta nemam blage :roll:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 dec 2011, 13:30

tony-mortale je napisao/la:na tebe se je odnosila samo prva rečenica da si rubni slučaj i ništa više otkud se nađe pozvan za ostatak posta nemam blage :roll:
Ok, al ostatak odgovora i nije tako loš, jelda? ako već obojica pričamo o istoj stvari.

gledajte Talijani imaju više para i na kraju taj novac uvijek presudi jer su nijanse između liga minimalne. Nije to kao recimo ruska liga kojoj trebaju milijarde da bi ulovili nivo BUNDESLIGE ili SERIE A...

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 22 dec 2011, 13:39

anton 1983 je napisao/la: odgovor koji ti je dao effe je točan. No ja sad tebe pitam dal ti misliš stvarno teoretski ili "realno" teoretski?
Tesko, ali nije neizvedivo da to bude u najkracem vremenskom roku(ovo sto je effe napisao). Ja ne ocekujem da se to rijesi u ovoj sezoni, jer mora se dosta toga promijeniti. Da se drugacije boduju LP i LE bilo bi realno ocekivati opet 4 mjesta za italijane u najkracem roku, ali dokle god se to ne promijeni to ce se oduziti na 4-5 godina najmanje.

Da se istovremeno sakupljaju bodovi u oba takmicenje i nekako, ali ovako tesko, jer svabe sta izgube u LP to nadoknade u LE, dok je kod talijana to na tankim granama skroz. Dakle ako se talijani probude i pocnu igrati LE kako treba mogao bi se desiti brzi povratak 4-te pozicije. Cisto sumnjam da ce Platini dirati bodovanje, jer mu se to tek ne isplati, tek onda talijani ne bi igrali ovo takmicenje, a sa istim bodovanjem ce ih primorati prije ili kasnije da ga shvate ozbiljno.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 dec 2011, 13:42

ma sve ok, sve smo sto puta ispričali, BL i ne želi da bude veća nego što je sad jer bi se u tom slučaju morali zaduživati i ići u minuse kao i eng, špa ita klubovi a oni to ne žele, zato TOP igrači ne odlaze u BL osim u baju, zato i kažem da kad jedna borusija koja je šampion ne može u LP meda, kako će to tek neki lošiji klub koji će biti 3-4 na tablici ;)
ali budu li i dalje ovakva pravila što se bodovanja tiče i ako njemci i dalje budu vrijedno skupljali bodove po EL a talijani tu igrali ispodprosječno biće teško da prestignu njemce.
u LP su talijani svakako oduvije bili bolji i tako će vjerovatno i ostati, znači ako malo ozbiljnije shvate EL realno mogu vratiti.
iako meni koji navijam za milan to i ne znači puno, jer od njih očekujem da budu uvijek u samom vrhu, kao što ni navijačima bajerna nije smetalo što su išla samo 3 u LP jer su uvijek bili u vrhu

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 dec 2011, 13:52

Može samo jedno pitanje. Ko je vama rekao da se Liga prvaka i Europska liga isto boduju?

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 22 dec 2011, 13:56

anton 1983 je napisao/la:Može samo jedno pitanje. Ko je vama rekao da se Liga prvaka i Europska liga isto boduju?
A kako se boduju? Reci nam(dokazi) da ne zivimo u zabludi :D.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 dec 2011, 13:57

anton 1983 je napisao/la:Nema mene na popisu spamera :mrgreen:

Ti izlazis u nemackoj verziji. :lol:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.